Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@lalia87 my tiez 🙂 dnes sme sa kupali . spinkala tak som ju sla zobudit...vyzliect utret ritku...samozrejme kako tam ..potom dala dalsie za jazdy ako som jej rytu utrela..😃 a dalsie ked som ju utierala po kupani 😃 uslo sa aj osuske 🙈 aj ked mala uz cistu pliebnku podlozenu pod zadkom 🙈
Co ju boli brusko? 😢 chudiatko 😞
@elisebah91 skusila, ale vajce nezabera a hylak mi dr nedovolil, ze ja si ho dat mozem ale pre malu je nevhodny. Nuz kazdemu nieco ine.
Aj my mame pokakanu kazdu plienku! A ked ho prebalujem, este vystreli aj na tu podlozku nepremokavu. U doktorky, len co som zlozila plienku, tak strelil, ze az na mne to bolo 😂. No dufam, ze je to OK. Pani dr. povedala, ze prospieva dobre.
no baby to bola noc :( božinku skusila som dať ten hylak večer 5 kvapiek, ach mala plakala s prestavkami do 1 rána, predtým neplakavala len sa pučila a snažila akoby vykakať, tak o 1 ráno som už bola zufala dala som jej coliprev ten som dávala doteraz vždy večer a malej trvalo cca 2 hodky kym zaspala ale neplakala od bolesti ako po hylaku len sa krutila a pučila, tak o druhej zaspala konečne, o štvrtej sa zobudila druhá dcéra 3roky že ju boli hrdlo začala plakať, potom zaspala o 5tej sa zobudila najmenšia na prso, o 6tej zvonil budik a ja som spala o 6h45 ma zobudila najstaršia že mama nejdeme do školy ( musím ich ráno odviezť do školy a do jasiel cca 4km) ty kokos ledva som sa postavila na nohy, teraz tu sedim píšem a neviem čo mám robiť, či jesť, spať, vlasy mi treba umyť už asi tyžden, a chce sa mi plakať :( normálne som bola taká slaba že ledva som to vajičko s malou niesla do auta ty kokos, tak môj citový vylev, rozhodla som sa že nebudem ten hylak davať zostanem pri coliprev, a budúci tyžden mam poradnu tak sa na to opytam doktorky. Inak ked ste tu riešili to kakanie, tak moja tiež mala v každej plienke, bud len trošku alebo riadne naložene a od predvčera ked ide kakať tak už normálne začne tlačiť a vzdychať a včera mala len 4krát a mala už plienky len pocikané a ráno po tom hylaku mala uplne maličko kaka v plienke predtým to bola uplne plne, tak neviem či to tym hylakom alebo či sa jej to mení to travenie a pohyb čriev, nevyzera že by bola zapečená, lebo teraz si tu spokojne drychme-no ved musí dospať noc 🙂
@veronikapodolska fuuu tak si mala tazku noc aj my take mavame nastadtie mux je tento tyzden do oneda doma tak malych vozi on ale bud tyzden to caka aj mna do skoly do skolky ja to mam len adi 2km ale aj tak
@veronikapodolska fuuu to ti teda nezavidim.....:(
@veronikapodolska nezavidim ti teda vobec,ja som mala tuto noc co robit len s jednym babom. Kazdu hodinu bola hore a potom dve hodiny zaspavala. My sme dnes mrtvi aj s polovickou. A od pucenia a cervenania to tiez uz vcera preslo az k placom,tak lubi spustit ze ju nevieme nicim utisit len cickom alebo flasou a potom dve hodky kuka a vypluva dudel kazdych 5sekund,dame jej ho,dva krat zadudle ticho je a zas leti cez polku izby a toto donemotyyyy. Zajtra mam poradnu tak sa popytam dr.ze co s tym bruskom nestastnym
Babi my ideme zajtra na poradnu a potom na fotenie😍som naozaj zvedava kolko malinka vazi😊
od mamičky....
ešte napíšem jednu informáciu pre všetky maminky ktoré by sa zľakli rovnako ako ja....
po nasadeni hylaku sme zrazu od soboty nekakali, tak som zostala vyľakaná a včea večer som volala tete či je to v poriadku. Ona sa len usmiala, že áno...
Dojčené bábo po ukončenom 6t už nemusí kakať každý deň, a ak mu dobre funguje trávenie tak dokáže tráviť mlieko bezozvyšku a môže kakať raz za 2-3 dni dokonca aj len raz za 7-10 dni, niektoré deti aj dlhšie sú bez stolice. avšak treba sledovať bábo : musí byť spokojné, bez bolesti bruška, dostatočne priberať a mať dostatok pocikaných plienok za deň.... netreba sa báť a hneď siahať po rúrke že sa nemôže vykakať, ono len nemá čo kakať lebo všetko sa mu krásne strávi 🙂
Tak poradna dopadla dobre malinka vazi presne 4000 g pred dvomi tyzdnami sme mali 3400g
Fotenie bolo fajn hadam sa noeco podari nakolko z dvomi detmi je to tazsie hlavne ked spolupracuje Simčo a Adelka nie a potom si to vymenili 🙈😅 takze hadam s fotiek cosi bude 😍
baby počuli ste o tom že teraz od januára ked sa zvyšili tie % na vypočet materskej, vraj sa to bude prerátavať aj nám čo sme išli na materskú ešte v decembri, neviem či je to pravda, viete o tom niekto ? predpokladam že by mali poslať vyrozumenie o tom, peniazky navyše by sa zišli 🙂
Tak poradna za nami,drobienka od min.pondelku pribrala len 200g,co my sme mysleli ze je dost a dr.ze nie je,tak musim viac prikrmovat :(
@lalia87 to je kravina, ja by som neprikrmovala, norma je 150-400 g za tyzden, vy mate za tyzden a 3 dni 200g to je na tyzden 140 g co je este OK... skor viac prikladaj a skus si zvysit tvorbu mlieka. Ak prikrmovat tak cez cievku na prsniku 🙂 drzim palce 🙂
@veronikapodolska pokial viem percenta sa nezvysovali len maximalna materska, takze tie co maju maximalku a mohli by podla percent mat vyssiu tak tym sa prerata podla novej maximalky.
Ahojte my sme fotenie mali mat v sobotu zial som to musela prelozit az na 7 marca iny terminnuz nemala, lebo sme chory a ja mam samu zimu po ksichte este aj na nose a v nose teplota ma chyta dnes no konec a ece muz ma poobednu a ja sama na tri deti ufff masaker😀😀
Ale tak ratam so vsetkym musim to dat
@veronikapodolska hmmm tsk to teda nvm nepridlo by uz neake oboznamenie so socialky?
@mamuskazuzuska hej asi len tohoto sa to týka hľadala som na nete a tiež som len toto našla, tak nic ☹
@mamuskazuzuska prikrmovat prikrmujeme cez noc,ale ze mam davat po kazdom kojeni tiez.kojeni sme len z jedneho prsa a mala ma uz tri tyzdne a vahu 2800g,je drobunka. Z toho jedneho prsa saje dost,aj si davam caje kojace aj senovku aj benedikt,ale asi je jej to stale malo. Prikladame sa kazde cca 2hod,hodku a pol,ako kedy. Druhe prso sa snazime rozbehnut,len teraz si ho liecim,neviem ci tam nemam infekciu,podla toho co mi pisala jedna v skupine januaroviek,tak vyzera to ze mam,lebo po kazdom kojeni mam strasne pichanie v prsnikoch. Tak natieram prso kremom protizapalovym.
@veronikapodolska mne zdvihli matersku o 27e.. Ale od januára sa zdvihla len ta najvyssia materska.. Od mája dvíhajú percentualne matersku
Ja som z toho na nervy my este stale od porodnice nepriberame.. Rodina som 29.1.Naopak chudneme.. Mala som doma aj laktacnu mlieka mám dosť malý aj pije pekne.. Cikat cikame.. Kakat kakame..dnes sme dostali um na prikrm iba na vecer.. Je možné že moje mlieko nieje vôbec výživné?
@mattkapd ja tazko,mne ked to povedala na prvej poradni min.pondelok,tak som preplakala tri dni,lebo mala vtedy od porodnice nic nepribrala,stala s vahou. Tak ze mam zacat prikrmovat,tak som sa s tym potom ako tak zmierila a zacala som jej davat len na noc na prvy spanok bebu. Sem tam v noci dokrm po cicku. No a dnes poradna a ze 200g nabrala len,tak jej mam davat po kazdom kojeni,s cim sa nestotoznujem a nechcem jej tolko davat UM. Kojime sa cca kazdy hodinu a pol,dve hodiny,ale len z jedneho cicku. Ze by mala na jej vahu vypit za den 6x60ml. Ked jej dame UM vecer,tak vypije max 40ml. A to mam vitaminy,caje a stale je to malo. Zatial sa pekne prisava aj ked dostava par krat flasu
@natalia_17 Ahojky,aj my to máme len na líčkach,neviem čo to je,14. máme poradňu,tak sa spýtam,myslela som,že som niečo zjedla,no uvidíme 🙄
@mattkapd ja som tiez minule mala podla dr.len vecer,tak som davala a stale malo,tak ze teraz takto. Striekackou nam to moc neslo,lebo raz neslo nic,potom som silnejsie potlacila a vyslo moc a bolo to na dlhooo tak. Moja mala 3040 pri narodeni, z porodnice sme sli ako 2680 a teraz ma 2880. A vzdy davam aj najprv prso aby som nestratila mlieko a potom dokrm.

@elisebah91 ked budu mat nasi 2 mesiace tiez toho bude menej... 🙂 A neskor mozno aj take ze raz za tyzden 🙂