Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@majaon aj my len na lickach. Tiez som hutala ze co som pojedla.. ale davam si pozor na stravu. Maminy so starsimi detickami mi radili ze doktorka da holtov krem na to a pekne to prejde. Zajtra ideme tak uvidime dam vediet. Ale spominam si ze aj starsi syn to mal a pekne sa to zahojilo.
@natalia_17 ahoj, malo by ísť o novorodenecké akné. Telíčko sa prostredníctvom neho akoby čistí. My sme tiež mali a do týždňa zmizlo samo. Len si sleduj, či sa náhodou nerozširuje aj mimo líčiek, vtedy treba zájsť k lekárovi.
Maminky myslíte že je zlé ak chcem prestať kojit a dávať mu materské mliecko Z flasky.. Že by som si vždy odsala.. Keďže nepriberame mala by som prehľad koľko vypije..
@mattkapd a ukazoval ti niekto ako to davat s tou striekackou? Lebo bez ukazky to asi nedate. Mne to v porodnici ukazovali 3x, ale aj tak to bol boj dostat do neho UM. Ovela jednoduchsie je to s cievkou (CN01) - kupis ju bud v lekarni alebo v zdravotnickych potrebach, das na ukazovak (na brusko prsta) a ponuknes babatku spolu s ukazovakom (prst ide do pusy nechtom nadol a bruskom nahor).
@sandri ooo tak s tým som Okej není.. Veľmi som bojovala aby som vôbec začala kojit o mliecko isto prísť nechcem.. A stou striekackou nám to nikto Neukazal.. Len čo sme našli na nete.. Ja som uz úplne na nervy Z toho že sme vôbec neoribrali a tak by som preto urobila cokolvek len aby sme už zacali prosperovat
@elisebah91 dobry den. mohli by ste odfotit tu polohu "vajca"?
@majka_pb
@majaon
Tak viete co nam dala doktorka? Nic 🙄 presne ako pise majka ze sa jedna o novorodenecke akne a treba gazickou utierat namocenou v repiku a jemne pretriet liehom alebo natriet tenkou vtstvou sudocremu. Vlastne to co som aj davala. Ten liehnsom zatial neakusala sa mi to zda byt moc 🤔 inak hoji sa to celkom ale jedno sa zahoji a tri dalsie urobia 😮 nastastie sa jedna len o estwticky problem a coskoro uz snad budeme fesaci 😊
@natalia_17 Aj my to mame, zatial som to neriesila, lebo vidim, ze to pekne mizne aj same.
@natalia_17 no tak my máme asi niečo iné,lebo to nemizne,skôr sa urobili ďalšie uz aj na hrudi 🙄 do utorku vydržíme a opýtam sa dr.,zatiaľ na to nedávam nič...
@majaon my sme mali tiez aj na telicku cca 3 vyrazky a dr to videla a nic nepovedala.. tak daj potom vediet ako ste dopadli
@zuzzuli
@mattkapd
Urcite by som neriesila priberanie. My po nemocnici ked sme sa mali veatit za 4 dni na kontrolu koli zltacke sme pribrali 72gr, doktorka skoro infarkt lebo mala pribrat 150gr minimalne a riesila hned som mala skusku kojenia, a pritom mala si vytiahla iba 30gr z 1 prsnika a z druheho iba nic lebo zaspala a hned ze to je malo, ze ako 11 dnova ma vypit 120ml a ze mam odsat si a dat aj oba prsniky. Tak som dosla domov, odsala mlieko 40ml, potom som kojila a mala mi zacala vracat lebo som ju prepchals, trikrat mi vracal a a skoncila som s tym, tak som sla k svojej detskej a povedala som jej ze mala mi vracia a ona ze jej mam dat tolko kolko sama vypije si z prsnikov ze pokual mi tecie z prsnikov je to ok. Tak som to neriesila, prestala som vazit malu kazdy den a za dva tyzdne mala o 670gr viac. Takze tie prve dva tyzdne ona proste si vzala len to co chcela a neskor zacala priberat
@natalia_17 nám pomohlo, keď som po kúpaní natrela jemnučkou vrstvou bepanthen-u a už po pár hodinách bolo vidieť ako pokožka zbledla.
Sudokrém som neskúšala, ten hrozne vysušuje...
Maminy kde ste vsetky? 😂
Comate nove? Ako sa vam dari? My sme uz prevazne na UM,z prsa papa tak 3-4x denne. Dnes je to stvrty pondelok co sme na svete a stale nie sme na povodnej porodnej vahe 3040g ale uz sa pomaly priblizujeme,vcerajsie vazenie a 2943g,no uz bolo aj nacase,ta moja drobienka 🙂 vcera nam odisiel tato na 5tyz.prec,takze sme ostali same,snad to zvladneme 🙂
@lalia87 Drzim vam palce, ste sikovne baby, urcite to zvladnete. Ale nie je to lahke, ja viem, ja kazdy den cakam na muza, ze kedy uz konecne pride z prace ako na spasenie. Boli sme tyzden viac-menej sami a v piatok som uz padala na hubu. Ale to pre to, ze bolo treba okolo Jarka tancovat, aj okolo dvoch starsich a bolo to narocne. Tak nech vam tych 5 tyzdnov rychlo ubehne 🙂
@lalia87 tak nech pekne priberáte aj naďalej 😉 ja ani neviem koľko váži naša papuľka,no zajtra sa dozviem a budeme mať už 4 týždne zajtra,my sa len čisto kojime,akurát,že ma štve to grckanie...
@lenkavalkova nás čaká prvý týždeň,že budeme celé poobedia sami,aj sa obávam ako to bez tatina zvládneme,keďže on malú dosť nosí na rukách,alebo zabaví a postará sa o Šimonka,keď ja behám okolo Mišky,ešte aj mama má poobednu,inak by chodila k nám 🙁 a druhá babka - no comment...no keby niečo,mám ešte ocina 😉

@lalia87 no tiež som zvedava ako to s tou striekackou zvladnem ale tak aspon sa pokusim.. A dakujem