Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@lalia87 neboj nejako to zvladnete a malinka to isto už čoskoro dobehne.. My máme 2 tyzdne.. Čo štvrtok ideme na vazenie tak som zvedava kolko sme pomocou umelého pribrali.. Ja dávam vždy oba prsniky až pokiaľ sa mi zda že si prázdne.. Mliecka mám malo po kojeni si skusam ešte odsat.. Niekedy sám 20ml niekedy 40ml.. Maximalne som dala 60ml. A to mu dám pak Z flasky ešte dopit.. Niekedy mám ale moc malo že mu to vôbec nestačí tak mu zarobim ešte aj umele.. Už sa nad tym nenervujem že musím dávať umele hlavné nech mám malickeho napapaneho a spokojneho.. Mne maličký cez den prespi tak 2 niekedy aj 3 hodinky.. Večer sme ale hore castejsie.. To tak skoro každú 1,45 ale to je možno aj tým že v noci neodsavam tak to nedokrmujem ani tak mu tie ciciky asi nestacia a preto je castejsie aj hore..
@mattkapd tak ale to mas dobre,ked sa aj napapa aj odsaje nie? Ja ked mam tvrdy cicik tak vtedy byd si vytlacam alebo malu prilozim ale neverim tomu ze ona si vycucka tolko co ja vytlacim lebo na zaciatku ju pocut ako dost pije a potom uz len tak potroske. Niekedy ale stlacam stlacam a nejde mi z nich nic. Vidim to tak,ze cochvila sa aj ta jedna cicka odstavi. Doma nemas vahu kuchynsku? Ja si malu vazim pred kazdym kupanim,vo stvrtok sme mali vazenie u dr.a vcera som ju vazila doma a za tie tri dni pribrala 70g,no aspon nieco. Doteraz vypila max.40ml,a dnes uz stale 50 a 60,tak uz sa asi rozbieha s papanim.
Nasa Mina prespi cez denaj 3hodiny,ale v noci tak raz za 1,5hodiny hore..a zvycajne rano o 5tej ma fazu,ze uz nespi do 8mej vobec.
Baby a skusali ste tabletky benedikt a senovka na kojenie? tie zvysia tvorbu mliecka.
Cawte baby 🙂 tak my zajtra poradna aj na klbyky ideme tak som zvedava 🙂 kolko sme pribrali 🙂 sofi spi krasne celu noc . tak 3x sa zobudi len aj to je chvilku na cecku papa a spinka dalej.
Aj cez den spinka dost 🙂 zlata je 🙂 zatial len kojime dufam nam to vydrzi aspon pol roka 🙂 dnes sme boli zas vonku na 2 a pol hodinovej prechacke🙂
@majaon My tu nemame ani jednu babku, muz chodi zase na poobedne, doobedu beha, lebo prerabame novy byt, takze som cele dni sama. Poobede vela krat s nervami v koncoch, ked treba s chlapcami ulohy robit, jest im chystat atd. a maly Jarko do toho place, lebo sa chce vkuse na rukach nosit, alebo kazdu hodinu byt na cicke... A este som aj zapal chytila na cecky, rovno na obidve naraz, aby sa nepovedalo...takze ma do toho vsetkeho este aj zimnica klepala a o bolesti ani nehovorim. Vcera uz som si aj poplakala. Ale dnes je uz zas lepsie, az na to, ze ma hlava boli. A uvidime ake bude poobedie...uz teraz sa bojim ;)
@lalia87 tiez to mas pestre, ked musis psika vencit atd. Uff ja si neviem predstavit este aj psa mat, to uz by som nezvladla ;)
@bellybug aj moja ma rano stav,ze sa napapa a potom uz nezaspi a je hore vkuse az do dalsieho papania a niekedy nezaspi ani po tom dalsom. Senovku aj benedikt ai ja davam,ja mavam prso stale naliate,len mne to z neho nestrieka,velmi tazko ide to mlieko von,ja si ho vytlacam rukami a viem ake to je pre mna tazke tak si neviem predstavit na sosanie malej ake to tiez musi byt. A s tym neviem co spravit,aby sa to mlieko z cicku pustilo von,ani oxytocin nepomaha na uvolnenie mlieka z cicku.
@mattkapd my sa dnes kupeme,tak uz som zvedavko kolko pribrala za tie dva dni 🙂
@zuzuk22 cauky a kam ides na klbiky? Nie v nr do nemocky? Lebo ja mam na papieriku napisane,ze na klbiky mam ist 3tyzdne po prepusteni z porodnice a to bude tento piatok,takze idem az bud.utorok,lebo ze len utorky sa tam chodi.
@lenkavalkova ten zapal cickov sa prejavuje zimnicou? V sobotu este ako bola polovicka doma som mala zimnicu brutalnu,tak ma klepalo,aj polku paralenu som si musela dat,hned ma napadlo ci to nemam z prsa. A odvtedy kazdu jednu noc ked vstavam k malej tak ma taka zima lomi, pustam ohrievac a pyzamo mam na total mokre,stale sa len prezliekam. A to som doteraz nemavala nikdy len ked som chora byvala a to teraz nie som.
Ahojte my sme mali dnes poradňu na ten hylak kvapky som sa zabudla opýtať ale dávam jej coliprev a dobre zabral, za 3 týždne sme pribrali 800g narástli 4cm 🙂 a už sa nám aj trávenie upravilo už nekaka do každej plienky ale tak 2,3 krát za den a už tak že normálne tlaci a vzdychá pri tom😉 už aj režim si nastavila taký dlhší spánok hodinu mame doobeda a jeden poobede inak si podrieme po kojení na mne namiesto aby grgala, cez den sa kojí každú 1,5 hodku zatiaľ z jedného už občas mala aj obe prsia v noci sa budí každé 2 hodky ale nerozoberie sa veľmi keďže spi so mnou tak si ju len priložím a spíme, a vonku celkom dobre spíme a ešte aj pri digestore zapnutom keď už je najhoršie 😝 vygrckavame stále ale niekedy menej niekedy viac a je jedno ci si odgrgne 2 krát alebo vôbec, koniec hlásenia 😀
Ahojte, dievcata, ktore kojite... ako casto a ako dlho kojite? ja kojim kazdu hodinu, hodinu a pol a minimalne polhodiny, niekedy aj hodinu.. mala zaspi, potom sa prebudi, zas podriemka... prikrmujem len na vecer a raz v noci, ale vobec nemam pocit, zeby bola najedena z mojho mlieka... dnes som si odstriekavala mlieko a mne samej to islo brutalne tazko, rovnako ako pise @lalia87 ako to potom babatko dokaze vycucnut? zajtra k nam ma prist laktacna, no som zvedava, co mi povie...
Ahojte my sme v sobotu krstili 🙂 mali sme poradnu, porodna vaha 2850g a teraz 5tyzdnova 4130g dr ze to je vela ze jej nemam davat navyse jest ale ved to sa neda ju nechat hladnu.. vikinka je posledne 3dni nejaka umrncana cez den place ked je hore nechce lezat, byt v hojdacke ani na rukach nikde tak sa troska trapime no nastastie v noci spinka.. 🙂
@veronikanellka171 nadherna je 😍
@vuvi
@lalia87 no dnesna poradna za nami 🙂 o 2 dni mame 3 tyzdne a za 2 tyzdne sme pribrali 500g 🙈🙈🙈 a narastli 1 cm 🙂 cize mame 4100g a 52cm 🙂 doktorka ze no vy mate ake dobre mlieko 😃😃😃 to je skor smotana 😂😂😂😂
A klbiky sme boli na klokocine u petrusku nie v nemocnici. 3.30 je poplatok. Deticky berie prednostne hned ako prides. A musime balit na siroko :(... Tak nejako to zvladneme . kojim tak casto ako si vypyta. Nejako to nesledujem ako casto. Velakrat sa prisaje a o chvilku uz spi 🙂 takze nic dokopi ani nevypije. A baby nebojte . nam to ide sice tasko si odsat mlieko ale nase deticky maju riadny scuc im to ide lahsie ;)
@vuvi ak kojis každú hodinu či hodinu a pol isto by som nekojila hodinu.. To je uz podľa mňa dlho.. Iba cucka cicik či aj pije?.. Ono je to vidno aj počuť len pozorne sleduj.. A keď ťahá naprazdno stlac si prsnik.. To mi poradila laktacna aby to Kojenie netrvalo dlho aby malý nespal atď.. Ono aj na stranke mamila nájdeš užitočné rady čo sa kojenia týka
Presne ako Zuzuk pise, babatka ovela lepsie vysaju mliecko ako odsavacka. V nemocke mi doniesli maleho vo chvili, ked som prave odsala z obidvoch prs, tak hovorim, ze tam nic nebude a ona, ze nebojte odsavacka nikdy neodsaje vsetko, on si este vytiahne 🙂
@lalia87 mne to zacalo v noci, bola mi strasna zima, prikryla som sa aj paplonom, aj dekou, ale nepomohlo. Isla som skontrolovat radiator, ten bol pusteny na plne gule, skusila som malemu rucicky, mal ich teple, tak uz som vedela, ze nieco nie dobre. Potom ma zacalo strasne prso boliet, akoze dost, ale naplno som si to uvedomila, az ked som sla maleho kojit...to bola bolest! Nejako som vydrzala, ale pri dalsom kojeni, uz som plakala. Furt som nevedela, ci mam upchaty mliekovod, abo zapal. Dala som si cely Paralen a v priebehu dna mi prso ocervenelo a citila som aj hrcu v nom. Co sa tyka bolesti, uz to bolo potom lepsie, ale poobede zacalo boliet aj druhe. Som myslela, ze ma vystre! Na noc som si dala Ibalgin, lebo som si precitala, ze ten je pri tom lepsi, lebo je aj protizapalovy.Poriadne som sa vypotila a bolest uz bola v poho. Ale vecer ma este chytila zimnica, ale cecky som mala jak v ohni.Teraz stale mam prsia cervene a v jednom aj hrcku. Dufam ale, ze uz lepsie bude, uz nebolia. Vraj je na to dobre prikladat kapustny list 2xdenne na 20 min. ale nemam odskusane, lebo som ho doma nemala.
@lenkavalkova fuuuu,tak to máš teda fakt nafigu,ono tá pomoc je super,keď len na chvíľku popestovať malú mne veľmi pomôže,či priateľ,alebo rodičia,to ťa obdivujem,že to sama zvládaš,ale určite by som si aj ja poplakala v takej situácii,keď ešte aj ten zápal si dostala 🙁 držím ti palce nech je to už len lepšie a nech ťa chlapci poslúchajú 😉
@zuzuk22 ze smotana :D to z tych pecenych kaciek co vypekas a podobnych lakociniek :D takze k pediatrovi mozem ist ku komu ja chcem,nemusim ist len do nemocky ci ako to je? Lebo ten petruska by mi moc vyhovoval,kedze to mam kusok od domu a uz som teraz rozmyslala ako sa dostanem s malou do mesta na aute a tak 🙂 prva cesta by to bola nasavo vajku a este sa na to sama necitim 🙂 malinka ti pekne pribera
Dnes sme aj my mali 4-týždňovú poradňu,bábika váži 4600g čiže za tri týždne pribrala 600g,doktorka ju chválila 😊,tie pupačiky čo má,že to sa ešte čistí po pôrode,máme kúpať v dubovej kôre...klbiky máme v poriadku,kojime sa furt a často,no zatiaľ zvládame 🙂
@lalia87 jasne. Nemusis ist do nemocky na klbiky. Je na tebe kam chces ist 🙂 aj v porodnici nam to hovorili. Aj s olim sme boli u petrusku. Ale vtedy bol este na tej poliklinike vedla billi ale teraz uz je trochu horevisie v tej novej budove kde je kaufland len oproti cez cestu. Neviem ci vies.
@zuzuk22 ano viem,ja tam mam obvodnu 🙂 len su tam dve budovy,najprv je jedna hbed popri ceste a oproti je kaufland a potom dalsia budova je trochu dalej od cesty nie hned vedla nej a je tam viacej dr. Treba sa tam prosim ta aj objednat ci staci len prist? 🙂 malu som vcera vazila,mala 2997g,este cca 50g a sme na porodnej vahe,po mesiaci super :D
Ahojte mamicky 🙂 my sme v sobotu krstili a Veronika bola za kocicu. Stale sa kojime a stale je to tak akurat cize porblemy zo zapalom mi zatial nehrozia. Mame 5 tt a pribrali sme na 4205 gramov...aj mna to prekvapilo. Za 4 dni 260 gramov 😲. Papame cez den tak kazde 2-3hodky a v noci sa budime na papanie kazde 2hodky. Som rada ze sa budime uz len na papanie v noci lebo mala aj velku potrebu mojkania bez papania a tak sme boli hore aj 2hodky v noci.
@lalia87 staci len prist . nemusis sa objednat🙂 ale ked aj zavolas nic sa nestane ale my sme nevolali 🙂 sme dosli tam. A ked sestricka otvorila dvere som jej hned povedala ze sme dosli s babatkom a hned nas aj zobrali. Babatka beru prednostne. Len sa tam plati potom 3.30eura 🙂 okrem nas tam este dve dalsie babatka prisli 🙂 tak ty mas doma chuducku modelku teda 🙂 my mame baculku ochvilu tymto tempom 🙈 ale hlavne nech su zdravucke 🙂 ona to potom vybeha 😃

@lenkavalkova dakujem pekne,snad to zmakneme,keby mam aj dalsie dietky,tak by to bolo asi ooovela narocnejsie. Ale zas mam psa,tak to rano vstanem a idem postupne,co komu treba,hladam si system 🙂
@majaon to je super ked sa kojite,ja aj caje pijem aj bylinky,ale nestiha mi asi to jedno prso tolko produkovat. Prikladam malej az ked je uplne plne,vtedy aj same uz vyteka mliecko.
A ako vam spavaju drobatka? Moja je kazde dve hod,dve a pol hod hore,ci cez den,ci v noci.