Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@zuzuk22
@fronili ďakujeme baby 🙂 veď toto,že ani von s nimi...aspoň,že babulka teraz veľa spí,asi je vyčerpaná z toho kašlania,tak môžem trochu oddychovať aj ja,alebo sa postarať o Šimonka 😊
Dnes nám prišlo to kresielko,tak ideme poskladať a skúsim tam Mišku potom dať,keď sa vyspí,som zvedavá,či tam bude chcieť byť 🙄😁
Ahojte citam ze ste všetci chory tak skoré uzdravenie malinka ako jedina s muzom neni chora maly uz zdravy a ja sopel kasel suchy katastrofa
Pridavam fotecku princezničky s druhorodenym princom 😉konecne mame aj náušničky ale bol to boj jednu ma aj naopak inak sa jej nedala.dat tak ked sa jej zahoji usko mam jej ju otočiť 😉
Narocny tyzden za nami. Starsi mal v skolke prazdniny, v pondelok ma doma isiel zozrat, tak v utorok bol pol dna u dedka (ja som zatial bola s malym na poradni), v stredu sme boli v prirodovednom a v detskom muzeu, vo stvrtok v solnej jaskyni a dnes v Bibiane. Som uplne ko a som rada, ze je po prazdninach... 😝
Ahojte,ako sa mate? Citam zbezne,ze choroba utoci,vsetkym skore uzdravenie 😘 vcera sme mali opat vazenie,za dva tyzdne pribrala 310g,ze stale malo malo a malo,mame zmenit mlieko. Ja si davam stale senovku,benedikt,caje a pijem vineu a po celej noci odsajem.max 20ml,malo malo malo. Trapime sa s remenmi,nasadim a malinka mrnka,tak takto sa my mame 🙂 inak je zlaticko,len ja som uz vtstavena,lebo aj dom riesim,linku som vymyslala,dlazby drezy baterie vyberam a neviem kde mi hlava stoji 🙂 inak mam otazku ci aj vt ste sa stretli s tym,ze dr.mala problem s prihlaskou dietatka do zp. Totizto,pred tromi tyzdnami sme cez jednu znamu vybavovali prihlasku malej do dovery v domnienke ze mala je uz prihlasena.pediatricka zistila,ze este nie je. Znama nam tento tyzden prekopirovala prihlasku s datumom prihlasenia az 21.2.,neviem ci doteraz spala.na vavrinoch. Teraz moja pediatr.robi caviky,ze niektore ukony jej nebude malej poistovna akceptovat a obvolava moju poist.ci to moze napisat vsetko na mna. Pisala som tej znamej,ako to teda je,ked je na to 60dni a moja pediatr.z toho robi takuto vedu. Volala mi pani zo zp malej asi pol hod.kde mi povedala ze pediatr.akonahle vidi ze dieta este nie je poistene,vsetko ma automaticky pisal na matku do 60tich dni a nechape preco ma tym zatazuje a prezentuje to ako nieco zle. Tak ja som z toho cisty jelen. Ako to vlastne je?
@lalia87 moja doktorka je tiež brzda čo sa týka ZP.. Ja som malého prihlásila do dôvery ešte v porodnici keď som bola.. ná prvej poradni má furt posielala na poistovnu nech jej donesiem potvrdene ze je tam nahlaseny atd.. Ona že to nemôže napísať na mna keď ja som VSZP a malý dôvera.. Somarina ako rampa.. Do týždňa mi priesiel poistenecky.. Rodila dom 29.1 a malý má preukaz od 1.2.a 2.2. Nas pustitli Z nemocnice domov.. A pediatricka na mna spusti ze a čo keby sme mu robili niečo skôr to by sme nemali zaplatene.. A ja ze však ale aj tak som ešte ten cas bola v nemocnici.. No proste ako 60rocna doktorka Jaaaaj má vytocila vtedy
@mattkapd takze nieco podobne,nas pustali z porodky v piatok a v pondelok som sla na prvu poradnu a hned ze kde je mala poistena,ja ze este nikde,ze v ten tyzden to.pojde priatel vybavit k tej znamej. A tiez toto,ze to musi byt,ako to ona spätne bude nahadzovat,ja ze vsak mam na to 60dni a ze nie,to sa len tak pise vsade a takto. Priatel to u tej znamej vybavil na druhy den -t.j.pred tromi tyzdnami,ta znama ma nastvala ako tiez,lebo to mala hned zaniest do ZP,tvrdila,ze mala bude poist.k 31.1.ale ona to brzda pritom zaniesla az teraz 21.2. To keby sme vedeli,tak priatel ide do ZP sam a ma to hned vtedy vybavene. Do toho 21.2.sme boli u pediatricky 3x, potom u ortopeda a pediatricka cela nervozna ze co ma ona teraz robit. Tak som vynadala tej znamej,ze mam s tym teraz problemy a na.margo toho mi volala ta poistovacka z dovery,ze ci pediatricka nevie ze zo zakona to ma davat na mna,ze mam na.to 60dni,aj keby to v predposledny den tych 60tich dni prihlasim,ze ona nema co do toho kafrat. Tak som zvedava co bude,lebo uz aj v lelarni sme na recept vyberalimalej zdr.pomocku na jej doveru-kde este ale nebola a pediatr.tvrdi ze to mi daju nahradit.
Sofi dnes spinkala od 13h do 17.45 h 😀 o 13h som ju dala na dvor spinkat do kocika . Po dvoch hodinách som ju dala uz dnu nech jej nieje zima . Ale nechala som ju este v kočíku len som ju poodokrievala 🙂 a spinkala este skoro do 18 h 🙂 a teraz o 20h uz spinka okupana napapana zasa 🙂 moja láska dobrucka 🙂
Mna porazi:( oli ma kaslisko jak hovado :( taky hlienovy hnusny...daavam mu stop kasel sirup. Neviete poradit nieco co pomaha este? Dakujem
@zuzuk22 nám najlepšie zaberie solmucol 🙂 a cibuľa s medom
@veronikapodolska uz ma aj sople ...fasa 😬😧
@zuzuk22 aj moja máva tieto ifekty hornych dýchacích ciest často, a ja davam kalobu alebo sinupret a solmucol alebo ambrobene + cibulu s medom, zazvorovy čaj (ktorý samozrejme nechce tak aspon trochu) + zvýšené davky vitaminu C, môžem povedať že antibiotika mala len raz po nastupe do jasiel, a 1,5 v jasliach sa liečime takto a vždy zaberie, raz to už mala riadne na prieduškách sadnuté a teploty mala celý tyžden ale nešla som lekarke aj ked už som vahala, ale porazila to sama a každy boj s vírusom bez antibiotik je lepši pre jej imunitu a každy další infekt ma lahší priebeh 🙂 tolko moja skúsenosť, a ešte davam v tomto chripkovom obdobi probiotika infants dophillus 🙂
ešte doplnim, že mam aj 10 ročnú a tá nebola u lekarky už 3 roky, máva kašel nadchu ale liečime to rovnako ako som napísala to som ju minule pristihla na ihrisku v mikine behať, svietilo síce po dlhej dobe slnko ale bolo 5 stupnov 🙂
Dnes by som chcela byt stonozka-storucka,alebo aspon chobotnica 🙂 mala ma od rana sopliky,chrci,tak odsavame. Prisli sme od ortopeda,dali papat,grglo sa,v tom jedosky lebo prdiky nesli von,v remienkoch sme.zaisteny,neda sa nam nozkami,do tohi grcka von,natahovacie mlieckove sliny,na to chrcanie level mega,tak nohou sa natahujem zapinam vysavac,rychlo odsat nech ju to nedusi,na to dalsia grcka,so zubami plienku posuvam pod bradu 😂 no dovidenia. A ortoped ze: vy aj spavate? Ja ze ja? :D a on ze vy ze vy :D ja ze ani nie (mala sa kazdy nic budi 3x a z toho min.2x ame hore hodinu a.pol) @a dr.ze vidiet,ste strasne bleda,kupte si spenat 😂 no diky..a to som si myslela,ze aka pekna som tam isla 😂 malu som si ucicikala az na hrudi teraz chudatko ako plakala,takze uz objednavam nosic 😀 a uz dve hodiny sa tesim na slepaciu horucu polievku a este som ani nakup nevylozila ..nepacia sa nam tie remienky a mne srdce puka ked place z nich
@nikolienkaa hlavne ergonomicke 🙂 cenovo si to ako predstavujes?
@nikolienkaa ja som tiez potrebovala len sem tam na doma a na jar ked budeme chodit psa vencit,ale nakoniec som si objednala rischino. Pozerala som aj na fb stranke a tam baby co predavaju ale predavaju pouzite o cca 20€ lacnejsie,tak to som si aj novy kupila.
@zlatben ano pediatricka,mozno zato ze moja drobiena ma vyse mesiac a len 3200g.
Baby ist ci neist dr.? Malinka ma odvcera soplik,odsavam,ale odsajem a hned jej tam zas chrci ale dycha aj nosom,pusu ma zavretu,sem tam zakasle,teplotu som merala a 36,8. Kvapkam do nosa morsku vodu. Rozmyslam ze pojdem po dalsom papani,len to zas pojdeme 25min.po vonku tam.

@fronili dakujeme . no dnes bude fucat asi vsade.my dnes von nepojdeme radcej . vcera sme si zato dopriali riadne dlhu prechadzku 🙂