Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@misinkad prosím aký je v tom rozdiel? prípadne čo je charakteristick pre zumbuccu, v čo je iná podla vás?
Baby co mate alebo ste mali chore tie prtatka ako ste im pomohli? Ta moja tak kasle :( nie vkuse,ale tak zakasle pekne par krat,ju zacne dusit. Hlavne ked sa napapa a ma natahovacie slinky. Davame morsku vodu,odsavame,na kasel ma sirup,prevaram slanu vodu a davam ju pri nu,teraz som cibulu nakrajala,trapi ma ze sa trapi. Kedy to prejde,kolko to trva takym drobcom?
@lalia87 :( to ma mrzi a tiez sa stale trapime:( spinkala mi cca od 17.30h do 1h rana. Som jej hned dala sprej do nosa morsku...odsala sopliky ...prebalila...napapala sa a jak som ju dala lahnut zas taky hnusny kasel chudiatko sa aj pogrcala...teraz som uz asi hodinu hore co sa bojim zaspat aby sa nezadusila keby ju to zasa chyti:( vyzera ale ze uz je dobre . spinka yz pekne. Ale ten kasel ma hnusny.. Nekasle stale ale ked ju to chyti chudiatko potom sa nevie dokoslat...:( rozmyslam ci neskocime na pohotovost radcej. Uvidim este ako do rana pripadne zajtra ako budeme :(
@zuzuk22 no trapia sa tie nase menovkyne statocne. Moja sa povracia casto po odstavani,ju to akoby stekli ked odsavam a.z toho ju napina. Tiez ten kasel nema vkuse,ale uz ked zakasle tak kvalitne. Mate aj nejaky sirup? My hej,ale odkedy je chota odmieta a vypluva mi aj vodu aj caj a neviem.ako jej ho.davat,tak jej ho po kuskoch vlievam do ust. A tu striekaciu motsku sol.neznasa,vzdy po vstreknuti zacala jacat jak pavian. Teplotu tvoja mala? Vidim ze s tym nespankom sme viacere. Ja ju polozim a cakam co bude vzdy..
@lalia87 no teplotu chvala bohu nemame....dufam uz ani nebude. A vy?
Dr mi kazala davat calciovy tak davam ten. Ale 2x jej teda nechuti...3x denne 1ml...a davam jej to cez striekacku do ust po troske ale jeduje sa....my sa len kojime vodicku ani caj nedavam este.
A tiez vzdy ked jej streknem do nosa sa hneva...
@zuzuk22 moja tiez teplotu.nema,ani v noci nemala,teraz sa ideme akurat prebalovat tak som zvedava. My mame sirup na vykasliavanie hlienov a ulavu od kasla,musim jej ho po troske lievat do ust,lebo v tom caji mi to nevypila 🙂 v noci som nakrajala cibulu a dala pri postielku,tak to tu smrdiiii..uz.len cerstvy chleba a mast a ranajky jak vysite 🙂
@zuzuk22 to s tou pohotovostou neviem,ale mne dr.v stredu vravela ze ak by sa zhorsil cez vikend stav,tak hned ist na pohotovost. Cibula vraj na uvolnenie dutin a aj na kasel a asi to ma nieco do seba a uvolnilo sa aj mne lebo som sa zobudila s takou nadchou jak slak,uplne ten prechod nosohltana ma boli,uz som aj ja na sirupe a spreji nufakovom 😕
Ahojte aj vas trápia koliky? Nas ano a som zúfalá,pkac 3,4hodinky denne
@lalia87 no my pojdeme asi na tu pohotovost pobede alebo na vecer radcej zbytocne alecnech ju radcej pozru...lebo chudiatko niekedy tak chrčí..:( pojdeme ked dojde tomas z roboty. Unavena som statocne co som v noci dokopy nespala :( teraz sofi zaspinkala tak idem tu cibulu skusit aj ja...jaj tak to ma mrzi ze uz to aj teba chytilo..:( ...ja obcas tiez citim trochu hrdlo ale len trosku a potom to zas prejde. ...dufam ze to nechiti aj mna...
@zuzuk22 chudatka malinke :( a mala ti kasle vkuse ci len sem tam? A ten calciovy sirup nie je len taky ze na hlasivky,na bolest hrdla? My.mame ten prospan alebo hedelix ze je podobny,oba prirodna baza a su na vykasliavanie hlienov a mozno by sa tvojej sofi tiez take zislo. Mne dr.vravela ze pokial nie je horucka a farebne sople,ze je to len nadcha a kasle za stekajuce sopliky. Vcera po kazdom papani si aj osfrcla lebo sa jej natahovali sliny mlieko a tie hlieny dokopy. Casto jej striekas tu morsku? Mne kazali vzdy ked sa zobudi pred papanim streknut a hned na to odsat a veru dost jej vtedy vytiahnem. Po papani tiez pockam aj pol hod a zas vytiahnem ale to ju uz napina vtedy. Ale istota je gulomet.ak sa ti to nezda,pri takych prtatkach clovek nikdy nevie.
@kostrmenka ahoj a davas aj nejake kvapky prtatku? My ked sme prechadzali z mm na um tak sme kupili espumisan a vtedy davali snad do kazdej flasky,teraz uz len pre istotu na noc aby sa dobre vyspala,cez den to nejako zvladame. Neskusala si nieco?
@lalia87 ja ani neviem mi ho kazala davat drka oby dvom...a ked som jej vcera volala o vysledky s vyterov krku a nosa povedala ze jej mozem kupit a davat spolu scalciovim aj ambrobene...tak dnes ked pojdeme do nr este volaco kupime urcite...vyter z hrdla bol v poriadku ale z nosa este neprisiel takze ten az v pondelok uz a povedala ze tam asi bude bacil nejaky ked to este neposlali....:(
striekam jej ju tiez vzdy ked sa zobudi a hned odsajem. A niekedy aj po papani ale tiez tak pol hodku aspon...
@zuzuk22 no ambrobene je tiez na vykasliavanie. Ved uvidis co kupite,ten prospan je prirodny sirup a je od narodenia ale to asi aj ambrobene ked ti ho odporucila dr.tento nas vonia po ceresniach,hned by som ho ja vypila :D dufam ze cibula aspon trosku pomoze,niektory vraj cibulu davaju aj do vrecuska a detom na hrud,ze pomaha proti kaslu skus vygooglit.
@lalia87 davame espumisan,ale uz nezaberaju,on presne o 16;30 do 21:00 place puci sa ale ten plac je velmi silní celi červený je a to trva druhy den,az sa bojim dnes ked pride ten čas
@kostrmenka skuste vymeniť espumisan za niečo iné, nam zabral coliprev, ale počula som že každému babatku niečo ińé zaberie, aj sabsimplex je vraj dobry
@kostrmenka ahoj aj nas trapili koliky a brali sme sabsimplex mox nepomohol kamoska poradila baby calm kvapky a mozem len odporucit su super nrusko nas boli uz len ked zjem kysnute nieco a iba trochu nereve a nenadrapuje sa ako pred tym aj do 4 rana plakala a ja snou😉😀
@julinka88 aj nam sa pri starsom osvedcil babycalm... Teraz s prdikmi nemame az take problemy chvalabohu...
@lalia87 ahoj boli a este ze sme isli :(...skoncili sme v nemocnici ...:(
Sli sme na pohotovost a ze jedna strana ako dycha sa jej nepozdava ze jej to pride ako zapal plic 😪 tak nas poslala hned na rentgen uz aj s papierami na prijem ...:( a tak sme tu :(...som si aj poplakala:( ...uz ma v hlavicke ihlu s tou hadickou..mjej dali uz aj dake antibiotika brali jej krv...ze vysledky z krvy niesu velmi zle tak aspon to som rada ...este moc som im zaniesla vecer...vycistili jej riadne sopliky ze mala ich statocne...a spinka ...tak takto sme dopadli 😭😭😭😥
@zuzuk22 boooze moja tak to mi je velmi luto :( chudatko malinka,to musi byt hrozne :( uz ste ale na spravnom mieste v opatere. A to az takto sa mohlo vyvrbit bez horucky? A malinka kaslala stale ci len sem tam ked je to az takto? Verim ze ju daju cim skor do poriadku papulku,nech je fit,drzte sa babulky 😘
@lalia87
@majaon dajujem vam moc baby ste zlate velmi ... Dufam aj ja ze budeme coskoro uz zdravucky a pojdeme domov :( som zvedava ze co mi povedialebo ved zatial nic dokopy neviem este. Sofi spinkala cca od pol 20h. ..to teraz do 2h...zlata je velmi . sa napapala a spinkame zasa. Este raz vam dakujem baby

@elisebah91 manduca je dobra. mali sme pri starsom synovi. vymenili sme za zumbuccu, to je uz ina kava. skuste kuk