icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

aandreja
8. mar 2017

@lalia87 my satkujeme a presne koli venceniu a uz sme aj tento tyzden zacali s prechadzkami 🙂 maly je spokojny a celu prechadzku prespinka este lepsie jak v kociku! A psik je tiez stastnejsi jak ked musi ist vedla kocika 🙂

lalia87
8. mar 2017

@aandreja jeej fakt? 🙂 zmyslame rovnako 🙂 mne to dnes nedalo,naobliekala som malu a sup na malu špacírku 🙂 super vec to je,sa vytesujem z toho. Hned zaspala este som ani obuta nebola a ked sme prisli a vyklopila som ju,tak hned lutostivy plac 🙂

zuzuk22
8. mar 2017

Baby prosim co pomaha na koliky ? Od vcera mala strasne place chudiatko cela sa napina co ju brusko boli :( uz som zufala:( a to aj kaka aj prdka viec x za den. Aj od dnes rana uz davam espumisan kvapky pred kazdym kojenim 10 kvapiek...a ja som mala spontanny porod 26.1. A tiez stale este spinim trochu a uz mi to leze na nervy...

zuzuk22
8. mar 2017

@lalia87 ahoj. No pobede ju pocuvala drka a ze uz lepsie urcite tak dufam zajtra mi nepovedia ze je to take iste zas :( aj sopliky uz mame menej o dost ale kasel stale ale tak ten asi bude dlho este :( len teraz od vcera mame s bolenim bruska zas problem :(

aandreja
8. mar 2017

@zuzuk22 my tiez vcera strasny kolikovy zachvat.. Plac cez 4 hodiny ale strasny.. Manzel naa sluzobke ☹ som volala mamine aby mi priniesla espumisan hned do mlieka 25 kvapiek a po pol hodinke zaspal.. Tak davam 15 kvapiek do kazdeho mliecka a dneska akoby mi vymenili dieta..

lalia87
8. mar 2017

@zuzuk22 dufam ze to uz bude len a len lepsie,malinka je v dobrych rukach. Zuzi mne dr.povedala,ze ten espumisan sa musi davat tych 25kvp,lebo vraj inak to nema ucinok,ze aj jej sa to nezdalo,ale ze bola na skoleni tychto protikolikovych pomocnikov a tam im to vysvetlili ,ze tych 25kvp,neostava to v tele,v crievku sa to rozpusta a odchadza s prdikom,tak neviem co je na tom pravdy. Baby v januarovkach si velmi pochvaluju baby calm,na prirodnej baze.

zuzuk22
8. mar 2017

@lalia87 mne tu povedali ze 10 kvap. Pred kazdym papanim. Takze mam davat 25kvap nie 10 ?

zuzuliatko123
8. mar 2017

@zuzuk22
@lalia87 Prestali sme dávať vit. D Vigantol a kúpili vit.D Jameson ;) skúste to , už je tu o tom na MK veľa popísaného, po 24h nebudete vedieť čo je kolika ;) držím palce nech drobcov už brušká nebolia

lalia87
8. mar 2017

@zuzuk22 urob teda podla svojho uvazenia. Ja som si ten espum.kupila sama a davala som barjak tie kvapky,lebo som nechcela az 25, na poradni som sa na to pytala dr.a ona mi tamto povedala. Bavime sa o tom detskom,a tym babom na obale. Ja som potom.zacala davat tych 25 do kazdeho a postupne uberala. A dnes uz davam max.2x za den.

lalia87
8. mar 2017

@zuzuliatko123 ja vigantol nedavam,ani som nedavala 🙂 ja davam devit a my sme espumisan zacali davat este skor ako sme mali uzivat vit.D takze u nas to nemalo s tym suvis 🙂 asi si len crievka zvykali pri prechode z mm na um.

zuzuk22
9. mar 2017

@zuzuliatko123 u nas to vigandolom nebude lebo mu ho nedavam. Nedavam nic zatial

vuvi
9. mar 2017

@lalia87
@aandreja dievky,ako to robite,ze vam deti chcu byt v satke?ja som vcera moju s velkymi ocakavaniami usadila a...rev neskutočný..isla som podla navodu..mam elastik...mala bola napapana,vyspinkana...

julinka88
9. mar 2017

@vuvi dkus ju tam dat nie vyspanu ale ked este len pojde spat ja tak robim a zvykla si uz aj ked je hore teda ked nespi😉

julinka88
9. mar 2017

@zuzuk22 Držkam palce nech malinka rychlo vyzdravie
Na koliky som davala sab simplex moc nepomohol tak sme potom kupili dadycalm a super🙂

picur22
9. mar 2017

Dnes zatiaľ rekord...mala mi spinkala od 20.15 do 3.35... Milujem ju 😘😘😍😍😍

julinka88
9. mar 2017

Baby pouzivate niektora cievku pri dojceni?dnes som si kupila lebo na noc dokrmujem nutrilonom komfort kvoli brusku a mala si zvykla na flasu potom nechce prdo tak som kupila cievku
Mate skúsenosti?

julinka88
9. mar 2017

Oprava prso😀😀😀

sandri
9. mar 2017

@vuvi moj na zaciatku reval celu dobu kym som viazala satku a obcas aj minutu po uviazani. Musela som sa pohupovat a prechadzat, buchala som ho jemne po zadocku a az potom aa ukludnil a zaspal. Teraz mu je uz satka doverne znama a uz neplace. Zalomi v nej vzdy, aj ked je cerstvo vyspaty 😀

sandri
9. mar 2017

@aandreja aj ja satkujem pocas vencenia 😉

elisebah91
9. mar 2017

@vuvi aj ja sa priklánam k @sandri . Tiež mi pri viazaní do nej hocikedy reve tak sa pohupujem - riadne do kolien, prípadne sa rýchlo prechádzam, capkám po zadočkua pri tom aj spievam prípadne vravím do uška...po chvílke sa ukludní.

zuzuk22
9. mar 2017

@julinka88 dakujeme. No vyskusam. Dnes mi sestra doniesla ten pupik a mam zatial ten espumisan uvidime.
Dnes zas plakala asi hodinu cudiatko velmi pobede. Teraz konecne spinka. Uvidime do kedy a modlim sa aby ju dnes uz to brusko nebolelo :(

aandreja
9. mar 2017

@vuvi no mne tak kazdy druhy krat place ked ho viazem ale po chvilke, resp. ked sa zacnem prechadzat sa upokoji.. Mojmu hlavne vadi ked ho stiahnem a tlacia ho nozicky a rucicky.. Treba ponapravat.. Trosku mu porozpravam nieco hladkam po hlavicke a je dobre 🙂

aandreja
9. mar 2017

@julinka88 ja som to raz skusala ale moc to neslo.. ale asi som mala hrubu cievku.. Cucol si a uplne sa zakuckal.. plne usta mliecka az mu to tieklo a nestihal prehltat.. Takze som to hned zrusila

marusia_81
10. mar 2017

@julinka88 ja som to skúšala asi tri dni, ale nemala som na to nervy a ani malá😨, stále jej to vybiehalo z ustociek... Tak som zvolila taktiku, stále prikladať a keď je hladná tak vždy chytí aj keď začne neskôr vymýšľať, tak ju dokrmim bebou ak je ešte hladná.. A ešte aj odstriekam a tak skúšame všetko ale bez UM to už nejde ani cez deň. A v noci jej nechodím robiť...chcela by som ešte takto vydržať aspoň ďalšie 2 mesiace 😒

veronikapodolska
10. mar 2017

@julinka88 ja som používala na začiatku pri druhorodenej len asi 2 týždne a nie pri každom kojení

julinka88
10. mar 2017

@aandreja
@veronikapodolska
@marusia_81
Ďakujem baby nam sa podarilo vcera celkom super aj malá bola spokojná
Ja len večer teda na noc to pouzivam cez den kojim a snad este dlhi budem 😀
Uz nevymysla a netrucuje ta hadam dobre

majaon
10. mar 2017

@sandri
@elisebah91
@aandreja baby aké máte značky tých šatiek? Tiež uvažujem nad kúpou nejakej tak mi poraďte prosím 😊

mamuskazuzuska
10. mar 2017

@majaon a mam ellevill a pozicanu sestrice slncia 🙂

sandri
10. mar 2017

@majaon ja mam Lenny Lamb. Je taka hrubsia- potrebovala som vysoku nosnost, lebo maly ma uz teraz takmer 6 kg. Mala som pozicanu aj Sestrice a ta bola skvela, ale na mna pridraha ☹ ak si mozes dovolit Sestrice, tak ju plne odporucam. V tej Lenny Lamb bude v lete malemu teplo :-/

aandreja
10. mar 2017

@majaon ja mam elasticku liliputi, ak si neskusena nosnica 🙂 tak sa vseobecne pre male babenko odporuca elasticka satka.. vraj sa jednoduhsie viaze a odpusti aj mensie chybovania pri viazani ale je to len na zaciatok nosnost do 9kg potom pevna satka, alebo nosic, ale za mna ekonomickejsia volba ked chces zistit ci mas vobec babenko ktore sa chce nosit 🙂 Ak chces hned pevnu na cele nosiace obdobie tak suhlasim so sestricami.. Ja budem neskor urcite zhanat satku od nich.. Popripade zbehni na dake stretko nosiacich mam.. Poradia a aj ti daju odskusat satky ukazu ako viazat 🙂