Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@veronikapodolska To rada pocujem,ze ma niekto tie prikrmy odskusane😊lebo v okoli sa ma vsetky kamaratky pytaju,ci som na hlavu,ze kazdy vie,ze kojenci az od 6m🙃
@bellybug ja som sama videla deti ktoré začali papať až po 6 m a v roku pomaly nič nejedli, kľudne začni od 4m veď oni len po troske ochutnávaju to sa nedá nazvať papanim, mne tak riadne že plnú misku kase s ovocím až okolo pól roka zjedli, a v roku už tlačili všetko čo aj my len menej osolene😋
My mame v sobotu 4 mesiace a vážime 6,9 kg a meriame 68 cm, nestiham ani dokupovat vecicky🙂 vcera som bola u kadernícky a z mojich hustých vlasov sú redšie, navyše sa mi akoby take kúty začali robit, až som sa zľakla☹
Mne tiez posledne dva tyzdne padaju dost. Tak uz nie len psie chlpy stake zametam ale aj moje škumáty 🙂 a mne pedi tiez vravela,ze nemam davat caj,ale sem tam davam fenyklovy by si zvykala pomaly aj na ine chute :D ale myslim ze ju zapeka,lebo vzdy potom tazko kaka. A vsetko musi mat teple,aj caj,aj vodu,inak nevypije ani glg 🙂 a co sa prikrmov tyka,prve by som chcela skusit mrkvu po dva tri dni,potom zemiak tak isto,potom spolu...a dalej neviem 😂
Dakujem baby. Aj v damskom klube pani doktorka vysvetlovala, ze je lepsie zacat s prikrmami uz od ukon.4 mesiaca aj u kojenych deti a dokonca aj lepok, ze sa zacina podavat skor ako to bolo kedysi, ale to neviem presne od kedy. A kedze malemu uz navecer davam aj UM na dorazku, tak zacneme uz pekne mrkvickou, nech ma vitaminy. Som zvedava co nam dr. povie, lebo ona je "stara skola" sa mi zda 🙂
Ahojte babule.Aj mne hrozne zacali vypadavat.Kupila som vitaminy z burgersteinu a umyvam nejakym samponom co obsahuje chinin.Tak u vidime
tipy z mamily🙂
Ahojte baby mame za sebou očkovanie aj na rotavirusi a mala ani nemrnkla sim na nu hrda😘ale twraz mamw bolesti noziciek a plackame Ale zatiaľ bez teoloty
Ahojte baby.akosi ste prestali uz prispievat 🙂 nemam co citat. 😄 neviete inak co je s @verunqha23? Ci sa po narodeni malej ten jej byvaly priznal k malej?
Inak my sa mame dobre.uz mame vyse 4 mesiace.6700 g a cca 63 cm.presne cisla budu buduci tyzden ked ideme na druhe ockovanie 🙂
Ani ja som tu nebola sto rokov.Ten cas ale leti.Potrebo ala by som aby mal den viac hodin.Nas ockovali v marci rev par sekund bez teploty sme to zvladli.Inak sa drzime dobre.3 mesiace som bojovala z prsnikom.mala som prestat kojit uz po prvom abscese ale ja to nevzdala ani po 2 operaciach a znova tretom zapale.Takze sa vsetko dostalo do normalu sme plne kojeni a zdRavy.V pobdelok ideme na kurs plavania kedze milujeme vodicku.Akurst som kupila plavky lebo zo vsetkych mi kozy vykukuju
@gulocka7888 ty si hrdinka. Ja tiez este kojim po 2 zapaloch, ale vecer ho uz musim trosku dokrmit UM, ked je nervozny. Tiez som rozmyslala nad plavanim, ale este uvidim...
@lenkavalkova to ja mam mliecka zatial dost ale uz uvazujem ze o mesiac zacneme s prikrmami.Mrkvickou a potom zemiacik
@majaon tak to ano.Strasne to leti.Ved uz mame 4 mesiace.Ale povedala som ze ked trosku vyrastie urobime este jedneho drobceka aby som sa mala s kym tulkat.Krasna babika ta tvoja mala.A aky spokojny usmev
Jaj baby ako vam zavidim to kojenie 😔 ja som zrovna min.tyzden kamoske podarovala vsetko co mi z kojenia ostalo,balila som to s placom jak keby ma rezali 😔
@gulocka7888 diky,a áno ona je fakt spokojné bábo,ešte že tak,lebo Šimonko má teraz obdobie vzdoru asi,takže veľakrát riešim jeho a Miška sa zabaví aj sama 😊 ja už mám jedného dospeláka a dvoch drobcov takže stačí mi,už potom len vnúčatá,čo samozrejme je ešte času a času 😀
@lalia87 to ma mrzí,ale neboj pri druhom drobčekovi už to bude lepšie,aj ja som prvého syna nekojila a pri Šimonkovi to išlo ako keby samé 😉
@lalia87 jeeej dakujem za odpoved. Super,ze sa troska spamatal.hlavne kvoli malinkej.a aj Verunqha sa urcite tesi 🙂
A s tym kojenim si nelam hlavu a nelutuj. Mas zdravu malinku a to je hlavne. Este tie nozicky sa jej daju doporiadku a vsetko bude v poriadku.hlavne,ze ju ine netrapi. 😘
@majaon no veru,tak som velmi chcela,az som takto dopadla,velmi ma to trapi aj si pozeram velakrat fotky ked sme sa este kojili a rumazgam ako take decko.
@aniko_h ja som si vsimla,ze mal s malou fotky a potom som s nou pisala,ze ci sa umudril a ze ano 🙂 to male klbko predsa len to srdce kamenne obmakcilo,tak som sa tesila 🙂 nech mu to len vydrzi,tfuj tfuj.
Malinka je inak uzasna,vkuse sa len smeje ale ja si pripadam tak blbo za to kojenie,trapi ma to stale velmi ale robila som maximum co som vedela ale uz som potom bola pod takym tlakom ze nedalo sa inak 😕
@lalia87 stavy s kojenim poznam tiez 😢 celkovo som mala problem s mlieckom,velmi malo som ho mala...tal som chcela kojit,ze som vobec nepripustala umele mliecko,mala vsak bola nervózna,uplakana a ja s nou..az manzel povedal dost..velmi ma to ranilo,ze radsej ma mal podporit v kojeni..no dnes,ked sa na to spatne pozriem,urobil dobre...mala je spokojna,lebo je napapana a ja som spokojna tiez,lebo je to poklad...zamrzi ma to obcas,hlavne ked niektoo "mudrejsi" zacne rypat,ze som mala vydrzat a mliecko by sa rozbehlo...no nerozbehlo sa dva mesiace po intenzivnom prikladani,vitaminoch...a cas s babatkom sa da prijemne a intimne stravit aj pri zaspavani ci v satke 🙂 nielen pri kojeni.... Prvorade su babatka,ked su spokojne,vsetko je ok 😇
@vuvi mas pravdu,len ako som sa cele tehu dusovala ze chcem kojit tak by ma ani nenapadlo,ze to takto dopadne. Prsia som mala jak dva velke tvrde balvany,mlieka kopec a ani za pana ho vydolovat von,mohla som sa tu aj predavkovat oxitocinom a nie a nie povolit,ani kvapka nesla. Ked konecne povolilo,tak som mala infekciu,upchate bradavky a hlavne ze mala vkuse vkuse nepriberala. Pediatricka po mne furt hukala ze neexist uz musi zacat priberat,ja ani bohovi pocut o um, polovicka nastvana lebo som len rumazgala nad ceckami z ktorych mi nesla ani kvapka von,nevedela som tie hrudy v nich nijako vymasirovat tak zatvrdli,len sme sa vkuse vadili,okolie tlacilo nech vydrzim ako to pojde. A prd isiel! Nic neslo. Sesterka mi chodila s tym pomahat,podporovat a s odstupom casu sama mi povedala,ze nechapala tomu ako je mozne ze mi neslo tie prsa rozmasirovat,ze mala som to riadne..a ja mam taku zlost na nemocnicu,taku strasnuuu ze sa neda vyjadrit slovami.
@lalia87 och, mne sa hrudky spravili len jeden krat, malu som vtedy uz prikrmovala um, no odisla som na celu noc a den od nej prec do skoly, som myslela, ze pohryziem vsetkych vo vlaku, ked som sla naspat... taka preukrutna bolest, ze ked som dosla dalsiu noc domov, od bolesti som si ani odsat mliecko nemohla a ked som si predstavila, ze by som si mala malu prilozit, videla som hviezdicky... a vravim, stalo sa mi to raz... ty ked si s tym mala problem od zaciatku, chudatko...a co bolo vlastne zle? preco ti mliecko neslo?
inac, mala som aj laktacnu doma a nic z toho.... jeden cas som si aj myslela, ze sa to rozbehlo, vedela som si odstriekat aj 80-90 ml za 20 min z oboch prsnikov... povazovala som to za uspech... a vtedy dosla sesterka a hovorila mi, ako z jedneho prsnika kojila a z druheho jej mliecko tak tieklo, ze si musela plienky prikladat, bo vsetko bolo mokre... hmmm a vtedy som si uvedomila, ze tie moje 80 ml uspechy su naprd... som rada, ze sme presli na um, mala si vytvorila rezim, je spokojna...
@vuvi tak vies,ja prvorodicka,v nemocke povedali ze mam ju nechat spat,ked bude hladna vstane.mala tam spavala aj 4-5hodin,ked vstala krasne sa prisavala hned od zaciatku,ale po dvoch min.zas zaspala.ked som to vravela sestrickam,tak ze mam ju na cicju budit,nepocuvali ma ked som vravela,ze sa prosto neda zobudit. Predposledny den som sa rano zobudila s dvomi balvanmi,nie ze hrcky,dve komplet hrce,chodila som za sestrickami co mam robit,ze prikladat prikladat lebo to mam riadne stvrdnute. Ani raz mi neprisli pomoct.potom mi jedna baba vravela ze ci mi dali oxitocin na spustenie mlieka,ze si mam vypytat.sla som tam,hbed mi dali a ze max.tri kvapky si mam dat,ze to sa spusti. Ja som si mohla aj 5 aj hockolko a neslo.az vecer nastupila jedna uuzasna sestricka ktora ked ma videla aka som uz zufala a ako vyzeraju cicky,zacala sa mi venovat.zavolala som si ju ked som sla kojit,klasika,mala po dvoch min.zalomila a dve sme ju nevedeli zobudit nijako. To aj sestricka krutila hlavou ze tak uz chape o com jej hovorim. Od 18tej do rana som nahrievala cicky pred lampou,sestricka prisla malu odvazit,nakojila som,malu opat vzala prevazit a vzdy vypila max.10ml. Na druhy den nas pustili,odchadzala som v takych depkach,ze neviem co dam malej jest,um som nepripustala. Dva tyzdne som doma cicky nahrievala vkuse cele dni uz ja cela spalena a postupne sa z jednej hrude robili hrudky.mala ale stale nepriberala.po asi mesiaci sa mlieko spustilo,ze som mala aj tricko mokre,ja vyradostnena ze je to tuuu..a prd,mala furt nepriberala. Tak som odsavala,ze kolko pojde,vzdy max.30ml aj to len z jedneho cicku,druhy sa nespustil vobec. Potom do toho infekcia,co som myslela ze mi bodaju ihly do bradaviek ale nevzdalavala som to. Vydrzala som 7tyzdnov,potom som uz odsala max 15-20ml,mala uz prevazne bola na um,tak som to ukoncila uplne.Doteraz ked na to spominam tak mam z toho taku traumu ze dlho na to nezabudnem.mna to velmi trapi lebo som velmi chcela. Mala sa na povodnu porodnu vahu dostala okolo dva a pol mesiaca.
@lalia87 no riadne si sa vytrapila aj si laktačnú mala na pomoc doma ? inak niektorym babam nejde odsať mlieko ale pre dieťa je ho tam dosť, ja ked skušam odsať a mam prsia naliate ako balony tak odsajem ledva 10-15ml, ale mala ked sa prisaje tak si to vytiahne už ma vyše 7kg, čiže odsavačka nie je smerodatna :( a kontrolovali maličkej uzdičky, tam si myslim že bolo asi zle prisatie a ona bola slabučka parkrat si pocucla a zaspala lebo ju to unavilo a prsia boli plne tak jasne že sa zapalili, ale ved spokojna je aj na umelom, a pri druhom už to bude hádam lepšie 🙂
@veronikapodolska my sme s odsavackou skusali mozno uz len posledne dva posledne tyzdne,dovtedy som to s nou parkrat skusila ale s bolestami a sla len krv z bradaviek. U nas bolo smerodajne ze mala nic nevypije aj ked bola ukazkovo prisata,prve tyzdne aj 2x do tyzdna sme chodili na prevazovanie a mala stala na vahe alebo chudla co bol jasny znak,ze nic moc nevytiahne lebo to nejde von. Doma som mala 3 striekacky oxitocinu,aj polku striekacky som si dala a nic sa neuvolnilo.Pedi nam pomahala s cickami a tam v tej nemocke sestricka. Na laktacnu som sa potom vyprdla lebo uz som bola v takych depkach asi mi to mlieko slahlo do hlavy ze som uz bola total zmagorena. Vkuse do mna niekto hucal,3x v tyzdni sme s malou mali doktorov,bolo toho moc. My nemame este ani 5kg,teraz sme zacali nosit 56ky veci

Ahojte včera poradna bez ockovania az stvrtok s rotaeixom mame 6240 g a 60 cm a rastieme do krásy