Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
Baby ja som prvych dvoch strasne chcela kojit a nedalo sa. Druheho s vypatim vsetkych sil 6 tyzdnov, az sme skoncili v nemocke co nepriberal a bolo po kojeni. A teraz do tretice uz vopred plne vyrovnana, ze kojit asi nebudem si veselo kojim uz 4 mesiace 😀. A je to na nezaplatenie veru, ale ked to nejde, tak to nejde, nie je to koniec sveta, tak hlavy hore 🙂
@veronikapodolska my sme v nemocke vychudli na nieco okolo 2500 a na porodnu 3040 sme sa dostali v dvoch mes. Do mna hucal muz lebo videl ze magam so slzami tie cecky,cela spalena pred lampou a nic neslo a videl ako ma to trapi,do toho pedi ze nepribera nepribera a ci davam to um,ja furt ze nie tak ma o
pekne sprdavala,ze mala ma zltacku a musi jest a pribrat inak sa jej nezbavi. Tak to vkuse sa vo mne vsetko bilo. Inak s nozickami sme boli na kontrole aj dnes,este minule povedal ze do pol roka to bude ok,dnes nas zas vychvalil ako super to je ale ze este min.tri mesiace. Mala uz je vacsia,uz jej to nie je tak jedno ze ma remene,ako ta narieka ked jej ich dam,celeee zle. Cez to vsetko je neskutocne usmievava,vkuseee sa rehni,je to moje slniecko. Tak co uz no,aj s celym kojenim. Bude ma to este dlho trapit,ale nic s tym uz nespravim. Je ako je.
@lenkavalkova tak super,snad aj mne bude raz dopriate 🙂 uz teraz viem co by som inak robila hned v nemocke,lebo na sestricky spolah ziadny.
Ahojte maminky..mame 3,5mesiaca 62cm a 6330g..maličký je zatiaľ strasne dobrucky..V kociku spinkava 2x po 3 hodinky a vecer prespi celú noc od 19,30 do 6,30..inak nás dnes aj očkovali tak to hadam vsetko dobre zvladneme
Ja nechapem ako vam tie deti prespia celu noc. My sme kazde dve hodiny hore a cim sa viac blizi rano, tak sa budi castejsie. Cize o 24:00, potom 2:00, potom okolo 4:00 a potom 5:00 a potom 5:30 a potom 5:45 a to uz vzdavam a vstavame. A o 7:30 uz sme vonku so vsetkymi psickarmi 😂 A uz sme brali aj ATB Unasyn a stale nie je uplne zdravy, kasle, tak dnes sme boli zase u dr. a dala nam este pamycon. A ockovanie sa odklada.
@lenkavalkova veru tiež sa čudujem,že také maličké prespia celú noc,ja to zažijem až keď prestanem kojiť 🙄 ale zase nebudí sa tak často ako tvoj,inak prajem skoré uzdravenie,nie je nič horšie ako choré dieťatko 🤒
Ja mám teda tretiu a prespatej noci som sa dočkala až okolo 2 rokov aj pri prvej ta sa už nekojila aj pri druhej ta sa kojila ešte tak ani nedúfam🙂Pri tretej, my sa Budíne o 24h, okolo 3, okolo 5 a o 6h30 budíček o pól ôsmej ideme odviezť 2 staršie a hneď zaspí v aute 🙂 Potom ju opatrne vykladam aby som stihla raňajky s kávu, no je to zábava, lásky nase😝
Baby teraz od veci otazka,ale uz vam splaslo brusko?🤰
@lenka2022 ja som mala pre tehu 47 rodiť som išla 70kg..Teraz mam 54 čo je stále o 7 viac ale to mi vôbec nevadí práve že by som este chcela dať hore nejaké 3kg..ja mam este tiež čiaru ale uz len od pupku dole. .A brusko este tiež také mlandrave väčšie ale neni to také strašné ved to ešte zmizne. .
Ahojte baby, trocha neskoro, ale pridavam sa k vam 🙂 Mala sa narodila zaciatkom januara, takze ma 4,5 mesiaca. Je to taky moj drobcek, sice je dlha, ale ma asi 5,5 kg :D
Lubim ju najviac na svete, ale uz tri tyzdne sa mi budi celu noc :( Tuto poslednu bola hore kazdu hodku a niekedy aj po pol hodke. Uz ma zacina chytat stres ze nieco robim zle... ach jo, ako vravi tricko od farkasovej - je to len obdobie. Ci?
@lalia87 ani mne nebolo sudene kojit ☹ viem ako sa citis aj ako to boli ked velmi chces a neda sa.. Ja som sa vela naplakala.. Maly nevie tahat z prsnika takze sa trapime doteraz ja odsavam a davam mu z flasky.. Co je namahave unavne a su dni kedy uz nevladzem.. Hlavne vecer ked maly spi a ja zbita zaspim tiez a potom ma medzi 22-23 manzel budi ze odsavat.. Sem tam maleho prikadam aby som ako tak udrzala laktaciu no aj tak sa to uz straca viac menej ale chcem vydrzat aspon do prikrmov.. Najhorsie bolo ked mal maly 3 mesiace to som sa tesila ze zazrak pije z prsnika a po dvoch tyzdnoch som skoro stratila mlieko a maly mal zelene kaka.. Zistilo sa ze on netala ale iba vypije co vytece a samozrejme zakazdym vytieklo menej a menej.. No hroza.. Proste niekomu to neni sudene ani ked ako chce a pripravi sa.. Snad budeme mat s dalsimi detmi viac pozehnania 🙂 tiez ma to bude uz dovzdy trapit ale moj muz by ti povedal ze hlavne je ked je babatko spoko a si ta naj mama len preto ze ta to trapi a snazis sa nie preto ci ti to ide samo 🙂
@aandreja ahoj..skus si zavolat laktacnu ta ti pomoze...ja som pri prvom kojila malo, a teraz pri malej som chvilami tiez mala menej mlieka ale nevzdala som to a kojim v pohode. skus si ju fakt zavolat k sebe domov. poradi ti aj s malym ako ho donutit sat, v nemocnici sestricky ti nic nepovedia.
@jargre bola som u laktacnej a nic.. Ze zvysit tvorbu mlieka zezrala som asi secky tabletky sveta 😀 polievky caje matysak strasne vody som pila.. Kazdopadne uz nemam silu to riesit.. Manzel na mna minule nahulakal za to uz a vtedy som si uvedomila ze ja mam konecne vytuzeneho syna a mij svet sa toci okolo mleka furt riesim kolko si potiahol kolko som "vydojila" namiesto toho.. Ked on chvilku spinka hned sasim s odsavackou nemam kedy si oddychnut.. Potom som nervna a to tiez neni dobre.. Uz som to vzdala..zajtra ma maly 4m zacnem prikrmovat a ked mi uz nepojde odsavat kupim nutrilon.. Snazila som sa ale uz nevladzem.. Uz chcem byt mama a ne otrok dojenia 😀
@aandreja 4 mesiace si vydrzala, pogratuluj si, maloktora by vydrzala odsavat tak dlho. Kup UM a netrap sa, kolko odsajes, tolko odsajes a dokrm bez vycitiek umelym. Nic sa malemu nestane. Urcite viac oceni oddychnutu a usmiatu mamicku. Ja som odsavala par krat do zasoby, ale to bolo pre mna utrpenie po kvapkach to tahat nekonecne dlho, takze obdivujem, ze si vobec tak dlho vydrzala.
@lenkavalkova dakujem 🙂 dobre sa to cita 🙂 no zacala som uz prikrmovat.. Kasa na veceru ho celkom zasyti tak mliecka staci menej.. Presne uz sa nestresujem kolko bude tolko bude a ked nebude tak dostane um.. Neubudne z neho 😀
@lenkavalkova
@aandreja a nam uz doktorka povedala ze mozme prikrmovat zacat mrkvickou.Ale ked nam kojenie tak pekne ide a staci mu tak este pockam.Tiez som tuho bojovala za kojenie a nastastie uspesne.Bolo to pre mna velmi dolezite aspon prve 3 mesiace.Vela zdravia prajem vam a vasim detickam
Baby moze sa materske mlieko na slnku v mojich prsiach zkysnut? Je to asi hlupost?Lebo svokra mi dohovarala ze nemam byt tolko na slnku. Ale nikde som o tom nepocula
Ahojtee je tu nejaka buduca maminka ktora ma termin okolo 13.1.? 🙂
@ivka232 my sme všetky po pôrode januarovciatok 2017...ty musíš hľadať skupinku alebo diskusiu 2018 🙂
@nikolienkaa bozinku dakujem to som si vobec neuvedomila :D dakujeem
Kocky ahojte 🙂 uz ste začali s dokrmovanim?zeleninku s tak?? 🙂
@khojova my este nie.Stale kojime.Doktorka povedala ze uz mozme zacat mrkvicku par dni potom zemiacik.Ale nam sa este nechce.Staci nam este mliecko.pockame este mesiac.

@lalia87 nevadi hlavne že už priberate a malička je spokojna na zle zabudni a užávajte si to obe 🙂 ja som o tebe aj sestre hovorila, lebo mala jej podobne velmi maličko priberala uplne minimum, v nemocnici vychudla na 2700g tak som sa jej všemožne snažila radiť teda ešte stale radim, aj klbiky mala zle podobne ako tvoja, teraz boli opať na kontrole po 3t a už dobre, ale nemala remene len na široko balila a chvalabohu sa aj mala už trošku rozpapala, bude mať 2 mesiace a na 4kg sa dostala, ale tiež to bolo ťažke a verim tomu že keby nemala mna už to vzda a prejde na umele, ako jej radil muž :( teda nechcem sa chváliť 🙂 len píšem skúsenosť inú aby si nemala vyčitky nie si prva ani posledna 🙂 sestra to ešte tiež nema vyhrate lebo okolo 3. mesiaca prichadza kríza deti chcu viac mliečka tak uvidíme či to ustoji, a inak až teraz sa mala naučila čo to pospinkať aspon 1,5h v kočíku v 7 tyždnoch doteraz bola takmer stale na cicke 🙂