icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

nikolienkaa
9. jún 2017

@verunqha23 bože to je strašne :(... je to hajzel ...čistý !!!vidno ,že to ešte Jánom záleží ,ale musíš byt silná pre maličkú ...a skús ten test nech vieš nacom si a ak by si bola tak aby nebolo to maličké stále v streese

verunqha23
9. jún 2017

@nikolienkaa
Najhorsie natom je ze on este respektuje tu svoju "priatelku" ... No keby mne niekto na jeho mieste zakazal sa s malou stretavat asi by som mu prijebala

fronili
9. jún 2017

@majaon presne ako keby si o simčobi pisala.vkuse je uplakany pre kazdu malickost.stale sa snim snazim blaznit travit snim cas v zahrade vonku na prechadzke.do toho mi od vcera zacal soplit😮😟a popritom este stavba je toho hodne vecer padam mrtva do postele.

fronili
9. jún 2017

@majaon a kraaasne deticky mas😍

majaon
9. jún 2017

@fronili som na tom podobne 😜 už som sa nemohla dočkať kedy pôjde do škôlky po dlhodobej liečbe,od utorka už chodí a je to lepšie,dokonca sme ho prihlásili aj na júl,predsa má tam kamarátov,program 😊 tvoj už tiež chodí či pôjde od septembra?

adriana101
10. jún 2017

ahojte žienky, isto ste tu už preberali ale prosím Vás odkiaľ čerpáte alebo budete čerpať nápady na príkrmy? My už dva týždne papáme príkrmy ale čo stránka to iný názor, iné odporúčania na zeleninku a ovocie, a tak neviem či to malinká môže alebo nie... :( ak by ste mohli poslať nejaký link na nejakú dobrú stránku budem Vám vďačná, ja som rada, keď večer urobím všetko do práce, pretože popri materskej aj pracujem a niekedy nemám čas ani si umyť vlasy 🙂 ale chvalabohu malinká je zlatučká, tak stíham aj ju, aj domácnosť a aj prácu, síce niekedy je to "o hubu" ale aj manžel občas pomôže 🙂 Ďakujem Vám a čo najviac chutí Vaším drobcom?

julinka88
10. jún 2017

@verunqha23
Aaach jaj by som ho zrušila hned
Jednoznacne s nim skoncuj ani malu by som uz nedavala ani vidiet proste ho odstrihni od svojho zivota inak to nezvladnes
Sprav si test nezatvaraj pred tym oci bud silna a mysli na malinku nie na k....a kyory si to nezaslúži

julinka88
10. jún 2017

@adriana101 my tiez uz prikrmy asi dva týždne zacali sme mrkvou a po par dnoch jablko kasa nutrilon a uz mame taky jedalnicek ze rano mliecko a doobeda a na obed mrkva poobede jablcko vecer na noc kasa redsia s mliekom cez flasku po par dnoch zacnem pridavat chudunke masko plus mrkva zemiacik aj pri synoch som tak pekne postupne nech si brusko zvyka davam pytny rezim vodicku cistu a mliecko pekne pomaly🙂

adriana101
10. jún 2017

@julinka88 ďakujem 🙂 my dávame tak ako poradila doktorka, každé 2-3 dni novú zeleninku, Zatiaľ máme len mliečko a na obed tento príkrm, už sme vyskúšali mrkvu, cuketu, kaleráb, zemiaky, bataty. Povedala, že keď už skúsi mrkvu (tú sme dali ako prvú) už ju potom môžem skombinovať napr. so zemiakom, že nemusím vždy len 1 zeleninu ale môžem kombinovať, ale vždy pridať len 1 novú, napr. ak vyskúšala mrkvu a zemiak, môžem dať len kaleráb, ale nie aj cuketu, lebo potom jasné nebudem vedieť, čo jej nesadlo... skúšali sme aj ryžovú kašu na začiatok ale nechcela tak počkám a vyskúšam neskôr.

lalia87
10. jún 2017

@adriana101 ahoj,ja citam na fb co jedia zdrave deti ale nepojdem presne podla toho. Mesiac chcem zeleninu,zacali sme mrkvu samu tri dni,potom zemiak sam tri dni,potom zemiak mrkva tri dni to ako na obed a dnes sme zacali cukinu samotnu. Po cca mesiaci chcem prejst na ovocie na desiatu,zacnem jabkom,po cca mesiaci chcem prejst na ryzu a taketo. Tolko asi my 🙂

aniko_h
11. jún 2017

@verunqha23 suhlasim s @julinka88. Nesmies to ignorovat a sprav si test.je lepsie byt v nevedomosti? A potom ak si tehotna musis sa viac setrit.hlavne pri zdvyhani tazkych veci, co teraz pri malinkej mas toho dost. Pocnuc kocikom a samotnej malinkej. A toho blbca uz posli do riti. Bud hrda, sebavedoma zena.inak si ta nikdy nebude vazit ked sa mu vzdy budes hadzat k noham len aby si mala jeho pozornost a kusok z neho. Ale on ta vzdy len vyuzije a odkopne.spametaj sa dievca.ty by si mala jeho odkopnut a ukazat mu, ze ho k zivotu nepotrebujes.prepac, ze to uz takto natvrdo pisem ale normalne ma vytaca ako si dobrovolne nicis svoj zivot.a tak aj malinkej zivot

fronili
11. jún 2017

@majaon maly ide od septembra ak mi ho zoberu pretoze mame nadstav a kedze som doma s Adelkou tak mi ho nemusi zobrat.Utorok je den otvorenych dveri tak sa ideme pozriet do skolky.Som zvedava aka bude reakcia.😊S malinkou idem zajtra na kontrolu z klbikami druhy krat.A zacala mi ajosi grckat tak pevne dufam ze to prestane grcka mi po kazdom papani aj po dvoch hodinkach 🤔

majaon
11. jún 2017

@fronili jaj tak vy to máte takto s tou škôlkou...a malinka čo mala niečo s klbikmi,či idete na tú klasickú druhú kontrolu?Inak moja grcka od narodenia veľa a teraz sa to ešte zhoršuje kôli väčšiemu pohybu,veď to moje šidlo nevydrží ani sekundu v klude okrem spánku 😀 nebude to aj u vás preto,že si Adelka viac skrča bruško? A nepamätám si už,kojite sa či už nie?

lenkavalkova
12. jún 2017

Ahojte baby, my dnes mame 5 mesiacov a takto vyzerame 🙂. Zajtra poradna a ockovanie do druhej nozky, lebo nam to dr. deli och

fronili
12. jún 2017

@majaon boze aki su zlatunki.no veru nevydrzi v klude.sice sa este nevie pretocit ale kope vkuse nohami sermuje rukami otoci sa max na bok.a je hrozne ziva.Nekojime sa uz veru.Sice som to znasala horsie ako pri simovi ale uz si zvykame.Ked je ona spokojna a nie je hladna tak aj ja som v klude😊

fronili
12. jún 2017

@majaon zabudla som napisat len kontrola druha z jadierkami.a dopadla na vybornu a ze mala je riadna babizna mi zahlasil😂a sme na ceste domov a mala zaspala pri dychovke 😂bral nas svokor

majaon
13. jún 2017

@fronili veď jasné,keď sa nedá...hlavne,že je dieťa spokojné 😉 A veru je veľká baba Adelka,moja Mišel je skôr dlhá a inak pretáča sa jedna radosť,veď mi raz aj capla z gauča asi pred mesiacom,som tu aj písala aby ste dávali fakt pozor na drobcov,našťastie sa jej nič nestalo,boli sme aj na RTG hlavičky,som sa im tam normálne rozplakala,taký strach 😨

fronili
13. jún 2017

@majaon boze to ma mrzi ale moze sa stat kamoske sa tiez stalo dokonca druhej kamoske syn vykotil malu z kocika a to ma mala 3 mesiace ani nie.
Ja som taka nahnevana pre nedostatok miesta mi maleho nechcu zobrat do skolky strasne ma to trapi a stve pretoze on byhladava deturence a chce sa hrat no doma okrem mna nema s kym😣je mi s toho do placu.keby nevyhladaval deti tak seriem na to a nestve ma to ale on mi stale utrka za detmi 😔😢

buchta666
13. jún 2017

@fronili my mame ten isty problem, ze maleho trojrocneho nechcu vziat do skolky lebo som doma s druhym. No to budem vlastne este aj o rok, takze ani o rok ho nezoberu a pojde az ako 5-rocny. Doma sa nudi mi mu uz nestacime, boli sme na zapis v 6-tich skolkach, dnes mi slubili v jednej (v7-mej) ze by ho mozno vzali, no budeme chodit 15km, 30minut tam a 30 min spät... lebo mamicka ma materskej si to moze dovolit, ma vela casu. Je mi z toho smutno.

veronikapodolska
13. jún 2017

baby sťažujte si u starostu a ked tak sa spojte viacere mamičky, aj u nas to tak bolo že uprednostnovali deti a tie maminy čo boli na materskej im deti nezobrali, a potom sa viacere ozvali a sťažovali si a starosta zakročil urobil poriadok a teraz musia brať rad radom podla dátumu narodenia, bez ohladu na to či niekoho rodič robí z domu alebo je na materskej.

fronili
13. jún 2017

@buchta666
@veronikapodolska
Cele je to na prd necjcem ho davat z dediny prec do inej skolky nakolko pojde do skoly vsetcia sa budu poznat a on chudak bude vyorany potom.Moj oco je starosta ale nezneuzivame to s manzelom a on je prilis podstivy aby boli niake konexie.sam mi povedal ze pokial sa nespikne viac mamiciek tak ma ruky zviazane a to tu mamicky beru tak ze nezoberie ni dobre teda tak mozno nabuduce.ja som asi jedina ktora by s tym chxela nieco robit.Ide mi o to aby sa vedel zahrat zdokonalit sa v rozpravani nakolkp to je unho slabota atd je vela toho co by som mohla popisat.Ozaj som dnes nastvana jak furia 😡Skusim sa dnes otca opytat co sa s tym da robit ci sa môzem niak ohradit ak skolska rada rozhodne ze ho nezoberu.pretoze skolka u nas patri pod skolu takyäze pani zastupkyna to posunula pani riaditelke do skoly a ta nechce byt zla tak to posunula na radu skoly

buchta666
13. jún 2017

@veronikapodolska ja som sa uz bola stazovat, no neuspela som, vraj maju spisany nejaky vnutorny predpis, ze ked je mamicka na materskej alebo rodičovskej dovolenke a je malo miesta, nezoberu do skolky.

zuzuk22
13. jún 2017

Ja som stastna ako blcha ze mne oliho zobrali do skolky ...
Inak baby pridavate za lyzicku oleja do zelwninovych prikrmov ???

lenkavalkova
14. jún 2017

@zuzuk22 ja mam taky panensky olivovy olej v spreji, tak z toho mu tam vzdy frcnem, ale za lyzicku to nie je veru.

zuzuk22
14. jún 2017

@lenkavalkova lebo ja nedavam ani olimu som nie a teraz mi len kamaratka hovori ci davam ze to sade pisu ze sa ma davat tak nevieme teraz 🙉

mattkapd
14. jún 2017

@zuzuk22 od ukončeného 6 mesiaca sa pridávajú tuky ako maslo,Repkovy slnečnicový kukuričný a olivový olej

zuzuk22
14. jún 2017

@mattkapd dakujem 🙂

zuzuk22
14. jún 2017

Papame 😍😘

vuvi
14. jún 2017

Ahojte..mate nejaku overenu tabulku,kedy s akymi potravinami zacat?pozerala som na nete,ale som z toho jelen...vsade je inac napisane..

majaon
14. jún 2017

@fronili tak to je nafigu,u nás našťastie miesto bolo a samotné učiteľky mi hovorili aby som ho dala do škôlky aj keď budem doma,že mi to aj pomôže aj malý bude s deťmi,inak môj krpec je zase samotár,tak som chcela aby sa naučil správať aj v kolektíve,ide mu to pomaličky 😉