icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

vebinka25
19. jan 2012

Tak aj ja sa už môžem tešiť z dobrých výsledkov genetických testov. A tešiť sa na morfológiu, že znovu uvidím mimi. Dúfam, že tam čaká v teplúčku a zdravé. Potom si už konečne dovolím niečo kúpiť.Hádam tie najväčšie strachy pomiznú.

vebinka25
19. jan 2012

Spolubojovníčky a ešte som sa chcela spýtať do éteru. Ja som brala femibion 800, a teraz beriem 400. Tiež tak papáte stále takéto tabletky?

marianna28
19. jan 2012

@anulienka_nr uj, vidim, ze tiez nie zrovna bezproblemove tehulkovanie, vsak? ☹ Uj, tiez by som chcela byt z tych, co ani nevedia, ze su tehu... 🙂 Hm... co ma zahnalo to Rakuska? Heh, no tazko povedat... 😕 😅 zeby ma vyhnali z nr spomienky a nasla som tu novy zivot? 😕 😀 asi tak nejak... 😀 😀 😀

chelonka
19. jan 2012

@vebinka25 nie nepapám iba občas magnezium, podla mnohých lekárov su to zbytočne vyhodene peniaze aj podla mojej. Papanie vitamínov počas cele tehotenstva sposobuje vyššiu váhu u babatiek.
Lekárka mi povedala pokial niesom nejaká striktná vegánka a podobne tak žiadne také vitamíny nemusíme brať stačí normálna pestrá strava

zuzu4444
19. jan 2012

@silvia0201 ahoj tak ako? som ti nepisala ani nepamatam, gratulujem k malej princeznej, my podla vsetkeho cakame chlapceka, len sa nam moc nechcel ukazat , stale si skovaval to, co skryva medzi nozickami , na par sekund sa nam ukazalo a videli sme vajka

renatulka66
19. jan 2012

@riela to poznám, tiež pozerám mená... 🙂 🙂 🙂

indys
19. jan 2012

baby mne je uz dne o dost lepsie, tak som tu poradnu neprekladala. Tak sa tesim, ze zas uvidim drobca.

@vebinka25 ja som femibion uzivala pred otehotnenim a teraz uzivam take vitaminy na prirodnej baze. Ja som to chcela hlavne kvoli kyseline listovej, lebo tej mame podla mna v stave dost malo pre babatko. No a teraz ked, je chripkove obdobie, tak si myslim ze ma to doteraz obchadzalo aj vdaka tym vitaminom a aj ked som teraz kusok nachladena je to take mierne a pri tom, ako kolo mna doma behali vsetci chory som sa aj cudovala, ze som vydrzala doteraz. No ale viem, preco ma to chytilo.Zacala som sa zas prilis pretazovat a bolo to z vycerpania. Zatial neplanujem vitaminy vysadit, ale ani zvysit ich davku. Od 5-teho mesiaca by sa mali brat 2 tabllety, no ja zostavam pri jednej.

@chelonka ani som nevedela, ze podavanie vitaminov sposobuje babatkam vacsiu porodnu hmotnost.Ma to prekvapilo.Jedna moja kamoska brala vitaminy cele tehotenstvo a jej maly sa narodil v termine a mal 2700g.Myslis, ze sa to priberanie na vahe sa prejavuje uz od zaciatku, alebo az na konci?

stela01
19. jan 2012

@vebinka25 Ja stale beriem vitam. tiez femibion ,ale davam si kazdy 2 den tabletky .
@chelonka Nemyslim si ze to ma dopad na hmotnost babetiek 🙂

chelonka
19. jan 2012

@indys no to neviem ale spýtam sa na to

chelonka
19. jan 2012

@stela01 hmmm mne to povedala moja lekárka a aj známej do lekár povedal a už som to počula od viacerých lekárov a aj dosť článkov je o tom.
A podla mna to ma na to dopad, bo ak berieš napr. pravidelne nejake tie multy tak su tam obsiahnuté vitamíny skupine B a z tých sa teda da dobre pribrať a aj z iných.
A okrem iného pokiaľ je žena zdrava a nemá napr. výrazný úbytok železa tak branie umelých vitamínov je naozaj bezpredmetné!!! Teda pokial sa baba norálne stravuje zo všetkého trochu tak ma dostatok všetkých vitamínov - to sa báť nemusia mamičky!

mianpa
19. jan 2012

@vebinka25 Ahoj, ja som brala 800 ešte pred otehotnením, teraz od 13tt beriem 400 ale malinka bola stale večšia a večšia tak som to začala brať každý druhý den, bo ked som to brala aj predtým by bola blbost vysadit to uplne, a magnesium, to som brala ale teraz len sem tam bo som zistila že ked si ju nedam je mi o niečo lepšie a nejdu ranajky a obed hned von ale je mi len tak nevolno.

chelonka
19. jan 2012

@stela01 a ty tiež berieš tu 400ku? tam je už obsiahnuté aj omega 3 a pod. a to napríklad gynekolog mojej známej odporučil až v poslednom trimestri, ked sa najviac vyvíja mozog a dokončuju sa tie nervové vlákna.
Ved ked sa spýtaš aj v lekárni tak ti lekárnička neodporučí brat dlhodobo vitamíny - vybrať tak jednu dve balenia a to je vše lebo zaťažuje organizmus.
Ale keď máš vačší pocit istoty tak kludne ber tie vitamíny.

mianpa
19. jan 2012

Nemali ste niektorá zlomenu alebo narazenu kostrč pred tehotenstvom, bo pred 2rokmy som spadla na lyžovačke a dva mesiace som si nemohla poriadne sadnut na zadok, len ja trubka som nešla na rtg a vobec to neriešila a teraz si to pekne vyčitam bo mi to začalo vystrelovať do bedier a kolko krat nemožem ani vstat, a aby toho nebolo malo musim ist k ortopedovi či vobec možem rodiť normalne alebo musi byt cisarak. či ste tu niektora ktora ma podobny problem.Ď.

chelonka
19. jan 2012

@indys aha tuto
@mianpa ti dala na tvoju otázku odpoveď, počas celého vývoja to pôsobí, ale možem sa na to aj tak ešte opýtať lekárky ked budem v poradni.

chelonka
19. jan 2012

@mianpa no moja to ti veru nezávidím auuu. ja som síce tento prípad nežažila ale moja kamarátka tiež si na lyžovačke narazila kostrč a aj jej praskla panva, síce ona v tedy bola u lekára ale nebolo to zlomené iba prasknuté tak jej naordinovali len pokoj aby sa ta panva zrastla, ale s tou panvou sa ani lezať nedalo ani stať chuda furt ju to bolelo. No a v posledných 2 mesiacoch tehotenstva s tým mala potom problem jak sa zacalo telo pripravovať na porod a ked sa začala roztahovať v tých partiach.

Takže určite s tým budeš musieť íst k lekárovi a poriešiť to len škoda že si nemala pred tým robený RTG - bo teraz nevieš čo si si tým mala či to bolo len silno udrete alebo niečo aj viac.

stela01
19. jan 2012

@chelonka Beriem ich kazdy druhy den .... zatial co mam vysledky je vsetko o.k

chelonka
19. jan 2012

@stela01 tak to je dobre, a dobre že ich neberieš uplne každý den. Vieš je to individuálne, niektoré maju bábatka úplne normálnu hmostnosť a niektoré maju až moc velku. Podla mna ty budeš ten prvý prípad! 😀

ladylilhomeboyy
19. jan 2012

awojte, má niektora z vas problémy s nedostatkom cerv. krviniek?

stela01
19. jan 2012

@chelonka Tak ja ich beriem uz do zaciatku tehu lebo som nemala exkluzivnu stravu .... :( a uz to radsej doberiem ....

mianpa
19. jan 2012

@chelonka no ved ja som mala stym problemy aj predtym ale len ked som bola dlhšie zohnuta len teraz som v 20tt a čim mala rastie tym je to horšie a horšie, kolko krat ma partner musi normalne nejako zosunut ked sa chcem postaviť, a preto ma aj poslal gynd k ortopedovi, niesom nejaky bojazlivy typ ale teraz mi teda nieje všetko jedno.
ked bola nahodou zlomena to sa da zistit cez konečník, no predstava že sa jej len nejaky doktor dotkne ma hned začne boleť aj sama od seba.

chelonka
19. jan 2012

@stela01 😀 to čo znamená exkluzívna strava???? to čo si papala teda?

chelonka
19. jan 2012

@mianpa no auuu to ti veru nezávidím čo ešte moja budeš mať ked budeš v takom 30 - 35tt.
Jej to total dokazilo všetky tie kosti, po porode musela ist na operaciu a rodila cisárskym.

stela01
19. jan 2012

@chelonka No suchy roztek 🙂 ,sem tam sunka 🙂 zaciatky boli take na nic 🙂

mianpa
19. jan 2012

@chelonka no ved toho cisaraku sa bojim, zatial nemam odvahu ist k tomu ortopedovi ale na druhy tyžden to budem musiet začať riešiť. skušala som aj fitloptu no to pomahalo len zo začiatku, teraz možem hopsat aj celi den a nič, zmena neprichadza. no treba len dufat že to bude dobre, ine mi neostava. 🙂

sandy80
19. jan 2012

@riela závidím že u vás sneží, u nás prší od rána - leje, ani nie prší:(

chelonka
19. jan 2012

@mianpa no budeš si musieť vytrpieť viac bolesti trochu jak my všetky ostatné, tak ale čo nevydržíš pre malé bábatko,že a jedna moja kolegyna ta mávala take bolesti krízov že celé noci preplakala.

chelonka
19. jan 2012

@stela01 jaaaj tak suchý rožtek, no tak to áno strava pestrá jak nič 😀 no vidíš a presne pre tieto prípady su tie vitamíny, ale musíš sa naučit pekne stravovať aj do budúcnosti, koli kojeniu a tak 😀

stela01
19. jan 2012

@chelonka Vsak urcite teraz to uz je lepsie .... niekto ma nevolnost ,niekomu nechuti kazda sme maly ine 🙂

chelonka
19. jan 2012

@stela01 ja som zas bola prípad že by som zedla aj slona, moj drahý len na mna kuka, napriklad v čera ráno o 3:00 som si varila párky 😀 a už ráno o siedmej som bola hladná a zatial som pribrala len 3 kg to je haluz, moj drahý len kuka jak puk že ziem 3x viac jak on 😀

stela01
19. jan 2012

@chelonka Praveze ja vobec nemam ani chute normalne jem , + akurat len ze ranajkujem pred tym som neranajkovala ,ale jem normalne ani chute nic :( ,len nesmiem teraz ostat nikdy hladna lebo asi by som odpadla ,este mam aj nizky tlak .... tak sa snazim jest pravidelne .....ja som pribrala cca 4 , az 5 kg