Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax o tom nepochybujem,mamička sa tam stretne s druhými mamičkami približne v rovnakom štádiu tehotenstva+ cvičenie ale smola pre mňa že v NR fungujú kurzy len doobeda...Dá sa naučiť dýchať aj doma?
@marianax tak to potom sa dám zacievkovať 😀 keď to ešte len príde. alebo sa presťahujem rovno na wc.
ale musím povedať, že túto noc som bola len 5x. asi budem musieť večer menej piť. no len potom ma bude strašne smädiť 😝 keď to je so mnou teraz - ani na voz, ani z voza. 🤐
@anulienka_nr ale ano urcite sa to da 🙂 skus pozriet nieco na you tube 🙂 no pri kontrakciach je hlavne dychat kludne nie zrychlene ako to vidime vo filmoch lebo sa skor unavis mozes nadych nosom a vydych ustami alebo len ustami aj nadych aj vydych lebo pri kontrakciach babetko potrebuje kyslyk a dychanie je dolezite 🙂
@silvia0201 to nic moja skus si pospat pocas dna ked uz v noci vela nenaspis 🙂 a nepijes cajiky na vecer tie tak odvodnuju 🙂
@marianax keby sa mi dalo cez deň spať, by bolo dobre. lenže sa mi nedá. čaje vôbec nepijem, lebo po nich ma strašne smädí. pijem len minerálku.
@majulosa ja mam tusaka ze to bude dievcatko tak zajtra sa to uk konecne dozvieme.o kolkej ides na sono.ja idem na 9:45 ale ja idem do po.kto sa dozvie skor? 🙂
@anulienka_nr áno mám a som si toho vedoma a obetujem tie peniaze na pokutu s tým uz rátať 🙂
@anulienka_nr hej hej poznám mám to uz nastupovanie 🙂 aj tak ďakujem pekne uz som aj nejaké lekárka zistila 🙂 🙂
ja idem až vo štvrtok dievčatá, tak mi držte palce, marianax, majulosa a danuskap19 budem na vás zajtra myslieť a držím palce aby bolo všetko OK a aby sa bábätká ukázali a aby ste sem večer mohli napísať, čo budete mať, som zvedavá🙂
Ahojte,
no ja už asi cítim to bublinkovanie 🙂 aj včera, aj dnes.
Trošku som zmenila štatistiku 🙂:
4x dievčatko: mianpa, silvia0201, michelle1984, anulienka_nr
6x chlapček: indys, zz134, danielkabn, milacik0106, stela01, zuzu4444
Zajtra ako čítam zase doplníme 🙂
@anulienka_nr chodím, zatiaľ bolo stretnutie 2x, tažko mi je teraz hodnotiť. Veď začať môžeš aj neskôr, aj na prvom stretnutí tam boli baby čo mali termín, apríl, máj, tuším jedna mala február.
@silvia0201 aha cez den asi mas co robit ze 🙂 ved i ja si lahnem len malokedy 🙂
@danuskap19 no tak ty mjka to budeš vedieť skôr lebo ja idem len na nejakú 11:00 a domov prídem iba cez 16:00 tak mi daj vedieť čo to bude aj ja ti napíšem 😉 🙂
jeeej baby vy sa máte vačšina z vas už vie pohlavie alebo idete v blizkej dobe na sono, ja idem do poradne až 6.2. 😠
@chelonka poslala mi ju jedna baba do IP, ale je z devina, co pre mna az taky problem nieje, kedze som zo stareho mesta, ale neviem co pre teba to riesi situaciu...v kazdom pripade je dobre si obehat viacej z nich, co aj ja idem urobit aj napriek tomu...mam este dalsie dve varianty, ale neviem ako su na tom s ockovanim...v kazdom pripade aj ked len nebudeu zbytocne na mna neprijemna pre moje rozhodnutie mi staci a nebude stale predpisovat antibiotika a aj tak ratam s tym ze budem platiti pokutu...
@majulosa ano napisem to tu 🙂
@kkristin teraz možno budem mať blbe otázky, ale čo už, ideš si ich obehať - ale jak že obehať, budeš sa ich pýtať na prístup k očkovaniam a pod, alebo ako??? porad.
Ti poviem že taká pokuta je aj 100x menej ako potom celý život priplácať na lieky na astmu, atopický ekzem, a alergie - hlavne teraz ked niektoré lieky zdvihli brutálne hore s odôvodnením, že človek ich užíva iba par krat za život, ja sa mám silnu skríženú potravinovú alergiu, astmu a atopicky ekzem a to ti poviem, že su to iné palky za lieky. A hlavne teraz napr. kedže som tehotna tak možem len zodac a ten teraz brutal zdraažel a to je určite liek ktorý sa berie len par krat za život.
@kkristin a pri atopickom ekzeme ešte nehovorím o nákladoch na pranie (časté, pri vysokých teplotách a aj samotná pračka ovela skôr odíde jak bežne) a oblečenie(komplet všetko, postelne bielizen a pod), kedže sa neustale treba premastovať mastnými mastami - ked má niekto tažšiu formu jak ja.
Jáááááj žienky, ako Vám už niektorým závidím, že už viete pohlavie.Ja idem na sono až 2.2., tak dúfam, že už bude niečo vidno.... 😉
@chelonka no ja idem buduci mesiac po troch lekarkach, ktore mi odporucili a priamo sa ich spytam na ich pristup k ockovaniu a podavaniu antibotika a podobne....myslim ze najlespie je jednat na rovinu, takze priamo a bez okolkov....
uplne suhlasim, ja sama som mala velmi zle reakcie na ockovanie ked som bola mala, a svoje dieta kedze uz su aj informacie ku ktorym mame pristup nebudem ani nahodou riskovat.
a to nehovorime a nasledkoch ako su cukrovka, nadory, skleroza multiplex, hyperaktivita a podobne....
@danuskap19 no okio ja už idem hádam teraz spať aby som skoro mala zajtrajšie ráno 😉
kocky a chodite uz na to predporodnu pripravu.Ci ako sa to vola? je to dobre? mam to zacat riesit? a kde v ba odporucate? Dakujeeeem

@anulienka_nr ja som za predpripravu chodila som az pri 4dietati ale nelutujem je to super vec 🙂