icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

riela
24. jan 2012

@indys mne to nejak nefunguje ☹

alllexa1
24. jan 2012

@michelle1984 - tak to je strasne, takto v tehotenstve pracovat:( A aj to cestovanie je zaberak, ja som robila v Devinskej a tri razy som prestupovala, hodinu mi trvala cesta do prace. K tomu v zime boli vypadky MHD, tak som niekedy aj v snehu slapala. A keby si tomu gynekologovi opisala, aku mas situaciu? Myslis, ze by Ti nedal PN, resp. nejake odporucenie pre zamestnavatela? Ved to fakt je porusovanie zakonnika prace:(

@zuzanapp - mne maly chodi kade-tade, ked ho dam z kocika von, tak sa vzdy nervacim, lebo stale niekde stoji a nieco pozoruje, alebo chyta nieco spinave🙂
To fakt by si chcela opat chlapceka? Mna teraz skor zvyknu lutovat🙂 I ked ja vravim, ze hlavne, aby bol zdravy, ved mozno bude aj treti pokus a vyjde dievcatko🙂
Aj si mi bola povedoma, preto som sa pytala, ze ci si bola u juloviek. Ja tam este zvyknem obcas chodit.

riela
24. jan 2012

@michelle1984 a obvodná by ťa teda nevypísala? ja by som sa opýtala poprípade tej. alebo ako napísala @kkristin, vysvetliť to zamestnávateľovi písomne, že si tehotná a z toho dôvodu nesúhlasíš s prácou nadčas, atď.

indys
24. jan 2012

@majulosa blahozela a vitaj k chlapcenskom klube 😉

@marianax to ma mrzi, ze ti vysledky nevysli celkom dobre. No je pravda ze pri tychto pozitivnych vysledkoch nieje pozitivne naozaj pozitivne ale je to len vacsia pravdepodobnost, ze sa tam nieco moze vyskytnut. Ja ked som bola na genetike, tak najskor pokec so sestrickou o rodine a postihnutiach v nej, ptotom len pokec u doktora on hovoril o moznostiach postihnutia a vysetrenia ako v mojom pripapde bol odber plodovej vody, co ponuknu aj tebe a potom ultrazvuk hlavicky. ja som bola na infekcon kvoli toxoplasomze a tak som odber plodovej vody odmietla.

@danuskap19 blahozelam dalsich chlapcek v klube. Viem, si predstavit aka si bola sklamana. moj svagrina, ked sa dozvedela ze bube mat dievcatko bola smutna lebo chcela babu no a koniec koncov ked si predstavis ze mas pod srdieckom nieco krasne, zive a vase z lasky je ti uplne jedno co to je. Po case jej povedal, ze to mozno bude chlapec a to bola taka nastvana, lebo uz sa tesila na dievcatko a stotoznila sa s tym ze tam ma malu bambulku. Asi kazda z nas po niecom tuzila viac, ale aj ked to znie ako take riadne klise najdolezitejsie je ze bude zdravucke a , ze to bude pohlavie ktore chces to je len taky maly bombonik bez ktoreho sa kazda z nas dokaze zaobijst. No nie?

michelle1984
24. jan 2012

@alllexa1 gynekolog vie veľmi dobre akú mám situáciu v práci, neraz som mu to hovorila

@riela obvodná čo viem tak možno na mesiac.

idem k nej v pondelok lebo idem na vyšetrenie, nejaké čo budem piť sladkú vodu :D tak uvidím čo mi povie, zatiaľ mám pn do konca januára. tak dám vedieť jak to dopadlo 😒

riela
24. jan 2012

@michelle1984 tak budem držať palce, nech sa to vyrieši v tvoj prospech. to ideš na ten glukózový test?

michelle1984
24. jan 2012

@riela hej, ten

anulienka_nr
24. jan 2012

ahojte babenky, čo robíte keď máte nízky tlak, ja som dnes ako máčala, pijem, pijem a nič........... už rozmýšľam, že si švihnem jednu kávu...

milacik0106
24. jan 2012

@anulienka_nr Ahoj, ja som presne na tom tak ako ty ... tak som začala ráno piť kávičku - 1x čajová lyžička nesky -zelenej, kúsok cukru a kopec mliečka .... vypijem a som v pohode ... ak by som nevypila, tak mám tlak na prízemí a spím celý deň ... jedna denne neuškodí 😉

anulienka_nr
24. jan 2012

@milacik0106 ale ja by som potrebovala asi dve, ráno tiež kávičkujem (1/2kávy+1/2 šálky mlieka) 🙂) ...ale čo večer, teraz som vypila naraz asi liter vody tak čakám či to zaberie 🙂

milacik0106
24. jan 2012

@anulienka_nr Zaberie hehe - bude behačka na wcko 😉

janula123
24. jan 2012

@kkristin Ďakujem. 😉
Akorád idem zajtra na poradňu. Opakovali mi testy na AFP, tak sa zajtra dozviem.
Kde plánuješ rodiť? je to Tvoje prvé tehu?
Mne 20.3. končí rodičovská dovolenka, pôjdem na 2 mesiace do práce, a potom na materskú. 😀

monuska342
24. jan 2012

@alllexa1 nooo maly certik chlapci maju moc energie 🙂 nestacim za nim 😉 aj pre mna boli najhorsie prve mesiace hrozne som vracala aj 3 krat denne a napinalo ma zo vsetkeho ledva som nieco navarila a najvacsi horor bol pre mna nakrmit maleho s toho ma napinalo neskutocne...esteze uz to mam zasebou 😖 ja neuvazujem nad kocikm asi to vyriesim tak ze maly bude v karicke a druhe babo v babysatke bude to praktickejsie aj maleho som tak nosila aj on je letne babo a bolo to super aj kojit sa tak da bez problemov 🙂

kkristin
24. jan 2012

@janula123 ja idem piatok 🙂 uvidime ci je to dievca alebo chlapec tak sa tesim...planujem antolsku, je tam zevraj najlespie vybavenie pre babatka spolu s kramarmi v pripade komplikacii takze racionalne rozhodnutie, ale na antolskej je lekar u ktoreho by som chcela rodit...moje prve tehotenstvo 🙂 dva mesiace do prace?to sa ti uz neoplati, ja som este v praci, ale len na skrateny uvazok, lebo som furt chorlava a unavena...uz viete co to bude?🙂

monuska342
24. jan 2012

@marianax ahoj aj mojej sesternici vysli tieto vysledky pozitivne a ma zdraveho chlapceka je to iba odhad podla veku a pod.....este nic nieje naisto 😉

janula123
24. jan 2012

@alllexa1 Ahojky. Ja som tiež z BA a tiež čakáme druhé mimi a pravdepodobne asi tiež chlapčeka. 😀 Na malom 3D nám doki povedal, že síce on nerád tak skoro hovorí, no ale že to vyzerá na chlapca. Tak uvidíme.
Kde by si chcela rodiť?

janula123
24. jan 2012

@kkristin Jééj, tak v piatok sa dozviete? Super.
Antolskú moc nepoznám. Všetky moje kamošky rodili na Kramároch. Ja som rodila v Ružinove, je to blízko bydliska. Zazmluvnila som si tam lekára, s ktorým som bola moc spokojná a chcela by som ho aj teraz.
My už jedného chlapca doma máme a teda myslím, že aj to druhé bude chlapček.
Aj doki nám povedal, keď sme boli na malom 3D, že to vyzerá skorej na chlapca.
Ja sa aj teším do roboty, od roboty sa tam nepretrhnem a tie 2 mesiace ubehnú rýchlo. Prac. čas mám 7. hod. tak to sa ešte dá.
A aj potrebujem zmenu, bo už som 3 roky doma a beriem to ako oživenie. 😀

indys
24. jan 2012

kocky davam druhy link, ten prvy nefunguje. http://pampalka.blog.cz/0802/kdyz-se-manzel-vrati
@riela uz to pojde

riela
24. jan 2012

@indys super, od zajtra si každý večer dám stuhu do vlasov 😀

indys
24. jan 2012

@riela ja mam stuhu uz teraz 🙂 no do kelu len som sa uz odlicila joj tak bezim do kupelne si nahodit face, nech mozem ist spat ako tie kocky vo filme a este sa aj taka krasna zobudim

kkristin
24. jan 2012

@janula123 uz sa neviem dockat objednavala som veci cez internet tak mi caka objednavka ci modre veci alebo ruzove 🙂
ja mam svoju lekarku v procare, ale rodit chcem na antolskej...ale to je vzdy o lekaroch 🙂
inak ja ked som bola ľ mesiace pn kvoly rizikovemu tehotenstvu tiez som sa tesila do prace aj teraz po tyzdni doma s chripkou sa tesim uz ze konecne budem nieco robit a musiet premyslat 🙂

zuzube
24. jan 2012

ahojte maminky, prosim vas, da sa na Slovensku kupit taky rozsirovaci opasok na nohavice? A co to tam stoji? Neviem ako sa to po slovensky presne povie, po anglicky je to flexi- belt, alebo belt extender.... vyzera to asi takto: http://www.beautifulbumps.ie/store/product-info...

janula123
24. jan 2012

@kkristin A čo by ste chceli, dievčatko, či chlapčeka? 🙂
Takže v piatok objednávaš.
To máš pravdu, vždy je to o lekároch. Mne hrozí sekcia, tak som taká nijaká. Bo prvé mi museli robiť sekciu, tak teraz teda nie som vôbec nadšená. Ale tak hlavne, nech je malé zdravé, my už niečo vydržíme.
To je fakt, ke´d je človeku dlho, tak sa už teší do práce. Počkaj, keď sa mimi narodí.
A už si zdravá?

janula123
24. jan 2012

@kkristin A už máš aj nejaký kočík vo výhľade?

kkristin
24. jan 2012

@janula123 vlastne mi to je jedno, hlavne nech je zdrave...jeden den som za chlapca, druhy den za babu, takze co bude to bude 🙂
to ti nezavidim, pocula som od kopec kamosiek co rodili, ze radsej prirodzene 5 porodov ako jeden sekciou, no mi este nevieme uvidime, zatial som to neriesila, ale chcem ist bez epiduralky prirodzene...suhlasim, my to uz vydrzime, hlavne nech je baby v poriadku ...
este niesom uplne ale uz je to lepsie, cez vikend som bola zle.. do prace podem az stvrtok, ale nastastie kopec prace mozem robit z domu, aj ked teraz viac casu travim kukanim veci pre baby na internete...piatok, uz pisem iba ci chcem veci v modrom alebo ruzovom, nabytok mam objednany a rezervovany cakaju mi len na doplnky a ich farby, uz sa na to tesim 🙂
a vy by ste chceli chlapca radsej alebo babu?

marianax
24. jan 2012

@indys dakujem moja a aj ty si mala pozitivne testy?

kkristin
24. jan 2012

@janula123 kociky mame uz kupene, resp objednane, jeden uz je na predajni, druhy bude tak za mesiac...🙂 ale domov si ich neezmem, dam ich k rodicom, zevraj sa to nema 🙂 som poverciva ...vy ste sli do coho?

marianax
24. jan 2012

@sandy80 dakujem ti moja za krasne povzbudive slova velmi dobre padnu 🙂 nemam dobry prehlad ty uz vies co bude? 🙂

marianax
24. jan 2012

@majulosa dakujem ti moja 🙂

marianax
24. jan 2012

@silvia0201 dakujem moja 🙂