Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
baby a to preču kupujete už teraz tolko kočíkov, ako jedna z vás písala že kupila jeden kočík - 3 kombináciu a ešte dalši to akože na čo????? pýtam sa bo som prvorodička a mala som pocit že bude stačiť jeden - 3 kombinacia
@chelonka ja som si kupila trojkombinaciu a potom buggynu, je uz ale od 4 mesiacov, preco?lebo sa na nu caka 2 mesiace a nemala by som cas ist ho potom kupovat, a tiez je to sportova verzia skor do hor a to sme chceli, a tiez je fajn, ked mas jeden doma a druhy v aute ze nemusis stale vykladat a tak...ale to bolo nase rozhodnutie, tiez som prvorodicka, ale jeden je univerzalny, druhy je sportovy a skor som chcela investovat do kocika, ako do veci ako mini postielka z ktorej abo vyrasstie za dve mesiace..napriklad
@chelonka no ja som isla verziou jeden taky univerzalny trojkombinacia a aby bol lahucky, kvalitna a skladny a druhy vyslovene cestovny sportovy na vylety...ale zalezi ako kto chce a ako preferuje.. 🙂 jasne ze nemusis mat dva 🙂 ale my sme chceli jeden akcny kocik 🙂 a som aj rada ze ich mame
@chelonka no u nas nosic nejde do uvahy mm ma problemy s chrbtom...takze to nejde...no dva kociky su mozno viac ako treba ale na druhej strane to ma kopec vyhod....jeden mas doma, v nom ti spi babo, druhy v aute a nemusis to furt vlacit hore dole, kamoska to takto ma a nevie si to vynachvalit...ale jasne je to kazdeho rozhodnutie. ale ja som si tu radost spravila...a nelutujem. okrem toho je to aj o tom, co chces a ake veci chces aby kocik mal..
@chelonka Ja by som sa chcela spýtať ak budeš taká zlatá ako si bola spokojná s tým nosičom. Používala si aj šatku v tom skorom období. Ja som taká útlejšia postava a chcela by som si to trošku odľahčiť ale počula som všeličo že dieťa je tam zhrbené a neprirodzené. Mne osobne sa na tom páči, že sú volne ruky.
@milacik0106 Ďakujem si zlatá 🙂 tak od 6tej rána buntoším a neviem sa dočkať sona ... ach tá zvedavosť... 😅
@vebinka25 ja budem mať ešte len prve babo, takže ho nevlastním, manželov bratranec to ma, v tom sme nosili ich dcerku aa je to super vec, záleží aké tažke babo je, ked máš nosic na chrbat do zadu tak je to ako keby si mala vak na chrbte to je uplne v pohode.
Aj ja by som chcela používať šatku a tiež som o tom všeličo počula, niektoré si to total pochvaluje ale najdu sa aj čo su proti, ale mám pocit že je viac názorov za ako proti. To nevadí že si útlejšej postavy, ide o to ako máš stavaný chrbat, či máš na nom pevne svalstvo - bo ak máš tak nebudeš mať žiaden problem, ale ak sa hrbíš a pod, tak šatka s uvezovaním babatka do predu k prsiam ti bude robiť problem a može ta bolievať chrbtica.
Napr. ja som zvyknuta nosiť vaky, takžé vaky z nákupu, alebo vak na dlhu trať na turistike, tak mne nebol problem ten nosič aj s dietatom a tiež som bola takej utlejšej postavy - drobný chrbát - nie tak široky ako maju normálne baby - nemyslím plavecký 😀
@marianax ja som tam bola kvoli zlym vysledkom toxoplazmozy, ale aj tie na downov syndrom mi vysli sice negativne ale doktor to nazval ze v sedej zone. To je, ze ani ani. Ale vobec nestresujem. Viem, ze je vsetko ok a je mi jedno ake vysli cisla, ved presne ako uz niekto pisal pri tych testoch zalezi v ktorom si tyzdni a mne sa to tam posunulo o 10 dni. Som stastna, ze maly kope a vobec si ani minimalne nepripustam, ze by malo byt nieco zle.
@janula123 ty si mala planovanu sekciu? mohla by si mi povedat ako prebieha to planovanie, co vsetko ma caka?
ahojte, tak aj ja sa k vam pridavam, tiez by sme mali mat drobceka v tomto termine, tak uvidime ci to vyjde a bude vsetko v poriadku, pekny den vsetkym 🙂
@chelonka no jasne ze by sme chceli aj narocnejsie tereny, ale skor to zatial vidim take lahsie, mm by to nezvladol na chrbticu a ja asi tiez nie :( aspon nie na dlhsiu trasu...ale ved cas vsetko ukaze...
no v kazdom pripade ved same na skusenostiach uvidime co je fajn.... 🙂
no fajn, ja som to aj preto myslela tak, ze doma v jednom bude spavat a druhe bude ostavat v aute a tym padom ho mozem dat spat vonku na zahradu 🙂
@mo7 Vítam ťa .. určite všetko bude o.k. A už vieš čo čakáte?
@indys Ahoj .. aj ja som mala na začiatku hraničné výsledky toxoplazmózy .. ale začala som sa vyhýbať u priateľových rodičov psovi a mačke a výsledky sú už v poriadku .... zeleninu mám tiež zo záhradky od nich a tie zvery naše sa len voľne pohybujú kde kade .. takže tú zeleninku čistím dosť hrubo .. lebo všetko je v pôde od zvieratiek hlavne mačiek ... na toto si treba dávať pozor ...dúfam, že som to nenapísala ako tatár hehe
@indys Ahojky, nemala som plánovanú sekciu. veľmi som chcela rodiť prirodzene.
Prijali ma v stredu do nemocky, už so slabými kontrakciami a malý sa narodil až v piatok o 16:10.
Ani vyvolávačka nezaberala, stále som bola otvorená na 3cm, tak sa lekár rozhodol pre sekciu a až tam zistil, že malý mal obtočenú pupočnú šnúru okolo krku, takže mu hlavičku ťahalo nabok, teda netlačil na krčok, že aj tak by sa to skončilo sekciou.
Dali mi epidurálku, takže som všetko vnímala, na stole som bola hodinu.
Ty by si chcela rodiť sekciou?
@alllexa1 Ahojky. A mala si v Ružinove zazmluvneného lekára? Kto Ťa rodil?
Mne doki oznámil len pol hodinku pred samotnou sekciou, že teda už som mala dávno porodiť, že teda ideme na zákrok. manžel tak tak stihol dobehnúť.
A tak jasné, je jedno ako sa dieťatko narodí, hlavne, nech je zdravučké. No aj tak by som chcela druhé už prirodzene. 😉
este trochu soplim, ale ked dnes este polezim zajtra by som uz mohla byt fajn dufam...
presne kupim aj nejake neutralne a od piatka uz ideme do toho, teda ak sa ukaze, ked nie asi ma porazi a pojdem zas pondelok 🙂 ale zatial mam len kociky a objednany nabytok atk mam pocite ze nic nemam pre baby tak aby sme to postupne kupili, ked uz pojdem do prace zas budem busy
@mo7 vitaj
@milacik0106 ja presna tak isto, zelenina a jahody zo zahrady,kolkokrat ani neumyte alebo len v sude. Doma mame 2 macky na dvore a nosili sme si vodu zo studnicky - kyselku z tatier.Vsetko toto sme zrusili. na infekcnom som bola preliecena, lebo mne vysli pozitivne vysledky z IgM teda prekonanej poxoplazmozy a aj z IgG - co je to, ze ju mas akurat teraz. Prave kvoli tej IgG ma poslali na infekcne, lebo s tou prekonanou uz nic, ale ked to aurat mas pocas tehotenstva tak tam hrozi potrat pripadne mozu byt aj nejake vroden chyby ako porucha zraku napr., ale na genetike ked som bola, tak podla neho je riziko male aj aj keby nieco nasli tak s tym nic neurobia na vysetreni hlavicky ultrazvkom vsetko dopadlo dobre, takze sa vobec nestresujem.
@janula123 nie ja by som rodit sekciou nechcela, ale budem musiet kvoli zdravotnym problemom. Mam z toho obavy a neviem co je horsie ci celkova anesteza, alebo epiduralka. Ja mam totiz strach ze psychicky nezvladnem to, ze ma polozia na stol a aj ked to nebudem vidiet ale budem vediet ze ma rezu. Bojim sa asi kvoli tomu, ze mam dost zle skusenosti zo zubnej chirurgie, kde mi povedali, ze daju umrvovacku a nic nebudem citit. Jak zacal zubar robit, tak som sa im tam skoro pozvracala a len len, ze som neomndlela. Preto sa bojim, ze aj ked mi pichnu epidural, tak to bude boliet a budem vsetko citit ako na zubnom 🙂 Ja som este chcela vediet, ako sa planuje cisarsky, lebo neviam, ci sa caka do posledneho dna alebo kolko dopredu sa sekcia robi. ci 2 tyzdne alebo ako. nemam prestavu.

@alllexa1 samozrejme ked sa nieco taketo stane tak je to neprijemne, to ma mrzi....
ale nerozumiem, preco ta nenastrihli...mozno to bolo aj lekarom...a ked bolo zle, mali urobit sekciu, no v kazdom pripade dufam ze to uz dopadne dobre teraz