Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@indys Rozdiel medzi celkovou anestézou a epidurálkou je v tom, že keď ťa uspia celkovo bábatko si užiješ až neskôr a neuvidíš ho prvá .. pri epidurálke ho uvidíš hneď ... a aj rekonvalescencia po epidurálke je rýchlejšia ako pri celkovej ... ja idem na epidurálku po peknom rozhovore s lekárom .... a na veci súvisiace s plánovaním pôrodu sa opýtaj svojho gynekológa on ti poradí čo a kedy treba vybaviť ak náhodou on nie je aj pôrodník 😉
Ahojte,
dnes som sa dozvedela že AFP mám v poriadku, tak sa teším.
Pozerám, že už nakupujete, ja som nejak mimo, ešte nemám ani jednu vecičku pre bábo.
Ahojte 🙂 rada by som sa k Vám pridala, čakáme chlapčeka a veľmi sa tešíme 🙂
@janula123 - ano, mala som tam zazmluvneneho Dr. Papcuna, ako fakt mozem odporucit. On operoval aj moju mamu, ked mala myom na maternici. No ja som tiez chcela prirodzene rodit a myslim, ze asi iny lekar by to uz vzdal a presiel na cisarsky, lebo som sa dlho neotvarala... Len potom mi prislo uz dost dlho ta doba liecenia, akoze dost dlho som citila tu rano. Al eto je asi aj pri cisarskom.
@kkristin - lekara som mala dobreho, on ma aj nastrihol, ale potom to sitie trvalo dve hodiny. Akoze nechcela som nejako strasit, len trosku povzbudit tie, co sa napr. boja cisarskeho a myslia si, ze je to ta najhorsia moznost.
@indys - no pri cisarskom sa da bud celkova narkoza alebo spinala a v oboch pripadoch nic necitis, to je podla mna iste. Ja som mala "len" epidural pri prirodzenom porode a uz ten perfektne zabral, najma na konci, ked mi dali dvojitu davku, aby to vydrzalo aj na druhu dobu porodnu aj na sitie, takze fakt som nic necitila a to ma sili dve hodiny. Ono keby si isla napr. rodit prirodzene a zvrtlo by sa to na to, ze by si musela ist na cisarsky, tak to urcitie nerobia iba pod epiduralom, ale daju Ti minimalne spinal. A ide to presne tam, kam epidural, takze Ta uz nemusia napichavat.
@alllexa1 no popravde u porodu clovek naozaj nikdy nevie....ja by som nechcela ist na cisarsky preto, lebo doba liecenia je dost dlha a je to predsa len zasah do maternice, ktoru otvaraju, takze rada by som sa tomu vyhla, ale mozno budem na tom tak, ze pojdem cisarskym...
tak ja chcem ist aj bez epiduralky, ale v pripade cisarskeho sa tomu nevyhnem, kedze v tom pripade radsej s epiduralkou ako celkova narkoza....ale to je len moje vnimanie.
Verim tomu, ze ked je porod tazky tak potom aj to liecenie je dlhe, a dost bolestive ☹
Nejde o to ze by som sa cisarskeho bala, len je to operacia ko kazda ina a s tym potom suvisi aj koepc inych veci, preto by som radsej vyhladal prirodzenu cestu...
ALE CLOVEK MIENI, zivot meni....uvidime.
tak a už som doma baby , na poradni - moč ok, tlak ok., srdiečko bilo 🙂 , a aj tripl testy sú v poriadku. Na sone som chcela strašne vedieť pohlavie no malinké sa veľmi vrtelo a nožičky krížilo takže sa neukázalo aj keď lekár asi 15 minút šťuchal a behal po brušku malé sa stále otáčalo... Potešilo ma, že bolo vidno krásne prstíky , hlavičku, očká, chrbtičku no je to také malinké zlatíčko / stehená kosť má 6 cm / aspoň som ho zase videla a viem že je všetko ok. No škoda tak nabudúce hádam ukáže čo má medzi nožičkami. 😅
@kkristin - ano, to mas pravdu, vacsina prirodzenych porodov ma dobu liecenia kratsiu ako pocisarskom. Moja kamoska rodila tak, ze mala kontrakcie, dosla do nemocnice, este pred dverami jej odtiekla plodova voda v priebehu 4 hodin bola mala vonku a kamoska skoncila len s 2 stehmi a v pohode uz na druhy den chodila a sedela🙂
@janula123 - no super🙂 A preco si vlastne rodila sekciou, mala si nejake problemy?
@alllexa1 Ja som bola už 3 dni pred pôrodom v nemocke, bo som prenášala, pôrod nepostupoval, ani vyvolávačka nezabrala, tak sa doki rozhodol pre sekciu. A zistil, že malý mal obtočenú pupočnú šnúru okolo krku, takže mal hlavičku nakrivo a netlačil tak na krčok, a že aj tak by to skončilo sekciou.
@janula123 - no u mna to tiez tak vyzeralo - prenasala som, tak mi rano dali vyvolavacku, po nej som mala 5 hodin bolesti a potom zrazu nic, ze ani ta cinnost maternice sa nerozbehla, tak uz aj doki odisiel, ze budu cakat do dalsieho dna, ze mi daju dalsiu vyvolavacku. Ale nakoniec mi poobede o stvrtej odisla plodova voda, tak sa to rozbehlo, i ked trvalo do do jednej v noci a potom este sitie.
No ale esteze Ti spravili u sekciu, ked malo babatko omotanu snuru, to je hrozne...
@alllexa1 Fuha, tak si si tiež užila.
Mne pichli to ráno vyvolávačku kedy sa malý narodil. Pichli mi ju ráno o 6. Stále ma monitorovali a kontrolovali, no nepostupovalo to. Aj silné kontrakcie som mala a nič. Len sa ma chodil stále pýtať, že či mi dajú niečo od bolesti, ja som odmietala, dalo sa to vydržať, aj ke´d cez slzy. A navečer o 16. bola až sekcia.
@adulka165 dneska tuším išla na ten test @michelle1984
ahojte baby, pridavam sa aj ja do junovych babatiek. doteraz som to nechcela zakriknut, lebo uz 2 x nam to nevyslo, takze dufam ze teraz to, aj spolu s vami dotiahnem do uspesneho konca
aj ja verim, robim pre to vsekto. este si aj musim pichat kazdy den injekcie na riedenie krvi. a ja normalne injekcie neznasam :O)
Babky prosim Vas, je tu niektora ktora chce pocas MD aj pracovat ? Ja by som si rada nejaku pracu enchala z domu. Neviete niektora kolko mozem max zarobit aby mi nezobrali matersku alebo ten rodicovsky prispevok?
Dakujeeeem!
aj jaaaa...čakám drobčeka v júni.. na moje narodky - 22. 🙂
@zz134 ja som zatiaľ dohodnutá tak, že ak mi to situácia a zdravot. stav "dovolí", tiež by som pracovala z domu.
Toto som zatiaľ našla:
Osoba poberajúca materské nemôže mať zároveň príjem, z ktorého by mala povinnosť platiť odvody na nemocenské poistenie. Nakoľko výkon práce na základe dohôd podľa Zákonníka práce nepodlieha povinnosti platiť odvody na nemocenské poistenie, súbeh poberania materského a „práce na dohodu“ je možný. V prípade výkonu práce na základe riadnej pracovnej zmluvy však nárok na dávku materského zaniká.
Nárok na rodičovský príspevok má rodič, ktorý zabezpečuje riadnu starostlivosť o dieťa, pričom nárok na tento príspevok je viazaný v zásade len na vek dieťaťa. Novela zákona o rodičovskom príspevku účinná od 01.01.2011 zaviedla rodičom možnosť pracovať aj počas rodičovskej dovolenky. Znamená to, že rodič od začiatku roku 2011 môže vykonávať akúkoľvek zárobkovú činnosť, tzn. pracovať či podnikať, a zároveň poberať rodičovský príspevok. Nárok na túto štátnu sociálnu dávku mu nezaniká ani v prípade, keď umiestni dieťa do jaslí či materskej školy.

@indys Aha, to vôbec netuším, ako sa to plánuje. Záleží od lekára. A zazmluvňuješ si nejakého?
To sa Ti ani nečudujem, ja som sa tiež veľmi bála rezania a aj tesne pred zákrokom som sa lekára pýtala, či to bude bolieť, taká som bola vyplašená. Malý bol do 10 min. na svete, len potom mi to pripadalo celú večnosť ako tam ležím. Pre Teba by asi fakt bola lepšia celková anestézia.
Nebojkaj, všetko bude dobré, zvládneš to .