Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
vebi, ja mám vraj na 22. ale myslím, že to bude skôr..i keď by bolo krásne oslavovať s našim synčekom spolu...ale zase 21. júna sa narodila moja sestra 🙂
@marianax som rada, ze som pomohla. Jasen budeme si podavat vzajomne info kto co bude vediet o planovani sekcie. Mne moj doktor len povedal, ze ma mesiac predtym planovanym terminom porodu posle do nemocnice a ze musim mat cerstve vysledky od revmatologa, lebo ze od novembra mi to mozno ani neuznaju a ze budu chciet nieco cerstvejsie. Aj ked i celkom neviem predstavit, ako by sa mhlo zrazu zmeninit autoimunne ochornie no ale budis. Akurat, doktor ktory ma odporucal ordinuje v NURCH v piestanoch a to v 8-mom msiaci sa tam urcite trepat nebudem. Tak to budem musiet riesit cez moju revmatologicku v kezmarku tak dufam, ze nebude problem.
@marianax nie nelezala by som do konca tehotenstva v nemocnici ,ale len nejake vysetrenia a asi si ta tam pripravuju. Vobec nemam sajnu ako to prebieha. Ci potom uz posledny mesiac budem chodit tam alebo ako ci sa tam robia nejake speecialne vysetrenia. Mam jednu zakaznicku co minuleho roka rodila planovanou sekciu. Ked ku mne pride, tak sa jej presne opytam co a ako prebiehalo. Dufam, ze sa coskoro ukaze. Rada by som v tom mala jasno. Viem ze jej robili sekciu rano o 8:00 a ze bola en pod epiduralkou. Lebo je ine, ked zeny pisu o sekciach pocas porodu, ze to neprebiehalo ako malo a je ine ked je to planovane. Dokonca som dnes dostala odporucanie na doktorku, ktoru by som si mohla zaplatit aby mi to urobila, vraj je velmi dobra a citliva a precizna. Ziadna masiarina. Ona sice odrodi iba svoje pacientky, ale mam tam trochu kontakt, ze by mi ju vedeli vybavit.
@marianax to dufam? ale treba mat aj stastie, ja som si preto nechcela nikoho platit, bez odporucania, lebo kamoske sa teraz stala taka smutna vec. Pred vianocami rodila, skoncilo to kliestovym porodom, doktor pochybil a babtko do 10 dni zomrelo. Teraz sa to vysetruje.No a to bol zaplateny doktor. Takze to stastie porebujeme mat v zivote.Ale ja verim, ze ho mame dost a ze vsetko dobre dopadne nech uz rodime akokolvek a ze aj ty budes mat zdraveho chlapceka, nech uz su vysledky akekolvek. Vsetky budme mat zdrave drobcene 🙂)) a budme si v lete a teple kocikoat. vy sa stahujete este pred porodom, budes rodit uz v novom?
kocky kto by mal zaujem nieco si este precitat ohladom ockovania mam nejake linky na videa a clanky. Je toho dost , ja to este nemam prejden ale chystam sa na to postupne si to vsetko prestudovat. Ved chceme len to najlepsie pre nase drobcence no nie? Dajte vediet, mozem tu hodit nejake linky. A ked nebudeme mat dostatok informacii, nebdeme sa vediet spravne rozhodnut.
@indys oj to mi je luto tvojej kamosky chuda az mraz po mne prechadza ☹ a dakujem si zlata dufam i ja ze vsetko dobre dopadne v ponedlok idem na geneticke testy a neviem ci ma hned nechaju na amnio alebo ma na to objednaju 😕 potom dam vsetko vediet idem spinkat lebo este moja najmensia nespi a rano vstavame do skolky dobru nocku 🙂
@riela Ja ešte vôbec nenakupujem, som asi trošku poverčivá tak to nechávam na neskôr 🙂V akej sfére pracuješ keď Ti vyšli v ústrety s prácou na dohodu popri materskej?Ja som sa tiež so šéfom o tom bavila, ale nie som si istá či to zvládnem, pracovný stres a dieťatko..
Dobré ráno!
@anulienka_nr, neviem čo sa so mnou deje, ja totižto veľmi rada nakupujem 🙂, doteraz som väčšinou pozerala iba tehotenské oblečenie, lebo pomaly už niektoré svoje veci neoblečiem. Bábätkovské veci ešte nie, len keď som prešla okolo výkladu, pokukala som koľko asi stojí postieľka, stolička, také väčšie "investície".
Pracujem v strojárstve, ale na starosti mám personálne a časť ekonomických vecí. To sme preberali aj my, či to budem zvládať, ak nie, je pripravená aj iná varianta, budú si musieť poradiť sami 🙂.
@marianax v pondelok budem na Teba myslieť, nech všetko dobre dopadne.
@kkristin, čítala som že budeš mať bgb aj ja po ňom pokukujem. Akú máš prosím Ťa výšku, nie je vanička veľmi nízko?
@riela ahoj zatial ho mam objednany este neprisiel /pride tak za 2 tyzdne/ ale ked som ho skusala bolo to pre mna ok, ato somdost vysoka..173. ale ma skvele vlastnosti.je lahucky spratny, neni plastovy co je super, je k nemu vybava skvela vybava ale ja som si brala este jeden vyslovene sportovy s velkymi kolesami, ale skusala som aj tazsi teren s nim, a tak ze nam ho predavacka zatazila a chodili sme po takych kolajniciach, co bolo super a isiel skvele. Ale asi je to o zvyku ci sa ti zda nizka alebo nie, mna sa nezdala...
ahojte, potrebujem poradit. citam tu, ze uz nakupujete pre mimi a aj kociky, no ide o to, ze moja mama je dost povercia a prehovara ma aby som kocik kupila az po porode, len ja si to neviem predstavit, lebo ho predsa aj pri prevoze domov budem potrebovat (chcem trojkombinaciu a teda vajicko do auta mi treba). bojim sa aby ma zbytocne nevystresovala, ked si ho kupim, ze to zle dopadne a podobne. nemate niektora rovnaky problem?
ahojte kočky,tak ja som po znova týždňovom pobyte v nemocnici tu.Tentokrát sa mi otvoril krčok a museli ma zašiť 😒 nech už je jún 😕
@marianax moja tak v pondelok budem držať palce, ale zbatočne sa do predu nestresuj, moja kamaratka mala tiež velmi zle výsledky z tých testov a isla na amnio a všetko dopadlo dobre a malý je plne zdravý a zas kolegova žena odmietla ist na amnio - bo ona to babo chcela tak či tak - lebo dosť dlho sa on snažili - a narodila sa im uplne zdrava dcerka.
Naozaj v mnohých prípadoch je to iba o blbej štatistike a to hlavne preto, lebo ta štatistika je velmi stara a vtedy ked sa robila tak bol priemerný vek matky od 20 - 25 rokov.
@lenka_x to je škoda že tvoja mamina ma taký prístup k tomu - teda že je až tak poverčivá, ja idem teraz 6.2. do poradne a na morfologicke sono a ak bude všetko v poriadku tak už začnem normálne nakupovať veci pre babo, kamaratka už v 18tt mala kúpený kočík a malý naprosto zdravý!
Hmm skús je nejak vysvetliť, že niektoré veci je výhodnejšie kúpiť aj skôr hlavne ked chceš 3 kombináciu a pod. aj v iných veciach. Hmmm moja mamina a ani svokra mi absolutne nič nehovorili o tom či pred pôrodom kupovať alebo nie a myslím aj keby mali opačný názor ako my aj tak by nám ho nevnucovali.
hmm záleží od toho či ti na ten končík bude davať peniaze ona alebo si ho kupuješ absolutne sama, bo ak sama tak sa nehnevaj ale mali by si spraviť podla seba a vlastného uváženia.
ahojte baby tak mi budeme mat druheho chlapceka zatial vyberame meno neviem sa rozhodnut ci Krsitian alebo Dominik 😀
ahojte kocky,bude niektora z vas rodit v martine?
@lenka_x tak tak povera hovori o tom, ze by si nemala mat kocik doma 🙂 o kupeni povera nehovori, aspon podla toho ako som ju pocula ja /mozno sa mylim/, a vela kocikov nemas hned ked si ho vyskladavas pokial nieje na sklade dodavaju...ale tiez som to riesila kedze som poverciva, tak som to vyriesila takto... 🙂

@kika1111 Ahoj ja 21 jún. 🙂