icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
18. sep 2012

@zuzube takze vlastne vo stvrtok ideme spolu aj vy s malou a my s malym drzim peste velmi silno moja 🙂

emily84
18. sep 2012

@zuzube usmev dietata je to najkrajsie co moze byt, drzim palce aby bolo uz len lepsie a lepsie...

kari55
19. sep 2012

@miskaska No to dúfam aj ja , že to prejde. Ja pijem mlieko len v káve, robím si tú Caro a do toho si dávam mlieko, že by to škodilo 😒 a robím si sem tam ovsenú kašu v mlieku, ale inak moc mlieko nepijem ale jem jogurty. Inak nad tým čajom pre kojace maminy som uvažovala či ju to moc zbytočne netlačí na to prdkanie ale zase ak prestanem piť tak sa možno nebude vedieť vyprdkať 😒 no neviem chceme pre naše zlatíčka len to najlepšie , tiež skúšam všetko možné......ale tak dúfam, že to prejde.....len je to ťažké hlavne v noci.
No a ešto moja malinká keď kaká každý druhý tretí deň , tak to sú riadne delovky.......vtedy to má až za ušami a tečie z každého otvoru plienky......no hrúza 😲 keď sa mi to stane niekde mimo domu tak to celkom katastrofa 😀

miskaska
19. sep 2012

@kari55 ahoj, tak ja som to zakrikla, maly sa vcera nevykakal, tak pretlacil celu noc...od polnoci do rana, len ochkal a tlacil, no a potom o 7:00 sa tak vykadil, ze to vystrelilo az na mna..no a potom este raz do plienky. Kde sa to v tych detoch berie?

zz134
19. sep 2012

babenky neviem ci aj Vy ale my mame posledne 2 tyzdne problem s kakanim:( Bez hadicky sa krpec nevykaka.To su take place strasne ach jaj ...len tlaci tlaci a nic...ked mu dam hadicku ide to pekne ale to prve co vylezie to je take gumene....chuda moje. Rozhodla som sa ze mu vysadim caj a skusim davat iba vodu. Lebo neviem z coho to moze mat. ved nutrilon stale papa a len caj sme nasadili vo vacsej davke ako nam kazali v nemocke. Aby preplachoval ladvinky a moc. cesty...MAte nejake dobre rady nad zlato?

eemmaa
19. sep 2012

@zz134 my sme teraz už len na vode a konečne po troch mesiacoch mi začína kakat sam, s cajov sme malý este aj hrozné koliky ☹ a dr v nemocke mi povedala, že ked mu to nerobí dobre nech sme len na vodicke aj to mu preplachne ladvinky.

kari55
19. sep 2012

@miskaska No moja od 2.00 až do 5.00 nespí už 4ty deň a len sa pučí. Už chodím ako námesačná, a ešte aj staršia dcéra nechodí do škůlky lebo je chorá.... 😖

petuska123
19. sep 2012

ahojte baby ma daktora z vas rozpravkovu kartu od dracika,?my sme vcera tam nakupila za 17 ecok a tu kartu nam neponukli a len dnes som sa na letaku dozvedela ze maju k dispozicii tu kartu.nas poladik sa uz vie sam pretocit z chrbatika na brusko.vcerajsie ockovanie sa zda dopadlo ok neteplotujeme 🙂

danielkabn
19. sep 2012

ahojte žienky,nám na zapekanie pomohol Nutrilon Comfort,to je aj na grckanie a na zapekanie 😉 Inak papáme Nutrilon HA a striedam ho s týmto Comfortom 😉 netreba žiadnú rektálnu rúrku,ani nič,ide to samé 😀

emily84
19. sep 2012

citam, ze niektore z vas davaju detickam pit cajik alebo vodicku. Ja len kojim a zatial som nic ine nedavala, mala by som? No my kakame ostosest. No vacsinou strasne riedke, lejave kaki, takze tiez to ma vsade ked sa pokaka, hlavne po rannom papani. Aj ked si davam pozor a casto prebalujem, vacsinou to spravi hned po tom ako dame novu plienocku a nove oblecenie 😒

emily84
19. sep 2012

Vcera som na STV pozerala program babatka vo vode (waterbabies) a strasne ma to zaujalo, uz aj pozeram DVD-cko a s malickou asi zacneme kupkanie... 🙂

riela
19. sep 2012

@emily84 aj ja som to včera pozerala, aj dnes to opakovali pred obedom. bolo to veľmi zaujímavé 🙂.
@petuska123 hej, mám tú kartu. Matúško je šikovný keď sa ti už sám otáča.

miskaska
19. sep 2012

@emily84 ak kojis netreba davat nic ine pit. Nas je tiez iba kojeny. Aj ked rozmyslala som nad harmancekovym cajom, kvoli jeho brusku, ale zas to je alergen, tak ho pijem ja 🙂...a musela by tom mu to davat po lyzickach, lebo nechcem, aby pil z flase. Nas ma tiez uplne riedke hovienko..dnes kakal na 3 krat a vacsinou sa pokadi priamo na prebalovacom pultiku, ked mu zdvihnem nozky..to zvykne vyletiet az na mna...a pravidelne ma pokadeny az chrbat, kedze je to take riedke a z plienky to vylezie.

@kari55 inak ja sa ani necudujem, ze moj celu noc ochkal a tlacil...ten mal v tom malom telicku toooolko kakanice, ze az 😀 ..Ja maleho davam spinkat na brusko. Spi tuhsie a to tlacenie ho az tak nebudi. V podstate v noci sice tlacil od polnoci, ale prebudil sa az o 4:00...no a potom uz poriadne nespal..chudacik. Tak sa modlim, aby to uz preslo, lebo je to strasne narocne obdobie aj pre mna aj pre neho.

zz134
19. sep 2012

@eemmaa vy ste boli tiez v nemocke?preco?

eemmaa
19. sep 2012

@zz134 no po dlhšej dobe sme chytili kŕče a ani po hodinke sa neutisil tak sme skúsili ist sa vozit tam zaspal ale hneď jak sa prebral hystéria pokračovala a po dvoch hodinách sme išli na kramare ale kým došiel dr na ultrazvuk maly si poprdel a bolo už ok a tak nám dr poradila tabletky ale hneď na dalsi deň zacal kakat sám dovtedy sme ho museli rurkovat.

zz134
19. sep 2012

@eemmaa esteze tak! a vodu davas klasika z vodovodu prevarenu?

eemmaa
19. sep 2012

@zz134 nie, kupujeme kojenecke vody a to len ohrejem v mikrovlnke.

lenka_x
19. sep 2012

ahojte mamičky, potrebujem poradiť. Začala som prikrmovať kašou od nestlé, moja prvá kaša. Mám však aj mrazené materské mlieko. Mohla by som to zmiešať a nahradiť tak vodu? Nemáte s tým niekto skúsenosť. Neviem ako by som mohla to mlieko využiť. Za radu ďakujem

tamona
19. sep 2012

@lenka_x Kupuj nemliecne kaše, ktoré môžeš rozrábať so svojím mliečkom, v lekárni ti poradia...:D

chelonka
19. sep 2012

@myska183 hmmm zaleží ako sa ti obsipala mne sa raz tiež stalo ked mala malinka vela soplíkov a vela ich popapala potom ich aj kakala von a to jej dako nerobilo dobre na ritku, a zhodou okololnosti som bola so sebou u kožnej tak som ukazala aj jej ritku a dala nám mast imazol, ktoru sme používali 5 dní a krasne jej to odislo. - malinka mala taku červenu ritku a na jednom alebo 2 miestach mala ako keby pupačik

chelonka
19. sep 2012

@zuzube juuuuj to veru musi byt zlý pocit, ja som mala len malu v porodici na infuzke a ti poviem bol to hrozny pohlad na nu mi bolo total do revu a ani objat som ju v tedy nemohla, tak som ju hladila a bozkavala aspon to som mohla a ona len spinkala

chelonka
19. sep 2012

@anulienka_nr hmm ja tiež kojim ale menzes som ešte nedostala tiež som zvedava

riela
20. sep 2012

@zuzube dnes držím palce, nech všetko dobre dopadne. Saške pusinku 🙂

keira
20. sep 2012

ahojte, ste uz po prvom ockovani?

myska183
20. sep 2012

@chelonka no mne za z toho obsipala na pusurke, najskor jedna dve vyrazky, ale potom sa jej to akosi rozlialo, tak som skocila tiez k doktore a dala mi aj rovnaku masticku ako tebe Imazol, ale uz sa to pomalicky hoji, chvalabohu🙂

gaborova11
20. sep 2012

ahojte babenki do kolkich msiacoch prebalujete deti na siroko moj ma 3 mesiace

d4ny19
20. sep 2012

ja ho vobec nebalim ani som nebalila na siroko

d4ny19
20. sep 2012

@keira ideme 4.10 my 🙂

chelonka
20. sep 2012

@myska183 no nám ta mastička krasne zabrala a rýchlo a teraz má krásnu hebučku ružovu ritulku, neboj aj vám to rýchlo prejde a dobre že si zbehla ku doktorke a ty si bola u obvodnej alebo u kožnej?

emily84
20. sep 2012

@keira ahoj, no ja zijem v Skotsku a tu sme uz mali dve ockovania, v 2-hom mesiaci, v 3-tom mesiaci a este nas caka o mesiac dalsie. Potom az ked bude mat malicka rok.
A nebolo to vobec jednoduche, malicka sice plakala par sekund, no tak srdcervuco, ze ja som sa rozplakala tiez ☹