Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@miskaska je tu krasne, velmi vela pamiatok, hradov, vela miest na vylety, len keby to pocasie bolo trosku lepsie. No mali sme tento rok zopar peknych teplych tyzdnov, tak aj tomu sme radi. Ja uz som tu viac ako 5 rokov a uz som si zvykla na pocasie ktore tu mame. Preto ked sme boli teraz na dovolenke doma koncom augusta, cez 30 stupnov horucavy, myslela som si ze zomriem, to uz je na mna strasne moc.... 😝
Ahojte, 🙂 no vraví sa , že bábatka sa v 3 mesiacoch menia a že, keď sú nejaké problémy s bruškami, trávením a tak tak sa to od 3 mesiacov vraj lepší. Ale u nás je to akosi naopak. Malinká bude mať o týždeň 3 mesiace a začala byť strašne uplakaná, a prestala mi v noci spinkať, máva hysterický dlhotrvajúci plač a to bola doteraz úplne spokojné bábo 😲 😲 😲 ...čo sa to deje? Ja ju stále len kojím, a kontrolujem si prsníky či mám mliečko a vyzerá , že mám a že malinká sa celkom dobre naje.....tak neviem v čom je problém. 😒 😒
@marianax
@riela
@chelonka
@emily84
@vebinka25
baby, tak sme uz doma z nemocky... mala uz bola na tom dost zle, strasne nam plakala v stredu aj vo stvrtok, muselo ju to velmi boliet.... doktor hovori, ze mu islo este lahsie ako do druhe oko... aj vyzera lepsie toto ocko... tak uvidime, ale mala sa na mna uz aj dnes smiala a po minulej operacii 2 dni spala a ocka otvorila a usmiala sa az po 3 dnoch... tak snad je to dobre znamenie... teraz uz len cakat, ci sa tie ocka vycistia a ci tlak nebude rast... dakujeme za podporu
@kari55 moj spi v noci dobre ale cez den tiez zacal byt uplakanejsi aj brusko ho este vie potrapi 😒
po dlhom case som opat v tejto teme... malicka ma presne dnes tri krasne mesiace a o takomto case som uz bola na porodnom stole a intenzivne sme spolu pracovali na jej prichode na svet :P teraz spinka. je to jedno uzasne dieta, za tie tri mesiace sa neuveritelne zmenila. v noci mi spinka aj 10 hodin. sme sice uz na UM kvoli mojej blbej stitnej zlaze 😠 , ale inak uz pekne drzi hlavicku a sem tam sa pretoci z bruska na chrbatik. bruskobolenia nas uz presli, akurat nas este troska trapi reflux. v stredu sme boli poslednykrat u ortopeda, vsetko v poriadku 🙂.
tusim @monuska342 a @kari55, vy ste sa pytali na to pucenie a kakanie. malicka mala tiez taketo problemy a potom som dostala tip od jednej mamicky - kvapky BioGaia. su od ukonceneho 3. mesiaca, ale ona ich davala od narodenia, kazdy den tri kvapky. prikrmovala UM, lebo MM malej nestacilo. ja davam 3 kvapky obden, niekedy ob dva dni. robim tak asi dva tyzdne a travenie sa nam zlepsilo, pekne kakame aj z UM. su to lactobacily, je to cisto prirodne, ziadna chemia. este som na to nepocula a nevidela nejake staznosti. stoji to sice okolo 10 eur, ale aj pediatri to odporucaju.
co sa tyka teploty, do 39°C sa neodporuca zrazat (teda, neodporucaju ti, co sa tym zaoberaju a venuju sa tomu). v skratke - v tele vtedy prebieha proces boja proti virusom/bakteriam, telo sa brani a zvysenie teploty signalizuje, ze imunita funguje - zvysenie teploty pomaha znicit virusy/bakterie. naopak, prudkym znizenim teploty moze dojst k febrilnym krcom. skor sa odporuca podavat zvysene mnozstvo cecka 🙂.
k prikrmom - my sme teda na UM, ale prikrmovat planujem... vlastne, neplanujem este :D urcite to nebude hned po skonceni 4. mesiaca. zacinat budem tyzden bananom, potom tyzden mrkva dusena v pare, potom tyzden dalsi druh zeleniny. pekne pomalicky. nacitala som si kopec rad - napr. uvari sa zemiakove pyre, da sa zamrazit do nadobky na lad, co je v mrazaku. tak budem mat kocky a kazdy den pocas tyzdna rozmrazim jednu, zohrejem a prikrmujeme 🙂
na uvolnenie bruska odporucam Sab Simplex , u nas pomohol pri oboch detoch. Davkovanie je pri kazdom papani, ale ja som ho davala len 2-3x za den . BioGaia je tiez fajn , ale to uz je na podporu imunity a babatko je v tomto veku (š mesiac) chranene imunitou maminky ak je plne dojcene. Samozrejme vzdy pocuvaj svojho pediatra. Ja som dala vzdy na jeho odporucania (samozrejme aj p. doktorka sa niekedy moze zmylit), ale nsa deticky dobre pozna 🙂) . Po tretom mesiaci uz budu crievka v bruska "zrelsie"
@majusqwa ja mam zase probiotika infant dophilus tie su od narodenia a su super maly sa uz aj sam vykaka 🙂
@zuzube moja krasna princezna zlatusik maly kolko si musi vytrpiet ale dufam ze uz bude mat ocka v poriaku velmi silno drzim palce moja aj som na vas myslela vo stvrtok lebo aj my sme boli s ockom uz len jednym to druhe ma uz v poriadku no tiez si chuda vytrpel a ideme znova na druhy tyzden mam z toho strach lebo teraz mu aj krv z ocka isla chuda moje odvtedy mi aj v noci zle spava mrzuty je placlivy ale aj sa smejka no len malo nech uz tie nase babiky maju ocka v poriadku
ahojte maminky 🙂 mate uz zaubadla ??? my jeden ...ale kedy sa prerezal tak to netusim 😀 no sranda ....mam ho zacat krmit 😀 ? stale kojim ale tak ma to laka uz prikrmovat ze koniec 🙂
ahojte dievčatá. kukla som do fóra a máme už júnovky 2013 😀
@slavka1212 moja ešte nemá, ale ako si ty písala, ručičky si ide spapať. ja už sem-tam prikrmím, keď sa mi chce s tým babrikať. dávam jej ryžovú kašičku a na noc som jej kúpila s príchuťou banánu.
@silvia0201 a aka znacka tej ryzovej kasicky je ...musim aj ja kupit daco ....a zemiacik vareny a take to kedy zacat ...moj by uz spasal aj teraz som si ista 😀
@slavka1212 je to od NESTLE, a volá sa to mliečna ryžová kaša od ukončeného 4. mesiaca. teda 4.+m.
joj ja ti neviem. ja počkám asi do pol roka a začnem postupne malej dávať to, čo bude navarené, nech si pomlay zvyká na nové chute. samozrejme, keď bude zelenina z polievky, tak jej to popučím a dám už teraz, tak isto aj zemiak a niečo ľahšie. ja sa nebudem babrikať s extra vyváraním pre malú. takto boli kŕmený aj chalani. len si už nepamätám, kedy som začala dávať normálne mlieko.
@slavka1212 nie je sa kam ponahlat, ak kojis, tak zacni prikrmovat az od ukonceneho 6. mesiaca...
baby moj maly sa vie normalne prehodit s bruska na chrbat a vzopret sa na ruckach az skoro je na styroch ja len ziram 😕 🙂
@slavka1212 fiiha vy uz mate zubok? no ak kojis uplne staci prikrmovat od 6mesiaca viem ze ta to laka a mozno si aj myslys ze uz by aj trebalo ale este ma cas na papanie 😉
ahojte. my sme boli dnes na poradni a ockovani, mala ma uz 6,6 kila 😀 inac je zdrava, vsetko ok, stale kojim. rehoce sa stale, uz vie prespat celu noc, od pol deviatej do siestej, ale to nie vzdy, vacsinou sa raz zobudi okolo jednej. ale to sa len naje a hne spi dalej 🙂 uz vyse mesiaca sa prevracia z chrbatika na bruchu, teraz uz aj naopak, dokonca sa plazi, nechapem z nej. vkuse sa hybe, dnes som videla troj mesacne deti u lekarky a boli take ine, len lezali a pozerali, moja mala ta vkuse ako keby mala vrtulu v zadku, mava rukami nohami, nezastavi sa. v noci spi super, ale cez den je to bieda, len hodinu doobeda a hodinu poobede.
@sandy80 fiii, tak ja pouzivam este babycalm, tie sa mi osvedcili pri naozaj velkom reve. ale to skor z MM ju bolievalo brusko, po prechode na UM uz len malokedy. mozno je to aj tym, ze jej UM obcas zarabam do rascoveho caju, ale to pri kojenom tazko... aha, skoro som zabudla - a este pouzivame tymianovu mast. dala mi ju mamina kolegyna - manzel malickej pomasiruje troska brusko (to sa jej paci 🙂) a natrie jej mast okolo pupka. pekne to vonia a mozno to ma aj nejaky ucinok, ale to nemam odsledovane 🙂
baby ja uz nevladzem, mala potrebuje dalsiu operaciu pravdepodobne :(
babkyyyyy co pomaha na zapchu? ja uz sa zblaznim krpec sa sam nevykaka ...stale rurkujeme a stale reve ako najatyyyy...uz som mu dala aj vyvarenu vodu z ovsenych vlociek a nic:(

@emily84 a kde v Skotsku zijes? Ja som tam bola dve leta na jahodach v okoli Perthu 🙂 .