Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@majusqwa moja malinká má flaky tiež na temene, rodila som neplánovanou SC, pretože som nemala žiadne kontrakcie a malinká bola dosť vysoko bez plodovky...???
Baby poradte! Stale sa nam lepi ocko, uz od narodenia. Nema v nom infekciu ani zapal, ocko je pekne, no casto slzi a lepi sa nam, musim ho cistit viac krat za den. Pouzivam prevarenu vodu, skusala som svoje mliecko, vodu so solou, no nic nepomaha. Bolo to lepsie isty cas, no mam pocit ze sa to opat zhorsilo.
Lekar povedal, ze nam vie dat antibiotika, no neviem co by bolo "mensie zlo". Radsej nechat tak, snad nam to prejde same, alebo nasadit antibiotika? Mame 15 tyzdnov.
Vdaka za rady
@emily84 ahoj moja a nepovedal vam lekar ze je to upchaty slzny kanalik? my to mame tiez od narodenia uz sa trapime prefuknut sa podarilo len lave ocko s pravym sme uz boli 4x je to hrozne nechcem mu to uz davat robit velmi sa natrapi je to hnusny zakrok ☹ velmi ma to trapi nam ocko kapraveje a slzy nemam dobre informacie co by bolo keby som to nechala tak zajtra budem volat do Kosic jednej lekarke uvidim co mi povie a mali sme aj mast antibioticku aj troje kvapky antibiotika
@marianax no nam lekar povedal, ze sa tak len ocko cisti.... no uz akosi dlho.... ☹ . No moj synovec to mal tiez a same to preslo (sestra mu to potierala len prevarenou vodou), jemu to trvalo do 3 mesiacov. No asi teda pojdeme na tie antibiotika a uvidime, snad pomozu. Buduci tyzden mame ockovanie, tak zrejme s tym pockam potom. ☹
A ako prebieha to prefukovanie? Dufam, ze vam to prejde co najskor, daj potom vediet co poradila ta lekarka.
Vdaka
@emily84 dam ti vediet urcite no vies co je to naozaj neprijemne dietatko zabalia aby sa nemykalo a so sondou ktora vyzera uplne ako ihla mu to prepichuju len o tom pisem a mam mraz po chrbte nechcem strasit ale naozaj je to neprijemne a aj bolestive pre dietatko ja som si ho dokonca musela drzat ☹ uz som potom musela aj lieky brat lebo mi prislo zle ale to az nad ranom 😒 ja ked mu v kutiku ocka masirujem vychadza z ocka taky akoby hnis ved kuk do mojho albumu tam ma to ocko odfotene ked sme mali po zakroku asi tak dve hodiny
tak sme doma z nemocky. Moj hrdina zvladol cystografiu bez jedinej slzicky. Taky kamenisko mi spadol...!!!!
Kočky, máte niektorá skúsenosti s nekľudným spánkom svojich ratolestí.My už vyše 3 týždňov poriadne nespíme,v noci sa mi malinká v polospánku metá, mrnčí a je nespokojná.Zo začiatku pomáhal prsník, teraz mi odmieta aj ten (žiaľ vôbec nedudlujeme...), sú príčinou nepokojného spánku zúbky, malinká je plne kojená s tým problém pravdepodobne nesúvisí, nakoľko mám mliečka dosť a cez deň je pokojná a spokojná (len veľmi slintá..)?
@marianax ano bola, nenechala by som ho tam sameho. zaviedli mu cez pipika taku hadicku ( vyzeralo to strasne, ale asi nebolelo ked neplackal) cez nu vstrekli latku a potom sledovali ked cikal ci to ide vsetko von...Bol uzasny! Najskor taky prekvapeny ked mu to zacali davat ale zvladol to! A Vy ako?ocko uz ok?robili vam to?
baby krpec sa mi pod krkom a na prskach vychadzal takymi drobu vyrazkami. neviete co to moze byt?
@marianax
nam ocko prefukovali cca na 7 dmi den po naroceni, uz v porodke som si vsimla ze jej z ocka vyteka hnis najprv z jedneho ale tam mi povedali ze je to OK, ked sme prisli na poradnu tak mi nasa lekarka dala najprv pamykoin ale kedze jej na druhy den po podani ocko ostalo zalepene a total spuchnute to ste mali vidiet normalne hnisave slzy sli tak nas poslala na ocne, kde jej dala najprv atb do ocka aby jej to trochu odpuchlo a na druhy den sme sli na preplach, podarilo sa, hnisu vytieklo tolko ze az. ale znova sa jej to zanieslo a uz aj druhe oko. tak potom cca o 3 dni sme sli znova zmenila atb za ine a preplachovali, jedno ocko 2 x a druhe tiez obe spriechodnili, na druhy den rano oci zalepene od hnisu tak sme povytierali a zasa preplach. po tom uz ale sa to vycitilo, cca od toho 7 dmeho dna do mesiaca sme s tym chodili. Nastastie odvtedy nic.
drzkam palce aby sa to dalo do poriadku
maminku, vsetkym vam zelam aby vase babatka bolo zdravucke a nemali ziadne trapenia...
my sme si uzili koliky a nekakanie... ach jaj... koliky presli az pred 2 tyzdnami a kakali sme do 3 mesiacov len cez rektalnu rurku, az zhruba ked mala 3 mesiace a 2 dni zacala konecne kakat sama... dovtedy sme sa trapili kakala len taky hustu plastelinu... nastastie klop klop uz je vsetko ok, a dufam ze aj bude
aj ked teda este nas neockovali lebo jej robili krvne testy a nie su dobre tak mame vitaminy aby zelezo kt. ma v krvi sa jej aj pekne vstrebabalo, nakolko sa jej vobec nevstrebava, takze nam ockovanie radsej odlozili. uvidime o tyzden na poradni ci sa to ako tak zlepsilo. verim ze ano a ze vitaminky pomozu.
so synom som nemala ziadne taketo problemy ani kolika on kakal aj 3 x za den az na chrbat bol presr.. a moja princezna ach jaj prve tyzdne boli tazke a potom do tych 3 mesiacov to bol des
teraz mam cochvila 4 mesiace, 13.10. a uz ma vahu 6870 gramov, co je teda riadna buchtulka ale je zlata pretaca sa, hrkuta si, smeje sa, hra sa pekne s kolotocom, chyta si hracky no uz je zlatusik
tak sa pekne drzkajte vsetky maminy
@justonka jaj tak ste si aj vy vytrpeli. Dufam ze uz vsetko bude ok a nase babatka budu zdravucke. No my tu plaselinu kakame asi 3tyzden a tiez iba z rurkou:( dovtedy to bolo s kakanim ok. Neviem co sa porobilo...a zacal mi stupel aj dost vygrckavat ...
Babky aj Vam deticky tak casto po papani vygrckavaju? Nie prudom ale take "vyslapy" ...
@justonka No uvidime ako dopadneme s tym ockom my. My nastastie s kakanim problem nemame, kakame jedna radost a aj koliky nas obisli, tak si vravim, ze super. Je strasne vidiet ako sa dietatko trapi ked je problem, ako trpi, place,... skoda ze to "uzivanie" si deticiek nemoze byt bez takychto problemov.
Zrejme kazda mamina musi nieco riesit. My sme riesili suche miesta na pokozke, no mame kremik a pekne to prechadza, teraz to ocko, posledne dni sa mi malicka strasne moce ked kojim, hlavne popoludnajsie papanie je trapenie sa. Je hladna, taha, taha a mliecka ide malo, resp. to zadne si nevie poriadne vytiahnut, no a noci tiez nemame kludne, lebo sa mi casto budi, tak mozno aj zubky uz zacinaju otravovat....
No proste stale nieco, no aj tak su tie nase deticky to najkrajsie co nas mohlo v zivote postretnut.... 🙂
@zz134 Moja negrckala vobec, teraz tak mozno raz za den jej z kutika obcas vyjde zrazene mliecko, no iba troska, nie vela. My zase mame nepokojne noci, tak vedela pekne buvat a teraz k nej chodim aj kazdu pol hodinu co len dudlik podavam, hladkam a rano od tej piatej do siedmej ked chcem aby buvala tak ju musim drzat na rukach. A aj to asi kazdych 15 minut place na niekolko sekund, neviem ci to uz zubky ci co....
@zz134 no my tiež dosť vygrckávame, a to som už chcela prestať zahusťovať nutritonom ale vrátila som sa k tomu, snažím sa znižovať zo dňa na deň dávky, lebo by som to chcela vysadiť - no ale k otázke, áno aj takto dosť vygrckáva, podľa mňa aj môj má zato reflux aj keď taký miernejší, ale moja doki ma upozorňovala, že reflux môže po 3. mesiacoch zmiznúť ale aj zintenzívniť ☹ Tak to pripisujem tomu.
@zz134
co sa grckania tyka tak ked to porovnavam so synom, tak Lucka je uplne super. Lebo Tomas ten grcal strasne. To sa najedol a prudom to slo von. ale on bol strasny v jedeni jemu keby som dala 200 on to vypil my sme boli aj s tomasom na nutraku Ha a aj Lucia je na nutraku HA. takze to teraz pripisujem tomu ze on nevedel kedy ma dost tak vypil co som mu dala a kedze on stale tahal nevedela som kedy ma dost a potom to vyvratil
Lucka je natolko uvedomela ze ked ma dost cumel vypluje a nechce no co vam poviem baba vie co sa patri xixi ona niekedy stiahne len 90 ml niekedy 120 niekedy 60 ml a preto mi vlastne skoro vobec negrcka... resp. sem tam cosi vyjde z nej ale je to fakt nic oproti starsiemu....

tie fliaciky - vola sa to aj teleangiektazie alebo vinne skvrnky - deticky to maju z toho, ako sa tlacili hlavickou von. malokedy zmiznu, vacsinou pretrvavaju az do konca zivota