icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

miskaska
12. okt 2012

@zuzube krasne dievcatko. Dufam, ze sa jej ocko uz bude iba zlepsovat. Dobry datum na fotke 🙂

silvia0201
autor
12. okt 2012

@emka1 juj tak to vám prajem veľmi skoré uzdravenie. niekedy aj ja mám ten pocit, že si chce udržať štíhlu líniu 😀 😀 aspoň ty máš s tými hrčkami skúsenosť. na poradni to samozrejme spomeniem.
@emily84 aj ja mám ten pocit 😀 😀 😀
@zofi81 držím palčeky, nech ti malinký pekne papá aj bez peritolu. moja po raňajšom debakli popoludní vypila 130ml a teraz pred spaním 150ml. tak som zvedavá na zajtrajšok, čo zas vyšepkuluje 😀

riela
13. okt 2012

@zuzube aká je zlatunká! malá cukornička 🙂. Tak budem držať päste, nech to dobre dopadne a pomôžu jej. To je ten profesor čo je alebo bol prednosta očnej kliniky, že? Tak budete v dobrých rukách. my ideme v novembri ležať na očné do Bratislavy.

emily84
13. okt 2012

@riela @zuzube Mamicky, drzime palce aby sa vam vase deticky cim skor uzdravili...

marianax
13. okt 2012

@zuzube juj aka je krasna bambulka takze ste uz nastalo na Slovensku? velmi silno drzim peste nech ma to ocko uz v poriadku zlatusik

marianax
13. okt 2012

@emily84 ahoj moja mozu to byt aj zubky su na to take gely ktore kupis v lekarni ale ja mam osvedceny citron dam si troska na prst a potriem dasienka 🙂 no staci to dat 2-3na den viac nie 🙂

marianax
13. okt 2012

@emily84 nestrachuj sa dievcatka nepriberaju tak ako chlapci 🙂 moj ma 6 940g 🙂

anulienka_nr
13. okt 2012

@riela ležať?bude nám za Vami smutno :( , plávať teda tak skoro nepôjdete...Ale vydržíme a budeme držať pästičky, aby sa Vám očko polepšilo.Nedáme v pondelok kafe,lebo už ma až mrzí že som sa doteraz neozvala..

riela
13. okt 2012

@anulienka_nr no tento mesiac asi ani budúci určite nie. veĎ choďte kľudne bez nás. aspoň mi dáš potom inštrukcie čo a ako 🙂. v pondelok si napíšeme 🙂
aj mne bude smutno, dúfam, že tam len pár dní budeme.

zz134
14. okt 2012

@riela a prec o idete do nemocky? malinko sem chodim tak nic neviem :(

keira
16. okt 2012

ahojte holky, zacal uz niekto prikrmovat z Vas? plus, ako a cim zabavite vase deturence?

kuriatko21
16. okt 2012

@keira preesne s tou istou otázkou som sem teraz zavítala...😀 teda prikrmovať ešte nezačíname, aj ked dr. povedala, že aj dojdčené deti už vraj začínajú s príkrmami po 4 mesiaci - kvôli alergiám, lebo vraj je v tomto čase také akési vákuum, čo sa vzniku alergií týka, takže na potraviny, s ktorými sa oboznámi dieťa medzi 4-6mesiacom by nemala s vzniknúť alergia..vraj...mne sa zdá byť ešte skoro, počkám ešte aspoň mesiac a potom začneme tak troška ochutnávať.
A čo sa toho zabávania týka...zrovna leje ako z krhly, sme doma a už fakt neviem, čo s malou robiť... Vydrží chvílu hrať sa s hračkami, na hracej deke, ale to je na chvíľu... máte tipy?

keira
16. okt 2012

@kuriatko21 no ja som povodne chcel aist na prechadzku .. domauz neviem, co snim .. furt len vyhmkava .. 😒
az to cloveku na nervicky lezie 😀

a na tie prikrmy, to sa caka na OK od doktora? lebo my uz mame 4 mesiac ukonceny ... ale kontrolu mame az v piatom mesiaci

kuriatko21
16. okt 2012

@keira 🙂 moja malá tiež vyhmkáva... aj si ju zoberiem na ruky, pozeráme chvíľu z okna, potom čítame akože knižku, ale to všetko je také chvíľkové. asi pôjdeme von, aj keď úplne prší. A chceme začať s plávaním, resp. ešte pred tým s tými cvičeniami vo vaničkách. Lebo mne už začína byť doma dlho... Žiadna kamoška s bábom nebýva blízko, auto má furt manžel...
Myslím, že nemusíš čakať na ok od doktora... aj keď on ti povie, že máš už začať. Ale podľa mňa sa treba riadiť svojim dieťaťom a svojim inštinktom... Ak dávaš UM, tak sa s príkrmami začína od ukončeného 4m, tak pozvoľna...ochutnávaním.. 🙂

kari55
16. okt 2012

Ahojte baby, čítam či už prikrmujemte alebo nie. Moja malá bude mať 4m o týždeň. Ale mám silné nutkanie ju prikrmovať, pretože mám pocit že je hladná, koj´ím ju každú hodinu a pol cez deň aj v noci ☹ málo spinká a je umrnčaná, dávam jej cumel a keď ho má tak ho cmúľa s takou náruživosťou až hrůza ale nič z neho nejde 😕 a hnevá sa. Vraj už od 4m sa prikrmujú najnovšie aj kojené detičky....tak neviem čo robiť.

myska183
16. okt 2012

ked tak citam tie vase skusenosti s pitim tak prispejem aj ja. mne pije tak kazde tri hodinky 120-150 ml. na obed jej davam 60ml mliecka a zvysok do tych 150 mixujeme mrkvicku, petrzlen, zemiacik.... a vecer varime krupicku. spavala mi cele noci, no pokazilo sa to ma dni ked sa bude aj kazdu hodinu ale vacsinou tie tri hodky. vazime 7 kg. a najvacsi mor je zaspavanie. nechce zaspat sama, ani v postielke, ani v posteli, ani v kociku, najnovsie ani na rukach... na porazenie..... neviem cim sa to pokazilo:( ako vam zaspavaju drobci?

emily84
16. okt 2012

@myska183 Ja som pocula, ze detom sa moze rezim buvania pokazit aj prikrmovanim, aj podla toho kedy aku zeleninu, ovocie jedia.
My sme zatial len kojene a takmer dva tyzdne sme mali velmi zle noci. Kazdu pol hodinu hore a dudlik alebo pohladkanie ako dovtedy vobec nepomahalo, chcela na ruky a byt hojdana, akonahle som si sadla v sekunde mrncanie. No posledne dve noci 95%-ny obrat k lepsiemu. Buvat ideme okolo 18.30, buva pekne cca do 22.00 kedy papame a potom prebuva opat potichucky sama v postielke do 04.00. No a vtedy sa ale uplne prebudi a podari sa mi ju uspat len nosenim a buva na mne do tej 6-tej, 7-mej. Uvidim aku budeme mat tuto noc, dufam, ze min. taku dobru ak nie aj lepsiu (sama neviem ako - zubok som zatial nevidela...)
Moja nechcela tiez zaspinkat bez nosenia, no zacala som novu "techniku", drzim ju pokial nie je ospala a potom dam do postielky a uz len hladkam a vravim "sshhhh, sshhh,..." ak sa preberie a zacne mrncat opat beriem na ruky a ked sa utisi, polozim do postielky, a opakujem az kym nezaspi... urcite ju nenecham vela mrncat alebo plakat. Na zaciatku bude toho zdvihania vela, no vraj sa ma pocet zmensovat az bude vediet zabuvat sama, Tak uvidime 🙂

silvia0201
autor
16. okt 2012

@kari55 neskúšala si jej dať po kojení aj UM?? skús jej dať fľašku a tak zistíš, či jej tvoje mlieko stačí, alebo ho máš slabé a nezasýti ju. podľa toho čo píšeš, sa mi zdá, že možno máš dosť mlieka, ale bábätku to nestačí, máš ho asi slabé.
@myska183 chcem sa opýtať, varíš normálnu detskú krupicu v UM, alebo len v dojčeneckej vode? moja zaspáva väčšinou v kočíku, lebo som s ňou stále vonka. doteraz bolo dobré počasie, tak sme to naplno využili. aj dneska v daždi sme boli, lae len trocha. no a večer mi zaspáva na rukách.

kari55
17. okt 2012

Ahojte, kedy sa detičky začínajú pretáčať z chrbátika na bruško? Už sa vám pretáčajú?

emily84
17. okt 2012

@kari55 Obcas sa jej podari, no skor si myslim, ze nahodou nez zamerne 🙂

emily84
17. okt 2012

Dnes ma nasa princezna Emily presne 4 mesiace. Vsetko najlepsie Zlaticko nase...

olivka84
17. okt 2012

ahojte dovolim si trosku sa medzi vas primiesat , chcem sa vas spytat na ockovanie hexa vakcinou ako to babatka zvladli ci ste im dali odklad alebo ci ste dokonca neockovali nas to caka koncom mesiaca a strasne sa toho bojim

myska183
17. okt 2012

@silvia0201 varim krupicu v nutrilone. a my tiez cez den spime v kociku. uz o desiatej musime ist vonku a poobede znova a v kociku pospi aj dve-tri hodky cez den, no len tie noci su horsie

pelikan8
17. okt 2012

Ahojte dievčatá!Čo vaše detúrence už dokážu?

emily84
17. okt 2012

@pelikan8 Mrncat a poriadne 😀 ..... posledne dni vydrzi pri nejakej cinnosti max. 5 minut no a dnes uz mrnci aj ked ju na rukach nosim.... 😀 mozno z toho pocasia, lebo vonku leje ako z krhly...
No inak docahujeme veci a vsetko sup do ust okostovat, na brusku sa pekne nadvyhujeme rucickami a obcas sa nam podari aj prekotulat na chrbatik (no to skor nahodou ako umyselne 🙂 ).

marianax
17. okt 2012

@olivka84 ahoj kazde dietatko to zvlada individualne ale nemaj strach ti drobci toho zvladaju viac ako my dospely 🙂 moj mal len troska zvysenu teplotu dala som mu nurofen sirup a obkladiky na nozky potom som ho uz len kontrolovala ci sa mu teplotka nezvysuje ale sirup mozes podat aj pred ockovanim ja som na to zabudla tak som dala hned potom lebo nemame daleko k lekarke 🙂 drzim peste 🙂

marianax
17. okt 2012

@emily84 veeeela zdravicke bambulke 🙂

marianax
17. okt 2012

@silvia0201 neprecitala som si vas dobre ale asi riesite spanok deti tak nas ma pocas dna 3kratke spanky a jeden dlhy ten mame teraz okolo obeda uz aj tak meskam takze utekam uz pomaly aj von tiez s nim musim chodit aby pospal tie 2hodiny potom este okolo 17tej si zdriemne na par minut a potom sa ho snazim ulozit okolo 20h aj ked zaspi vstava niekolko krat ale to uz len k nemu pridem dam prso alebo kolisem ani nerozpravam ani sa s nim nehram nic aby som ho neprebatorila 🙂

emily84
17. okt 2012

@marianax Tak to moja taha cez den len 40minutovky, nevie prespat dlhsie, inak funguje ako hodinky, presne 40 min spanku ani o minutu viac...

jakani
17. okt 2012

@kuriatko21 pozeram temu, ze co a ako v nasej vekovej kategorii 😝 , a narazila som na tvoju spravicku o plavani - robia sa nebodaj tu nablizku kurzy plavania pre babatka??? lebo uz davnejsie som hladala na nete, ci je nieco v nasom okrese, a nula bodov.... 😉