icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

myska183
20. nov 2012

@emka1 aj my sme davali moc, ale vo stvrtom mesiaci

emily84
20. nov 2012

@kari55 Ja som mala podobny problem s dudlikom asi pred mesiacom, kazdu pol hodinu bola hore a pytala dudlik, ktory prave vyplula. Tiez riesim ten problem, mam taky pocit, ze od sameho narodenia riesime buvanie, ako ju naucit zaspavat samu v postielke,... no neprisli sme na nic. Ked sa aj nieco odnauci, resp. nauci, pride nieco ine...
Na zaciatku buvala len na mne, potom buvala len s dudlikom, potom vedela zabuvat len s hojdanim, potom uz ani to nestacilo, musela som ju natriasat. Pred nedavnom som mala 3 dni, kedy mi krasne zabuvala sama v postielke len drziac moju ruku.... dlho som sa netesila, uz sa opat pyta na ruky a byt nosena....
No dnes som ju pred rannym spankom skusila nechat asi 10 min poplakat, no bola som pri nej - hladkala ju, shhhkala - je jasne, ze vie pekne zabuvat aj sama, lebo uz tak robila... no a pevne dufam, ze pred dalsim spankom bude doba plakania kratsia, nemam to srdce pocuvat ju plackat a tak som si stanovila limit 15 min max a ak nezaberie, beriem ju na ruky.
Inak my mame noci asi take ze ide buvat o 18.00, o 23.00 sa zobudi na papanie (to je najdlhsi spanok co mame) no a potom je hore o 2.00, 03.00, 04.00, 05.00 a o 06.00 vstavame - v noci aby opat zaspala tak ju hladkam, drzi mi ruku,... cca 10-15 min kym opat zabuva na 45 minut, cize po 02.00 vela spanku nemam...
Zavidim mamickam, ktorych deticky prespinkaju celu noc, no stale si vravim, ze su na tom mamicky aj horsie... hlavne ze je malicka zdrava a snad sa aj spanok raz upravi...

vebinka25
20. nov 2012

No mi spinkáme posledný týždeň už super cca o 20 kupkáme potom kašička alebo mliečko s kašou s búvame až do 6:00, zaspávame sami v postieľke chvíľu si džavoce potom cca 5min plač vytrieska maznáka dobre a hotovka do rána. 🙂 Mi máme rituál každý večer kupkať, papať, natiahnuť hrajúcu hračku tu je len večer to je jej pokyn pre spánok.

vebinka25
20. nov 2012

@emily84 Ja ak teda môžem z vlastnej skúsenosti čo mne poradili aby malinká sa nehrávala v postieľke žiadne hračky aby vedela že je len na spánok a čo som prečítala na tých všetkých metódach zaspavania keď má dieťa nad 6kg môže sa nechať aj vyplakať vždy odísť z izby vrátiť sa pohladiť a predlžovať intervaly ale to už ste isto čítali aj vy.

monuska342
20. nov 2012

@kari55 mi mame zas iny problem maly sa vecer nevie ulozit doteraz chodil spinkat o 21.00 teraz som rada ked zaspi o 23.00 cez den spinka ako kedy niekedy potiahne aj dva krat dve hodky v noci spi dobre budi sa az o 6tej rano na kojenie a potom este taha do deviatej mam ten isty problem ako ty tiez by som ho vecer nechala poplakat ale maly tam uz od 8 mej spi on vie zaspavat sam uz od pol roka ale teraz je to tazsie ked je tam starsi 😒

keira
20. nov 2012

a ak robite kasicky? ci len kupujete?

bemmka
20. nov 2012

Ahojte.a kasicky obmienate či stale rovnakú dávate?

emily84
20. nov 2012

@keira ja zatial len robim

emily84
20. nov 2012

@bemmka kazde 3 dni inu, aby sa naucila na co najviac prichuti, zatial mame za sebou hrusku, mrkvu, jablcko a zajtra ideme na zemiacik... 🙂

bemmka
20. nov 2012

@emily84 ďakujem ale ja som myslela večernú kasicku 🙂

emily84
20. nov 2012

@bemmka aha 🙂 , tak to stale tu istu, no ked sa minie, asi vyskusame inu, aby bola zmena...

keira
21. nov 2012

@emily84 a ake?

bemmka
21. nov 2012

@emily84 my tiež máme zatiaľ jednu od bobovita rzyovu s vanilkovou príchuťou a chuti jej veľmi,pekne na lyžičke hustu a pitom za hodinku a pol mliecko a spinka mi od 21-4ej a pitom ešte do 8ej takže sa super vyspim 🙂

emily84
21. nov 2012

@keira no kazde 3 dni inu - zacali sme hruskou, potom mrkva, jablko a teraz sladky zemiak - aby sme vyskusali co najviac roznych chuti... citala som, ze cim viac chuti dieta vyskusa teraz, bude lepsi jedak neskor 🙂 tak uvidime...
ja vzdy spravim viac a zamrazim si...

emily84
21. nov 2012

@bemmka no tak to mas super, u nas je noc od 18.00-06.00, a papame o 17.00, 22.00 a 07.00. No zopar krat sa mi v noci prebudi a musim ju uspat, nevie zabuvat sama a preto ma vola... som zvedava, kedy budeme moct vynechat 22.00 papanie.
My zatial kasicky a pyre len ochutnavame - 2 max 3 lyzicky, viac jej este nedavam.... zatial jej to staci a nechcem aby sa mi zacala odstavovat...
snad potom, ked uz budeme papat vacsie porcie 🙂
kolko spapa tebe?

keira
21. nov 2012

@emily84 ja ze uz nejake ovsene, ci ryzove kasicky 🙂

bemmka
21. nov 2012

@emily84 no uvidíš ale deti na materskom mlieku spavaju horšie kým su plne kojene tak asi až ked bude aj iné papkat tak budete spávať.my už spapame 90ml mrkvicky a okolo 120ml kaše na večer pritom veľký papkac malá neni ale kasicky a z lyžičky jej chutí 🙂 my už sme začali rovno porcie lebo malej chutilo tak som ju nechala.my sme pred 3 týždňami skúšali tyzden a potom sme prestali a doktorka povedala že teda ak jej chutí mám ju nechať všetko spapat 🙂

bemmka
21. nov 2012

@emily84 a ešte som zabudla my sme na UM.
@emily84

emily84
21. nov 2012

@keira no davam jej "pure baby organic rice" to je uplne zakladna kasicka bez prichute, s tym sme vlastne zacali a papa ju vecer

1ivanka1
22. nov 2012

@kari55 aj ja by som rada návod aby sa mi menej budila..do prvého papania spí pekne, potom už nie, lebo sa jej chce stále grcnúť a tiež vyplúva cumlík potom plače a chýba jej...takže ja mám dospaté..vyplakať ju nemôžem nechať,môj vstáva ráno do práce ☹ ☹

kari55
22. nov 2012

Ahojte, dávate už vaše detičky sedieť? Moja malá sa strašne chce dvihnúť a v sede sa je veľmi páči ale myslím, že je to skoro ...či?

emily84
22. nov 2012

@1ivanka1 Presne tak aj my, pekne buva len do papania (este kojim v noci) a potom sa mi budi, pyta dudlik alebo pohladkat a tiez mam ten problem, ze ju nechcem nechat velmi vystrajat kvoli spiacemu ockovi... ☹ snad raz budu vediet prebuvat celu noc 🙂

emily84
22. nov 2012

@kari55 Moja sa tiez pyta sediet a davam ju, no len na chvilku. Bud ju drzim alebo ju oblozim poduskami a stale som pri nej. Je to moje prve babo, tak neviem, ci je to skoro alebo nie, no videla som 24 tyzdnove deticky sediet uz same (my mame 22 tyzdnov)

zuzka9449
22. nov 2012

@kari55 Ahoj. Aj moj maly sa uz pyta sediet a preto ho necham posadit sa a velmi sa mu to paci. Opieram si ho o seba, no uz aj to ho omrzelo a chce sediet sam, odtaca sa odomna laktikmi. Tak mu to na chvilu dovolim a potom ho dam lezat,nech si oodychne jeho chrbtica. Myslim,ze pokial by sa na to babo necitilo,tak sa nepyta. Ved tie deticky robia obrovske pokroky.

1ivanka1
22. nov 2012

@emily84 no a ja už to riešim radikálne tak že si ju dávam k sebe do postele ale ani to mi nepomáha, zaspí tam tak na 20 min a znovu ten istý kolotoč.... ☹ tiež pevne verím, že raz prespí celú noc..ale kedy to bude neviem..a to nám nejdú ešte ani zúbky ☹ ☹ ☹
@kari55 samú ju sedieť nedávam ale v takom polosede je na mne, ona už ležať nevydrží, strašne u toho plače, takže nič iné mi nezostáva.... 😒

majusqwa
22. nov 2012

@bemmka
@emily84 aaaa tak to s tym kojenim je ako u koho. moja mala prespala celu noc aj ako kojena. v noci mi nespala akurat v porodnici. ked sme prisli domov najprv spinkala 5 hodin a postupne sa to predlzuje, ale o to menej spinka cez den (vynimkou je kocik). prechodom na UM sa nic nezmenilo, spi tak ako dovtedy-

miskaska
22. nov 2012

Čo sa týka spinkania, tak my sme spavali aj 7 hodin v kuse bez kojenia..dokonca sa 2 krat zobudil so suchou plienkou, tak spal tvrdo...no a teraz sa budime aj 5 krat za noc 😒 ...

kuriatko21
22. nov 2012

u nás sa v noci tiež nespinká nejako extra...teda spinká, len sa budí dosť často na papanie...ale hneď zaspí...len občas sa stane, že je vyškerená a chcela by sa hrať o 3 v noci... čo sa sedenia týka, naša sa ťahá do sedu stále..ak sa nad ňu nakloním a nepodám jej prsty, tak ma zdrapne za vlasy a ťahá sa za ne! Takže aj to málo, čo mi nepadá je ohrozené... takže nosím skoro stále cop...Ked sa vytiahne do sedu, nechám ju chvíľu, držím ju pod pazuchami...má už dosť dobrú stabilitu...ale samú ju určite ešte nenechávam sedieť, ani nesedí dlho..vždy len pár minút. Inak aký-taký vývoj dieťatka a to, čo by mohlo vedieť, resp. čo možno trénovať a povzbudzovať ho v tom je vcelku fajn popísané tu: http://www.mamaaja.sk/dieta/dojca/chronologicky... . Samozrejme netreba zabúdať, že každé dieťa si ide svojim vlastným tempom... Naša malá nevie niektoré veci a niektoré zase áno... Posledné dni si všímam, že sa často dáva nabok...aj teraz som ju našla spinkať na boku, ruka cez oči... 🙂 ale bežne spáva na chrbte s rukami rozhodenými kade-tade. Ozaj, ak nájdete tip, ako dosiahnuť, aby deťúrence spali celú noc - sem s níííííííííím! 😀

lenka_x
23. nov 2012

@emily84 ked uz moja nechce, tak bud neotvara usta, alebo vsetko vypluje. ked to hned nepochopim, tak sa rozpisti 😖 este sa mi nestalo ze by sa z prikrmu povrackala. Davam jej tak max deci aj zo stiav, polievok alebo kasiciek

lenka_x
23. nov 2012

@kuriatko21 pre dievčatká sa dá v lekárni kúpiť taký špeciálny sáčok, do ktorého sa odoberá moč.