Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lubi ten hraci kolotoc mame doma 🙂 je to fajn vec, hoci nam maly pri tom este nezaspal, no upokojilo ho to,ked sledoval pohybujuce sa obrazky na stene. ten nas ma 3 melodie, ktore si mozeme menit a hra to 3x dookola tu istu pesnicku. a samozrejme vysiace hracky su na nom 🙂 tvoj maly ti pri mozno pekne bude zaspavat. mna a mm to uspi raz dva :D
@zz134 mozno je uz chuda take unavene, ze ani zaspat nevie...
@monuska 342
@marianax
@kari55
Mne velmi pomohla kniha od Gina Ford - Contented Baby - treba najst balanc medzi dennym a nocnym spankom - ak dieta malo spi cez den, bude spat malo i cez noc.
U 5 mesacnych babatiek max 3 hodiny denne - rano 30-45 min, na obed 2 hodiny a popoludni 15 min (niektore babatka uz nevyzaduju vobec) a v takom pripade by babo malo prespat od 19.00-07.00 - 12 hodin.
My sme sa sice presne do tychto casov netrafili a nevieme cez den prespat viac ako 40 minut naraz, no system mame a myslim, ze aj preto vieme ako-tak prespat v noci.
Nas system je:
06.00-vstavame
08.00-buvame na 40 minut
10.45-buvame na 40 minut
13.00-buvame na 40 minut
15.30-buvame na 30 minut
18.00-buvame na noc
sice sa niekedy od 02.00-hej, od 04.00-tej budime - 3 az 4 krat - no to kvoli tomu, ze nevie este zabuvat bez pomoci, tak ma vola, no aj na tom pracujeme...
@lea641981 a uz prikrmujes? - zrejme jej uz len mliecko nestaci...
Uz sa nam tlaci prvy zubok! Este ho sice nevidno, no prstekom uz citit 🙂
@emily84 ano na obed zeleninku a na veceru kasu a v noci pyta zas mlieko nutrilon davame 120 😲 😲 😲
skusim dat cajik v noci som zvedava ci sa nahneva nech papa pocas dna ale inak pekne papa cez den 🙂
no papame cez den takto asi ze rano mliecko potom este za dve hodky mliecko na obed zeleninku potom mliecko potom kasu a mliecko spime je noc a niekedy prespi aj 5 hodin a pyta mliecko a niekedy kazde dve hodky mliecko pyta 😲 😲 😲
zubky nemame este ale slintame a chceme sedkat stale 🙂 od 6 mesiackov chystame dat na desiatu ovocicko jabko 🙂
mne doma pekne spinka aj ked len hodku 🙂 vydrzi maximum 1 a pol hodky hore a potom spinka,rada sa hra pod hrazdickou 🙂
vonku v koci nechce spat i ked dnes ma od narodenia prvy kart celkom prekvapila zaspala na dve hodky 😲 nechapem 😅 kruzila som okolo domu 😀 som myslela ze mozno pospi pol hodku 😀 😀 😀
@emily84 ty kokso! to je aky rezim? :D u malej nehrozi nieco take, bude po mne :P my mame asi takyto:
8:00 budik, 90-110 ml nutrilon
9:00 spanok max 30 minut, potom sa troska naje (60 ml), hrame sa
11:30 - 12:30 spanok max 20 minut, ked je extra den tak 30 :D. potom papa tak 90 ml, kym ideme von tak da este 60 postupne
14:00 ideme von, niekedy sme 3, niekedy 4 hodky. prideme, zje 60 ml a postupne sa hrame, nosime a papame az do osmej, kedy sa kupe, napapa (150 ml) a chysta spinkat. potom chyti druhy dych, blbne a jasi sa. ked zacne zmolit oci, ulozim ju, ale vacsinou este musi dotlacit crievo :P kym zaspi, je pomaly polnoc. doteraz jedavala pekne, od min. tyzdna kazdu chvilu trosku. ale co narobim. uspavam ju tak, ze lezi v posteli, ja vedla nej a drzim ju za ruky, lebo kym nimi moze sibrinkovat, nezaspi :P ale teraz sa zacina budit aj v noci. tak uvidim 🙂
aha, a na vianoce jej kupime jedalensku stolicku. hraciek ma do aleluja, aj tak sa jej najviac pacia noviny a mikrotenove vrecka 🙂
@majusqwa Tak vy mate tiez rezim, len troska iny 🙂. Obcas si vravim, ze co by som dala za to, keby chcela pospat troska dlhsie a nie skoro rano - za tmy a my uz buntosime... minule sa mi stalo, ze rano pol siedmej a ja som uz mala veci v pracke a povysavane... 🙂 susedia sa museli tesit 🙂
Umyvate vecicky pred tym ako ich deturence supnu do pusy? Ja som aj na zaciatku, no to by som mohla umyvat cely den a vsetko, teraz neriesim, aspon bude odolnejsia ked bude velka 🙂
@lenka_x akurat sme to skusali.dnes som to kupila. no zaujalo ho to, ale ked sme ho dali spat bolo po zaujme 😝 . este skuim ale niekolko krat a ked nie tak vratim.
@lea641981 no nam detsky bubon netreba, lebo mame ozajsne. manzel hra na bicie. ked mu hra tak zo zaujmom sleduje. a aj rad si sam pobubnuje.
mamičky, máme na krku zapareniny aj s pľuzgierikmi (malinká je bacuľka a nech robím čo robím, dostať sa jej ku krku je večný boj...), určite tam má už aj candidózu tak sme začali dávať Imazol krémpastu,poradte kedy mám vyhľadať kožného, po koľkých dňoch by sa to malo zlepšiť? (objavilo sa jej to veľmi rýchlo..keby sa to tak rýchlo stratilo...:(............)
@emily84 tiež už neumyvam pretože to sa nedá stále dookola a aj tak chytí práve to čo umyté nie je.a presne tak aspoň bude odolnejsia voči baktériam 🙂 inak klobúk dole ze tí vie zaspať sama,my stále uspavame hojdanin na rukách a už man dosť ale šťastie ze neni taká tazka a skaceme na fitlopte.aspoň som si rychlo figuru vypracovala :D.
treti zub vonku a stvremu uz vidim hlavicku 🙂
sme v noci vyskusali dat malickej ten cajicek a predstavte si ze to zistila aaaaale vypila ho 😅 dala som jej 100cajika a myslela som si ze zaspinka a nieeee 😲 taky rev spustila ze som len kukala a zobudila sa a plackala az kym som jej nezarobila 90 nutrilonu ale bola uz dve hodky hore prebrala sa celkom a nemohla nam zaspat asi bola prejedena si 3 krat grgla som ju nosila potom spokojne zaspinkala po 2hodkach 😲 😅

inak baby ja rozmyslam ze na vianoce malemu kupim take to hracie na postielku so svetlom co na stenu ukazuje obrazky. s tym chcem skusit maleho zacat uspavat. mate to niektora?