icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
10. dec 2012

@emily84 aj mi to mame take drsne neviem s coho to je a vsimla som si ze uz sa mu urobil aj na nozke taky mini fliacik 😒
@bemmka a ktoru indulonu?mi mame doma oranzovu ale tu neviem ci mu nato mozem dat skusala som hojivy zazrak s oriflame ale ten akosi nezabera

bemmka
10. dec 2012

@monuska342 my používame tu klasickú tmavomodru alebo teraz je v novom obale bledomodro-.biela.

nadoviva
Odpoveď bola odstránená
monuska342
10. dec 2012

@bemmka aha tak skusim tu 🙂

zuzka9449
10. dec 2012

Maminky, pomoooooc :( Samko nam akoby prestal blabotat to svoje ...no za to neuveritelne pistiiiiii,az nam bubienky praskaju...je to normalne?

emily84
10. dec 2012

@zuzka9449 Myslim, ze je to normalne. Nasa blaboce, pisti, vyska, urcite ju vsetci susedia pocuju, je neskutocne ako hlasno vie pistat.
Inak obcas neviem, ze ci sa tym zabava a len trenuje alebo ju nieco trapi.

monro
10. dec 2012

@zuzka9449 Nasa to robi tiez. Pisti ako o zivot. Urcite to je normalne. Aj starsi syn to robil🙂.

zz134
11. dec 2012

baby pomoooc, susno maly ma nema raaad! uz druhu noc sa zobudi o tretej a ze rano...a do piatej je hore...umiiiiram

bemmka
11. dec 2012

@zuzka9449 ahoj aj nasa pisti a poriadne,podla mna sa im paci ze sa pocuju tak si piskaju a vrestia 🙂

lubi
11. dec 2012

@emily84 prosim ta to ovocie si varila ked si zacinala s prikrmami?

emily84
11. dec 2012

@lubi ano varila som vsetko, no potom som presla na naparovanie - chut tak zostane vyraznejsia (a vitaminy tiez viac zostanu), najskor som naparovala broskynu a to bola prva vec, co jej moc nesmakovala, asi preto, ze to bola zmena od varenia. No po par dnoch uz v poho.
Ak mate teda problem s papanim, najskor by som zacala varit a neskor naparovat.

lubi
11. dec 2012

@emily84 tak dnesne jablko malo uspech. ako zo zaciatku sa zdalo ze tiez nebude chciet, ale zjedol asi jednu lyzicku. tak ja som zatial tu zeleninu naparovala co mu nechutila a az dnes som jablko varila. uvidiem ci mu zachutia aj ine veci potom.
a to naparujes kazdy den take male mnozstvo? ja som myslela ze uz ked zacne jest normalne mnozstvo ze si to uvarim a zamrazim.

emily84
11. dec 2012

@lubi Lubi ja zamrazujem, vzdy urobim viac, zamrazim do foriem na kocky ladu a potom pobalickujem do sackov. Takto tam uz mam asi 5-6 roznych zelenin a ovocia a mam pokoj, uz len kazdy den rano vytiahnem rozmrazit a hotovo. Ked sa nestihne kym ideme jest, dam do misky s teplou vodou zohriat.
No vidis, gratulujem k jablcku. Skus teraz len varit - skus hrusku, mrkvu alebo zemiak - tie nemaju velmi vyraznu chut. Este nekombinuj chute, nech si na kazdu jednu najskor zvykne 🙂

lubi
11. dec 2012

@emily dobre ze pises aby som nekonbinovala. uz som to chcela praktizovat kedze mu jablko ako tak chuti ze skonbinujem s mrkovou. ale budem ak tak skusat este raz zeleninu. mozno zmeni nazor mlady.

riela
12. dec 2012

@zz134 môžete začať brigádovať v pekárni 🙂

bemmka
12. dec 2012

@emily84 ja som to robila presne tak ako ty,okrem naparovania ale my uz teraz papame viac zeleniniek dokopy a za tyzden zaciname s maskom 🙂

bemmka
12. dec 2012

ahojte.davate detom zuzlat chlebovu korku?chystam sa malej kupit bezlepkove piskoty ale pokial ich nemam ci sa aj toto uz moze?

marianax
12. dec 2012

@bemmka ja som uz davala trocha a veeelmi mu chutila 😀

lubi
12. dec 2012

@bemmka ja davam zuzlat uz viac ako mesiac. pocula som od viaceryvh ze sa to ma davat koli niecomu aby si zaludok zvykol. a chuti mu to. ale to viem iba ohladom korky, neviem ci piskoty sa uz mozu aj ked su bezlepkove.

4divokakocka
13. dec 2012

@ tak dnesna poradna za nami 🙂 mame 6 mes a tyzden a 7,22 kg Vieme sa pekne otacat dookola, sedet bez opory a utekame v chodidle!

rurbi
14. dec 2012

@lubi no my cakame 'nakladku' uz 14 dnom! Luko spokojny, mama nervozna 🙂 Pomohlo ti to zavedenie prikrmov?

lubi
14. dec 2012

@rurbi nas naklad bol este skor ako som zacala s prikrmamy. ale aj tak som si kupila slivkovy dzus a ten tiez pomohol, teda ak kojis urcite skus. alebo kompot slivkovy. a prikrmy ani nespominaj. myslela som si ze mu aspon jablko chuti, ale ani to. nic mu nechuti. sa neda povedat ze vobec je, pretoze vsetko vypluva takze neviem co robit.

rurbi
14. dec 2012

@lubi hej, stale 'len' kojim. Prikrmovat by som chcela zacat o tyzden, vtedy budeme mat ukonceny 6.mesiac.. Takze idem sa rovno vrhnut na slivky, vdaka za tip, kiez by to pomohlo aj nam. 🙂

Citala
som, ze niektore deticky si dlhsie zvykaju na nove chute a rozjedia sa napr.aj az vo 8.mesiaci, stale je dolezite ze dostavaju MM, tak si z toho nic nerob, skusajte, urcite to raz pride 🙂

lubi
15. dec 2012

@rurbi tak ako? vyskusala si slivky?
dakujem za info ohladom jedenia. uz teraz sa tesim ze mu do 8 mesiaca nebude chutit. to bude zabava.

rurbi
15. dec 2012

@lubi slivky som ani nestihla zjest a konala sa konecne 'vykladka', hura🙂

Aaale s tym 8 mesiacom som ta nechcela zarmutit, to bol len priklad ;) urcite sama vidis ako sa tnam tie deticky vyvijaju a menia niekedy doslova zo dna na den, tak mozno zajtra ta prekvapi a uz vypluvat nebude, drzim palce🙂

lubi
15. dec 2012

@rurbi jeeeej super. vidis, staci asi iba slivky spomenut a je to 😀 .
ohladom jedenia snad mas pravdu. neboooj nenastrasila. prave naopak. nejako necitam ze co a ako a je dobre vediet nieco ze aj takto dlho deti vydrzia vymyslat 😝 . uz si ale ozaj musim nieco prestudovat nieco ohladom toho.

tamona
16. dec 2012

@lubi Moj malý tiež vymýšlal, vypľúval mi to, tak som to stále skúšala, asi za 10 dní mu to zachutilo a už krásne papká... Treba mať trpezlivosť ...

lubi
16. dec 2012

@tamona tak to je dobra sprava. moj maly ani usta nezavrie ked mu do nich nieco dam. a robi sa ze kasle. uz skusam vselico ci zeleninu a ovocie. vcera som aj kasu skusila, tak som si ju aj dojedla 😀

lea641981
17. dec 2012

@bemmka ja nedavam malej nic zuzlat 🙂
papa zeleninku a hrusku dnes ideme na jablko 🙂
kasicky 🙂

lea641981
17. dec 2012

boli sme v poradni mame 7kg a 68cm 🙂

ochorela malicka a ja tiez aj tatino takze sa liecime 😔
odsavame sopliky a davame sirup od kasla a volala som mudr. a povedala ze ked nema horucky nemame chodit aby nechytila volaco horsie 😝

mala sa vie prevratit a ked ju mam na rukach chce sadkat a velmi sa smeje a blaboce neustale volaco 😀
rada si v rukach nieco drzka hrkalky a nema rada uz hrazdu a mrnci ked lezi ale sama nevie sediet este 🙂
ani jej nedavam oporu 🙂 ma cas 🙂
dnes ideme na nozicky 😝 mame nozky v poriadku ale mame prist preventivne na prehliadku este v 6mesiacku 😕

malickej sme kupili Jeziska a to pohariky farebne aj na kupanie a zuzlanie maju oble hrany 😝 a hrkalku slniecko 😅