icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
1. apr 2013

@adulka165 konečne niekto starý známi 😀 po dlhšom čase. ani ja som sem už dávno nič nenapísala-jednoducho nestíham. dneska máme 10 mesiacov, snažíme sa loziť, ale len zatiaľ do zadu v bežke som všade zúbky mám zatiaľ tri, ale horné dva sa mi akurát režú, takže ich budem mať 5.

nebolo by trocha oživiť túto témičku, tak ako ked sa čerstvo otvorila 😀

adulka165
2. apr 2013

@silvia0201 tak tak nestihame... ja sem tam len precitam ale prispievat to len malokedy... nas je po mm sikovny stvornozkuje ako jasterica ze nestiham za nim 😝 chodi popri nabytku a ked sa s mm posadime v obyvke 2m oproti sebe tak prejde medzi namiaj 5 krokov sam kazdym dnom cakame ze sa pusti sam... zuby mame dva dole a dva hore a rezu sa pomalicky dalsie... recni ako babky na trhu xi v lete ideme na 4dni do sturova tak sa uz neviem dockat len musim zhodit aby som sa napratala do nejakych plaviek a siat xixi

kari55
2. apr 2013

Ahojte, ešte nedávno sme chodili s bruchami ako slony 😀 a už tie naše deťúrence zachvíľu budú mať rok. Strašne to uteká. Moja malá má 9mesiacov ale zub ani jeden, inak štvornožkuje ako raketa a čoho sa chytí tak hneď stojí a prešlapuje na mieste ale ešte sa nepustí 🙂 Len sa trápime s pitím. Vůbec nechce flašu ani pohárik ani slamku no proste nič ja ju kojím ale to už nieje to čo predtým a mám pocit, že by mala trošku piť čaj alebo vodu aj sunár som skúšala a nič keď vidí flašku s cumlom tak má hysterický záchvat neviem ako to bude keď už nebudem kojiť,ako prejdem na sunár alebo mlieko.......inak normálny cumel chce ale flašu ani zasvet 😠

eemmaa
3. apr 2013

@kari55 neboj ved ona si zoberie ked bude chciet 🙂 aj my stvornozkujeme odusu a aj chodime pri nabytku ale co dotiehne to mi hadze o zem tak uz vsetko schovamam 🙂 a uz sa aj pusti a skusa rovnovahu a uz mu to aj celkom ide 🙂

eemmaa
3. apr 2013

@adulka165 aj ja chcem ist do sturova ale uvidime 🙂

savamoc
8. apr 2013

Ahojte žienky aj ja som na tom s časom hrozne, ale teraz malá motorová myš spí tak trochu relaxujem, už má 8 zúbkov štvornožkuje ako delová guľa, sa smejeme že ked zaradí rýchlosť nik ju nechytí, ale je to náš poklad , začala rozdávať pusky a chichoce sa na starších súrodencoch na každej blbinke a konéééééééééééééčne svieti slniečko už som začínala upadať na duchu z toho počasia ale toto mi hned spravilo náladu tak prajem všetkým mamám krásny slnečný deň.

lubi
9. apr 2013

ahojte babule, akosi sa to tu zaseklo. poskakali ste sukromnej temy, alebo do tych noveych skupin? uz je tu toho vela 😝 inak nas maly uz zacina riadne aj vymyslat a hadze sa dozadu. rozumie toho uz dost a niekedy sa normalne robi ze akoze nic, ze to nie na neho hovorim 😀 . do hlavky sa bucha kazdu chvilu kade tade 😀 najkrajsia vec je ale ked ma obyme. juuuuuj to ho idem zjest od lasky.
babule poradte. mozem malemu davat napriklad namiesto UM do kasiciek sojove, alebo mandlove mlieko? staleho kojim to iba do jedla.
este jedne otazka. uz teraz rozmyslam nad pochutkami na maleho narodeniny pre deti. nejake napady???

vlnka81
9. apr 2013

@lubi ahoj, ja este kojim ale ak robim kasicky z mlieka dak davam mandlove - doma vyrobene. UM ani kravske by som urcite nedavala. soja nie je dobra na stitnu zlazu a moze byt aj GMO - tej by som sa vyhla.

lubi
9. apr 2013

@vlnka jej dakujem. takze aspon to mandlove mozem. a ako si ho robis doma? urcite je na vyber este nejake to ine mlieko, ale este som sa poriadne nepozerala v obchodoch. UM som kupila, ale nejako sa mi to nepaci davat mu to.

vlnka81
9. apr 2013

@lubi MANDLOVE MLIEKO
Mandlove (a akekolvek ine orechove)
1diel lupane mandle
4diely horucej vody
zaliat, nechat postat 4hodiny, na hladko rozmixovat, presitkovat, hotovo
lahucke, lahodne, super na travenie, bez vyraznejsej chuti ci vone (kokosove vonia vyrazne, ine orechy som neskusala, ale da sa aj makove atd).

ja si nim zalievam vlocky, co som presla na mandlove uz mi normalne mlieko vobec nechuti, max 2 kvapky do kavy
😀

lubi
9. apr 2013

super, dakujem. urcite spravim. aspon clovek vie co maly pije.

vebinka25
10. apr 2013

Ahojte Júnovky chcela by som sa spýtať moja Ninka má 9 mesiacikov aj dva týždne a opakuje mama a tata po nás ale to si myslím že len opakuje jediné čo vie čo robí je tap tap aká je veľká a čo je to gól ako ste vy na tom? Piť nechce vôbec nič až ma drsné líčka od vysušenia dávam jej z pohárika z flašky lyžičkou a vypije tak 20 už sa nám aj lekárka hrozila infuzióu.

lubi
10. apr 2013

@vlnka81 este budem otravna 😅 prosim ta a to rozbis z mandli so supkou? a ako dlho mlieko mozem skladovat? mozem ho potom aj zanovu zohrievat? vies, pri vareni krupice.

vlnka81
10. apr 2013

@vebinka25 ahoj, skus tuto flasku (je to link na nemecky amazon ale urcite to zozenies aj na slovensku). prave dnes bola u mna kamoska a stazovala sa mi ze jej dcerka (18m) nechce nic pit a vravela ze uz vyskusala vsetky mozne sacie pohare/ flase atd a nefungovalo nic. ja som vytiahla tuto flasu a mala sala ako diva, vypila na 2x po 70ml a este ked ju nasla potom na zemi tak z nej sala opat. nas maly vypije denne tak do pol litra cistej vody. drzim palce.
http://www.amazon.de/Philips-Avent-SCF760-00-St...

vlnka81
10. apr 2013

@lubi jasne, pytaj sa kolko chces 😉 musia to byt lupane mandle. biele. je tam nejaka finta na odlupanie mandli ale to neviem. Ja skladujem mliecko max do druheho dna. Dam do chladnicky a ked potrebujem na kasicku tak dam zohriat len mnozstvo ake potrebujem. Nezohrievam to iste mliecko na dva krat. robim maximlane pol litra. A este mala rada - dodrzuj tie 4 hodiny, ja som to raz nechala stat asi dva dni a bola z toho riadna grcka 😀
inac pre seba robim mlieko z mandlove pasty. to len zalejem vlocky vodou a primiesam lyzicu mandlovej pasty - tak som zlenivela 😀 ale malemu to nedavam, predsa to bolo len vo vyrobe a mohli sa tam primiesat aj ine orechy.

miskaska
10. apr 2013

@vlnka81 super..toto skusim aj ja. Myslis, ze mandle nie su alergen, nemoze maly na to nejak zareagovat? Inak mam doma knizku o stravovani deti od ceskeho autora Fořt sa vola a ten tam pise o tomto mandlovom mlieku, ze je super. Ja robim chybu, lebo malemu davam mliecne kasicky a viem, ze je to zbytocne, davat mu take...len nemliecne s cistou vodou sa mi zdaju take nic moc a ani malemu nechutia...tak som premyslala nad ovsenym z DM, ale neviem, ci je uplne vhodne.

vlnka81
10. apr 2013

@miskaska ja davam malemu bez kravskeho mlieka, miesam vodou alebo mandlovym mliekom. co sa tyka alergenu, nuz poznam viacere zeny kt to davaju babatkam a nemaju alergiu (inac nepoznam nikoho kto by mal alergiu na mandle). pre istotu by som asi davala prve 3 dni len rano alebo okolo obeda (nie na noc). ja takto robim s kazdou novou zavedenou potravinou aby som si lahsie vsimla ci mu nevyskoci alergia. ja mam alergiu na vlasske orechy, na mandle nie. Inac aj ovsene mlieko si vies sama vyrobit. ak chces mozem ti pozriet recept.
@lubi

miskaska
11. apr 2013

@vlnka81 ak sa Tu bude chciet, tak kukni...ale ja to skusim vygooglit, nech nemas robotu 😉

vlnka81
11. apr 2013

@miskaska OVSENE MLIEKO (podla Bukovskeho)
1/2 salky jemnych vlociek
2 salky prevarenej horucej vody
4 hodiny odstat
precedit cez jemne sitko
- ak cez sitko prechadzaju jemne zvysky vlociek tak pouzit utierku alebo gazu
- vyborne chuti v kombinacii s rozmixovanym bananom a hrozienkami

s tymi hrozienkami by som este pockala 🙂

inac prave dnes mi napadlo, ze ak malemu nechutia kasicky s mliekom tak mu tam mixuj banan. Moj maly ranajkuje kazde rano rozmixovany banan + voda + spaldova/psenova/ovsena instantna kasa od alnatury. tie kasicky davam bud po jednej alebo miesam dve rozne. To aby mal vzdy aspon trosku inu chut. Totiz on nezje okrem bananu a avokada ziadne ine ovocie - a tie mu teda riadne smakuju 😀 hruska ani jablko mu nechuti. uz sa tesim na leto na ceresne a cucoriedky, dobre hrozno a slivky.

miskaska
11. apr 2013

@vlnka81 dakujem. Skusim...a to mandlove mlieko, kupujes nejake specialne mandle? Ci? 😅

vebinka25
11. apr 2013

@vlnka81 Ďakujem vyskúšame 😉

vlnka81
11. apr 2013

@miskaska mala som prilezitost kupit BIO lupane mandle tak som kupila. Ale predtym som kupovala normalne lupane mandle. urcite lepsie ako kravske mlieko plne antibiotik 😉

silvia0201
autor
11. apr 2013

ahojte dievčatá. ako sa máte? my sme od dneksa rána od 1.25hod v pohotovosti. malá začala teplotovať. najprv to vyzeralo celkom nevinne do 38,5°C. myslela som si , že to zo zúbkov, ale keď sa jej popoludní teplota vyšplhala do 39,9 °C, pochopila som, že to zo zúbkov nebude. išla som teda na pohotovosť. pán dr malú popočúval, pozrel jej hrdlo a vypísal ATB. lenže mne to nestačilo, tak som ho poprosila, aby pozrel malej aj ušká a moja dedukcia sa potvrdila. nález na obidvoch stranách-zápal. pri odchode sa ma prekvapene sestrička opýtala, ako som to vedela. tak som jej povedala, že už mám doma dve deti, tak už akú-takú skúsenosť mám a som k tomu aj zdr. sestra. a ešte som dodala, že malá celý deň pekne papá, neodmietala nič, takže to hrdlo asi nebude.

vlnka81
11. apr 2013

@vebinka25 daj potom urcite vediet ci fungovalo. Je to fakt super flaska, nevylieva sa z nej ani ked ju maly o zem hodi. nemusim mu vodu nukat, najde si flasku kde ju polozim, aj sa s nou casto hra. a logne si kedykolvek pocas dna 😀 dnes takto vypil asi 400ml a to som mu ju len raz ponukla za obedom.
urcite mu tam davaj len vodu, nie teply cajik (kvoli tomu ze je to umela hmota)

vlnka81
11. apr 2013

@silvia0201 tak to mi je luto. chudatko malinke. co ma zaraza - to pan doktor vedel z hrdla ze potrebuje ATB? hlavne ked tam nic nebolo a boli to usi? vobec nerobil crp? nas minule dr presviedcala ze maly ma zapal ucha, hned dala ATB. recept som pekne zmackala a hodila do kosa. Malemu nic nebolo. Ona na to "prisla" tak ze mu skontrolovala uska, on jacal ako najaty a skonstatovala ze ma zapal. ked som sa spytala podla coho to vie tak povedala ze mal zvukovod cely ruzovy. no v tej chvili mal ruzove snad aj hrube crevo - tak tam chudatko moje velmi plakal. Maly bol predtym aj potom v totalnej pohodicke. No vidim ze jeden dr lepsie ako druhy 😉
dufam ze sa mala coskoro uzdravi, uska su velmi neprijemne. snad ATB zaberu rychlo. drzim palce

silvia0201
autor
11. apr 2013

@vlnka81 presne tak. na ,,trocha chytené hrdlo, hneď ATB!!! čo ja by som tiež nedávala, kebyže sa nekukne na uši. ešte dobre že som sa ozvala. presne tak ako píšeš. jeden lepší ako druhý. 😝

vebinka25
12. apr 2013

@vlnka81 No už aj to idem objednať lebo v tých obchodoch kamenných nevedia čo by za to pýtali. Dúfam že si bude vedieť potiahnuť cez tú slamku 🙂 Možno to bude fungovať aj na ňu preto že zbožnuje objavovať niečo nové vždy sa tomu čuduje a híka od úžasu. 🙂

vebinka25
12. apr 2013

@silvia0201 Bože to sú lekári doma si určíte diagnózu a prídete povedať len čo na to potrebujete. Mne povedal v ôsmom mesiaci tehotenstva keď som mala silný zápal ladvín že to ma bolia len kríže dal mi nejaký emulgel nech si to natieram a večer som už ležala v Trenčíne v nemocnici s oboma napychnutými rukami jedna na ATB a druhá na infuzkách. Maličkej želám skoré uzdravenie a nech ju také veci už len obchádzajú. 😉

vlnka81
12. apr 2013

@vebinka25 kolko to stoji u vas v kamenaku? a cez co objednavas? neviem ci amazon.de posiela aj na SK, ale vsak skus.
urcite sa jej to bude pacit , ja som tiez myslela ze z toho nebude vediet pit a za 2 min sa chytil a uz flasu nepustil z ruk, a ma ztoho radost 😀

silvia0201
autor
12. apr 2013

@vebinka25 teda. neskutočné... no dúfam, že ju to bude obchádzať a bude čo najmenej chorá. aj vy sa držkajte.