Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
dievcata, ja mam uplne iny problem. byvam na malom ostrove, kde ziadna porodnica nie je, takze rodit musim na pevnine, co trva par hodiniek ( lebo cesta 2 hodiny ale lode nejazdia kazdu chvilku ). Sice sa to tu tak robi, ze sa tehotne ca. 2 tyzdne pred terminom ubytuju na hoteli v okoli porodnice, ale treba sa modlit, aby neprisiel predcasny porod 🙂 . Ale chvalabohu nemam ziadne co i len najmensie tazkosti a verim, ze to dotiahneme do uspesneho konca. Inak o predporodnom kurze mozem len snivat, nic take tu neexistuje 🙂. Este ze funguje youtube 😉
Ahojte, my čakame dievčatko a volať sa bude Eliška 🙂
Ja byvam v Starej Turej a rodiť chcem ísť do Trenčína. Dievčatá nemáte tu niektorá problém s nízko položenou placentou?
Minulý týždeň som začala špiniť a veľmi mi tvrdlo brucho. Tak vraj to spôsobil tento problém :(
@azurmanka1 ahojky, s nízko položenou placentou ti neporadím, ale tiež uvažujem nad pôrodom v Trenčíne alebo v Bánovciach, som okres NM. Eliška je veľmi pekné meno. :D
@azurmanka1 aj ja mam nizko placentu, tak vraj sa nemam namahat. inak nikto nic viac nepovedal. ale este som dikybohu ani nespinila...
@azurmanka1 ja mam problemy s placentou, ked mas len nizko, tak je este dobre, ja mam placenta praevia centralis, uplne mi prekryva porodne cesty. ale ja mam prisny kludovy rezim, len lezim, vstat iba na wc, hrozi krvacanie, aj masivne. od cca 30 tt budem v nemocnici pod dozorom a porod sekciou medzi 36-38tt, ak dovtedy vydrzim. ked mas len nizko, tak sa ti este moze vytiahnut uplne hore 😉
@azurmanka1 ja mám tiež nízko položenú placentu, ale zatiaľ bez problémov. Doktor mi povedal, že ju ešte maternica môže potiahnuť hore 🙂
@kvikina087 odkiaľ presne si?Ja len ze ci to nie je niekde poblíž mňa 🙂
Ahojte Júnovky, tak a už aj my sme boli na morfologickom sone. Všetko je v poriadku 😃, až tomu nemôžem uveriť, keďže pri dcérke to boli samé komplikácie a nakoniec urgentná sekcia. 😖 Bábätko neskutočne kopcuje, oproti mojej dcérke je to poriadne šidlo 😃. Keďže by som chcela rodiť prirodzene a nechcú mi to v NR ani v TO umožniť, dohodla som si stretnutie s dulou budúci týždeň. Uvidíme, čo z toho bude. Ž prvého pôrodu mám totižto traumu a chcela by som tento druhý prežiť prirodzene. 😊 ale to vás nebudem zaťažovať. Pripájam obrázok 3d nášho bábätka. Nechcela som vedieť pohlavie, takže to ostáva tajomstvom. 😜 Držím vám palce tehuľky, nech ste zdravé. 😃
@azurmanka1 z Novej Bošáce 🙂
Dievčatá, ďalšia poradňa za nami. Všetko v poriadku, pozeral aj žalúdok, lebo minule sa mu nezdal.... a aj ten je ok. Najbližšie ideme až 29.2.2016 na glukózový test, tak dúfam, že aj ten dopadne dobre. Inak som chorá, čerpám si v práci dovolenku a mám aj antibiotiká (penicilín) tak dúfam, že bábätku nevadí. Lekárka ma uisťovala, že nevadí, že horší je zápal v tele mamičky..... I keď nie som natešená z jedenia nejakých liekov v tehotenstve.
Inak od začiatku tehotenstva do teraz (končím 24 týždeň) som pribrala 6 kg, vy ste ako na tom?
Ja tiez 6
Ja som mala v poslednej poradni +3.4kg
Ten glukozovy test podstupuje kazda ?alebo je to len pre niektore tehotne? Lebo mna zatial neobjednala. Najblizsiu poradnu mam az 18.3.(a to uz budem v 27tt)
Ste tu niektora zo Se?
Ahojte len by som sa chcela spytat ci beriete nejake vitaminy?
Ahojte baby ja idem tiez na gluk. test o dva tyzdne a zatial som pribrala len 1 kg ste natom tiez niektora tak ze ste len tolko pribrali? Som v 24 tt.
@alenkaa1510 ahoj. Ja beriem prenatal od jamieson. Prvy trimester femibion a druhy toto. A beriem to aj kvoli tomu ze so zelezom som mala problem.
@biba3131 ja som pribrala sedem kg. Ale som doma. Nerobim. A na glukozovy test idem v stredu 🙂
No baby, ja mám o 6 kíl viac a som pekne v norme, beriem calibrum mami ako vitamín, len teraz ho je ťažšie zohnať. Budeme mať dcérku 🙂 a ževraj podľa sona váži okolo 750-800 gramov, čo mi prišlo celkom aj dosť, ale doktor hovoril ze v norme. Tak teda v norme 🙂
Ahojte spolutehulky, tiez to u nas vyzera na dievcatko ;) do akej miery sa spoliehate na urcenie pohlavia v tomto obdobi? Termin mam 27.6. a uz mame jedneho syna, velmi sa tesim na dievcatko ale stale sa podvedome vraciam k tomu, ze to nakoniec predsalen mozno bude chlapec 🙂
Ahojte maminky. Ja som doteraz pribrala 6,5 kg, ale väčšinu z toho do decembra. Užívam Prenatal od Jamienson, lebo mi od začiatku sadli aj na môj citlivý žalúdok a nikdy mi z nich nebolo zle. Tipujem, že teraz pôjde váha hore, lebo som včera kvôli neznesiteľným bolestiam v krížoch skončila na pohotovosti a mám prísny kľudový režim ☹ a to som sa tešila, že si oddýchnem, lebo máme v škole jarné prázdniny. Už som asi doučila... hlavne, nech je naša Eliška v poriadku, pre ňu to vydržím 🙂
Ja som uz pribrala 7kg, musim to nejako spomalit, lebo sa zase budem ledva hybat :/ pri prvom tehu som pribrala 18kg, ale do pol roka po porode bolo 23kg dolu, u mna to islo dolu kojenim
Kočky moje, ja som pribrala už kíl 12 :D pri prvom som dohromady pribrala 23 kg, takze este mam dobru rezervu do terminu 🙂
u mna je to zatial 10 kg a uz to dost citim na chrbtici :/
Baby ja som pribrala 7,5 kg a mam dojem ze po schodoch fucim ako lokomotíva 😩
@bluebarablue aj ja fucim 😁
@lubica285 podobne

@nelly0212 ahoj, ja som z PN, ale rodit idem do TT 🙂