Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
Dakujem za komplimenty za Rastika. 😵
Azurmanka..ja som chodila na zdravotku do RV 😀
Drz sa ,vsetky ti drzzime palce.
Smejka..este trpezlivost..mliecko.sa.rozbehne. 😵
Dnes kontrolovali klbiky a mala mala vyklubenu nožičky,tak na mna dolahli emócie a hlavne hormony robia svoje.
Balit nasiroko tri plienky,po prepustení kontrola a uvidi sa či nebude musieť nosiť remence ☹
Cakam na vysledok bilirubínu,uz 4 dni sa žiari,je bezo mňa,iba na kojenie ju mám.
Uz nech sme doma.
ahojte baby, nas chlapcek mal v sobotu krasne tri tyzdne, pekne to s nami novopecenymi rodicmi trpezlivo znasa, pekne rastie a robi radost 🙂 kedze je to nase prve babo, vela veci sa ucime za pochodu ale babky su vzdy ochotne dat nejaku tu radu...aj ked netreba 😀 poznate to...
uz je to velky chlapec, prve dve fotky su asi spred dvoch tyzdnov 🙂
vo stvrtok ideme na kontrolu klbikov ale musim priznat, ze balenie nasiroko flakam, v tom teple a ked sa mu este aj horsie prdka...ale verime, ze vysetrenie dopadne dobre 🙂
vy ako? ako s balenim nasiroko? a ako sa vase deticky aklimatizovali doma? 🙂
No baby, my sme to tiež stihli ešte v júni, 30.6.2016 o 01:50 hod, 3730 g a 50 cm, Oliver 🙂 mám hrozné pripojenie na net v nemocnici, tak sa nedalo skôr. Dnes nás už asi pustia. Pôrod bol super tentokrát, praskla mi voda doma pri kontrakcii, ktorá ešte nebola silná a odvtedy bol do 4 hodín na svete. Bolesti hrozné, ale išlo to veľmi rýchlo, takže som rada. A oproti prvému sa mi ho podarilo do 10 minút aj samej vytlačiť a to bol o dosť väčší. Takisto poranenie menšie ako pri prvom. Myslím, že balónik pomohol 🙂
@kucerawa krásavec 🙂 nás dnes pustili z nemocnice, tam to s ním bolo dosť náročné, veľmi nespokojný bol, už som sa obávala, ako to bude doma. Ale dnes je veľmi dobrý 🙂 tam bolo aj veľmi dusno, takže asi aj to robilo svoje. Baliť na široko máme tiež, ale takisto to trochu flákam. Na kontrolu klbikov ideme až o 3 týždne
My klbiky zle,musíme balit cez tri plienky a o tyzden kontrola a možno remence bude nosiť. Som z toho smutná,ale verim ze to pomôže. Inak sme stále v nemocnici,máme stále vysoké hodnoty bilirubínu. Zajtra sme mali ist domov,ale nic z toho.
Vari sa rýchlo zo všetkého dostaneme a doma je len doma.
Ahojte baby naša Emily ma uz 3 tyzdne je velmi zlatucka v noci krasne spinka ale trapia nas koliky cize cez den ked spi sa stale puci a budi niekedy vecer az place od bolesti bruska. Inokedy cely den prespinka akoby jej nic nebolo. Som velmi smutna ked vidim ako sa trapi. Nekojim nemam mliecko davam Bebu. Co vase deticky nemate niekto nieco podobne problem s kolikami?
@biba3131 no nas je sice plne kojeny ale tiez mame lepsie a horsie dni aj noci. Spanok mava obcas nepokojny, niekedy place hned po kojeni ale este som neprisla na to, z coho...ci je to proste tak alebo som nieco zjedla pripadne vypila kavu s kravskym mliekom ☹ a zle sa na placuce babo pozera. My aj dost nosime na rukach, to ho vie casto upokojit. V satke sa mu zatial nejako obzvlast nepaci ale mozno so zvykne...
@kucerawa no naša Emily plače niekedy už počas jedenia a vtedy viem že to je určite bruško. No ja som ju učila od mala samú zaspávať ale keď ju bolí bruško tak tiež vždy pomoze len nosenie tak ju nosime a tiez chcem kupit ergo nosic. A davas aj nieco na koliku? Ja som volala doktorke dala nam Infacol ale neviem ci jej to vobec zabera. Ževraj detičky tak ked budu mat 2 _ 3 mesiace z toho vyrastu.
No krasne babatka to mame,su uzasnyyyyy,🙂🙂,este azurmankaaaaaa 😉
No Rastik ma zajtra 2 tyzdne a.chudacika vlacime hore dole.( koli tomu stahovaniu),takze on uz spal okrem nemocnice uz v dvoch bytoch,ale.musim poklopat,je strasne dobrucky. Vacsinou vydrzi 2 hodiny ,ale uz potiahol aj 3 az 3.a pol hodiny. V noci tak isto. Koliky nemame.( dufam ze to nezakriknem! ) My zatial nasiroko nebalime,na kliky ideme 12,- teho. Mne ta najstarsia dcera mala.aj remence.- -no hroza!!! Ta mladsia to mala ok,tak dufam ze aj Rastik bude.ok.
Kniha24...neboj rychlo to prejde a budete domka 😵
@biba3131 ahoj, náš druhý synček má ešte len 6 dní, takže sa uvidí, či bude mať koliku, ale prvému to začalo keď mal asi 10 dní, no každý jeden večer bol hrozný, minimálne 2 hodiny vkuse rev, aj na rukách, hoci vtedy to bolo lepšie. Veľa som mu cvičila s nožičkami a sem tam pomohlo, keď sme ho dali na bruško večer, ale aj to len na chvíľu, skôr na tom brušku ani nechcel byť. A trvalo to do konca 4.mesiaca, potom už len sem tam bolo horšie. Inak začalo mu to presne v deň, keď sme začali dávať Vigantol. No mysleli sme, že je to náhoda. Od 5.mesiaca som mu ho ale dávala len každý druhý deň a bolo lepšie, tak neviem.. Kamoška mi potom hovorila, že jej malému tiež robil zle a keď prešla na Jamieson, bol pokoj. Tak uvidíme, ako bude teraz, ale určite to odsledujem s tým vigantolom..
Ahojte 😊 naša Eliška je také dobré bábätko, keď ju nebolí brušenko... vtedy dokáže byť aj hodinku hore a len si spokojne kopkať a usmievať sa. Problém s kolikami mávame aj my, začali ešte pred Vigantolom, takže s ním to určite nespájam. Rovnako, aj mne začne plačkať pri papaní, nedokáže si nájsť polohu, v ktorej by to bolo lepšie, tak ju len nosím, hojdám, hľadám jej úľavovú polohu. Zväčša zaberie také klbíčko v náručí s pokrčenými nožkami, aj to nie vždy. Užívame BioGaia probiotiká (mali sme atb, teraz antimykotiká) aj ColiPrev, skúšali sme aj Espumisan, ale mám pocit, že úplne jej to nezaberá. Fľašu má antikolikovú, keďže musíme popri kojení dokrmovať Nutrilonom. Čo sa týka kĺbov, ideme ortopédovi tento štvrtok, u nás pôrodnici nekázali baliť naširoko, tak zatiaľ nebalíme...
@kniha24 neboj sa..ja balim tiez nasiroko..u nas je to preto lebo dets.ortopedia to odporuca..ideme vo stvr.na sono bedr.klbov..a ak by ste aj mali.mat remene...vzdy lepsia alternativa ako vyvesenie noziciek na extenziu a potom zasadrovanie
s Bi ti drzim palce az ste chytro doma
Nas pustili vcera
Ahojte. Chcem sa opytat tych mamiciek ktore dojcia,ake ma vase babatko stolicu. Moj ma niekedy ako makksiu plastelinu,ale niekedy uplne riedku,alebo kasovitu. Farba stale rovnaka- silnozlta. Je to ok? S bruskom problemy nema. A vase? ?????
@nelly0212 no naša Emily keď ju neboli bruško tak len spí a je 😊 cez deň spí vačšinou 2 hodiny napapá sa a zasa 2 hodiny spánku v noci sa zobudí len 2 krát a krásne spinká. Ale keď nás trapi brusko tak cez den sa stále budì puči a aj plače ale to vacsinou vecer a potom je zasa dobre. Ja nedojcim mliecko davam Bebu HA. Tiez mam antikolikovu flasku ale vcera som zistila ze z nej velmi cuca pri jedeni tak cmuka rozculuje sa pri nej hlta a potom sa naje vela vzdu a place boli ju brusko a niekedy z nej krasne papa a je dobre tak idem skusit vymenit flasku a som zvedava ci bude robit to iste alebo ci to nahodou nerobi aj ta flaska. Ja jej tiez davam Bio Gaia probiotika a Infacol pred jedenim.
@paloma76 ahoj, moja dcérka ma tiez presne takú istú, dost riedku a silnozltu. Dokaka sa takmer pri každom jedení 😀 Doktorka povedala ze je to ok.
@paloma76 ahoj paloma. Moj maly pekne papa, doma je oveľa viac spokojný ako v nemocnici, bolo tam teplo. Čo sa tyka stolice, Leo sa pokaka po každom kojeni, je to riedke žlté a to je v poriadku. Dr. Hovorila ze je dôležité v tomto teple aby mali dostatok tekutín, môžem davat aj vodu ale on fľašku nechce. Riedka stolica je dôkazom dobrej hydratacie. Ak je tuhá, môže to byť znakom dehytratacie
Treba potom často dojcit alebo davat vodicku tak 5-10 ml.
Ahojte.... chcem sa spýtať ako vám bábätká spia a papajú....lebo môj malý cez deň máločo spí....papá približne každé 2-3 hodiny... keď je napapaný tak chvíľu pospí, ale iba tak 20 minút a potom plače, ale zase v noci mi spí aj 7-8 hodín.... a ako to máte s cumlikom.. používate? Aky? ....mam už všetky druhy doma a chce iba avent - toho medveďa, ale iba keď mu ho držím, vtedy je aj kludnejší...
Dakujem ,uz som kludnejsia,aj ked som.si aj myslela,ze je to ok,inak by mi plakal. Inak aj on mi pokaka kazdu plienku 😲.
My papame kazde 2 az 3- 3,5 hodiny,podla toho ako potiahne. Tak isto aj v noci. Neplace mi ani cez den ani v noci. Ked zacne byt hladny ,zacne sa mrvit a mrncat,dam cumlik,este s nim vydrzi cca pol hodinku,potom ho prebalim a zacne papat. Niekdy hned zaspi ,niekeydy sa este chvilku obzera okolo seba,ale potom sam zaspinka. Cela ceremonia trva cca 1 hodinku. Najprv pije z jedneho prsnika asi 15 minut,potom grgame asi 10 min.,potom z duheho prsnika,ale to uz asi len 10 minut,potom zase grgame,potom sa.mu zacne ckat,tak mu este dam napit s prsnika a potom uz spinkame ,alebo kludne lezkame,kym sam od seba nezaspi,tak do 10 min. Je velmi dobry,musim poklopat 😵,az niekedy ani nevieme ze ho mame.🙂
Cumlik mame avent- ale.davam mu ho ked zacina byt hladny,aby som odialila kojenie,aby viac potom potiahol. Funguje to super. Inak cumlik nechce.
Dnes napriklad papal o 8.30 h. a vydrzal do 12-tej. Akurat som navarila kuraciu polievocku s krupicovymi haluskami,salat s vyprazanym maskom🙂
Od dnes davame aj mi Vigantol,tak dufam ze to bude znasat dobre.
Od piatku tu mam moju mamu, ( deli nas 200km) tak.si viete predstavit ako sa na drobca tesi. Budem ju tu mat zo par dni, bude s malym,ja neviem kde mi hlava stoji,mam bordel este koli tomu co sme sa stahovali. 😵 😨 Tak si aspon popracem.
Dobre zenicky,ideme trosku na prechadzku a potom uz musim zehlit,mam uz toho kopcoooom🙂🙂
Zatial ahojte. 😉
@katykat ahoj naša mala spinka cca cez den vzdy 2 hodiny niekedy sa ale prebidi uz po hodine. V noci sa zobudi dva krat papat tak po 3 3.5 hodine vacsinou okolo 12 a 3 a potom vstavame rano o 6 ale vypije mliecko a spi dalsie dve alebo niekedy jednu hodinku. My mame ale problem s kolikami tak niekedy vecer alebo cez den ked sa napapa place a krci sa. Pije mliecko kazde 2 hodiny niekedy pyta aj castejsie 😆😆😆 ale v noci nie. A nema maly tiez nahodou koliku ked place? Nasa ma ale asi nie az tak krd si tak krasne pospi u nas je to hlavne pocas jedenia a po jedeni. Zo zaciatku bola nejludna aj ked spala stale sa mrvila ale davam jej Infacol tak jej to asi troska pomohlo. Zajtra ideme k lekarke tak sa jej chcem opytata co a ako ci my nieco este neporadi.
@biba3131 asi má aj bolenie bruška, hlavne večer je to najhoršie....ale vždy kaká večer 2x a potom už je dobre a prespí celú noc...ja mu dávam espumisan. Ale je aj cez deň dosť nekľudný ... má silný sací reflex- stále potrebuje ťahať , ale cumlík mu stále vypadáva, lebo sa mi zdá tento z aventu dosť ťažký, ale iný nechce
@biba3131 my cez deň spinkame podobne ako vy, zhruba tie dve hodky, raz denne spi dlhšie, asi 3 hodky. V noci spinkame zvyčajne od desiatej do druhej, pripadne tretej, potom ako kedy, niekedy po hodine, hodine a pol, dvoch... koliky mávame poobede alebo na večer, niekedy slabšie, inokedy silnejšie. Tiež sme skúsili ďalšiu fľašu, tentoraz avent natural, ale nezdá sa mi, že by z nej pila lepšie. Najlepšie sa mi napije podľa mňa pri dojčení, uvidíme teraz, keď už sa vie lepšie prisať a viac vycucnúť, čiže pije menej z fľaše. Po papaní ti zvykne odgrgnúť? My s tým máme problém, buď negrgá vôbec, alebo veeeeľmi decentne (takmer ju nepočuť) alebo jej to dlho trvá. Grckať ale nezvykne, len sem-tam. Podľa mňa je aj v tomto problém, hoci už v pôrodnici mi hovorili, že po každom papaní grgnúť nemusí... My davame Nutrilon, Bebu sme ešte neskúšali a popravde sa aj bojím experimentovať...
@nelly0212 no tak my mame presne ako vy velky problem s odgrgnutim a tiez si niekedy myslim se aj to je dovod koliky lebo jej je tazko potom. Niekedy si ju dam na plece pitom a krasne si odgrgne a je dobre potom tak preto si myslim ze aj tym to moze byt. Ja tiez nechcem experimentovat s mlieckom radsej by som zmenila infacol za nieco ine. Sim zvedava co my povie zajtra doktorka ked jej poviem ze sa takto mala trapi dufam ze nieco poradi dam vediet potom. Mala my vobec negrcka tak to je tiez dobre. Lebo niekto ma s tym zasa problem.
@azurmanka1 gratulujem je rozkosna 😘😍🎉🎁🎂. Tak to si si na nu tiež pekne pockala a tie miery, to muselo byť náročné. Ale hlavne, ze ste v poriadku. Želám skoré zotavenie a malej Elizabeth len to najlepšie do života 👍.

@smejka Ďakujem smejka, ja tiez verím, že uz sa to čoskoro rozbehne. Rodiť budem v Rožňave, ja som tu odrodila obidve deti a bola som spokojná, aj keď úroveň nemocnice je katastrofalna, pôrodnícke a novorodenecke je fajn.