icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
16. mar 2010

Okej dikes, keď pôjdem teraz na poradňu tak sa opýtam lekára 🙂

ivkafu
16. mar 2010

kocky no na ten morfo usg... nemusite ist, ale skoro kazdy lekar to odporuci a robi sa ten usg od 19-23tt... to vam da listok dr., stoji to ako napisala rubinka 23Eur a ak nechces cez lekara a ani ti to nepovie ze mozes ist, tak to stoji 45 Eur boli sme tam vcera tak viem... morfo odporuca podla mna kazdy doktok, lebo babetko ma uz vsetky ograny a oni kontroluju naozaj vsetko ... mam tu papier a je tam napisane co vsetko pozeral a aj meral... mne povedal ze som presne v dobrom tt podla vsetkych merani... takze babetko je presne take ako ma byt... krasne bolo vidno a nam pustil 3D, ale nebolo vidno dobre tvaricku, lebo sa velmi vrtel uz od rana 5tej... a ze tam je aj placenta a aj rucicky tam mal no proste 🙂 parada to bola... je pravda ze tam maju vela dokonca moja znama od nas ju objednali na sobotu mozno aj preto ze nebola s Ke alebo co...
kishinka ked pojdes najblizsie do poradne , tak ti to mozno navrhne... a ak nie a chces ist, tak ho popros o listok...urcite ti ho da...moja dr. mi ten listok dala ked som bola v poradni, ale este min. rok... dala mi hned dva listocky aj na ten aj na ten usg...
rubinka a ked ti nechces ist na ten morfo usg.a ze sa sama objednas na ten 3D a to sa tusim ked si dobre pamatam robi okolo 30tt neviem urcite, ale sa mi tak zda...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
ivkafu
16. mar 2010

rubinka tak super hejs om si teraz precitala na ich stranke ... super len chod nadherny zazitok budete mat...

vierka3
16. mar 2010

Ahojte kocky, tak aj ja sa Vam ponuknem ako uz niektre predo mnou. Prave sa chystam popredavat hlavne oblecenie, ale aj ine veci po mojich detoch (vela z neho nebolo ani pouziteho, pretoze ma postihla v USA nakupna horucka). Zaroven mam na predaj aj kolisku/hojdacku Fisher price, podlozku na hranie,... postupne to budem predavat cez internet... tym, ze ste z Kosic sa na to mate sancu prist pozriet a osahat 😀 aj osobne. Ak by ste mali teda o nieco zaujem, dajte mi prosim vediet cez IP. Dik. A prajem Vam vsetko najlepsie v tehotenstve a neskor take pokladiky ako mam ja doma ;).

kishinka
16. mar 2010

Super, lebo moj lekár mi zatiaľ nič nespomínal, tak si opýtam ten výmenný lístok, a to potom je na mne že kde mám ísť na to morfo? Kde pôjdete vy ?

mata299
autor
16. mar 2010

kishinka...ja idem na morfo do šace, pretože k dankovčíkovi som sa už nedostala, majú tam nával a sestrička mi povedala, že pokiaľ mi vyšli dobré krvné testy, tak ma fakt nezoberie, vraj majú teraz veľa pacientiek, u ktorých sú tie AFP výsledky zlé

kishinka
16. mar 2010

A v Šaci ku ktorému lekárovi, alebo kde ?

mata299
autor
16. mar 2010

ja som dostala odporúčanie na MUDr. Dosedla, je vraj dobrý

terasa
16. mar 2010

Ahojte baby potrebujem poradit kde v Kosiciach robia 3D ultrazvuk v 20 tyzdni.Potrebujem sa objednat moja doktorka ma odporucila volala som k doktorovi Dankovcikovi ma nezoberu ma plno.Uz som raz unho bola na ultrazvuk.Poznate niekoho kto robi ten ultrazvuk.Dajte vediet

mata299
autor
16. mar 2010

terasa...pozri príspevok vyššie...Dr. Dosedla Šaca...

kishinka
16. mar 2010

😀

kishinka
16. mar 2010

a práve pre toto si stále prečítam aspoň o jednu stranu dozadu 😉

mata299
autor
17. mar 2010

dobré ránko....no dnes je nádherne...vyzerá to, že jar predsa len príde...no čo kočky, podarilo sa vám objednať na ten morfo ultrazvuk?chcem sa opýtať, keď vám berú krv na gynde napr. na krvný obraz kedy vám povedia výsledky?lebo mne až o mesiac na poradni...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
17. mar 2010

Ahoj mati, no ja ten morfo ešte chvílku počkám, lebo na poradnu idem až koncom marca, a záleží podla toho na čo ti berú krv. Napr. na triple testy som mala vysledky už o týžden, ale na syfilis, a žltačku som čakala mesiac a pol 😝

ivkafu
17. mar 2010

cauko... dnes je pocasie N1...mati mne moja dr. vzdy povie o ake testy ide, naco mi beru kvr a podla toho mi povie kedy mam zavolat...ked ti budu brat krv na morgo. usg, tak sa caka dlhsie asi 2 tyzdne, ale ani som nemala odvahu zavolat, tak som pockala a povedala mi vysledky na poradni...ked len krvny obraz, tak to je vzdy skor a to mi povie vysledky asi do tyzdna... ale beru krv aj na take testy co sa caka dlhsie a prichadzaju priebezne aj im to mi tiez hovorila... 🙂...

kishinka
17. mar 2010

Ja už nechcem o nijakých testoch nič vedieť, podľa mňa to je stresujúce pre mamičky.
A inak Rubi tá vanička čo máš v albume, to už máte domá, sa mi zdá super praktická, kde ste ju zohnali?? ak to nie je tajomstvo?? 😀

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
17. mar 2010

No ved práve, že ani ja, ale inak super ušetrí miesto 🙂

lienka228
17. mar 2010

ahojte kocky, jaj, mi trvalo kym som vsetko precitala. vcera sa mi ani nechcelo ist na net 😒 ja som tiez bola u dr. dankovcika, na morfo usg som sa objednavala uz 29.12., ked som tam bola prvykrat na 3D. a sme sa rozhodli, ze pojdeme este raz, da sa od 30 tt do 40 tt, kontroluju sa prietoky a rast plodu - tak ze sa pojdeme este raz pozriet na nasho drobca, snad nam ukaze aj tvaricku 🙂
15.4. idem zas do poradne, caka ma test na cukrovku 😖 co som citala, tak je to asi najhorsie vysetrenie pre tehotne. rano tam musim ist nalacno uz 6.30-7.00, vypit tu cukrovu vodu, potom cca 3 hod cakat... jaj, kedy sa najem, neviem, ako to vydrzim... 😕
ivka, teba to asi tiez najblizsie caka, co? a este by mi mali brat aj krv na protilatky, kedze som Rh neg a manzel Rh poz.
pekny vecer vam prajem 🙂

mata299
autor
20. mar 2010

ahojte kočky, ako sa vám páčí nový koník?ja si už celkom zvykám...nemáte niektorá skúsenosti s alergiou?môže sa niečo od alergie, napr. zodac?

kishinka
21. mar 2010

Ahoj mata, ja som ťažký alergik, a moja lekárka mi povolila, iba dithiaden, aj to iba štvrťku raz za 3 dni, aj to iba ked by mi už bolo veľmi zle.
Zodac a iné lieky na alergiu sú veľmi silné na bábetko.
A inak odporúčam, homeopatiká na liečbu alergickej nádchy, normálne ich dostaneš v lekárni, a sú neškodné 😀

gabena1
21. mar 2010

Ahojte, viete mi niektorá z Vás poradiť niečo na tú rannú nevoľnosť??? Mam pocit, že tú nevoľnosť mám celý deň.Ani neviem čo mam jesť, ani piškotky nepomahajú ... :-/

dianocka
21. mar 2010

gabena 1,ja som sice nevolnosti chvalabohu nemala.ale viem ze pomaha,ak rano zjes nieco,ale este hned v posteli

gabena1
21. mar 2010

dianocka, a co by som si mala prichystat na nocny stolik ? nejaky keksik, rohlik ??? Dakujem vopred za typ...

kishinka
21. mar 2010

Ahoj Gabena, ja som tiež nemala ranné problémy, ale ževraj najlepšie sú ovocné štavy, vypiť ešte v posteli, a zajesť obyčajnými pyškotkami , alebo nejaké sladké pečivko, 😝 a ked to máš veľmi zlé tak sa skús opýtať svojho gynekológa, už sú na ranné neevolnosti aj tabletky,len neviem názov 😀

gabena1
21. mar 2010

kishinka, dakujem za radu, vyskusam, takze piskotky budu moje kamaratky hned od rana 🙂, v stredu idem na ultrazvuk tak mu to poviem. a co cez den?lebo ja to nemam len rano ale aj cez den, asi budem fičať na piškotkach 😵 😵

mata299
autor
21. mar 2010

ahoj gabena...skús colu, len tak po troške celý deň...a vždy sa snaž niečo malé zjesť, aj keď nemáš chuť 😉 ....ešte chvíľu a prejde to