icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
1. apr 2010

Bré ránko, to je deň, môžem si ísť rovno spraviť kávu 🙄

kiwi82
1. apr 2010

Ahojte dobre ranko,
co sa tyka usg, ked vysiel pozitivny tripple test, tak sa chodi na morofologicky usg. ale ten je 2d. ale doktor si prepina aj na 3d a pozoruje kazdy organ. my sme na tom boli v saci u Mudr. dosedlu. ja som nemala ziadny vymenny listok. ale ci uz s vymennym listokom alebo bez vymenneho listka v saci u dosedlu stoji rovnako 20 euro. a k tomu vam da aj dve fotecky 3d.
baby, teraz som volala do sace, ze kolko stoji 3d tak stoji 65 euri v tom je dvd a nejake fotecky. tak to je dost si myslim. este pouvazujeme, ci tam pojdeme. ja by som rada ale manzelik je viac racionalny. tak uvidime.
Dievcata, vcera pri roznych polohacha (nemyslim sexualnych 😀 ) som citila take pichanie v slbinach alebo ako to nazvat, lonova kost, ako keby mi tlacilo na nerv. nemate s tym skusenost?
a este by ma zaujimalo ako casto sa vase babatka hybu? mne sa zda niekedy ze malo, tak styrikrat denne tak intenzivnejsie. ako by to vlastne malo byt, ci je to indi vindi?
pekny den prajem

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kiwi82
1. apr 2010

Diky rubinka si ma potesila 😉

kishinka
1. apr 2010

Joooo ja som tiež akurát zasadla s kafíčkom pred PC 😀
Moje pohyby sú také maličké kopančeky, akokeby mi dal frčku s dnuka brucha 😅 Mňa bábo kope viac ráno a večer, cez deň málo, cez deň mi zvykne tvrdnúť brucho, ale lekár povedal že keď je to 3-4 krát tak že je to normálne 😉
Ale baby mám pocit že zo dňa na deň sú tie kopančeky silnejšie, aj keď som včera videla na USG ako kope a ja som to vôbec necítila ☹ takže Kiwi pohoda necítime to tak preto lebo ešte sa má kde pohybovať, a len keď občas nakopne na stenu tak to cítiť 🙂

januliatko1985
1. apr 2010

bre raaanko 🙂

kiwi, tie pichnutia mavam aj ja a nic si uz z toh nerobim, lebo by ma porazilo, je to bezne v tehu, hlavne vtedy ked vstavama alebo tak isto mam nejaku blbu polohu.
a to kopkanie je u mna poriadne ti poveim, rano hotova diskoteka a j hodinu v kuse, potom tak pred obedom tiez dost dlho potom poobde ked lahnem a tak medzitym parkarat a vecer si tam asi robi rozcvicku lebo neskutocne himalaje na brusku vidim 😅

terasa
1. apr 2010

cauko baby zdravim vas ja som akurat prisla z nakupu,periem pradlo.chystam sa potom varit obed
ako vam zavidim tie pohyby a kopance

kishinka
1. apr 2010

Inak Baby beriete niektorá magnezium? Lebo včera som mala debatu s jednou kamoškou, čo porodila pred 3 mesiacmi, a brala magnézium počas tehu, a že jej malá nevie poriadne spávať a pediatrička jej povedala že to je s toho magnézia. Tak neviem že čo mám robiť lebo mne lekár predpísal Magne b6 a aj tak mi z neho tvrdne brucho, tak rozmýšľam, že ho prestanem brať.... 😒

kishinka
1. apr 2010

Terasa máš čas ešte, mne začalo malé kopať ukážkovo na 18 tt 😀

terasa
1. apr 2010

kishinka ja som teraz skoro na konci 18tt 🙂
idem umyt okna v obyvacke
ja mangezium vobec neberiem beriem pyridoxin,vitamin E,ascorutin este som brala duphaston,acidum folikulum

kishinka
1. apr 2010

No to som si všimla až neskôr že už si 18tt 😅 tak možno keď poumývaš okná, tak sa aj malé pohýbe a možno zakope 😀
a Tera E viem načo je ale tie ostatné lieky si načo brala?

rubinka
Autor odpoveď zmazal
terasa
1. apr 2010

duphaston,cipky utrogestan som brala hned od zakroku aby sa udrzal plod,potom my dali aj tie acidum folikulum
ascorutin a pyridoxin my dali na hematologii kvoli zlym vysledkom krvi,teraz my to aj doplnili injekciami
akurat som uz doumyvala tie okna
predstavte si ze mi volali s ultrazvuku toho 3D ze zi mozem prist o dva dni skor nanho mam ist 6.4 rano na 8.20 inak mam z toho trosku obavy hlavne z tych mojich vysledkov

kishinka
1. apr 2010

Rubi mne tiež dosť často tvrdne brucho, ale to kamoške povedala pediatrička, že je to teraz časté že bábatka nevedia kľudne spať, pretože gynekologovia, predpisujú magnézium aj keď to netreba, že aj to maličké si navykne na tú dávku magnézia, ktoré v podstate ukľudňuje svaly 😖 tak neviem, skúsim ešte dačo nájsť na nete o tom 😅

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
1. apr 2010

Terasa neboj nič, všecko bude oki, a ty uvidíš maličké, a hneď jak prídeš s 3D tak dáš fotečky na koníka 😀

januliatko1985
1. apr 2010

ja beriem magne b6 uz druhy tyzden lebo tiez mi nejak tvrdne brusko, ale nejak sa mi nezda, zeby sa to zlepsovalo 😒 neni to az take caste tvrdnutie, ale predsa by to mohlo prestat.

kishinka
1. apr 2010

Jani no aj mne sa zdá že to Magne B6 nejak nefunguje (už som si myslela že mi šibe) 😀
Inak nevidím rozdiel medzi Magne B6 a obyčajným magnéziom, okrem peniažkov 🙄 lebo ani na letáku magne nie je nič konkrétne že je to vylúčene pre tehotné ženy... 😝

rubinka
Autor odpoveď zmazal
terasa
1. apr 2010

dakujem baby za povzbudenie 😉
fotky asi nebudem moct dat lebo my nemame doma skener ☹ mam uz dve fotky ako som bola v nemocnici

kishinka
1. apr 2010

Terasa a nedá sa to odfotiť, a potom dať do PC?

ivkafu
1. apr 2010

krasne ranko ... mne po druhy krat kedze prve dobre ranko mam s manzelom ked ide do prace a druhe teraz kedze som teraz vstala 😉 ...
ja beriem od zaciatku tehu zelezo, celasko a vapnik okrem kys.listovej .... som chudokrvna dr. povedela ze mozem take vitaminy na posilnenie ogranizmu... no k tomu tvrdnutiu bruska tak to ja som to mala len raz vecer inak nemam, ale ja mam ine napr. zubky 😖
😀 ku popkaniu prve taky 17tt bublinky a potom sa to zintenzivnovala a teraz je to parada, kazde rano take 2-3 hod v kuse normalne mi skace cele brusko je to dost sranda, potom cez den spinka, ale ked nieco intenzivne robim, tak je hore a vecer sa to zacina znova vcera sme sa s manzelom poriadne nasmiali, zase spanok a vnoci sa zobudim na take konance asi mu vadi aj ked mam nejaku prenho zlu polohu, ze nespim aj hodinu sa porozpravame a potom zase zaspinka ... a este mu aj vadi ked dhlo sedim napr. pred PC predhnuta na stol tlacihoto... vcera na tom GTT normalne som ani sediet nemohla a ta kocka co tam tiez bola sa len smiala lebo ze ona caka dievcatko a ona nema take konanceky.... 😉

terasa
1. apr 2010

kishinka mame fotak tak skusim potom to odfotit
co sa inak chystate dnes porabat?

kiwi82
1. apr 2010

ahojte dievcata, ja som sa vratila z potravin. som dostala chut na vyprazane rybie prsty a k tomu si urobim v rure hranolky a tatarku, sice nezdrave ale chutne 😉
ja beriem tiez magne B6 a dokonca dvakrat denne. mne ho odporucila hematologicka, lebo som sa jej stazovala na krce v nohach. ale myslim, ze bezne to tehule beru. moja kamoska ma od gyndosa predpisane ciste magnezko a mala by zobrat denne 8 ks. takze myslim, ze magne B6 raz ci dvakrat denne nemoze uskodit. inac minule som kupila magnezium b6 v lekarni v novej nemocke ale dajaky polsky vyrobok len za 2,50 a 70 ks tam bolo. dnes som si kupila u nas v terase lebo mi uz dochadza magne b6 za skoro 6 euri. tak aj v znacke je asi rozdiel. neiem....
inac dievcata, este som kukala do letaku lidla a tam by od dnes mali mat take zvinovacie uteraciky s kapucnickou nieco cez 5 euri. ruzove, modre a hnede.

kishinka
1. apr 2010

Ivka aj mne vadí ked dlho sedím za PC 😀 , naše malé zase večer kope, a môj manžel potom vlezie pod paplón(to akože aby mali súkromie) a rozpráva sa s bruchom, ono to asi funguje, lebo potom hneď malé prestane kopancovať 😀

Inak baby čo pečiete na Veľkú noc ?? 😒

kishinka
1. apr 2010

Kiwi tiež som videla ten leták na Lidl, tak keď náhodou pôjdeš kuknúť tak daj vedieť, že či sú kvalitné 😝

rubinka
Autor odpoveď zmazal
ivkafu
1. apr 2010

kishinka hej aj unas to je tak ze pocuva a mali mu okopkava usko a sa mu prihovara ze dvaja chlapi budu sa tesi 😅
k peceniu tak parizske rozky a sunqvikove kolac a potom este taky ako vianocny kolac ... uvidim co sa mi podari, ale verim ze vsetko potom vam napisem ako to dopadlo...pekny den

kishinka
1. apr 2010

No tak toho sa ja zbavím, toto nachystá mama, lebo raňajkujeme u nich a potom to len odnesieme do kostolíka 😝
A ja asi tiež toho veľa nebudem piecť, ale aspoň niečo malé možno trepanú tortu 😝