icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

kishinka
24. feb 2010

Zo začiatku som si myslela, že ako možu tolko písať, ale naozaj s rastúcim bruškom, mam stále viac potrebu rozprávať sa o každom zabolení bruška, zlej stolici a podobných vecia... 😀
Je to moje prvé bábetko, splodili sme ho hned na prvý krát, a ked si predstavým že niektoré maminy čakajú tolko rokov musí to byť strašné ☹
velmy sa nanho s manželom tešíme a je to neopísatelné, až sa bojím že všetko nám tak krásne prebieha, že kedy príde niečo zlééé, ale na to nechcem ani len mysliet 😖
a mam 26 rokov, inak ak sa možem spítať, s ktorej časti Košíc si, lebo budem sa stahovat s manželom na jazero tak hladam nejake tehulky s toho prostredia 😀 lebo tam nikoho nepoznám

mata299
autor
24. feb 2010

kishinka som z ťahanoviec...na jazero chodím na gyndu 😉 ...ty máš kde gynekológa?

kishinka
24. feb 2010

ja mam gynekologa v starom meste Dr.Nagy, počula som o vašom doktorovi, ževraj je velmy dobrý, a že udrží tehotenstvo aj vo velmy rizikových štádiách.
Mne sa neoplatí prestúpiť zatial, lebo až do pôrodu budeme bývať v meste, ale pri druhom už to budem mať bližšie na jazero 😉

ivkafu
24. feb 2010

Ahojte dievcata, aj ja som rada ze si mam s kym popisat, nemam nikoho v okoli tehu..., tak som rada ze mozem s vami popisat a radostiach a aj starostiach, ale urcite je radosti ovela viac...

lienka228, dakujem za tip urcite nakuknem a pokukam, ze aky je ten kociar...aj my chceme trojkom..., ale ze vraj su praktickejsie kociare so 4 kolieskami, tak neviem..

kishinka, gratulujem ze sa vam babo podarilo hned na prvy krat a tiez rozmyslam kolko si musia vytrpiet tiez zeny co tuzobne cakaju na svojich drobcekov a nie a nie prist, ale drzim vsetkym, takym zenam palce....
ale musim napisat ze aj my s manzelom sa veeeeeelmi tesime a kezdy den je to blizsie a blizsie, na nase prekvapenie sme sa tiez dlho nemuseli snazit a mesiac po svadbe sme mali na teste // som stastna ze to prislo, tak ako malo velmi sa tesime...
kishinka ja nepoznam nikoto z jazera byvame v meste, ale ja nepoznam nikoho z kosic kedze niesom kosicanka...

kishinka
24. feb 2010

Dakujem Ivkafu 😉 no mi sme si nasli // tri mesiace pred svadbou, kedze 13.02. sme mali sobáš 😀
no ja byvám tiež v meste, konkretne v starom meste pri Jumbe, lebo až v máji začneme prerábať byt na jazere, tak dúfam že do porodu to stihneme prerobiť 😝
musí to byť hnusné ked nikoho nepoznáš a hlavne teraz ked čakáš bábo..... a s kade pochádzaš ?

ivkafu
24. feb 2010

kishinka, tak to gratulujem k svadbe je to este velmi cerstve 😉, ja byvam pri technike opravujem (sirsi okruh mesta), ale sak to je jedno, no my mame nastastie prerobeny byt, tak drzim palce aby ste to stihli kym sa narodi male... ja pochadzam zo spisa a ani manzel nieje kosican, tak sme tu sami, ale manzel tu studoval na VS, tak taky mensi okruch priatelov mame, ale zatial nieje nikto tehu skoda, mozno sa daju teraz ispirovat nami... a sak preto som aj rada ze si mozem popisat, ked tu nemam nikoho s takymi pocitmi ako v tomto obdoby...
vy ste vsetky rodene kosicanky?

lienka228
24. feb 2010

ivka, my sme od zaciatku chceli trojkolku, viac sa nam paci a ja som zas pocula, ze trojkolka je lahsie ovladatelna. a potrebovali sme konstrukciu, ktora nam nezaberie vela miesta v aute. a tento bol naozaj super, poskladas ho lahko a fakt nezaberie vela miesta 🙂

kishinka, gratulujem aj ja, k svadbe aj babatku 🙂

s tym snazenim, nam sa to tiez podarilo 2 mesiace po svadbe, my sme sa brali v auguste a zaciatkom novembra sme nasli // na teste. ale ja som sa uz aj citila nejako inak, prsia ma bolievali, zacala som byt velmi unavena...a ked sa to potvrdilo, no moj manzel bol fakt stastny, aj ked ja som tomu nemohla uverit, ze tak skoro sa nam to podarilo 🙂

lienka228
24. feb 2010

ja nie som priamo z KE, byvame pri KE na dedine a ja mam zas manzela od Trnavy. My sme spolu studovali na VS v Nitre a nejako to osud takto chcel, aby sme zili na vychode 🙂 Ale myslim, ze ani manzel nemusi lutovat... a do TT chodime tak casto ako sa len da, akurat bohuzial teraz, kedze som na PN, tak sa tam nedostaneme, uz len s babom...

kishinka
24. feb 2010

No ja som rodená Košičanka, aj manžel, ale korene mame na Spiši, Šariši a Gemeri...
No mi tiež rozmyslame o trojkombinácii ale viac menej je jedno aký velký kočiar bude lebo mame kombičko, takže si možem vyberať 😝

kishinka
24. feb 2010

Okej baby, ja sa začnínam chystať do práce, tak prajem zatial pekný dník 🙂

mata299
autor
24. feb 2010

tak dievčatá...ja tiež nie som rodená košičanka. v ke bývam 4 rok...manžela mám od nitry 😉 ...inak k tým kočiarikom....bola som pozerť v maderne, ale zdajú sa mi dosť vysoké ceny, tiež chceme 3 kombináciu...možno skúsim pozrieť aj v poľsku niečo, od našich je tam na skok...a čo sa týka toho snaženia sa o mimi, fakt to nie je také jednoduché a po 30-tke by som povedala, že je to už beh na dlhú trať...osobná skúsenosť 🙂

ivkafu
24. feb 2010

lienka228, urobila som kukuc na ten kociarik a ja som vcera presne na ten pozerala, len som nevedela podla cisla, ze ten myslis... je pekny aj mne sa paci... my musime kupovat, taky kociar aby bola vanicka trosicku vysia, lebo mam vysieho manzela a aj ja som trosku vysia a nechcem aby sme mali vanicku pri kolenach, tak uvidime aky kupime uz mame aj nieco vypozerane, ale este niesme na 100% rozhodnuty.... ale urcite chceme trojkombinaciu...
musim povedat ze tiez mame auto kombi, uz ked sme kupovali, tak sme mysleli aj na kociar, kedze cez vikendy cestujeme k nasim, alebo svokrovcom

k polskym kociarom... moja kamoska kupili min. rok, vola sa coleto je trojka a je pekny, presne taky sme nasli aj v maderne a stoji oproti polsku 30 eur viac....no a ta kamoska mi povedala ze je perfektny, ale ze je trosku tazsie ovladatelny ked treba vyst napr. na chodnik treba davat pozor, lebo predne poliesko nieje dobre ovladatelne..., tak neviem nemam skusenost, ale ze inak je perfektny...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
mata299
autor
25. feb 2010

čaute kočky, práve som doraňajkovala a pozrela si góly našich v zápase so švédmi...paráda...nemôžem teraz pozerať hokej, lebo by som bola na prášky z toho...
...nemôžem si pomôcť, nejak mám taký rešpekt, pred nejakým hromadným nakupovaním vecí..., akýsi blbý pocit alebo strach...je to blbosť, aj tak tie veci musím kúpiť, ale stále to nejak odkladám, takže fakt mám len pár vecičiek...kočiarik asi nechám na máj a aj postieľku...túto noc ma moje malé nechalo konečne vyspať, nemusela som behať 100 krát na wc.. 😉

kishinka
25. feb 2010

Ahojte, ja už varím obedík 🙂
Ja mám tiež velký rešpekt s nakupovním, a mám hlavne pocit že to má ešte čas, tiež mám veci iba čo som dostala od kamošiek ako darček, ale výbavičku budem kupovať až v máj-jun 🙂 ale samozrejme, že v každom obchode s vecičkami pre babatka okukujem vo veľkom
😀

mata299
autor
25. feb 2010

kishinka...ty máš len o 6 dní neskôr termín ako ja...už si uvažovala nad pôrodnicou?čo dobre varíš?

ivkafu
25. feb 2010

dobre ranko dievcata.... pre mna druhy krat, lebo som hore uz od 6.45, ale po ranajkach, zapase a bolesti hlavy som si musela lahnut a teraz som vstala ... 😀 ale hlava presla to je dolezite....este ze mam navarene uz je pomalicky obed 🙂
musim povedat, ze tiez sa s vecickami neponahlam, tiez by som to nazvala asi respekt, strach ale strasne sa zase tesim, ze ked vojdem do obchodu a videm s neho o 3 hod. a bude toho vela co nakupim... neviem kedy to bude, tiez si myslim ze je este cas a obchodi su preplnene vecicikami pre mame babetka, tak myslim ze onic neprideme....

mata doplnim tvoju otazku aj pre teba v ktorej nemocnici chces rodit?

mata299
autor
25. feb 2010

ivka ja to asi risknem v novej 😉

ivkafu
25. feb 2010

mati preco risknem? ja budem v starej, lebo aj moja dr., tam robi porodnicku a bude aj pri porode... dufam ze vsetko vide tak aby bola...

mata299
autor
25. feb 2010

ivka...všetky moje kámošky rodili buď v šaci alebo v starej nemocke...môj gyn. robí vo fakultnej a aj keď vraj v termíne môjho pôrodu bude na dovolenke, bude mi odporúčať niekoho...predpokladám, že to bude niekto z novej nemocky + som riziková...no uvidíme

dianocka
25. feb 2010

ahojte mata299, ivkafu, kishinka, rubinka, lienka 228,ja viem ze je to este skoro len by som sa vas chcela opytat,ze ked vase babatka budu mat tak okolo pol roka,ci by ste mali zaujem chodit do detskeho kutika?ak ano co by ste tam prijali ?diky

ivkafu
25. feb 2010

mati ja som sa tiez nevedela rozhodnut, ze kde rodit, ale kedze dr. tam je porodnicka a kamaratka, ktora uz rodila v starej a aj studuje posledny rok dr., tak ona mi hovorila, ze vraj v starej maju na pripadne komplikacie s babetkom najlepsiu techniku, dufam ze ju nikdy nevyuzijeme, ale tiez ona to tak riesila ze co keby, tak som sa aj ja rozhodla ze budem rodit v starej, ale ked som si minule citala tu na konikovy temu Rastislavova, tak normalne som sa zlakla, dievcata, opisovali viacej situaciu na sestonedeli, nie pri porode , ze to bolo ok , tak dufam ze to bude ok...

mata299
autor
25. feb 2010

ivka...koľko žien, toľko názorov...aj tak si to musíme odžiť...bola som 3 krát na urgente na rastislavke a musím povedať, že boli veľmi milí

lienka228
26. feb 2010

ahojte baby 🙂 vcera som mala super den. bolo nadherne pocasie, ani sa mi nechcelo zapinat PC. ale dnes je zas skaredo, aj to citim na sebe, skoro celu noc ma boleli krize ☹
s tymi nakupmi, ja som tiez povedala, ze nebudeme naraz kupovat zbytocne vela veci, ze to ma este cas a nakupime najprv tie drahsie veci no a potom zvysok. a my sme si povedali, ze ked sa nieco ma stat, to sa stane aj tak, nijako to neovplyvnime... ale samozrejme myslime pozitivne 🙂 prajem vam pekny den 😉

kishinka
26. feb 2010

caute kočky, no tak my sme mali včera katastrofálny den ☹ večer po mna musel príst manžel do práce lebo som od bolesti v pravom boku nevedela ani chodiť, strašne sme sa zlakly, ale nakoniec to boly zastavené vetry 😝 neodporúčam ani jednej jesť tri dni za sebou šošovicu 😀 teraz sa už na tom smejem ale vcera mi všetko dvakrát jedno nebolo. Odporúčam vám si kúpiť tehotenský čaj od Teekane, je velmy dobrý.
K tým nemocniciam ja som zase počula ževraj o mamičky je lepšie postarané v starej nemocnici, a jetam menej romských spoluobčaniek, nieže by mi to nejak velmy vadilo, ale predsa 🙂 mam tam aj kamošku porodnu asistentku takže budem rodiť asi tam. A ohladom toho detckého kútika, ja by som určite chcela s maličkým niekde chodiť ale neviem si predstaviť ako to v takom zariadení funguje 😅

ivkafu
26. feb 2010

ahojte kocky, dnes je naozaj skaredo nevidim ani pomali na koniec techniky a nie to este na dom. sv. Alzbety, mozno sa to cez vikend zlepsi....tiez som cez noc nedobre spala, ale zase teraz sa mi spalo 🙂 paradne....

dianocka urcite ano, ale co by som tam prijala vobec netusim.... ty chodievas do detskeho kutika? ja poznam len Haligandu s pocutia...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
ivkafu
26. feb 2010

ja si myslim ze dianocka mysli presne tie....

kishinka
26. feb 2010

😀 pre mna bude doležite ked babetko bude mať tak polroka, aby tam bol automat na kávu 😉

rubinka
Autor odpoveď zmazal