icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

januliatko1985
5. júl 2010

@kiwi82 no mna tiez uz vselijako pobolieva brusko aj krize aj picahnie, a ci sa otvaram to neviem, na posledy zatial bolo vsetko ok a krcok mi uz zacina trosku maknut, uz neberiem magnezko tak uvidime zajtra. a CS neviem, to nemam nikde v tehu knizke zapisane ani dr mi to nepovedal, ale asi je to okey.

kiwi82
5. júl 2010

@strasska prave pre to lezanie na chrbte sa pytam, lebo mne je hned zle, ked co i len chvilocku lezim na chrbte. aj ked mi robi dlhsie usg uz ma oblieva horucava. tak to je fajn, ze sa to robi na boku. no uvidim, ci ma tam posle. podla mna to v pohode stihnes kym pojde na dovolenku, ved ona ide az takmer tyzden po tvojom termine. musis skakat ako katka na fit lopte 😀
@januliatko1985 ahoj no a to magnezko treba vysadit? lebo ja ho stale beriem. preco sa vysadzuje? opytam sa zajtra dr. ja stale beriem 2krat denne magne B6.
ta co kde su ostatne babule? tak pekny vecer, zajtra este pokecame papa mcuk

terina25
5. júl 2010

@kiwi82 chodím stále do novej nemocky na to 2.poschodie.idem aj zajtra ráno na 9.00.ale mám ísť len na vyšetrenie.monitor už mi nebudú robiť.lekár si totižto myslel,že už budem po porode,tak bude teraz prekvapený.a nemám konktrétneho lekára ku kt.chodím.chodím k tomu,čo tam má službu.a to je buď dr.Kanaba alebo Kolinovský-tak sa tuším volá ten druhý.Som zvedavá,čo mi zajtra povie,či ma tam už nenechajú a nedajú rovno vyvolávačku. 😒 Dcérka neviem,či sa teší.je ešte na to malá.aj keď jej hovorím,že bude mať bratčeka.dokonca mi bozká bruško a hladká.a hovorí,že bábo tam robí tete (spí) 😀 Ale uvidíme ako to bude ,keď prídem s malým domov,či nebude žiarliť.aj keď by nemala,keďže má len 17 mesiace.

a k tomu otváraniu...min.týždeň som bola otvorená na špic prsta,krčok presiaknutý a hlavička naliehala nad vchodom.vraj na najlepšej ceste k porodu.ale tak zatiaľ stále nič.lekár si myslel,že už porodím do termínu,ale zjavne sa zmýlil.

terina25
5. júl 2010

@kiwi82 magnezium sa má vysadiť preto,lebo ti to spomalí porod.teda nie samotný porod,ale može sa stať,že kvoli tomu budeš prenášať,lebo to vlastne spomaľuje otváranie 😉 ja som ho tiež brala a nevedela som o tom,len kamoška tuto z koníka mi to povedala,že jej doki sa na ňu vykričal,či chce byť ešte ďalší mesiac tehu 😀

k tomu monitoru.Robí sa tak 20-30 min.zo začiatku ležíš na chrbte a potom sa možeš pretočiť na bok.mne ho min.týždeň robili skoro hodinu,lebo malý zaspal akurát a potom sa mi strácali ozvy a začalo mi to tam pískať jak divé.som tam bola sama s mužom,lebo doky a sestrička išli preč,tak ich zháňal po celom oddelení,lebo sme sa strašne zľakli.ale chvalabohu to nič nebolo.ale tak mohli aspoň povedať,čo to znamená,keď to začne pískať.som mala hneď tlak na 200 od strachu 😒

inak ja som na prietoky vobec nebola.neviem prečo ma neposlali...bola som len raz a potom už vobec.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
rubinka
Autor odpoveď zmazal
lienka228
6. júl 2010

Dobrý deň! Dnes ráno sme sa stali rodičmi krásneho zdravého chlapčeka Brunka, ktorý vážil 3000 g a meral 49 cm. Livka aj Brunko sú v poriadku (klop-klop). Podrobnosti vám určite dá Livka, ked príde z pôrodnice. S pozdravom, manžel

rubinka
Autor odpoveď zmazal
beatushka
6. júl 2010

@lienka228 Blahoželááááám, nech vám vaša ratolesť robí len samú radosť, Livka, skoré zotavenie 🙂

beatushka
6. júl 2010

Terasa, posielam vám pozitívnu energiu 🙂

kiwi82
6. júl 2010

@lienka228 blahozelame a tesime sa s vami 😉
@terina25 ja idem v piatok na ten monitor, tam kde ty na ten centralny prijem. mne robil prietoky moj doky asi dvakrat a teraz porodnicka tiez dvakrat. No to magnezko na to sa musim opytat, dnes som sa zabudla do kelu. ale snad to bude v pohode.
@rubinka tak to sme sa urcite stretli. ty si isla prva? a ja po tebe, ze? hej pocula som, ze ti povedali, ze o 3 tyzdne 😉 Skoda, ze sme sa nespoznali, mala by si si dat fotku do profilu 🙂 a babenko, vsetko ok? tak to je super, ze nejde nikde mimo Kosic, tak snad nas obe este odrodi.
Mna sa dnes dr. pytala, ci mam vysokeho muza. teda mala uz vazi 3200 gramov a pred dvoma tyzdnami mala 2300. ked to tak pojde dalej tak neviem kolko bude vazit pri porode. moj manzel mal 4800 gramov ked sa narodil. tak dufam, ze nasa mala nebude az taka velka. ale hlavne nech je zdravucka.
okrem toho mi dr.povedala, ze mam menej plodovej vody....... ze mam vela pit a v pondelok mam prist zasa na kontrolu. prietoky su v norme aj ked takmer na hranici. som mala 0,69 a norma je 0,70 - 1.07 co tak nejako.
baby, dnes to vyzera na pekny den, chystate sa niekde?

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kiwi82
6. júl 2010

@rubinka no ja mam prist v pondelok, lebo mam malo tej plodovej vody, tak to musi skontrolovat. ty mas take brckave vlasy? nevsimla som si oblecenie. ale bola si sama ci s manzelom? si bola predo mnou,ze? stretli sme sa aj vo vysetrovni. ona mi zatial nic o dovolenke nespominala, mozno povie v pondelok. potom ti urcite dam vediet. tak super, ze je babo ok. to magnezko bereim aj ja dvakrat denne, aj ked teraz baby pisali, ze v pokrocilom tehu uz by sa nemalo. tak neviem. zatial mi to gyn.nezakazal. musim sa popytat.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kiwi82
6. júl 2010

@rubinka juuj tak uz ozaj neviem.... 😅 ale sak to je jedno nabuduce do mna stuchni 😉 Hlavne, ze je vsetko ok. a uz ta vysetrovala dakedy aj zo spodu? mna este ani raz. sice som bola u nej len dvakrat 😅

rubinka
Autor odpoveď zmazal
ivkafu
6. júl 2010

@lienka228...... Livka srdecne blahozelam...... prajem veeeeeeeeeela zdravicka malemu Brumkovi aj maminke a vela mliecka, krasne zvykanie si jeden na druheho 😀

tak ze predsa to bola zatka 😉 a aj ako sme si pisali, do par hodin to prislo 😀 supeeeeeeeeer .... ja som myslela na teba cely vikend aj som tu nakukla ci si nepisala a nie, som si myslela ci uz aj niesi v nemocnici a vcera vecer som aj manzelovi hovorila ci uz si nahodou aj neporodila jaj a dobry pocit som mala 😀 , ja som bola dnes na poradni, ale zatial ziadna zmena ☹ , mam prist na buduci utorok ze sa uvidi.... ja by som tiez uz chcela mat drobcela pri sebe, ale este par dni vydrzime 😀

januliatko1985
6. júl 2010

@kiwi82 od ukonceneho 36tt by sa magne nemalo brat, lebo ze to zastavuje kontrakcie. takze ja uz neberiem, aby nakoniec ten porod nemuseli vyvolavat 😅

januliatko1985
6. júl 2010

inac ahojte
@lienka228 jeeeej, blahozelam k Brunkovi, veela radosti, zdravicka a hlavne veeela mliecka. a cakame na blizsie info aky si mala porod a fotky samozrejme 😉

ja som bola dnes v poradni v porodnici, tak doky povedal, ze to vyzera, ze porodim este pred terminom 😵 monitor ok, len uz tam vyskakovali nejake nepravidelne kontrakcie, aj som to citila, ale zatial je to ok. idem buduci utorok zase skroo rano aj na prietoky.

dianocka
6. júl 2010

lienka228,blahozelam Ti ku najkrajsiemu dnu kazdej mamicky a prajem Vam obom hlavne vela zdravicka a stastia.

ivkafu
6. júl 2010

@januliatko1985 ..... ja som bola uz rano, tak mi kazala prist moja dr. a neskor, tak prislo tolko zien ze setricky mali co robit, bola si dole na poradni?

ja mam pocit po dnesnej poradni ze tak skoro neporodim, ale do terminu to je este par dni uvidime ako sa bude chciet malemu 😉

januliatko1985
6. júl 2010

@ivkafu hej bola som dole, spravila mi sestricka monitor, ptoom som asi pol hodky cakala v ambulancii na mojho dokyho a potom nechodil, tak som sla do cakarne a prisiel az po hodinke a potom ma zobral, to bolo asi 11.30, slak ma siel trafit, a hej dnes tam mali dost vela zien.

idem si zdriemnut, bo som jak zabita od rana.drzte sa. 🙂

strasska
6. júl 2010

@lienka228 aj ja gratulujem!!!!! a niekto sa tu predbieha 😀

terina25
6. júl 2010

lienka228:si nás obehla.to sa nerobí 😠 ale nie...blahoželám k synčekovi a prajem veľa zdravíčka radosti 😉

ja som bola dnes na kontrole .hrdlo presiaknuté na 1,5 cm,hlavička na vchode,hrdlo tesne na prst...a tak divne sa lekár usmieval,ale nič sa stále nedeje 😖 kontrola vo štvrtok.keď si predstavím,že som to už mohla mať za sebou 😔 čím viac čakám,tým viac sa bojím.a ten náš malý krpce si kľudne spal na monitore,ani sa nehol 😀

strasska
6. júl 2010

@terina25 ja idem zajtra, tak uvidime, ci ta predbehnem 😉

januliatko1985
7. júl 2010

Dobre rankooo, ci vlastne uz skroo obed, ja som pred chvilkou vstala, tak fajne sa mi spalo, ked neni tak horuco v byte. to ale zase pocko co 😖 ale ze od zajtra ma byt uz zase prijemne teplo.
co dnes budete porabat, ja len navarim obed, karfiol a zemiaky a daco pozehlim a konec, nic nevladzem, uz som cim dalej tym viac unavenaaaa.

kiwi82
7. júl 2010

ahojte dievcata, ja som sa bola trocha prejst po dazdi a teraz budem tiez len odpocivat, navarene mame zo vcera, takze pohoda.
baby, kde ste kupovali ten caj z malinovych listov? ci aky to ma presne nazov? a kolkokrat a od ktoreho tt ho treba pit?

januliatko1985
7. júl 2010

@kiwi82 ja som ho kupila v hypertesku, to len popytas caj z malinovych listov a ona uz vie co chces,a ja to beriem od 36tt tak 2-3x denne by sa malo dakde som citala.

kiwi82
7. júl 2010

@januliatko1985 dikes a je to poriciovany caj alebo sypany?

kiwi82
7. júl 2010

@januliatko1985 a v hyperku v lekarni? ci je tam nejaka bylinkaren?