Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
ahojte kočky 🙂 ako po víkende? 🙂 nakúkam od rána, lebo veľmi nestíham a nejako sa vám nechce písať 😅 ... ja poriadne ani neviem , že bol víkend, strašne uponáhľané bolo všetko a čo nové u mna? ...od sobotu sú ovu testy čisté konečne tak tie predtým neviem čo znamenali, ale začalo ma dosť pobolievať podbruško už 3-tí deň cítim pichavú bolesť v pravo úplne dole - asi vaječník (ja neviem, nezvykli ma bolievať tak to neviem identifikovať - slepák to nie je - ten už nemám 😀 ) .... na predmrchovské je to ešte tiež dosť skoro, no uvidíme čo sa z toho vykľuje lebo tehu tento mesiac asi ťažko s tým som zmierená....
@janka9900 vitaj medzi nami 🙂
typa@ super, veľmi veľmi gratulujem a držím palčeky, janka9900@ vitaj medzi nami a čakáme aj na tvoje sprácičky o //. Ja som 11DC, podľa ovu kalkulačky, by som mala mať plodné dni od 4 - do 7.10. No 5.10 mám narodky, tak dúfam, že sa už konečne podarí. Nechávam tomu voľný priebeh. Nestíham nejak na to myslieť. Deti majú kopec krúžkov, s dcérou robíme domáce úlohy a ešte k tomu domácnosť. Nejak nemám na nič čas ale aspoň sa na snažilkovanie nesústredím. Držím Vám palčeky.
@franica Ahoj moja. Heh, som sa pobavila na tom videjku 😀 😀 😀 😉 jooooj, tak by som to priala zazit vsetkym chlapom a najma tomu mojmu a este svokrovi, ktori svorne tvrdia, ze porod je pre zenu prirodzeny a ziadna epiduralka nie je nutna 😠 😠 😠 😠 Este by som im priala zazit aj cele tehotenstvo - vsetky bolesti, strachy, grcanie, nevolnosti, nepohodu... 😠
Apropo, neviete ci sa da ten pristroj na simulovanie kontrakcii niekde kupit? 😀 Niektory muzi by na to mali povinne chodit 😠 😀 😀 😀 😉
Ahojte babulienky moje 🙂 . Dnes máme krásny dník však. ja som mala supiš výletikový a potom leňošiaci víkend a tak mi bolo dobre, že som aj na MK zabudla 😀 😀 😀 . Ale dnes hneď po plávaní som sem musela prísť a dohnať zameškané 😉 Ráno som ešte bola posledný 21DC na krv kvôli horm.profila a sestrička bola taká zlatá, že ma hneď v piatok šupla na konzultáciu výsledkov. Som zvedavá a zároveň sa ich bojím 😖 .No aspoň sa so mnou niečo deje no nie 😉 ?@horseshoe ďakujem moja. na balení píšu 1 až 2x denne, tak ho beriem ráno a večer a pijem aj rebríčkový čajík. Od ovulky mám pobolievanie podbruška. Je to divné lebo som to ešte nikdy nemala ale nepripisujem to k ničomu. Počkám do piatku a potom budem riešiť čo ďalej.
@franica no vitaj tuláčka naša 😀 . Zuzanka kedy sa pridáš k nám do tabuľky snažiliek? To vieš, potrebujem nachystať červený koberec a salvy na tú veľkú slávu 😀 😀 😀 Mohla by si si to dať ako darček k narodeninám 😉 Nezabudla som kedy ich máš 🙂
@janka9900 ahoj budúca tehulienka a mamička. Vítam ťa tu medzi nami. Sme tu skvelá skupina, takže si si ani lepšie nemohla vybrať. Simonka urobila dobre, že ťa medzi nás stiahla. Nie je nič lepšie na zdvihnutie nálady ako partia ukecaných báb 😀 😀 😀 Môžem ťa šupnúť do tabuľky snažiliek? Ak áno, prezraď nám dátum neočakávanej mrchy a tvoje znamenie 🙂
@drobca07 Ahoj Ivka. Tak presne také niečo mám aj ja. Od ovulky mám pobolievanie podbruška, pichanie v ľavo a tlaky 😝 . Tiež to nevidím na tehu a na usg bolo všetko v poriadku, teda žiadna cysta len to podozrenie na SPCO
@ataner81 no tak drzim palce na ten piatok mojka 😉 😉 😉 tie bolesti su zvlastne, ale ani ja nic nejdem hovorit - koniec koncov ides aj tak k doktorke, takze tam sa s nou mozes dosytosti o vsetkom porozpravat 😉 😉 😉 A to uz budes mat vysledky kompletne aj z hormon.profilu? A neboj sa popredu - doktori su na to, aby ti pomohli - praveze sa tes, ze ta to zase posunie o kusok blizsie k babenku 😉
@horseshoe výsledky budem mať iba z hormonálneho profilu ale ten povie, či mám ovulku, ako mi prebieha, ako je na tom žlté teliesko atď takže sa toho dozviem dosť. Mám ako tak v hlave jasno o ďalšom postupe v prípade dobrých ale aj zlých výsledkov, no samozrejme si vypočujem aj jej rady. Už len 4dni a budem vedieť na čom som. To moje pobolievanie je dosť divné lebo cysty to nie sú a na uhniezďovanie je priskoro. Asi starnem 😀
@drobca07 ideálny pár 😀 😀 ja tiež nejako zlenivela ale čaká ma wellness víkend a týždeň dovolenky v novembri
Inak babulky, ak ste necitali moj status, tak vysledky tripple testu mi vysli negativne - nizucka pravdepodobnost genetickych poruch 1: 45 000. 🙂 Cloveka to aspon trosku ukludni. 🙂
Nedavno som tu riesila kauzu, ze preco mi doktor nerobil sono na geneticke poruchy v 11.-13.tt. Tak dnes som mu to nadhodila a doki mi vysvetlil dovody. Povedal, ze pokial vyjde na takomto sone nieco zle, tak sa aj tak robia dalsie sona vo vyssich tyzdnoch, berie sa krv na tripple testy a caka sa do 18.tt, kym sa moze urobit amniocenteza - na totalne stopercentne potvrdenie. Takze aj tak sa to hned neriesi a zena chodi vystresovana minimalne do 18.tt. A v konecnom dosledku je to na zene, aby rozhodla, ci si to dietatko necha alebo nie - pokial odmietne potrat - nikto jej na babo siahnut nemoze. A potom po 25.tt sa uz potraty robit nesmu. Cize do 24.tt sa moze rozhodnut, ci si babenko necha alebo nie.
Predcasny porod po 25.tt je povazovany za porod - nie potrat. Ak babo zomrie - porodnik vtedy rozhoduje, ci babenko uznaju a moze byt pochovane, ci zena dostane vsetky prispevky pri narodeni ako aj ci bude dostavat matersku. Jedno z kriterii je take, ze babo musi byt 24h zivotaschopne, ale su aj ine kriteria.
Viem, ze toto su dost morbidne veci a nemala by som sa nad nimi zamyslat, ale ono taketo info nikde nenajdes...A zial nikdy nevies, co ti zivot prinesie a je dobre byt informovany...
@ataner81 tak parada, ze budes konecne vediet na com si - ono z hormon. profilu sa da vyzistit kopec veci. K tomu uhniezdovaniu - to moja nikdy nevies - ja som mala tiez bolesti - ono ked sa to vajicko tam uchytava, tak dochadza k prekrvovaniu a roznym stahom maternice - to ma kazda zena inac - mna to tiez velmi bolelo. Ale nejdem nic vraviet - uvidis aj co ti dokina povie...Nezabudni sa jej na vsetko spytat... 😉
@franica Ahoj!
Veru,už sa neviem dočkať,kedy budem vporiadku a narok sa budem môcť vpohodke si užívať sexík,a verím,že ke´d to budem najmenej čakať sa aj zadarí,ľahšie,a hlavne bez sledovania sa😀.Len kiežby som stihla laparku ešte v novembri,ale musím počať na výsledky z toho steru☹,dlhý to bude október pre mňa.A vy sa kedy začnete snažiť?
Ahojte dievcatka tak dnes som bola u toho mojho gyndosa.Vydupkala som si hematologicke vysetrenie kompletne lebo som mala len zakladne alebo ake od takeho paka co tu v meste mame.A preto som velmi rada ze ma poslal k velmi dobrej odbornicke do druheho mesta.Pojdem si vygooglit ciselko jej a objednat sa tam.Nechce sa mi tam ist len tak na blin stravit tam cely den a pak ma nezoberie.Predsa k nej nepatrim som z ineho mesta tak nech to mam takto istejsie.Robil mi aj cytologiu vysledky o dva tyzdne.Pozeral zo spodu vsetko vyzera v poriadku sono mi nerobil nevadi.Jaj som sa musela smiat ze ci sa o mimi aj snazime od mi radil cakat 6 mesiacov samozrejme ze som popierala ze nie nie mhh keby on vedel ze sme vcera pracovali na darceku na meninky 🙂
@horseshoe to je velmi dobre ze vysledocky su v poriadku uz si mozes tehulkovanie uzivat viacej spokojna.
@ataner81 mojko neboj urcite bude vsetko v poriadku v piatok u gyndosky a keby nahodou nieco tak to vyriesia a ty budes na vianoce uz tehulka ale na jake vianoce ved ty uz tehulka si 😀 inak zvlastne ze mas take pobolievanie aj s @drobca07 jaj dievcatka pomodlim sa za vas nech sa z toho vykluje take male vlasate okate vonave babatinko moc si to obe zasluzite.
@janka9900 moja no po mrske teda ak ti dorazi nemusela by pekne s mangelom popracujete aby si mu mohla dat najkrajsi darcek zabaleny tehu testik s dvoma ciarockami 🙂 No a o darcek sa snazime nechcem ho potom dorabat ako na narodky radsej nech ho dostanem skor 😝
@horseshoe jaj moja keby boli tvoje slova pravdive aj by som na zazraky zacala verit 🙂 ale take stastie nemam.Uz som sa objednala 9.10. na12tu tam idem jaj dufam ze drahy si vybavi dofcu alebo dako vymeni zmenu aby mohol ist so mnou.Samozrejme ze si zase fajne zaplatim lebo k nej nepatrim ale co by clovek neurobil preto aby odhalil daku chybu alebo vedel ze je urcite v poriadku a vsetko su to len blbe hlupe nahody.
@ataner81 poradila mi to @janka9900 to hematologicke kompletne vysetrenie sama poriadne neviem co tam vsetko z krvy riesia ale viem ze na vysledky cakas aj okolo 2-3mesiacov.Ja som potratila dost skoro a malicka bola chora a to ze sposobuje aj nieco z tej hematologie ze zena bud velmi skoro potraca alebo sa babo neskor zle vyvyja ma mensiu hmotnost rozne vady atd atd atd.Radsej nech mam vsetko porobene a viem ze som ok a ked tak bude pojdem este polovicka na spermiogram a ked bude fakt vsetko v poriadku pojdem este za dakou bosorkou nech da zo mna prec to urieknutie lebo tolko smoly co sa nas drzi uz nieje normalne!
Dievčatká niečo som si na nete pozisťovala ale chcela by som počuť aj názor či radu od vás. Ak mi horm. profil dobadne dobre, aký je ďalší postup? Teda aké vyšetrenia mám chcieť?
@horseshoe @simonkato @ataner81 .....Baby moje tak toto už zase čo má znamenať???? 😨 ....idem teraz na wcko, že mám nejaký "mokrý pocit" a zrazu mám toľko hlienu (typ vaječný bielok - sorry, že to takto píšem) tak teraz nechápem totálne, vo SO a NE som už ovu testy mala čisté tak dneska som už nerobila a zrazu toto???? to je normálne podľa vás??? som dnes 20DC!!!
@drobca07 moja absolutne to nechapem ja radsej ovu testy ani nerobim ja si napr myslim ze mam ovulku teraz mokro ze si aj dva krat za den prezliekam nohavicky boli ma cele podbrusko viac na lavej strane cely vajecnik a pockaj pride zase ale 20DC a zase to iste ja uz sa vo svojom tele vobec vobec nevyznam dzubem do neho nebudem ho tolko sledovat nebude zo mna robit mesiac co mesias magora nech sa zabava same so sebou.Pridem si ako daka schyzacka heh ale inak to nejde lebo by som v blazinci skoncila.
@ataner81 to ti navrhne lekar dalsi postup - tak sa moc tym nezatazuj, ale dla mojho nazoru mozne dalsie vysetrenia su folikulometria, nejaka hormonalna liecba - pichanie pregnylu a pod., dalej IUI a ked nic nezaberie - laparoskopia, pretoze niektore poruchy sa daju zistit len laparoskopicky.

@franica dakujem, dakujem 🙂 vidim, ze ste tu vsetky pozitivne naladene, tak v tejto skupinke sa musi dariiit jedna radost 🙂
@simonkato uz ste zacali robit darcek? 😀 by ste mohli stihnut este predmeninovy urobit 😉
mm ma o mesiac meniny, kiez by sa aj nam podarilo vyrobit darcek 😵 minuly rok som otehotnela v oktobri, tak by sa mohla historia zopakovat 🙂 ... ale so stastnym koncom 😵
ja tento tyzden necakam mrchu, ale mam pocit, ze kazdu chvilu pride 😝 nevadiii, som chora uz dva tyzdne, tak aspon sa nebudem bat, ze by bolo nieco mrnuskovi 🙂