Snažilky, ktoré sa snažia o prvé bábätko viac ako 3 roky

26. feb 2022

Ahojte baby , píšem Vám lebo rada by som si popisala a prišla na iné myšlienky 🙂 so snazilkami ktoré sa snažia dlhšiu dobu o prvé bábätko . Ste sú niektoré take ?
Všade na sociálnych sieťach samé tehuľky 🙂 čomu sa teším , a ja už štvrtý rok nič čiže už to beriem tak že sa nedočkám . Prvé dva roky som bola smutná , plakala to , prežívala to ale postupom času som už chladná voči tomu že by aj nám sa mohlo podariť , proste neviem byt “pozitívna “ alebo myslieť tak že sa podarí , ja som taká že až keď sa podarí uverím 😄 chodíme do centra , čaká nás tretie iui ale nemyslím si že to vyjde . Už som taká ze beriem co bude . Ivf nechcem pretože nechcem kvôli “anovulacii “ ísť na ivf , a hlavne tie ťažké hormóny pri ivf .
Baby ako sa máte ? Ako prežívate alebo ako sa cítite keď sa tak dlho snažíte ? No ja to u seba nevolám ze snaženie , ja už posledný rok kašlem na to , len som bola na vyšetreniach ktoré boli všetky ako inak v poriadku aj keď poviem pravdu čakala som ze niečo vyjde zle co by sa následný vyliečili a bolo by to ok ale nie 😄🤷🏼‍♀️Čiže beriem to už športovo, len niekedy veľa rozmýšľam co je zle . Niekedy mám chuť to vzdať , napríklad to iui alebo podobne . Nie že by som to nechcela ale som taká skeptická že ajtak to nevyjde 🥺

bekyna208
26. feb 2022

Ahoj, hlavne to treba nevzdávat a snažiť sa myslieť pozitívne aj keď to je častokrát ťažké. My sme sa snažili vyše 5 rokov kým sa nám podarilo. Zmenila som lekára a ten mi veľmi pomohol v podstate som tam bola častejšie ako doma 😀. Mala som od neho napísané kedy a približne čas kedy sa máme najviac snažiť. Na druhy pokus to vyšlo. Možno treba skúsiť zmeniť lekára. Držím palce!

mimicka2013
27. feb 2022

@bekyna208 prosim ta a kde je taky lekar ktory ta ma snahu vysetrovat a si u neho castejsie ako doma a este ti povie aj priblizne casy kedy sa snazit??

adalmba
27. feb 2022

Ahoj, nám sa práve podarilo po 10 rokoch snaženia. Bola som aj 3x na umelom oplodnení a nič. Zbytočne výhodné peniaze. Tak sme si vzali 3 deti z Ded a bum. V októbri minulého roka som zistila, že som tehotná. Zázrak, som v 6 mesiaci. Dúfam že sa to podarí dosiahnuť dokonca. Držím palce.

autor
27. feb 2022

@adalmba wau , gratulujem ☺️

autor
27. feb 2022

@bekyna208 áno zmenila som už doktora a aj centrum , zatiaľ to vyzerať že to pôjde lepší smerom čo sa týka vyšetrenia aj liečby tak uvidíme čo bude 🙂 ďakujem pekne ☺️

autor
27. feb 2022

@mimicka2013 myslela asi to že doktor podľa folikulometrie jej povedal kedy sa snažiť 😁kedy je ovulacia . A stále k nemu asi chodila na sledovanie - folikulometriu . Či ?
@bekyna208

kejty283
27. feb 2022

My sa snažíme 3 rok zatiaľ neúspešne. Chodíme do Car no uvidíme. Posielajú nás teda hlavne mňa na vyšetrenia(hematologiu, alergoimunologia atď. ) No uvidíme kedy sa budeme aj my tešiť z bábätka... ❤🤰👶

sunshine_18
28. feb 2022

@mimicka2013 každý ochotný lekár 😃

autor
28. feb 2022

@kejty283 my už mame všetko porobené , vyšetrenia 🙂 my sme menili centrum teraz , tak som zvedavá aký postup bude ☺️Drzim palce nech to vyjde aj vám čo najskôr

bekyna208
28. feb 2022

Ahoj, hneď keď som k nemu prišla tak mi vysvetlil presne po bodoch s akými vysetreniami začneme... Najprv začal s hormonálnym profilom takže pritom sledoval aj pohyb vajíčka behom ovulácie ci ide všetko ako má a v priebehu toho mi radil ohľadne dní a približneho času kedy by sa nám malo zadarit, v októbri som k nemu nastúpila a v decemberi som bola tehotná. Medzitým ešte skontroloval stav priateľovych spermií, aby sme mali istotu ze je to ok. Ale tak to môže byť náhoda, v tej dobre sme kupovali a prerabali dom takže aj myseľ bola zamestnaná niečím iným. Ale jedna známa z prace mi hovorila ze sa snažili 10 rokov, a tiež skončila u neho a myslím ze po pol roku zostala tehotná, ale bližšie mi nehovorila co mali za problém.

kiki68
2. mar 2022

Povzbudim mozno, ja som sa s mojim ex snazila od cca 25 rokov , mala som nejake biochem tehu, potom molarne tehu, missed abort. Proste to neslo. Neviem z akeho dovodu, nakolko ex vyzeral byt v poriadku ( bol aj na hormonal profile) a ja tiez. Nakoniec to vyzera, ze to bolo nieco z oboch stran( u mna to vyzera na poruchu tvorby placenty). V 34 som sa zacala snazit s mojim muzom, nakolko vztah s ex po7 rokoch padol. A teda nasadila som kys listovu, Gyn sledoval ovu. Ale otehu som uplne mimo toho sledovaneho cyklu. V 8tt zacal trosku boj a museli sme podporit Tu tvorbu placenty utrogestanom a par vecami. S tym, ze to vyzera dobre a hadam to vydrzi. Vydrzalo a dnes mame zdraveho chlapceka. Rodila som v 35. Takze baby, u mna to trvalo 10 rokov ta cesta.

jaja875
19. aug 2022

Ahojte MS mi mešká 9 dní včera som si robila testy a su pozitívne . Podľa testu som tehotná 4-5 tt a podľa menštruácie 6tt ale ja mávam nepravidelnú ms a neviem kedy som mala ovuláciu ( nesledujem si to) . Dnes som bola u gynekológa a ten nič nevidel a zobral mi krv a kázal mi príst budúci týždeň utorok. Myslíte že je to ešte skoro aby niečo videl? Ďakujem ☺️ v apríli 2022 som mala kyret kvôli spontánnemu potratu .

sunshine_18
19. aug 2022

@jaja875 tak mohla být posunuta ovulacia, isla si dosť skoro.. Držím päste

katkaluky89
21. dec 2022

my sa snazime uz piaty rok, MS mi vynechala prave 7 den ale test je stale negativny ☹

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre