Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@brumka Ahoj!
Veď oto ide,že keď nevedia,ešte udržať moč a stolicu,tak darmo,chceme odučiť,a nak si vravia babky čo len chcú,každé dieťa je iné a inač stavané,každé je vniečom inom dobré,tak načo siliť,to čo im nejde,tým ich len psychicky poškodíme...A triedime aj my,čos a dá,a aj doma si pestujeme bez postrekov všetko,takže sa snažíme,byť Eko natoľko nakoľko nás finančne nezaťažuje.
Ahojte aj ja na dnešok končím,lebo malého mám hore,tak sa idem venovať,a zajtra napíšem🙂
@zora256 No ja viem, ze je to volovina. Lenze mojej svokre sa vraj podarilo mojho manzela odplienkovat uz v 9mesiacoch - dala ho na nocnik a ze tlac, tlac...Takze je na to velmi pysna a nezabudne to vzdy podotknyt ked je tema odplienkovania 😠
A co sa tyka tych plienociek - ved to je jedno ake si pouzivala - aj tie klasicke plienky co sa kedysi pouzivali su super a tebe patri pochvala, ze si to aj s takymi skusila 😉
No a ty vodu samozrejme setris ked neperies, ale z druheho pohladu jednorazove plienky zatazuju ako odpad zivotne prostredie a ohrozuju spodne vody.
A mas pravdu, ze vstupne naklady na latkovky su vysoke, ale v konecnom dosledku usetris, lebo kupovanie pampersiek je drahsie. Nevraviac uz o tom, ze pampersky skodia detickam - napr. mimoriadne chlapcom - prehrievaju im gulky, co sa samozrejme odzrkadli zase len v neskorsom veku.
hla clanocek - jeden z mnohych: http://www.priateliazeme.sk/spz/informacie/odvr...
Samozrejme, neber to ako poucovanie alebo kazanie alebo co, su to len fakty o latkovkach. Ja si myslim, ze clovek sa postupne vracia k tomu, co robil povodne - ci uz je to pestovanie plodin z vlastnej zahradky alebo je to pouzivanie latkovych plienok a nasli by sme kopec inych prikladov. Ludia maju potrebu vracat sa k prirode a budu aj nuteni sa k nej vratit. 😉
@ataner81 Ahoj!Tak veľmi želám každej dlhodobej snažilke aby sa vám už zadarilo,viem aké je to ťažké na psychiku,keďže nám sa takmer 4roky nedarilo,proste skús nemyslieť stále na to tehulkovanie,mne sa vtedy podarilo,keď som to vôbec už nečakala,a aj teraz čakám skôr ms,aj vtedy som čakala ms a tá neprišla😀a testy boli negatívne,tak si predstav čo som zažívala asi ja a to som brala lieky,ktoré garantujú pravidelnú ms??????Nuž a až na 3týždeň meškania mi vyšli až // .Nuž a teraz sa snažím nemyslieť,nato,len dúfam,že sa skôr zadarí ako o 3roky☹A od tohoto mesiaca budem len ms čakať a tak sa iste raz podarí...
@ataner81 no tak chlapa do svadby nutit - to urcite nie 😉 v tomto som stara skola - chlap ma prist prvy s tym, ze zenu poziada o ruku. 😉 no a s tym menom pokial sa nezoberiete, tak to bude problem s priezviskom, ale osobne by som dala svoje priezvisko 🙂 a svoje rozhodnutie by som mu pekne servirovala pocas celeho tehotenstva - vsak by si to hned rozmyslel s tou svadbou - he-he 😀 Vsak to je aka volovina - ze neozenim sa so zenou, co porodi moje dieta, ale priezvisko by chcel aby nosilo jeho 😠 Nebude to take lahke, drahy 😀
@zora256 no jasne moja, ze ti poradim 🙂 😉 mne zase poradi sestra - ta latkuje ako besna, takze mi povie presne, kolko coho potrebujem 😉 chcem ist aj na nejaky workshop o latkovani a spol. tuna v BA, tak budem mat v tom urcite potom jasno...A ako dobra net-kamoska podam hot info 😀 😉
@rohlicka jj, neboj, dam vsetkym vediet 😉 ja tiez tak rozmyslam - ze pampersky v porodnici a tak a potom prejdem na latkovky. pampersky len v takych pripadoch ako cestovanie a pod. najlepsie infosky budu od segry - lebo ta ich pouziva v praxi, takze vie presne ake su dobre a kolko treba. Na tom workshope sa mozno dozviem nejake novinky, takze aj to bude dobre 😉 Inac chcem ist aj na ine workshopy - ako napr. predporodna priprava, nosenie babatiek v satke, baby masaze, dojcenie s laktacnou poradkynou,lahsi porod, o syndrome nahleho umrtia -ako sa vyvarovat, atd...Kto by mal zaujem sa pridat, nech mi da vediet, mozme ist aj spolu. Ve dvou a viac sa to lepsie tahne, vsak viete 😀 Cena workshopu je okolo 7Eur
@horseshoe juuuj moja este ze spominas satky (nosenie babatok) - uvazovala som ci kupit satku alebo nosic ? .. mate niektora skusenosti pripadne od znamych nemate info co sa preferuje ..
mna laka satka je to take utulnejsie ako je babatko tensne pri matke a len satkou ovinute .. aj ked trosku neprakticke alebo mozno len zvyknut sa na zavinovanie .. ale zase nosic je praktickejsi aj pre vyssie osoby a staci len napravit ramienka .. a tak .. neviem sa este rozhodnut ..
@rohlicka jj, moja segra ma aj satku aj nosic - myslis manduku? no pouziva obidve ale manduka je samozrejme pohodlnejsia, lebo sa rychlo nasadi a nemusis sa babrat s tym omotavanim. Ale zas ked sa naucis dobre tu satky omotavat, tak aj to je v pohode. Este sa segry na to riadne popytam...Tiez pojdem na ten workshop, tak som zvedava... 😉
@rohlicka http://miracle-maternitycare.webnode.sk/worksho...
Su to workshopy v tomto centre v BA na Feriencikovej ulici c.1 - na lepsiu orientaciu je to v blizkosti autobusovej stanice Mlynske Nivy. Ja sem chodim na Gravid Jogu a som spokojna. Tie workshopy budu isto tiez dobre. Chystam sa na viacere.
Tuto pri tych satkach neni napisane datum kedy bude, tak ja sa zajtra opytam a dam ti vediet, ako je to s tymi datumami. 😉
juuuj no jedno poobedie tu nie som toľko zaujímavostí, veeeľa som sa dozvedela aj nasmiala, ste super baby 😉
@horseshoe si ma normálne namotala na tie workshopy, musí to byť super- škoda, že to nie je nejako naraz viac tém, po jednom sa mi tam moc neoplatí chodiť 😖 @rohlicka ty v Budapešti nechceš ísť? Ešte ked som bola tehu som veľmi chcela ísť tam, tam je ročne jedna veľká výstava- niečo ako autosalón, že sa tam predáva za akciové ceny aj sú nejaké prednášky a tak...bude to teraz v novembri 16-18...a keďže je to iba raz za rok, tak možno pôjdem, lebo ako vraví @ataner81 - na Vianoce som tehotná- inú možnosť nepripúšťam a teda budúci november už bude neskoro 😝
ahojte babenky...ja som dnes mala upln super dnik a najviac ma potesilo ze drahy sa konecne dopracoval na ten spermiogram....a chvala bohu ma vsetko v poriadku....🙂 🙂 🙂..takze mozem zavolat svojmu dokymu a objednat sa s jeho vysledkami a uvidime co spravi so mnou....nemam pocit ze by to bolo nutne ale aspon budem vediet ze som v poriadku...teda dufam...🙂
dobre ranko vsetky🙂 musim vam teda povedat,ze vcera som bola v praci na pol hodku,veduca tam nebola a dopocula som sa nemilu vetu na moju adresu,ze "naco je im taka pracovna sila,ktora bude kazdu chvilu doma s chorym deckom..." ...tak ktovie fakt,dokedy si ma tam nechaju...dnesny svet je tak na ruby postaveny,ze az.... normalne radost tam teraz nastupit... ale uz nastastie na to zase kaslem,ale mozem aj premyslat,kde by som si mohla hladat pracu... a ci by mi patrila podpora,ak by...za to,ze som bola na RD... a tak...aby som vedela,ako na tom budeme existencne... pip.....s takymi robotami a s takym systemom,co kasle na ludi.. ...
tak dievcata sup na veseljsiu notu,lebo ja nic ine nove nemam🙂
@franica mozno by som aj isla skor do Budapesti - kedze cenovo sa mi neoplati do BA "vyhodit" 35€ za cestu aj s mm - aj ked jedna velka NEVYHODA ze nerozumiem madarsky .. ale isiel by aj mm a aspon by sme mozno nieco pekne pokupili .. a mozno by mi aj poprekladal nejaku tu prednasku zaujimavu 🙂 a jasne ze ked budes chciet prist rada ta uvidim .. aj kebyze si prisla na 2 dni s mm - mali by ste kde sklonit hlavky 🙂
ak mas nejake info o tom workshope v Budapesti - posli mi prosim link 🙂 Dakujem ..
ahojte dievcence ako sa mate? o akych workshopoch hovorite? a preco sa tam plati? mi sme mali klokanku ale bola nanic, ked ma clovek velke dieta boli chrvbat z tohoa mne dcerka ako mesacna mala 5kg a2mesacna 6,5 tak sa nedalo, zvazujem skusit pri drhom babysatku
@rohlicka ahoj, BT je stale 37....menzes nikde....dnes som si nerobila test, lebo vcera sme s mm boli v obchode pozerat obyvacku, potom sme isli pre Sonicku - dcerka k mojej mamine...prisli sme domov o 19.00, trebalo riesit potom kupanie, spanie....tak som nestihla....ale cestou z prace si kupim test a zajtra rano si ho urobim, ak samozrejme nedostanem...dobre? inak stale mam pocit, ze uz dostanem a nic
dievcata,neviete ma kusok rozveselit? citim,ze musim priznat,ale som z tej prace nervozna,z tej zmeny,z toho,co sa v praci deje...atd.... nastava asi krusnejsie obdobie pre mna,aj tym si clovek musi prejst... len to,ze som dost "stresujuca osobka"....

Pre dnešok babule končím aj ja. idem umyť riad a budem čakať na mužíčka. Ideme si po nové vchodové dvere. Pekný zvyšok dňa papa