icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

veronkaj
7. sep 2010

@irenea , akova

tak ja chodím tiež často na wc aj inak som chodila ale toto je už častejšie a prsia sa mi zatial nezväčšili len ma pobolievajú nie silno ani stále občas zabolia ale to som mala aj pri dcére, a ja som pri dcére mala až rozvrat vnut. prostredia a bola som niekoľko týždňov na infúziách. a posledné dni začínam pociťovať žalúdok tak mám pre istotu pri sebe sáčik a chodím autom do práce takže sa modlím aby to neprišlo zrovna nejako tak že nebudem môcť zastaviť alebo čo.

a unavená som ale čaká ma veľa papierovačiek v práci také pozostatky z minulých rokov,

irenea - koľko rokov má tvoja dcéra????

inak občas som si tu začítala to už nie sú tak klasicky používané látkové plienko teraz je niekolko typov ako sa v tom vyznať???? no rýchlokurz by sa zišiel.

volala som do tej ambulancie kam idem odniesť kartu a je tam lekár a lekárka , na lekára moc dobré ohlasy nie sú a tak chcem chodiť k lekárke ale tá má dovolenku robí tam len 1 deň v týždni a budúcu stredu ked robí je volno tak by ma zobrala až 22 no a dovtedy by som už nevydržala tak som volala, že môžem prísť dnes že mi založia kartu urobia vstupný ultrazvuk a potom už môžem chodiť aj k nej, tak si poobede pôjdem vysedieť rad a večer dám hlásenie, dúfam že maličké sa má dobre a je hlavne tam kde má byť. a hlavne zdravučké.

klba
7. sep 2010

ahojte, 🙂 ako krasne ste sa rozpisali. 😵
no ja akosi stale neviem uverit ze som tehu, 😅 este stale mi to nedochadza, naobed som si zase robila test a vysiel pozitivne, aj ked ta druha ciarka je este slaba, vcera bola silnejsia, ale to bola ranna vzorka, tak dufam ze bude uz len silniet.

A rozmyslam ze vo stvrtok predsa behnem k doktorovi, nech mi tehu potvrdi, az vtedy uverim, 😅 a okrem toho pred rokom a pol som bola na konizacii krcka maternice, tak snad mi nebude robit krcek problemy. 😒
A preto az do 3 mesiaca nepoviem rodine ze som tehu, moja svokra sa boji aby som neprelezala tehu v nemocnici a co potom s malym, ale proste nemozem tak rozmyslat, aj vek uz tlaci tak nemam na co cakat, stat sa moze vzdy hocico a ja som pozitivny clovek a myslim len optimisticky. 😉

Inak spominate vek, syna som rodila v 30-tke a v porodnici sa ma jedna tmavsia 20 rocna dvojmamicka pytala na vek a ked som jej povedala tak sa cudovala a vravi ze taka stara a prve 😀 😅 ,
ale ja som rada ze som do toho vhupla ked som sa na to citila a neuponahlala som sa, teraz si to neskorsie materstvo uzivam a uz sa tesim na druhe tehu, kedze mozno bude posledne, 😉 to prve som prezila planovanim svadby, tak teraz si to naplno vychutnam. 🙂

akova
7. sep 2010

@veronkaj tak držim palčeky a daj vedieť čo a ako. 🙂 Tymi plienkami si myslela niekolko typov látkových plienok ? 😒 či plienok všeobecne? 😅
ja som momentalne doma, v praci nam zrušili oddelenie, tak som tretí mesiac "žena v domacnosti" 😎

akova
7. sep 2010

@klba aj ja mam za sebou konizaciu krčka, ešte pred prvym tehu a prve tehu bolo uplne bezbroblemove, krčok držal ako beton 🙂 takže sa nemusiš obavať /ja som sa inak tiež bala, ale doktor ma upokojil, že bude všetko ok/
Ja to inak tiež poviem až po troch mesiacoch.... aby som niečo nezakríkla

akova
7. sep 2010

@klba ja som tiež rada, že je to takto neskôr, aspon sa necitim taká stará 😎 ked mam malé deti 😀 Aj medzi prvym a druhym som chcela troška väčší rozdiel, aby som si to babatko poriadne vychutnala, kedže to už bude naposledy.. 😵 a Ninka už bude predsa len rozumnejšia 😲

klba
7. sep 2010

@veronkaj drzim palce a cakame info. 🙂
inak ja mam super doktora, je to rodinny doktor, s mojou maminou kedysi pracovali, len k nemu chodi vela ludi a ked chcem dostat casenku musim tam sediet uz o 6:30, alebo sa platene objednat, prave som tam, volala, objednali ma na pondelok na obed.
A ked som bola prvy krat tehu dalo sa zaplatit na celu dobu tehotenstva tusim 1000,-Sk a prislo sa na dohodnuty termin, vtedy som to nevyuzila, isla som radsej hned rano a odtial do prace, tak snad to este funguje, neviem si predstavit ako tak presedim s mojim aktivnym drobcom cele doobedie a k tomu ho tam brat hned rano, on o 6:30 len vstava, 😅 kde je este krmenie a obliekanie a odvoz busom. 😝

veronkaj
7. sep 2010

no ja som myslela tie látkové, pampersky sme tiež už používali ked bola dcéra malá bože to znie ako zo stredoveku,
a teraz je tolko druhov tých látkových a k tomu gaťure no mám sa čo učiť.

tak sa teším čo uvidím dnes. 🙂

klba
7. sep 2010

@akova, si ma povzbudila, vdaka 🙂 ja som taka ze si nepripustam ze sa moze stat nieco zle, len moja svokra vidi vsetko cierne, preto to radsej zatial budem drzat v tajnosti, aj ked u mojej maminy sa asi prekecnem. 😅
a mne sa paci meno Jasmina, to som chcela dat uz pri prvom mimi ale narodil sa nam chlapec a to meno zatial vedie a chlapcenske hm, mozno Tobias, no sama neviem, omnoho viac sa mi pacia dievcenske mena.
A keby je na mne tak chcem aj tretie mimi, ale muz je z troch surodencov, chce len dve deti, ale ktovie. 😅 😉

irenea
7. sep 2010

@akova ja tiez ako ty, napate prsia a cikat chodim neustale, ake rovnake....fakt je to super, ked sa ma clovek s kym podelit, tak uz len keby to ubehlo, a stou unavou je to tiez podobne, rano sa prebudim o piatej siestej a o deviatej by som isla spat🙂 a dnes som si pospala aj cez obed, manzel sa mi smial, ze som uvarila a zaspala......ani som mu obed neponukla a on poslusne cakal kym sa prebudim a najedli sme sa spolu....

irenea
7. sep 2010

@veronkaj moja dcera ma 16 rokov, je druhacka na gympli, a neskutocne sa tesi na babatko, je to take ze ona sa teraz dusuje ako bude kocikovat....no ved uvidime...a teraz po tolkych mi to pripada ako by som bola tehu prvy krat, vsetko je ine a teraz si to tak nejak uzivam, a hlavne strasne vazim kazdy den, ktory prezijem bez znamky krvacania.....preto ani nik nevie z rodiny ze som tehu, kym nebudem mat za sebou tie tri mesiace, tak ani nechceme nikomu nic vraviet...aj ked to asi bude tazke, uz teraz sa svokra vypytuje preco marodim....

akova
7. sep 2010

@irenea veru keby to už bolo 😀 moja kamoška ma tiež 13 ročny rozdiel, mala bude mat teraz rok, a staršia sestra ju zbožnuje, sice kočikovať je ešte nebola 😎 ale predsa maš doma velku pomocničku, a to nevravim o manželikovi. A to že sa citiš ako prvorodička, sa aj vravi že taky rozdiel to sa berie ako zasa prvorodička. Tak si to uživaj 😀

akova
7. sep 2010

a utajiť to bude tažke aj u mna, svokra mala narodeniny cez vikend, sme boli blahoželať, a dedko stale nukal a nukal vinko, ja že nebudem.. že ma boli hlava... no hrozne sa tak vyhovarať. A na druhy den som zasa nechcela to mu už bolo podozrive... teraz za dva tyždne bude vinobranie ... aj to budem musieť ustáť, ešte že sa možem vyhovoriť, že budem šofér.. a v sobotu nás čaká daľšia oslava s kamaratkami... nejako to už budem musiet ututlať,aspon ešte chviločku.. 😵

akova
7. sep 2010

@klba u mojho dr. sa tiež da objednať aj na hodinu, a tehulky maju zvlašť čas vyhradeny jeden den, to sa ani netreba objednavat. Super je, že moj dr. je aj porodnik, aj Ninku rodil, tak nemusim hladat ešte aj porodnika.

simonka99
7. sep 2010

ani u nas ziadne nevolnosti aj ked pri predoslych tehotenstvach(troch) boli a teda poriadne....vzdy do stvrteho mesiaca cele dni....niekedy sme skoncili az v nemocnici,co sa vo mne nic neudrzalo...tak trpnem,kedy to zacne...snad to tentoraz nebude take zle 🙂

irenea
7. sep 2010

@akova uz pomaly mam pocit,ze sa budem vsetko ucit odznovu.....a ani nic nemam po detoch, ani len postielku, vsetko budeme musiet kupovat znovu....no bude to urcite krasne, asi by fakt bodol nejaky rychlokurz co treba a co sa nosi do porodnice.....ale to sa tu iste dovtedy este dozvieme....moja dcera je uplne uzasny clovek, takze sa nebojim, ona mi pomoze

irenea
7. sep 2010

@akova presne toto bolo podozrive aj mojej svokre a svagrinej, ale nejako som to ututlala a ked sa nepozerali, tak moj pohar vina vypil moj manzel🙂)) ale aj tak budeme musiet s pravdou von....

erika12345
7. sep 2010

Ahojte,
chodievam si vas tu citat a strasne rada by som sa k vam pridala, uvidim o tyzden, ci mozem. 😉
@irenea a co si povedala svokre? zaujimaju ma taketo vyhovorky, lebo nechcem tu o tom velmi pisat, vsetky sa na baba tesite a urcite mate i obavy, ci je vsetko v poriadku, ale ja som uz viackrat o babo prisla, takze o tom prve tyzdne urcite nikomu hovorit nechcem. Len neviem, co poviem v praci... Co by ste radili? Len mi nehovorte, ze v praci to mam povedat, chcem odist na PN len co mi vyjde test a nemozem to povedat, strach mi to nedovoli. Pracujem v skole, hned by sa to dozvedeli ziaci, rodicia....

akova
7. sep 2010

@irenea neboj určite si to tu všetko pekne povieme, ved su tu aj mamičky na materskej takže tie si to ešte budu pamätať 🙂 postielku my mame, ale chcem inu, taku čo sa da dat bok nižšie, aby ked ju prisuniem k posteli som babetko iba preložila. Mame taku klasicku je sice polohovatelna ale boky su pevne a velmi mi to vadilo že som zakaždym musela vstať a vybrať ju z postielky... tak to mam aspon tak zafixovane, že postielku treba inu 🙂

akova
7. sep 2010

@erika12345 erika, tak držim palce nech to tentokrat vyjde 😉 a to že pojdeš na PN, povedz, iba že si chora a nechceš o tom hovoriť, a ked to už bude jasne, že bude všetko ok, tak by som povedala pravdu. . Tiež by som to v praci nehovorila, kym by to nebolo vidieť 🙂

akova
7. sep 2010

@simonka99 tak dufam, že teraz to bude ine 😉

erika12345
7. sep 2010

@akova Dakujem. 😉 Verim, ze to vyjde, inak by som sa uz do toho nepustala. Myslis tak, ze by som len povedala, ze som chora a nechcem o tom hovorit a neskor, ked uz to bude vidiet, tak poviem, ze ano, som tehu alebo ako?

akova
7. sep 2010

@akova a ešte ja som maniak na kočíky, pri malej som mala 4 😀 a už teraz pokukujem aky by sa mi pačil 😉 manžel ten len kruti hlavou, lebo ten posledny ešte mame čo mi hned aj pripomenul... 😵

akova
7. sep 2010

@erika12345 ano presne tak. Tak aspon nebudu vyzvedat. Niekde je aj napisane, kedy treba zamestnavatelovi oznamiť že si tehu, to si pohladaj niekde na google. Zatial povedz len že si chora a vyzera to na dlhšiu dobu.

erika12345
7. sep 2010

@akova Dakujem. Budem musiet povedat, ze je to na dlhsie, aby si nasli nahradu.. Ak vsetko pojde dobre, nevratim sa tam, az po materskej. 🙂

mia_m
7. sep 2010

erika - tehotenstvo treba zahlasit, ked budes koncit prvy trimester, zo zakona nie si kryta pocas prveho trimestra, zamestnavatel nemusi nato brat ohlad, preto pn ti da obvodak, ked ukoncis treti mesiac, tak mu to oznam, pretoze az po ukonceni prveho trimestra sa na teba vztahuje ochranna lehota
ja idem vo stvrtok k dokimu, aby potvrdil, ze je vsetko ok, tak dufam a cakam ...

erika12345
7. sep 2010

@mia_m nerozumiem. Vsak pn mi da i gynekolog, ale to je jedno, ja radsej zajdem za obvodnou. Viem, ze nie som kryta, ale len dovtedy, kym nenahlasim, ze som tehu, a kedze nenahlasim, len budem na pn, tak mi hadam vypoved nedaju... Pracujem tam dlho (9-10 rokov) . No ale tak okolo 14tt im to asi poviem. Vsak keby som uz v 5 tt nahlasila, ze som tehu, nemozem robit niekt. prace a tak, nie? Vsak 1. trimester je najrizikovejsi, to by bolo cudne, keby sa to vtedy na tehotne nevztahovalo. Ale mozno som ta nepochopila spravne...

mia_m
7. sep 2010

@erika12345 praveze nie, prvy trimester nie si brana ako tehotna, preto aj niektori lekari davaju knizku az od 12 tt, v praci na teba budu brat ohlad az od druheho trimestra, preto zvyknu doktori davat pn, moja kamoska kvoli tomu hned dostala pn na prve tri mesiace od doktora, aby sa vyhla vsetkym rizikovym pracam

erika12345
7. sep 2010

@mia_m viem, ze lekarka dava knizku neskor, ale v praci by to mali brat do uvahy hned najma z ludsk. hladiska by ta nemali nechat vlacit tazke veci a tak. Vsak aj ked niekto robi s chemikaliami tak nemoze cakat 2 mesiace, ved dieta by bolo postihnute... Urcite aj pn je v tomto pripade riesenim. Ale som myslela, ze oznamis pisomne, ze si pn, aj ked nemas knizku... Ja napr. knizku zamestnavatelovi nedam, su tam pisane tie predchadzajuce tehotenstva a nemusi o o nich vediet, je to moje sukromie.

mia_m
7. sep 2010

naco mu davat knizku, tu som ani ja nikomu pri prvom neukazovala, jednoducho som tehotna a bodka, potom som len papier o nastupe na matersku doniesla
pn posli zamestnavatelovi, nemusis mu nic vysvetlovat a na ako dlho ti ju dal, na cele 3 mesiace ?

erika12345
7. sep 2010

@mia_m nie, este nie som tehu, ale planujem o tyzden. 😉 Teda, teoreticky uz som, ak sme boli uspesni. 😀 Velmi sa totiz chcem k vam pridat. Ale dala si mu papier, ze si tehu, nie? Vsak keby bol zamestnavatel spina, nemas ziaden doklad, ked to len povies... Moze to popriet a prepustit len tak...