Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@leenkaa2708 za mesiac sa ti tie výsledky určite nejako tragicky nezmenia, ničoho sa neboj, bude to dobré, neboj, mas dobre výsledky😉 ved som sa aj cudovala ze s takým výsledkom ťa chce poslať na endo...
@emakiki no veď rozmýšľam že ak budem mať v 16 tt zase zlé tak potom pôjdem, len taká neistota no lebo to bola tak že keď mi brali prvý krát bolo mi riadne zle v čakárni aj tak celkovo na odpadnutie a vtedy tá hodnota bola taká druhý týždeň mi bolo lepšie a to už bolo lepšie na hranici len tieto stavy sa mi opakujú preto sa trochu bojím..ale tak v poho jedna mamička mi písala ževraj je lepšie keď mám aj veľký nadbytok tých hormónov ako by mali chýbať..no tak ako bude tak bude..už nad tým radšej ani nejdem rozmýšľať len človek sa bojí že niečo zanedbá a bude potom ľutovať neviem či som sa tak mala dať odbiť ale tak keď bude časom zle hádam ma budú ratovať :D ďakujem
@leenkaa2708 podľa mňa to že ti bolo zle s tym nesúvisí, skôr nespavosť, návaly alebo zimomravost, padanie vlasov atd ... neboj bude to dobré😉
@emakiki Ďakujem dúfam že áno, okrem tej zimomravosti mávam všetko ale to aj pred tehu nikdy ma nenapadlo že by to mohlo mať súvis zo šťítnou žľazou tak či tak keby že nejdem cez tehu tak si dám spraviť kontrolu po tehu asi pre istotu..ale u inej dr asi :D
@kikataldikova tak to by malo byt to, co som pisala
Ja sa tiež liecim na sz už desať rokov v tehot mi navysi liečbu a inak ok
Baby, prosim poradte, uz neviem co mam jest na nic nemam chut a to trocha co do seba dam hned vyzvracam, bojim sa ze babo nema dostatok vyzivy...
@alexandraala povedz dr. nech ti predpise čipky proti vracaniu, lebo sa dostaneš do nemocnice na infúzie..
@alexandraala ja som si dala dve na začiatku keď som vyvracala všetko a prešlo to a potom už to nebolo také hrozné...alebo skus či sa dajú kúpiť bez receptu..
@ dakujem za radu 🙂
Baby ako riešite zimnú bundu? Ja chcem niečo pekné a šik svoju už teraz ledva zapnem
@wendysendy ja plánujem kúpiť tehu bundu v HM..
@wendysendy no ja mám tehotenskú z minulého tehu ale je mi dobrá teraz, moju zimnú zapnem, mám tam ešte nejakú vôľu ale či mi vydrží celú zimu, netuším 😞...
@leenkaa2708 tak to TSH mi v predchádzajúcom tehu kontrolovali, vidíš ani neviem čo všetky tie značky v knižke znamenajú ☹ .. TSH som mala 1,9 takze to bolo OK.. snad aj teraz bude dobre, budúcu stredu idem na odbery, 6 či 7 ampuliek mi budú brať a na ďalší týždeň snáď budem vedieť výsledok..
@emakiki ja pri prvom tehu nebolo vidno pomaly do 6 mes nic.. a teraz uz mi vidno brucho pomaly od druheho bunda uz tesna :D ja budem musiet určite nieco vymysliet rozmyslam ze si kupim taky ten kabatik co je dolu volny ten strih a mozem nosit aj po tehu taky :D
@simkanati super tak potom sa ozvi ja si ešte počkám, no ja som mala 0,1 ale že sa to upravuje tak ak mi nebude znovu tak zle možno to bude ok držím Ti palce..rozmýšľam že pôjdem pondelok po ten lístok ak stihnem tak uvidím ako sa s dr dohodnem ..kedy ma dá v tom decembri ppo 16 tyzdni..
@limetka55 Aj ja som dostala takýto darček 😉 Termín máme na 22.5, a keďže som vždy snívala o májovom bábätku, som nesmierne šťastná 😀 😀 Stačilo sošku dať do spálne : 😝
@simkanati a už máš jasno do ktorej nemocky chceš ísť rodiť? nespomínam si či som sa ťa už pýtala lebo som sa pýtala viacerých :D
@leenkaa2708 vies co ja ti poradim, kup si ozajstnú tehotenskú bundu, nešetrí na tom, lebo napr. moja úžasná svagrina bola lakoma dať na bundu a hrdinka chodila celú zimu s rozopnutou bundou a mala bola asi otočená chrbatikom von a ked sa narodila hneď problémy s ladvinami má 5 rokov a stále ju sledujú... brucho si treba držať v teple a bundu môžeš neskôr aj predať...
@emakiki no jasné veď si kúpim teplé to sa mi aj páči veľmi segry to nosia brucho budem mať schované to bude dlhé a využijem to aj potom keďže vrch nebude široký pod prsia to je taký vďačný strih..lebo ja mám len 48 kg..a prvé tehu som pribrala veľmi málo neviem či vôbec 6 kg.. takže myslím že to bude v pohode v každom prípade tu dolu veľké zimy nebývajú a pod to mám z prvého tehu dlhé hrubé svetre :D
@leenkaa2708 no ja rozmyslam, ze si zazmluvnim MUDr. Krizka a ten je v Ruzinove tak pojdem tam, aj predtym som tam rodila.. ale maminy vacsinou chcu na antolsku, ta ma aj lepsie hodnotenie, ale nikdy som tam nebola tak neviem ako to tam vyzera, ako to tam chodi.. aj ked rozmyslala som aj nad antolskou.. no ale tak radsej pojdem k doktorovi ktory ma uz pozna..
@simkanati jasné keď takého máš ja som tu ešte nebola v žiadnej tak vôbec nemám prehľad ale uvažujem nad antolskou kvôli tomu aj že ma tie bunky keby som sa nedostala na nadštandardku lebo sprcha blízko je pre mňa dôležitá pri prvom tehu som mala škaredú ranu a bolo to na nezaplatenie keďže som ledva chodila
@leenkaa2708 no a minule tehu som to mala takto:
12tt - len krv (vtedy tam nie je doktor chodi sa na lacno rano o 6:00)
13tt - ultrazvuk, tlak, moc
15tt - tlak, moc, kontrola od spodu a popocuva srdiecko
18tt - tlak, moc, kontrola od spodu a popocuva srdiecko
20tt - morfologicky ultrazvuk, da ti aj 3D fotky 😊
24tt - tlak, moc, kontrola od spodu
29tt - ultrazvuk, tlak, moc, kontrola od spodu
33tt - ultrazvuk, tlak, moc, kontrola od spodu
36tt- myslim, ze v tomto tyzdni u boli aj pasy, ci ako sa to volalo 😁 .. ultrazvuk, tlak, moc, kontrola od spodu
A potom uz sa myslim islo do porodnice do poradne 🤔
Snad som sa nepomylila, opisala som to z tehu knizky starej a este okolo 16tt sa ide este na krv..
@leenkaa2708 ano ja chcem tiez nadstandard kvoli tomu, ze ma caka sekcia a to sa ledva hybem tak nech mam sprchu a wc na izbe a budeme tam len dve.. ale na antolskej je myslim na nadstandarde samostatna izba a dokonca navstevu mozes mat na izbe, to je vyhoda.. 😉
@simkanati vau super diky dobré že si to tak pamätáš ja nemám ani šajnu a na nete nečítam lebo každý dr to robí inak :D takže podľa tohto by som mala ísť asi 5 alebo toho 12 decembra tak sa pôjdem dohodnúť skôr aby ma objednala :D
@simkanati ako to tam je s močom donesieš si vo fľaštičke alebo im musíš ocikať papierik?
@simkanati ano presne len škoda že su tam také izby iba dve :( aspoň myslím že ich je dosť málo
@leenkaa2708 no moc prines vzdy vo flasticke, potom vylejes a mozes pouzit znovu 😊 .. jedine ked ides na odbery tak netreba, cize len do poradne..
@simkanati jj tak robím najradšej lebo sa mi nechce chodiť u dr s ich pohárikom an wc hore dole ale som čítala niekde že dávajú tie papieriky tak so rada že tu môžem takto z domu doniesť :D

@dominini no tak som si aj ja myslela, tak som tam volala na endo a odbila ma že keď mi tie druhé výsledky vyšli iba na hrane nemusím chodiť :( no a tak som dopadla teraz keď dačo cez ten mesiac do ďalších odberov bude no tak nič neurobím s tým..no mne najprv asi to TSH brali prvý krát čo bolo zlé a tie druhé testy asi robili podrobnejšie alebo neivem lebo mi sestrička vravela že sa to trochu upravilo, ale je to na hrane a že kontrolovali aj protilátky proti hormónom štítnej tak fakt neviem nikto ti nič nepovie ako keď som volala tej endo ani ma k slovu nechcela pustiť keď som sa chcela informovať..tak buď ešte k iným alebo už neviem..