Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
Roma, to co je za oblbovak?Ved ani nedycha ako ma usta otvorene 🙂 🙂
že? ani náš sa veľmi nehýbal 🙂 to je vraj pre bábätká od 6 do 36 mesiacov, super, že? 😀
roma no super, aj mojho Samka to zaujalo, no len na 15min ale predsa.
Heni bola som u Dr a povedala mi ze treba to striedat, raz zeleninku a raz masko, tiez striedat pridat k masku brokolicku, atd...
masko by sa malo davat 6x do tyzdna, striedat kura, morku, zajaca, neskor aj ostatne druhy a 1x do tyzdna vareny zltok... a zeleninku kazdy den obmienat a vyskusat vsetky druhy tuzemskej zeleninky... adrianko tiez uz papal skoro vsetko okrem tekvice,lebo tu teraz nemozem nikde zohnat a celeru...
baby neviete nejaky sposob ako zredsit babatku stolicu? moj maly je strasne zapeceny, nemoze sa poriadne vykakat len po bobkach a strasne pri tom place... nejaky prirodny recept aby ho prehnalo... viem,ze na dospelych zabera na prazdny zaludok vypit teplu vodu alebo 2 dcl pomarancoveho dzusu rano... ale ako pomoct takemuto drobcovi? ☹
slivkovu stavu?
a su tie glycerinove cipky, co mozu aj deti, ked das menej nez normalnu davku, malo by mu to pomoct....
Mima, myslim, ze je Hippka slivkova alebo Hami a ta je na zriedenie stolice 🙂 Maji, hej, spominala to aj mne tak..my sme uz dva dni papali karfiol a chutil mu 😉 cez vikend dame uz aj masko 😉
Super Heni, ja nemam terat karfiol, sice ani brokolicu, ale sak pomalicky mu vsetko podavam aby ochutnal. uz sa nam blizi ockovanie ☹ ☹ no na druhej strane nech to uz mame za sebou.
neboj corase zvladnete to a bude dobre...tak ako aj my sme to zvladli 🙂
Ja uz davam malemu aj masko, aj brokolicu a pastrnak do polievocky. Ale musim povedat ze najviac mu chutia vyzivy jablkove a broskynove 🙂
skusala som slivkovu stavu a nepomohlo to... aj som mu ju skusala prihriat a nic... ak sa mu zajtra nepolavi pojdem do lekarne kupit tie glicerinove cipky... dakujem za radu roma... 😉
ja som to tu na koníkovi teraz čítala, že dávajú glyc. čípok, tak skúste potom tak. nič príjemné, no... 🤐
corasone, karfiol nemam, ani brokolicu 🙂 kupila som mu Hame prvu lyzicku, tak ma karfiol s mrkvou dnes aj zajtra a potom ideme na brokolicu 😉 😉 netrapim sa s cerstvou, ked nie je v obchodoch 😉
silvuska, vyzivky su sladucke, tie im budu chutit asi najviac 😉 ja este ovocie nedavam, az po masku dam...kamoska mi poradila, ze ked jej maly nechce zeleninu s maskom, da mu tam za lyzicku ovocnej vyzivky a tak ho oklame 😀
presne Heni, sak ja trubka som nasla karfiol co som si kupila Hippku minuly tyzden xixixi tak som mu to dnes spravila. ono je pravdou cim je clovek starsi je hlupsi 😀 😀 😀
jumca od kedy si prestala malemu davat na obed mliecko?
ahojte, heni kupujemem mu HIPP-ky, zo zaciatku som mu aj varila sama, ale nexcel to papat a Hipp-ku spapa vzdy 🙂 to moje mu asi nexutilo 😉
corasone vies co, asi mesiac a pol je tomu...lebo od kedy som mu zacala davat na obed vyzivy s maskom a ryza alebo zemiak + zelenina tak sam mi odmietal mliecko...uz bol napapany a nexcel mlieko. vzdy si zapije cajik, alebo zriedenu odstavenu stavu co mu robim a je spokojny 🙂 a zase nasilu mu nedam....ked nexce nexce...sam si povie co xce.. 🙂 🙂
inak uz mi ta angina ustupuje, zajtra ideme s malym na kontrolu, tak som zvedava ale zda sa mi ze ten sirup mu pomohol, no uvidime co povie detska 🙂 corasone zajtra idete na pixanec???
mima teraz ma napadlo....skus kamilkovy caj, nam pomohol 🙂
corasone my uz tiez nepapame na obed mliecko, davam malemu mlieko rano, poobede a vecer. Ostatne doplname bud polievkou, vyzivou alebo ovocim 😉
heni to je dobry napad s tou lyzickou vyzivy pokial nechce zeleninovu kasu 😵
ma to aj vyhody ked je mamina xora...tatino zobral maleho von, a este aj s nim spava v spalni a ja v obyvacke aby som maleho nenakazila.. 😉
aspon nejaka vyhoda 😀
Davate drobcom masko iba pokrajane na male kocecky alebo uplne rozmixovane? Lebo ja vsetko uplne mixujem lebo maleho tie kusky napinali, len dufam ze po case sa nauci papat aj kusky nie len kasicky.
Silvuska, ja zatial mixujem, ale casom treba prejst na kusky roztlacene vidlickou 😉 ked mu zacnu vykukat zubky, aby sa naucil prezuvat 😉
ja roztlacam len banan🙂
super, ja davam Samkovi asi tak polovicu vyzivoveho pohara rozmixovanej mrkvycky, zemiacik, karfiol, masko zapije to cajikom a asi po pol hdke mu dam 90ml mliecka, ale asi to spravim tak ze mu dam viac tej zeleninky zapije cajikom a mliecko vynechame.
silvuska a v noci sa Davidko budi na papanie? a co tvoj jumca?
corasone Davidko zaspava okolo 21- 21:30hod a vacsinou sa budi okolo 5hod rano, ale jasne ze nie vzdy, niekedy sa zobudi a papa aj o 3hodine ale niekedy zasa vydrzi aj do pol 7.
Dnes som kupila Hipp cajik na dobru noc...skusali ste davat drobcom? Lebo moj maly doteraz pil len feniklovy Hipp alebo Vetricek.
corasone maly si teraz nejak zvykol ze sa napapa okolo 19-20tej potom behom 15min zabuva, najneskor o tej 21.00 uz spinka, zobudi sa okolo 2-3 v noci, v spanku staha 150 mliecka dam ho na bok a spinka dalej. do takej 5tej pol 6tej ,6tej. ale uz sa stalo ze spinkal aj do pol 7. niekedy ked je moc hladny tak sa zobudi este okolo 5 a zase sa v spanku napapa a zabuva... 🙂 a tvoj maji ako spinka v noci??
jumci, tak už to máte lepšie ako predtým aspoň! moj fedor vstáva o šiestej, uf, vždy ho tak nejak prevlekám a striedavo sa vraciam do postele, o tej pol siedmej už aspoň svetlo je trochu. aj keď idem skoro spať, o tej šiestej mám vždy nervy, hlavne keď moj muž sa len prevalí (dnes si dokonca dal na hlavu vankúš, no to ma rozčuľuje!)... 😠
ja som malemu davala prve tri tyzdne tak,ze davala som mu mrkvicku, prvy den 2 lyzicky + mliecka kolko chcel, druhy den 4 lyzicky + mliecko a treti den len 6 lyziciek + cajik bez mlieka... na druhy den som zacala znova ale s inym druhom zeleniny... a po troch tyzdnoch som sa dostala k tomu,ze mi spapal celu maly vyzivku a vydrzi mu to na tie 3 - 4 hodinky niekedy... a teraz papame len na obed zeleninku a masko... doteraz som mu davala len kupovane,ale uz pomaly prechadzam na domace, zatial mu to striedam, jeden den kupovane, druhy domace a postupne sa chcem dopracovat k tomu, aby papal len domace... a vsetko mu mixujem,lebo mam totalnu paniku z toho,ze by sa zacal drhnut... stalo sa mi to raz ked bol chory,ze sa zacal drhnut so zatekajucim soplikom tak,ze sa nemohol nadychnut a potom sa povracal, a poviem vam, nechcem to znovu zazit...
silvuska ja davam malemu od 2 mesiaca lebo iny mi pit nechcel... nechutili mu tie feniklove, kamilkove a podobne bylinkove, len ten Hipp na dobru noc...
nastastie ta zapcha nam uz presla... dnes chudatko moje kakal 4x co sa nemohol vcera vykakat tak si potreboval vyprazdnit brusko... ale nastastie uz normalne... este zajtra dame mlieckovu dietu bez obeda a potom znovu zacneme papat na obed...
roma tak to ti nezavidim... ja mam nastastie takeho uzasneho manzela, ze ked ho zobudim v noci aby vstal k malemu alebo rano,aby som si mohla dlhsie pospat,bez namietok vstane a ide...
mima, pisala si, ze tekvicu nevies kupit, v DM Alnatura je tekvica, zemiak a fenikel 🙂 som zvedava ako bude chutit, ked ju ochutname 😉 vyber v DM Baby love a Alnatura sa mi zda dobry, aj cenovo su ok 😎
Davate nieco drobcom na pery?Samkovi sem-tam praskne spodna pera, tak neviem, ci zaciname mat suchy vzduch, ci co 😒
to bola noc 😒 Maly sa stale budil a vrtel v postielke, vobec sa mu nedalo spinkat....a od rana ma hnacku, uz som ho 5x prebalovala co bol dokakany. Neviete poradit co by nam zabralo? Asi mu nedam dnes papat nic len mliecko a budem ho nalievat aj cajom aby nebol bez tekutin.
ryžový odvar mu daj vypiť, určite to pomôže silvuš
silvuska, to ti nezavidim ☹ nema aj teplotu, zeby mu isli zubky? boze, stale je nieco s tymi nasimi deturencami 😒

urobil to ale dávnejšie, preto si myslím, že to bol omyl 🙂 ale možno možno, veď bodaj by....... potom daj vedieť, či malo úspech, u nás fakt vo veľkom štýle, tie farby ho vždy upútali a pesnička, keď sa aj náhodou začal obzerať. 😎