icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

corasone
12. mar 2010

ahojte baby, no nemame sa moc dobre, Samko zacal moc teplotovat, rano mal 39,4 tak ma az pot zalial ked som to zbadala, vedela som ze teplotu ma lebo som citila ze je teplejsi ako zvykne byt, no az taku som necakala, ale nam sa to spojilo s prerezanim zubka, uz mu jeden vysiel von ale bojim sa onho. po sirupceku mu klesla len o pol stupna. volala som aj kamoske tak oni teplotovali tak 3dni, velmi ma to netesi no musime to nejako prejst.
drzte na placeky.

henaha
12. mar 2010

maji, drzime prsty, rychlo sa dajte dokopy, nech je Samuskovi lepsie 😉 na druhej strane mate po starosti s prvym zubkom 😉 a to uz aj vykukol?my este stale nic ☹
dnes asi prechadzku vynechate...

corasone
12. mar 2010

hej Heni, budeme dnes doma, ano uz je von uz vykuka 🙂 len co vsetko to obnasa, je to hrozne

silvuskaa
12. mar 2010

My sme prave prisli od dr, zobrala nam vzorku stolice a aj vyter...v pondelok budu vysledky.
Hovorila ze zo zubceka by to nemalo byt taketo silne, ale sama neviem...ked Katarinka pises ako to bolo s tebou ked ti isli zubky...uvidime ako bude dnes.
corasone to je na figu ked sa to takto spoji ze ide zubok a este aj ockovanie...ale urcite to zvladnete a Samulko bude mat krasny usmev so zubkom a teploty ustupia. davas aj Nurofen alebo cipky?

mima1708
autor
12. mar 2010

ahojte baby... tak najprv - Katka vitaj medzi nami dievcatami 😀 ako som tak citala tiez mas doma takeho macka ako ja... maly ma 6 mes. a 3 tyzd. a vazi 10 kg... takze sa narobime pri nich... 😉

silvuska ja som tak rozmyslala a spomenula som si, moj maly mal taketo hnacky ked mal asi 1,5 mes. a ked sme isli doktorovi povedal,ze to moze byt z mlieka... papali sme nutrilon a presli sme na bebu, odvtedy sme ok... ale to tvoj pripad nebude ked sa mi zda,ze kojis... dufam, ze to nebudete mat nic vazne... a este k tym zubkom, vobec nieje pravidlo, ze musia vychadzat prve predne... ja mam jednu kamaratku a jej malej naprv vysli ocne vrchne obidva, to vyzerala ako maly upir a potom jej vysli az spodne predne a vrchne...

jumci ahooooj... tusim aj ty tu flakas ucast ako ja 😀 ako sa mate? som rada, ze uz je ivko zdravy... tomu moj ivkovi (muzovi) tiez uz presla nadcha a kasel, ale zas to chytilo mna... si to takto pekne striedame, ale budem musiet ist asi k dr, lebo uz to mam vyse tyzdna a stale mi neprechadza ani nadcha ani kasel a vcera ma zacala este k tomu brutalne bolit prava mandla... ale teplotu nemam...

corasone tak gratulujem k prvemu zubku... snad sa vam to nebude opakovat pri kazdom... ale uz to budete mat aspon za sebou a keby ho to nabuduce chytilo,aspon nebudes vystrasena a budes vediet v com je hacik... my sme este stale bez zubkov,ale vsetko kuseme a z pusinky nam tecu potoky slin... tak som zvedava kedy to chyti nas,ale ak bude po mne tak mame este par mesiacov cas... mne vysiel prvy zub v 11 mes., aj som zacala rozpravat aj sama chodit... som mala plodny mesiac 😀 a ked tak rozmyslam aj som otehotnela v novembri, cize 11 mesiac v roku 😀 😀 😀 😀

corasone
12. mar 2010

dakujem baby za podporu, stale teplotujeme, okolo tych 38, silvuska davam mu cipky, sirup nezabral. uz nech je to za nami, poviem vam pravdu dnes mam tak stiahnuty zaludok ze som do seba dala akurat tak pribinacika a kavu. som z toho uplne hotova, no snad to rychlo prejde, a to mam pred skuskami ☹ ☹

kattarinkaa
12. mar 2010

Carasone, to ti nezavidime...my s Maximkom pojdeme na svoje prve ockovanie az 23.3, velmi sa ho bijim, podla toho co som si od vas precitala. Dufam, ze skoro budete fit...a potom sa pripojim k vam na prechadzke. Drzte sa.

Silvuska, mamina mi upresnila moje detske problemy so zubkami. Mala som hnacky vzdy den pred tym, nez mi vyrazil zubok. Ze som kakala skoro cely den, ani ma nestihala prebalovat. Ale ze ked to trva dlhsie, ze by bolo treba ist k doktorke...tak ako si aj ty isla. Aj ked to nic nebude, budete stastnejsi a spokojnejsi, ze ste u nej boli. Tak drzim palceky.

Heni, ako sa dnes plavalo...rychlo napis, ako to cele prebiehalo...aky bol malicky, ci ste to zvladli.

A dievcence, mam na vas jednu otazocku. Kupime pravidelne kazdy druhy den (to je podla mna ok, staci), vzdy je to hodinu a pol po jedle. Asi okolo 19.00 (hodinu pred tym, ako ideme spinkat). Maximko sa kupka podla toho, ako sa mu to paci...hrame sa, kecame si...fotime, zabavame sa, mydlime. Jednoducho kupanie je pre nas vsetkych riadna zabava. Potom nasleduje susenie a natieranie spolu s masirovanim, aj to je s casti pre nas zabava. Potom vsak nasleduje obliekan...a to uz nas malinky vymysla ako zmyslov zbaveny. Place, vrieska, ako keby ho z koze drali. Uz som sa snazila obliekanie aj prerusovat, robit to postupne, vzdy sa medzi tym zabavit, dat mu dudlik (velmi nam ho nechce...este sa to s nim len ucime). Cize otazocka. Mali ste aj vy problemy s malinkymi po kupani...alebo co robim zle?? Ja som potom kupani vzdy unavena, upachtena, ako keby som zabehla maraton, malinky je spoteny (co tak place), a cely pekny pocit z kupania je prec. Myslite, ze to casom prejde? Nie je uz takto navecer velmi unaveny?

A zabudla som. Vsetkym vam dakujem, za mile privitanie...dufam, ze sa aspon s niektorymi maminami stretneme aj osobne.

silvuskaa
12. mar 2010

juuj baby taku ma maly ritku vystipanu...chudatko moje....natieram sudokremom ale zatial sa to nejako nelepsi 😢
mima sme na Nutrilone...myslis ze by to bolo tym, ved ho papkame od narodenia....
katka my mame skoro vzdy problemy pri obliekani, teda aby som upresnila maly sa strasne nerad oblieka, najradsej by bol stale holy 🙂 A ked ideme von tak ma nervicky ked mu davam ciapku a aj bundu....nech je uz letooooooo. Ale ked vam sa to stava len po kupkani, asi to bude tym ze je mu vo vodicke moc dobre,aj ked ho masirujes...je holunky a to sa mu paci a ked sa zacne s obliekanim tak protestuje a brani sa....ja myslim ze to casom prejde 🙂

romaroma
12. mar 2010

silvuska skus repikovym cajom poumyvat a nechat volne zaschnut, prip. to tam na nejakej gaze nechaj dlhšie alebo tak, to ozaj zahoji, sudocrem toto podla mna nezahoji.

silvuskaa
12. mar 2010

roma idem na to...mas pravdu repik je dobry, prikladala som si ho aj po porode a pomohol.... a aj kamilky su podobne hojive. Dakujem 🙂

mima1708
autor
12. mar 2010

katka ja si taketo ,,sceny" uzivam pri kazdom jednom obliekani... a radim ti, neprerusuj to,radsej nech si 2 mi utky poziape a rychlo ho oblec,lebo potom casom ho neukludnis vobec a preplace ti celu dobu co sa ho budes snazit obliect,zabavit,obliect... my mame jeden jediny recept ktory zabera na 100% - moja svagrina 6 rocna 😀 tu adrianko este len zbada a uz sa rehoce,nemusi mu ani nic povedat... tak vzdy ked ho obliekam a je doma, vie,ze ma naklusat za nami do izby 😀 poslem ju aj k tebe? 😀

silvuska kludne moze byt, skus sa o tom pochozpravat s detskou... malemu sa meni travenie, vyvija a tak, mozno mu to nejako zacalo skodit... moj maly tiez jedol nutrilom od 2. tyzdna a po mesiaci aj nieco len z nicoho nic, zo dna na den zacal tak kakat ako tvoj Dvidko... nic ho nebolelo, teplotku nemal, hral sa,bol vesely, len kazdu pol hodinu som ho musela prebalovat co mal prinajlepsom len sprtnute... vtedy nam dr aj napisal Sab simplex (sice osobne neviem naco ked s vetrami problem nemal) a kazal nam aj zmenit mliecko a to zabralo... a papate nutrilon 1 alebo uz ten silnejsi?

corasone to mi je luto, ze si to musi takto Samko vytrpiet a ty s nim... ja som este u maleho ani len zvysenu teplotu nezazila a dufam,ze ani tak skoro nezazijem,lebo aka som ja panikarka,asi by som s nim bola kazdy den u dr alebo prinajlepsom mu len volala... strasne sa toho bojim,ale aj nas to raz caka... ☹ budem drzat palceky a mysliet na vas, dufam,ze uz zajtra budete aspon o nieco lepsi...

henaha
12. mar 2010

Tak sme absolvovali dnes podvecer prvu hodinku (je to vlastne pol hodinka vo vode) plavania 🙂 Samko bol perfektny, strasne sa mu vo vode pacilo, spliechal, kopkal, hral sa, posluchal a stale sa vrtel 😀
Chodime s druhym stupnom, lebo prvy uz nemali volny, tak sme sa pridali k pokrocilejsim a instruktorka nas pochvalila, ze je strasne sikovny a za 2-3 hodky dobehneme prvy kurz 😉 Vo vode boli len jedny 9-mesacne dvojcatka a my, takze parada...Samko uz ma aj svoje prve plavky, lebo na plavecku pampersku bude nosit aj normalne plavocky 🙂. Je to tam velmi profesionalne, pekne, take rodinne, utulne..cely den sa venuju len plavaniu babatiek..po "plavani" sme sa ohriali v saune a dali masaz.
Musim povedat, ze mam dnes z toho hlboky zazitok a tesim sa uz na dalsi tyzden 🙂

Katka, ja si myslim, ze on uz je unaveny alebo hladny, ked ho obliekas...my mame to iste, kym nie je hladny, tak spolupracuje a ked uz chce papat, tak sa pri obliekani zlosti 😒 My nekupeme tak dlho a masaz mu ani nestihnem dat, ked zacne vyvadzat 😉

Corasone, Silvuska, myslime na drobcekov, nech sa im ulavi 🙂 🙂

kattarinkaa
13. mar 2010

Mima, ved posli mi ju, mozno nam to zaberie... 😝
Dievcence, dakujem za odpovede...a som tak trosku rada, ze nie len nas drobec vymysla pri obliekani.

Silvika, ako ste prezili noc? Ritka sa pomali hoji?

Nas Maximko sa zobudil v noci 00.53 na papanie, ked som ho asi po 20 minutach kladla do postielky (bol uz napapani a mal odgrgnute), ta sa tak rozsantil (same usmevy, blabotanie), ze sa mi hodinu sam a potme zabaval v postielke. Az ked som zacula zivanie, dala som mu dudlik a zaspinkal a spal az do 5.30. Vymyselnik jeden, len skoda, ze ja som sa prebrala natolko ze som do troch nemohla zaspat. Ale pozitivne je to, ze sme papali len raz za noc 😀. A teraz si uz zasa isiel laskat, tak mozem dat aspon prat a ist nieco nachystat na obed.

Tak dievcence sup, sup...hore sa 😎

corasone
13. mar 2010

baby tak dakovat Bohu dnes nam uz je lepsie, uz teplota uplne ustupila, ale este mu asi dam cipok na obed, myslim ze tym nic nepokazim.
mima on nebol zly, prave naopak bol kludny len mal vysoke horucky, chvilkami mrncal ale vcelku bol zlatunky.
katarinka mozno Maximka pridlho kupkas a masirujes, vies kupkanie deticky velmi vyhladovie a on uz je potom asi naozaj velmi hladny a este ked mu das masaz ta ho utlmi ale stale je hladny. pamataj ze unavene babenko potom menej papa a castejsie sa ti zobudi. teda aspon moj to tak robil.
silvuska ako Davidko? a neskusala si ten krem od Nivea SOS? mne osobne pomohol ked som sa vyhadzala na tvari zachvilku mi to preslo, aj Samko ked mal pri stehnach v zahyboch cervene len to som mu davala a pomohlo, ale ten repik vam urcite pomoze a nechaj ho chvilku rozbalaneho daj mu ponozky a snad to rychlo prejde. do skoreho videnia. pozdravuj Vierku
Heni super ze sa Samkovi pacilo. viem si ho predstavit urcite sa vytesoval. 🙂

mima1708
autor
13. mar 2010

heni aj bol maly cely pod vodou? lebo nas adko sa strasne rad kupe... on mi vydrzi aj pol hodinku vo vani a ked ho z nej vyberam,este sa zacne vzpierat,ze nechce ist von... len sa vzdy strasne rozplace ked sa mu podari ponorit si tvaricku ked je na brusku... to je potom placu... chcela by som ist aj ja na to plavanie,len sa bojim,ze sa toho bude bat a ked mu tam nahodou niekto naspliecha na tvaricku,to by sa steny otriasali...

corasone nemyslela som to tak,ze bol zly... to je to moje dvojzmyselne vyjadrovanie... ked som napisala,ze bude lepsi,myslela som tym,ze sa bude lepsie citit... 😉

henaha
13. mar 2010

mima, cely pod vodou este nebol, kedze sme boli prvy krat...oni ich na to pripravuju postupne nalievanim vody z poharika na hlavku a po nejakych hodinach sa ponoria 🙂 nabuduce uz vraj vyskusame, tak so zvedava, ale ked mu voda spliechala do tvaricky, tak sa nebal a sem-tam si aj chlipol ako sa vrtel 😀 😀
ved vy mate v HC tiez vraj dobre plavanie pre babatka, skus ist pozriet, ci sa ti bude pacit 🙂
corasone, no parada, tesime sa s vami 😉

mima1708
autor
13. mar 2010

no viem,len musim este zistit cenu... ja mu postupne lejem na hlavicku vo vani vodu z poharika,ale vzdy sa az tak krcovito chyti vane tak silno,az sa cely trasie... a ked na neho pustim sprchu tak sa strasne rozplace... to je asi jedina vec ktorej sa boji...

silvuskaa
13. mar 2010

ahojte 🙂 hlasim sa po celkom pekne prespatej noci 🙂 No ale dnes zasa kakame, vcera kakal posledny krat o 14hodine a potom uz nic tak som sa vytesovala a myslela ze konecne nam to preslo, ale dnes sme mali plnu plienocku uz 3x....prdka a tak sa to zozbehne ☹ Uvidime ake budu v pondelok vysledky a spytam sa na to mliecko ako pise mima. Inak dnes Davidko doobeda vobec nespal, vstaval o 8hod a zaspal az teraz poobede o pol druhej. Nejako doobeda v poslednej dobe nechce vobec spavat 😒
Ritka sa uz hoji nastastie 🙂

corasone som rada ze je Samulkovi uz lepsie, hlavne nech prejde teplota.

Jej baby to je uplne krasne ked tak babatka plavaju pod vodou....my ale chodit na plavanie asi nebudeme, predsa teraz je este zima a nechcem aby mi maly nachladol ked vyjdeme von....radsej nebudem riskovat.
Heni v TT je to lepsie ako v Pn?
Este som neskusala malemu liat vodicku na hlavku pri kupani, musim vyskusat...vzdy mu len umyjem mokrou rukou hlavicku a tvar potom osobitne.

kati ja som v stredu vsetko maleho oprala a uz tam mam zasa kopu jeho veci, fakt neviem kde sa to nazbieralo.

henaha
13. mar 2010

silvi, v PN sa mi nepacil moc pristup a je to len 2x do tyzdna o 9.30. nemam bohuzial cez den auto, tak by som sa nevedela prepravovat ☹ v TT je to vyslovene centrum, kde sa venuju len plavaniu babatiek, v PN si len prenajimaju na 2 hodky bazen v hoteli a co som pocula, nie je tam najteplejsie(neviem, nebola som tam 😒 )
V TT je krasne teplucko, cisto, po kazdej hodine to cistia, vysavaju, fakt si daju zalezat a instruktorky su mlade baby, ktore maju vacsinou skoncenu FTVS a su trenerky plavania 🙂 takze mna to dost oslovilo, aj ked je to drahsie, aj za cenu dochadzania 🙂....bala som sa, ze je este zima, ale po plavani sa krasne vyhrejes v saune a mozes tam pobudnut kolko chces, dat papat, pohrat sa a parkovanie je hned pred domom (je to v sukromnom dome), takze sa ani nestihnes nadychnut a si v aute 😎 😎

jumca
13. mar 2010

ahojte maminy a deticky 🙂
mima veru mas pravdu flakam ucast... 😒 aj vzdy ked sem xcem ist sa volaco zomelie a neni nejak casu... 😒 akurat som aj s mojou maminou konstatovala, ze maly si pyta cim dalej viac pozornosti, svetko ho zaujima, vsetko xce dostat do ruky co vidi a ked mu to nedam sa zacne rozculovat... 🙂 🙂 je to uz velky vymyselnik... 😉 veru uz sedka sam tak ze sa podoprie o rucky a sedka. v behatku beha po celej obyvacke, ako nejaky ryxlik 🙂 normalne uz ho nikde nemozem nexat sameho.... 😉

silvus som rada ze ste uz o.k. s tou hnackou, a corasone ma mrzi ze mate taku blbu reakciu na ockovanie... ☹ to ste mali presne ako my ☹ len nam nastastie zabral nurofen a tie homeopaticke cipky.

baby musim vam povedat( nexcem to zakriknut) ale maly sa vcera vypytal do postielky o pol osmej vecer behom 15min sam zabuval, som mu pustila hracieho macka( ten mu zahra uspavanku) a sam zabuval. o osmej uz mal aj vyplutu dudusku, zobudil sa o pol 2 na papanie, a spinkal do pol siedmej!!!!! co u nas nebolo zvykom...klop klop klop snad sa mu to stane pravidlom 😎 😎 😎 bola by som veeeelmi rada 🙂

kati pondelok mozme ist von, uz v piatok som bola s malym, lebo muz musel pracovat a ja uz som na tom lepsie tak uz som bola ja vonku. v pondelok ficime opat, lebo zase muzicek ide na 3 dni do rakuska, tak zase budeme sami 😒 no sak sa este dohodneme...maly doobeda spinkava na balkone a poobede s nim xodim von, lebo 2x sa mi nexce prexadzat 😉

ozaj v piatok som 1x dala malemu papat jogurt a bol uplne nadseny, skoro cely zlupol a normalne sa zacal jedovat ked som mu uz nexcela dat... 😎

inak som straaaasne zvedava, co mi odpovedia s tej VS co som posielala prihlasku ci ma zoberu....

mima1708
autor
14. mar 2010

jumci presne viem o com hovoris,ja vzdy ked idem niekam na zachod,na balkon alebo do kuchyne dam ho do bezky a vsade porobim zatarasi... vyzera to u nas ako v zakopoch cez vojnu 😀 nemozem ho nechat tiez sameho a uz duplom nie na posteli... a po stvrtku uz ani s mojim drahym manzelickom... rano som ich nechala na posteli a muz tak podriemkaval,este mu hovorim idem do kuchyne umyt mu flasku a na zachod,davaj na neho pozor lebo ani nevies ako je na konci postele... bola som na zachode naraz len pocujem treskot, muzov vykrik jezisi a maleho rev... samozrejme, drahy zachrapal, nedaval na neho pozor a maly padol z postele... ale nastastie sa mu nic nestalo a plakal viac pre to,ze sa zlakol ako re to,ze by ho nieco bolelo... urobili sme chybu asi aj to,ze sme sa hned zhrkli vsetci okolo neho a zacala som kricat na muza... keby sme prisli s kludom tak mozno by ani neplakal... ale aj tak som ho potom sledovala kazdu sekundu ci sa s nim nieco nedeje,ci si nahodou nebuchol hlavku...

musim sa pochvalit uz papame aj ovocne vyzivky na desiatu, takze mliecko papame uz len 3x denne... vcera som mu dala prvy krat a tak sa zalizoval... aj dnes,este len zbadal lyzicku uz otvaral pusinku... chrobacik moj malicky...

jumca
14. mar 2010

no vidis mimi uvidis ze nebude mat problem papat aj zeleninku aj ovocie.... 😉 teda aspon nas s tym nema vobec problem 🙂 🙂 tomu staci ukazat lyzicku a uz mu sliny tecu prudom a viska od radosti 😀 😀 😀
mima veru poviem ti, teda priznam sa, aj mne sa to stalo, padol mi s postele lebo som ho dala pod hrazdicku, a dokonca som ho aj oblozila vankusmi, paplonom a vsetkym moznym, odbehla som na wc a pridem a maly lezi na zemi pod postelou na xrbatiku a rehoce sa na mna 😎 poviem ti hned som ho brala na ruky, celeho som ho hned ohmatala ci ma vsetky kosticky o.k., hlavicku predovsetkym ale nastastie sa na mna maly rehotal, tak som si vydyxla...ale poviem ti tiez mi lepilo, ci nema nieco zlomene alebo co...stale som ho pozorovala, aj v noci som stale xodila k postielke,aj ked mame nanny monitor dyxu, ale aj tak som stale stala pri postielke....nastastie o.k. a priznala som sa muzovi a mamine az po 3 dnox... :-

vidim ze tu rozoberate plienky a ja davam malemu od narodenia len pampersky a som max spokojna. teraz mame sleep play tie co reklamuju na ten zlaty spanok u deticiek, a som spokojna.
skusala som aj dm-kove, aj huggies, aj tesco zelene aj tie fialove, ale nepacili sa mi ani jedny. vacsinu mi precikal, a ked aj nie tak ked sa pocikal tak akoby to nepopili tie plienky a maly bol stale v mokrom, nic ine som nerobila iba prebalovala...a takto prebalik raz za 3hod a maly je v suxu a ja mam pokoj.... 😉

mima ja som malemu dala uz jogurt no to bolo capotu 😎 😎

henaha
14. mar 2010

no su to nezbednici nasi 🙂 ja ked idem na zachod, davam Samka do postielky, lebo len tam mam istotu, ze mi nevypadne 😉 v lehatku sa uz tak vrti, ze vypadava aj ked je priputany a na zemi ani nevravim...za par sekund je mimo deky 🙂 chodak nemame, asi ani nejdem kupovat..
My uz asi zachvilu spustime aj postielku nizsie, lebo sa nam stale stavia na styri a hlavou udiera do kolotoca, uz len cakam, kedy sa chyti tyciek okolo, klakne si a bude vykukat 😉 😉

jumca
14. mar 2010

veru heni neboj sa aj ja som sa uz poucila...a ked idem na wc dam ho bud do behatka, alebo do postielky a viem ze bude o.k. aj ked v behatku ked pridem z wc ho najdem na druhom konci obyvacky ale aspon si neublizi a niesom zas na wc 30min... 😀 😀 😀 ale inak hej su to tedy vymyselnici riadne velky..... 🙂

corasone
15. mar 2010

jumca drzim palce aby ta zobrali do skoly a aby si to zvladla. tak Ivko uz papa jogurt? supeeeer
inac baby som sa dozvedela ze moj Samko by uz mohol papat korku z chleba, co vy nato?

mima1708
autor
15. mar 2010

jumci mne tiez hovoril dr nieco o jogurte,ze kedy mu mozem zacat davat,ale akosi som si to nezapamatala... ale ved nevadi,nic sa nestane ked mu ho zacnem davat aj o mesiac neskor,nic mu neutecie... 😉 ja som tiez zacala davat malemu sleep play... a teraz od piatku maju na ne v supermarketoch jednoty akciu len za 7.99,tak som muza vyhnala v piatok rano kupit ich... chcela som nech mi kupi hned 10 baleni,ved plienky sa nepokazia a v tescu ich maju pomaly za raz tolko ale uz zohnal len posledne 4 balenia v celom hc... 😠

corasone ked uz ma zuby tak mu mozes davat,aj mne to dr povedal,ze ked mu vyjdu zubky mam mu davat korku z chleba,ale nikdy nie cerstvu,lebo ze tie su moc ostre a mohol by si dorezat dasienka na nej... vraj to je dobre na to,aby si trenoval zuvacie svaly a prehltanie...

heni ja som uz postielku nizsie dala asi pred tyzdnom lebo som maleho nacapala ako sa prichytava zabradlia a snazi sa klaknut si alebo postavit sa ci co to nacvicoval... tak sme ju prehodili nizsie pre istotu...

mima1708
autor
15. mar 2010

jumci aj mne dr hovoril,ze mu mozem davat jogurt,len som si nezapametala od kedy... ale ved nevadi,nic sa nestane ked mu ho zacnem davat aj o mesiac neskor... este sa toho napapa za zivot az az... ja inak tiez davam malemu tie sleep play a pacia sa mi... maju ich teraz od piatka v akcii v supermarketoch jednoty len za 7.99... v tescu ich maju pomaly raz tak drahe... tak som hned v piatok rano vyhnala draheho kupit a chcela som,aby mi kupil 10 baleni,ved plienky sa nepokazia a su az do 18 kg,takze by som ich v pohode minula,ale v celom hc kupil uz len posledne 4 baliky... 😠 ale ved aj to je nieco usetrene... a v sobotu idu svokrovci do polska,tak nam tam nakupia plienok habadej... tak su o polovicu lacnejsie za normalne ceny a nie na zlavach... ked sme tam boli pred vianocami tak tam mali velke balenie active baby len za 5 E...

heni my sme dali postielku nizsie uz asi pred tyzdnom,lebo som drobca nacapala ako sa chyta zabradlia a snazi sa sadnut si ci co to nacvicoval... tak som to hovorila drahemu a hned na druhy den isla postielka nizsie... sice je to na figu,lebo ked ho davam do postielky a spi tak sa preberie a zacne mrnkat,tak mu vzdy pichnem cajik,3-4x si potiahne a spinka dalej...

heni aj mne hovoril dr,ze ked malemu vyjdu zubky mam mu davat korku od chcleba,vraj si tym cvici zuvacie svaly a uci sa prehlatat ine ako kasu a mlieko... ale este mi hovoril,aby som mu nikdy nedavala korku z cerstveho chleba,lebo ze si na nej moze dorezat dasienka...

mima1708
autor
15. mar 2010

baby sorry,ze to tu je 2x ale nejako mi blbne net sakra... ☹

corasone
15. mar 2010

baby a uz mame aj druhy zubok, dnes ale bol uz Samko mrzuty doobedie no chvala Bohu bez teploty.

jumca
15. mar 2010

corasone parada gratulujem!!!! vy mate uz dva sa mate my mame stale len jeden aj to nie este celkom ☹ ale sak nic mu neutecie....
mimi to fakt len za 7,99€????? normalne neverim tomu...ty koki, no uzaj zajtra dedka sikujem do jednoty.....ake velkosti maju????ci len jeden druh???
moj maly ma tie 4-9kg balenie po 96ks...ale zda sa mi oko keby mu uz boli len len...je to mozne ked ma este len 7,8kg???? 😒 ale som s nimi nadmieru spokojna.
corasone veru dufam ze ma prijmu na tu skolu,tajne v to dufam no uvidime aky bude verdikt zo skoly... 😒 snad bude na papiery napisane ze ma prijimaju...xa ale som optimistka co?? aby som nebola este prekvapena.... 😖 moj susen uz zaspinkal, tak ja mam uz tixo a vylozene nohy...este tu pokonikujem a idem spinkat, pokial spi maly, muzicka doma nemam, tak s malym sami bacujeme 😉