Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
Ahojte....ten dazd uz dufam prestal aspon na taky mesiac a potom uz len taka letna sprska ked bude moooc sucho 😀
Aj my sme boli dnes konecne vonku ale maly bol taky naobliekany a este mal aj nanoznik ze sa mu ani moc vonku nepacilo.
Od zajtra su v Lidli tie akcie tak hned rano nabehnem na vyzivky 🙂
A mame tu treti zubok, vcera nam vykukol, tak uz sme trojzubkovy 🙂
corasone dufam ze Samko je uz zdravucky.
jeeeej silvuska super, blahozelame k dalsiemu zubku, a ktory mu vykukol? Samulko je uz natom lepsie, tiez sme dnes boli von, vystihla som ked bolo ako tak tak mi hodku vonku pospinkal. idete na otvorenie kupelnej?
ahojte dievčatá. tak sa vraciam po dlhej dobe, bola som po celý čas v piešťanoch, avšak izolovaná v posteli, lebo som mala šarlachovú angínu. doteraz nosím rúšku na tvári, lebo mi to celkom neprešlo, no fakt hrozná choroba, desať dní sa to už vlečie a stále to nie je preč. malý je zatiaľ statočný, nenakazil sa. má už veľké dva zuby, neskôr pofotím a pochválim sa 😎 rastú mu už aj horné podľa mňa, je nekľudný a má to tam také červené, tak som zvedavá. už sa aj troška plazí, ale celkovo sa mi zdá, že také pokroky urobil zrovna za ten čas, čo som s ním nemohla robiť skoro nič 😠
tu už vykúka slnko, to bolo také depresívne to daždivé počasie, ešteže nebývame v záplavových oblastiach... stále pozerám správy a kukám, že či to nie je v košiciach, kvôli tomu nášmu sťahovaniu.
v lidli sú akcie na výživy? ja by som mu už mala začať riadne variť, som úplne lenivá a poväčšine len zohrievam kupované 😅
prajem pekné otvorenie kúpeľnej sezóny, keby sme tam boli, šli by sme, má byť aj pekné počko cez víkend.
baby, od vcera vecera mame teplotu a v noci vobec neustupila, aj ked mal cipok a predtym sirup ☹ ☹ neviem, ci to bude zubkami, ked tam nic nema, ani neslinta, normalne sa hra, je aktivny, lozi,....len ta teplota 38,7 😒 uvidime do zajtra a pojdeme k lekarke, ked sa nezmeni 😲
boli ste v tom lidli?ja som to zavrhla, kedze som v noci moc nenaspala, nechala som si Samka v posteli, tak som ho furt kontrolovala....pojdem skusit pozriet vecer alebo zajtra...
silvi, blahozelame k dalsiemu zubku 🙂 roma, to ti nezavidim, tak sa daj chytro do poriadku 🙂
no ja to nechapem.....rano este horel ako ohen a teraz uz nema teplotu vobec 🙄 a uz druhy krat dnes spinka 🙂 uvidime co bude dalej....
dakujeme babenky 🙂
tak ja som bola dnes na tie vyzivky ale vo Vrbovskom Lidli lebo v PN je vzdy tolko ludi ze na kosik cakam aj 15min a hned mam po nalade nakupovat.
heni dufam ze je to len tymi zubkami, je mozne ze sa mu tlacia a teplota moze ustupit a znova sa objavit...drzim palceky aby bolo dobre, informuj nas.
roma to je silny kasel a zapal hdla ze? Fuha este ze je drobec taky statocny a nic nechytil.
corasone my nejdeme na otvorenie letnej sezony lebo ideme na svadbu, pocasie ma byt cez vikend pekne tak ktore idete uzite si to a hlavne vase deturence. Inak aj ty si spominala ze pojdete na svadbu, uz ste boli?
No a ja idem zehlit, uz mam rozohriatu zehlicku...konecne trocha preschlo pradlo lebo stale bolo len vlhke z tohto uprsaneho pocasia. Mama zobrala maleho von, tak idem na to.
Ahojte dievcence...poporiadku
...Heni neboj, vsetko bude v poriadkku, urcite to ma malinky zubkami. Nasmu vysli a ani sme o nich nevedeli, neslintal, nemal zdurene dasienka...a zubky boli vonku. Drzime palceky, nech su to urcite len zubky.
..Silvi, v lidli sme boli kupili sme plienky (dochodcovia brali aj 3-4skatule a skoro vsetky vyzivky) a nejake tie vyzivky, hlavne maskove. Chcela som slivkovu, ale ta uz rano o 7.20 nebola. Inak ja mu to varievam...je to rychle a Maximkovi to strasne chuti az sa tak trha za lyzickou, ani mu nestiham naberat. 😀 A Silvi super...dalsi zub, ... uz moze mam poriadne kusat. 😀
..Roma, tak tomu sa povie 'dovolenka' v piestanoch. Kde si sa takto nakazila? Ale hlavne je, ze si uz skoro v poriadku a najdolezitejsie je, ze malinky to nechytil.
Na otvorenie kupelnej sezony pojdeme, ale len tak...sami dvaja. Vsetci ostatni pojdu na stavbu konecne kopat vodovodne pripojenie, lebo nema prsat (aj ked blata je tam statocne). Lebo len to uz nam chyba, aby sme sa mohli nastahovat.
Mima, mozem sa opytat len tak pomimo, kde nakupujete nabytok? Boli sme minule v Ikea, ale mne sa tam akosi nic nepaci...a potebujem nejake tie skrine na vylozenie tych mojich haraburd, co mam. A hlavne..na "roldoor", zatial nie su prasule.
baby, aj ja sa modlim, nech su to len zubky, ta teplota stupa, klesa, stupa...stale na tych 38,8, je taky horuci, ze az a len by sa ku mne tulil a spinkal na ramene, chudatko moje ☹ zajtra pojdeme k lekarke, nech ho radsej pozrie, ked ide vikend...
heni asi ta nepotesim,ale moj maly mal presne toto iste na posledy nic mu ine nebolo,len mal strasne vysoku teplotu,normalne bol vesely,hral sa, jedol a ked sme isli k dr. zistil nam,ze mame zapalene hrdielko a skoncili sme s atb... ved chodte k vasej dr a uvidis co bude...
katka my sme kupovali nabytok povacsine v asku v nr... mne sa tam najviac pacia nabytky a maju aj rozumne ceny a hlavne su tam velmi ustretovy... my sme napr. brali sedacku a chceli sme aj jednu obyvacku,a ked sme tam povedali jednej pani predavacke,ze by sme chceli aj to aj to,len ta obyvacka je dost draha tak nam pod hrozbou vyhadzovu posuskala,ze 15. koncila tej sedacke akcia a 16. zacina na tu obyvacku ,ze ked prideme toho 15 poobede bude sa dat nieco poriesit,tak sme teda prisli na 15 poobede nam dali na akciu aj sedacku aj obyvacku... takze ja som bola nadmieru spokojna... a roldory nam bude robit svokor,len dvere, kolajnicky a policky budeme kupovat a ostatne sme kupovali tak rozne na akcie v jysku, v asku a tak... a kuchynu,kupelnu a predsien ideme davat robit do polska... len co ti mozem poradit urcite nechod do kiki ani sconta... maju tam nehorazne ceny na nabytky... my sme tam boli a az mi zle zostavalo pri tych sumach... napr. v sconte mali len jednu dlhsiu skrinku pod tv za taku cenu co sme my kupili kompletne celu obyvacku t.j. skrinka pod tv, zavesna skrinka, 2 policky a komoda... takze asi tak...
Heni ja myslim ze to bude zubkami, ako Silvus napisala nalievaju sa a tym teplota stupa a klesa. aj mama mi vravela ze to by asi len zubky mali byt. inac ked sa ti bude dat kukni mu do hrdielka, staci ze len malinko mu pritlacis jazycek dole a uvidis ci ma hrdielko zacervenale, potom budes mudrejsia. ale to by teplota tak rapidne neklesala a stupala. aspon co mal moj malinky to hrdielko zapalene mal proste teplotku a vacsinou rovnaku. a ked mu klesla uz nesla naspat.
heni no co,ako ste dopadli u doktorky? dufam,ze to je naozaj len tymi zubkami...
mima, tak asi mame to iste ako si pisala..... ma trosku zapalene hrdielko, tak mu dala samozrejme ATB, ale ze to moze byt aj nalievanim dasien, ze vtedy deti tak ochoreju ☹ v noci mala zasa 38,8 a rano po sirupe mu teplota opat klesla...len stale chce byt pri mne a ked ma nevidi, place, v noci sa stale budil ako keby ho nieco bolelo ☹
v pondelok mame ist na kontrolu, tak dufam, ze to prejde ☹
budeme drzat prsteky heni,aby ste boli po liekoch hned fit...
dakujeme, hadam to cez vikend prejde 🙂 v noci sme mali zasa horucky, cez den bol uplne ospaly a k veceru uz ozil 🙂 ale tie ATB su hnusne, vobec ich nechce zjest, zlosti sa, place, tak mu ich musime davat nasilu ☹
juuuuuuj to mi je luto heni... my sme mali nastastie chutne atb,prvy krat mali taku zuvackovu prichut a druhe boli bananikove,takze pri nich mlaskal... ale uvidis,ze ked mu zacnu zaberat,bude zase ok... malicky,normalne mi je smutno z toho aj za teba... daj malinkemu pusinku za nas s adriankom,nech je rychlo zdravucky,drobcek... ☹
mima, dakujeme pekne, ze na nas myslite...ved oni su take vonave sladke (Cefzil) a jemu nechutia ☹ ☹
ale sa mi zda, ze uz to je na dobrej ceste, teplotu uz nema od obeda, teraz sa prebudil a chcel sam mliecko 🙂 vcera ani dnes poriadne nejedol, zo vsetkeho par lyziciek, len som mu davala mliecko a nutila caj ...
ahojte,
heni ako citam aj vy ste xorucky ☹ aj nasho Ivuška daco obxadza, ma soplik a je taky mrzuty...mozno dalsie zubky no neviem... 😒 dnes v noci bol 17x hore, uz som nevladala k nemu vstavat, tak som si ho supla k sebe do postele...ocka sme vystahovali do obyvacky a mi sme si tam troonili na velkej postely 😒 aj ked nerada ho k sebe na noc beriem aby si nezvykol...
jaaaaaj konecne je pekne pocasie, ale zas soplime 😠 😠 😠
heni skoro sa uzdravte 😉
inak dnes ma byt 32 st no to som zvedava....ale zatial tomu vsetko nasvedcuje 🙂
ahojte, čítam, že tu tiež samé choroby! čo to?! to tými zmenami v počasí azda... ja čakám do zajtra, ráno idem na krv, podľa výsledkov mi povedia, koľko musím jesť tieto druhé antibiotiká, no hrôza, toľko liekov, ale včera som už neležala, veď to sa nedá, tak dlho mi to trvá a už sa necítim zle... malý je zatiaľ zdravý, ale to možno tým, že doňho z materského mlieka idú tie moje atb 😠
ale je tu krásne počasie, my sme včera len s mojím mužom boli pozrieť na výstave na mojej škole, pozrela som si práce mojich exspolužiakov, aj smutno mi miestami ostalo, ale potom sme sa vrátili pre fedorka ku svokrovcom a aj som zase zabudla 🙂 dnes pôjdem tiež na takú prechádzku, už nám je málo táto jedna izba, dieťa expanduje.
a kým som bola chorá v piešťanoch, moja mama mi rozmaznala dieťa. sme z toho boli včera úplne hotoví, neviem, či naňho nejde tá taká detská úzkosť, či to nie je priskoro, ale odmieta zaspávať večer v tej posteli na bruchu, až keď je úplne vyčerpaný, tak povolí. spokojný je len na rukách, ale ja teda nevládzem, veď má niečo cez sedem a pol kila 🤐 no lenže moja mama hotová že bábätko bábätko, tak ho učičíkavala celý týždeň a dajako sa mu to zapáčilo.
inak baby, vy dávate deťom každý druhý deň mäso? mne lekárka povedala, že mám striedať jeden deň mäsko, druhý deň žĺtok. vôbec neviem, ako mu to budem kombinovať, čo s čím.... doteraz som ohrievala len výživky, alebo som len jeden druh zeleniny uvarila a to mu dala. ani polievky som neskúšala...
a do mrazničky dávate niekto jedlo? máte na to špeci poháriky (videla som tie via od aventu), alebo do čoho to mám dávať.. nesmú sa používať tie sklenené z detských výživ?
heni tak to je super ked uz si sam vypytal papkat,to uz je ozaj na dobrej ceste... ked ste prvy den bez teploty od obeda,mozes cakat,ze este navecer vystupi,ale uz urcite nie tak vysoko ako predtym... teda hovorim z vlastnej skusenosti,ale ako tak citam tak mate taky isty priebeh choroby ako sme mali my...
roma ja davam malemu 5x do tyzdna masko, 1x zltok a jeden den mu robim vzdy len taky zeleninkovy... do mraznicky som jedlo malemu nedavala,ale nemyslim si,ze sklenne vyzsterilizovane pohariky by mali robit nejaky problem,to skor umele alebo saciky,ale sklo asi nic... a ked nevies recepty pozri si na nete alebo si kupuj kazdy mesiac mama a ja... je tam kopec dobrych clankov a vzdy tam je jedna strana s dojcenskymi receptami... nebyt toho casopisu,tak neviem co by som vymyslala varit mu...
baby my sme vcerajsi krasny den vyuzili uuuuplne na plno, 10 hodin v kuse sme boli vonku!!!! vysli sme na dvor o stvrt na 11 a domov sme prisli o pol 9 vecer... aj sme papali vonku,spinkali,prebalovali sa, no cisty bezdomovci... malemu som na dvor vytiahla aj bezku, hojdali sme sa, chodili, vecer grilovali,adko stihol spat korku z 3 chlebikov by mu nebolo luto,ze my vsetci jeme a on nic nema, kamaratka prisla za nami,no proste uzasny den... uz dlho som sa necitila tak dobre,ale vecer som padla do postele dole nosom,ledva som sa osprchovala... a dnes tiez mame na plane ist von niekam na terasku na kavicku do mesta,ked mame poobede tatinka volaneho, na zmrzku a dalej uvidime co "vítr dovane" 😀 zelam vam konecne krasne letne dni a uzite si ich s drobcami!!!
tak od vcera uz teplotu nemame vobec, ani na vecer, ani v noci sa uz neobjavila 🙂 hura!!!! vcera ho este podvecer tak prehnalo, ze sme mali okakane vsetko okolo, tak vystrelil, ked som ho prebalovala 😉 si mu aj to pomohlo 🙂 no je este ospaly, sa mi zda, ze spi viac ako obvykle 🙂 🙂
roma, ja mu jedla mrazim, vzdy uvarim viac a ma na par dni, davam to do plast. doz...v Ikei som kedysi kupila taky set doz a bolo tam strasne vela malinkych, akurat porcia na jeden den, tak do toho to davam 🙂 a zltok kazdy druhy den je asi vela....my jeme tak ako mima, zltok mozno iba raz za 2 tyzdne, ked ma napadne, aj to mu davam len polovicu 🙂
jumca, skore uzdravenie aj vam...asi je nieco vo vzduchu, ked sa to tak lepi na nasich drobcekov 😒
a to si aj vladala tolko napocitat, ze 17x 😝 😝 ? ja rano nikdy neviem kolkokrat bol hore, ked mame horsiu noc 😒
mima, to ti verim, ked je uz teplucko, je to parada byt cely den vonku, my sme tiez predtym, ked bolo teplejsie ,boli takmer cele poobedia u svokrovcov na dvore a tak mi rychlo ten den ubehol 🙂
heni to som rada,ze atb zabrali a ste uz ok... veru vcera mi to strasne rychlo ubehlo,ale vecer som uz fakt ledva stala na nohach... a dnes sme mali konecne poobede tatinka len pre seba tak sme boli v meste na zakustek,na zmrzlinku,prejst sa ako mlada rodinka.... jaaaaaj,taka som bola pysna a stastna,ze konecne aj JA idem s celou rodinkou a nie sama len s malym... 🙄
Ahojte maminky,
...tak aj nas dnes zacal trapit soplik, hned od rana mi malinky kychal a spustil sa mu aj soplik. Bol z toho nanic, len sme davali kvapky, odsavali a utierali nostek. Hned ako ma videl,ze mu idem k nosteku, sa rozplakal. Tak je cely cerveny, ocka od placu, nostek od utierania...no, snad to prejde. Nemal ani horucku a ani ospali nebol. Len si suchal nostek a kychal (ako nejaka alergia), snad nie na slnko.
..och snad sa vsetky nase deturence daju rychlo dokopy. Dievcence, radsej nech mame sopel my a nie nasi malinky anjelikovia.
cauko cauko,
no heni zacinam si mysliet ze maleho trapi nejaka alergia na bud topole, pokosenu travu, alebo ja neviem na co.... lebo to nema stale ale len obcas ked prideme z vonku domov... 😒 dnes to uz bolo lepsie ako vcera ale stale to nieje celkom o.k.
inak sa musim poxvalit vcera vecer nam vysiel dalsi zubok, a dnes maly ked sedkal v ohradke povedal: kde je tata???, a od rana sa nazastavil, furt len tata, tata, a tata....
kati tak uz aj vy soplikujete, no pekne... inak dnes bol dobry hic... 😎
Ahojte, ...jumca no super, ste dobre sikulky. 😀
..aj ja mam pocit, ze to je ako alergia. Dnes uz soplik skoro nic, len mal napuchnute ocka...take uplakane stale (aj ked neplakal) a ked sme vysli do mesta tak si zacal suchat nostek a kychat jedna radost. Takze prechadzky az okolo 15.00 najskor a este doobeda. Na obed budeme spinkat v postielke, pekne si zatiahneme otvorime okno a bude.
...dievcence, snad vam to rychlo prejde. Zajtra ma trosku sprchnut.
heni ako? uz ste ok?
jumca a katka ak mate podozrenie,ze to je alergia chodte co najskor k doktorke nech drobcov poriadne vysetri,cim skor sa alergia podchyti,tym je vacsia sance,ze sa vylieci alebo bude len uplne minimalna... ja som mala tiez pocit jednu dobu,ze adrianko ma alegriu na psov,doktor ho pozrel ked som mu to povedala,povedal ze nevidi nejake lekarske priznaky alergie,ze aby som ho sledovala ked pride so psikmi do kontaktu,ci to bude robit dalej a ked ano,urobia sa odbery, vysetrenie na ocnom a tak,ale nastastie sa nam to nepotvrdilo a bola to ozaj len nahoda...
baby veď im skúste dať fenistil, niektorí lekári to dávajú pri každom detskom soplíku, alergia je rozšírená. dáva sa toľko kvapiek, koľko má bábo kilogramov, dva alebo trikrát denne.
mima no veru asi mas pravdu uz som dnes na to myslela....v piatok ideme na poradnu, tak sa hned na to popytam.... 😉
dnes uz skoro vobec nesoplil maly... 🙂
ozaj dnes som bola s Ivuskom v parku a bolo tam neskutocne vela komarov...som mu musela dat sietku na kocik...a ja som cela dostipana!! 😠 😠 😠 musim si dat fenistil na to....
roma to su aj kvapky fenistil???? som ani nevedela.... 😀
Ahojky...Roma, vyskusame. dakujeme za info, a tiez planujem na poradni sa s doktorkou pobavit na temu alergie. Ideme az 22.ale to snad vydrzime, soplik uz uplne zmizol...mozno to bolo len z toho prveho tepla.
Jumca, tie komare nie su len v parku...su uplne vsade, aj u nas na dvore je ich strasne vela...to z toho dazda a teraz z toho tepla. Nejak si asi nenavyberame.

no u nas cely den neprsalo,iba 2x sprchlo,takze sme boli vonku a uz je vsetko ok... taka som rada... uvidime co nas caka dalej... 😒 ☹