Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
dobre ranko po dlhsej pauze 😒 ale ako tu uz niektora z vas napisala casu je menej a menej, deticky zamestnavaju... 😀
vidim ze vsetci xlapcekovia tu krasne rastu a su z nix veeeeelky fesaci a sikulkovia 🙂
my sme mali teraz v sobotu 70tku, tak par foteciek Ivušenka z oslavy... ( na moje pocudovanie sa vobec nebal hlasnej hudby a cudzix ludi a uplne super sa bavil a putoval z ruky do ruky... 😉 )
jumci, mas pravdu, ja sa cez den uz vobec k pc nedostanem ☹ ...aj ked mam snahu si ho zapnut, hned je Samko pri mne a stucha kde sa len da 🙂 Ivusko je uz velky fesacisko a vidno, ze sa mu na oslave pacilo 🙂 🙂
dnes bol otrasny vietor, takmer cely den sme boli doma...uz mi rohy rastu, lebo aj zajtra ma byt zle pocasie ☹ ☹
Ahojky,...konecne uz neprsi...ale zas fuci vetrisko. Boli sme aj vcera vonku (aj ked bol vietor ako blazon),lebo s malinkym sa nedalo doma vydrzat. Stvornozky uz je nezadrzatelny, nikde nemoze ostat chvilku sam...vcera sa asi 200krat vyvalil, buchol sa a aj tak pokracoval dalej...ja uz som taka unavena, to dieta nema chvilku pokoja. 😀
Jumca, malinky je super...ako to bezi, to je az nenormalne.
Heni, daj potom foto z plavania...to bude super.
ahojte,
veru baby mate uplnu pravdu... ja sa k pc vzdy na xvilku dostanem ln ked maly buva, aj to len obcas ked nemam inu robotu 🙂 dnes otrasne fuka, tak neviem ci pojdeme von ale sak aj teraz som ho zababusila a buva na balkone 😀 😀
konecne nam dorabaju to zateplovanie na baraku, tak uz bud klud a pokoj 😉 no a na piatok sme s muzom objednali tepovaca tak nam komplet vytepuje cely byt aj sedacku... 😅
veru tak take su tie nase deti uz sikovne a samostatne zo dna na den viac a viac... 😉
mima ozaj gratulujeme ku krocikom samostatnym 😎
jumca, potom daj vediet ako ste boli spokojni s tepovanim, chcela by som vytepovat sedacku tak ak mozes potom mi napis kontakt.
mima aj my blahozelame k prvym krocikom
dnes mame poradnu tak sa snad este vecer ozvem ako sme dopadli.
ahojte maminy a syncekovia 🙂
maji jasne poslem ti kontakt sms-kou ked xces. to je nejaky muzov znami a slubil ze nam vytepuje cely byt + sedacku + ram nasej manzelskej postele a to len za 20€... som bola milo prekvapena ze je celkom lacny 🙂 😉 naposledy muz daval tepovat ked som bola v porodnici a to volal Jasenovského a tomu platil 55€!!! a to sa mi zda velmi moc.... tak ked tento povedal ze nam to spravi za 20 bola som rada 😎 a auto vytepuje za 10€ tak muz povedal ze da aj auta vytepovat 😀
inak maji ako na poradni???? 😎
ozaj som vam zabudla povedat ze v tescu su akcie na vyzivky a na pampersky.... 😵
jumci, ake vyzivy maju v Tescu? vdaka za infosky 🙂 🙂
uz som pozrela na nete letak, tak vidim, ze Hamanek za 0,39 € 😀
maji, ako poradna?
caute maminky, poradna dopadla super, maly ma 9200g, 75cm som videla JA a sestricka dala ze 73.5 ale na tom vobec nezalezi xixixi
uz mame papat aj cestoviny, biele pecivko s detskou sunkou - inac maju ju v Bile a je naozaj velmi dobra, ked ukoncime 10m tak mame zacat papat biely jogurt, raz tyzdenne detsku krupicu no a to hadam je vsetko.
maly sa predvadzal jak v cakarni tak pri Dr 😀 😀
no a najblizsie ideme v septembri a uz aj s ockovanim tak sa uz teraz netesim. ale poviem vam kupili sme koberec a Samulko sa mi naucil pekne si sadnut ked je na 4roch aj ked lezi, no a lozi dozadu xixixi volajako sa mu nedari dopredu, ale Dr vravela ze je to OK, dolezite ze je na brusku a to on je naozaj velmi rad, cele dni sa tak prehra ze cuva, sedi atd.... 😀 😀
ja som si dnes bola nakupit v DM nejake tie vyzivky ovocne s vlockami. Inac som mu kupila 2x mliecko Nutrilon2 a k tomu bol zupanik pre SAmka uzasny, a stalo to 29 aj nejake centy, takze super cena. najlacnejsi ho kupujem v DrMax za 15.60. no uz som sa volajako rozpisala, tak idem spat.
dobru noc
ahojte 😉
Davidko zaspinkal tak mam chvilocku casu sem mrknut.
Jumci Ivko je krasnunky🙂 A na tej posldenej foto akoby vidim Davidka, nema rad ked ho nejake deti moc stiskaju, teda aspon tak Ivko vyzera ze sa mu to nepaci.
corasone Samko je uz velky drobec 😀 To my mame o 1kg menej, ale hlavne ze su zdravucky.
Takze aj sunku detsku by som uz mohla davat? Lebo to mi moja dr nepovedala. Ja uz davam obcas biely jogurt, aj pecivko a chleba strasne lubi, aj cestovinky davam uz davnejsie. Inak corasone Dmko navstevujem tiez velmi rada🙂)
Ja nakupujem najradsej v lekarni v Priori, alebo pri nemocnici maju aj najlacnejsi Nutrilon, ale vraj je aj na Trajane lacna lekaren.
Na to ockovanie sa ani ja netesim, uz sa nam to blizi, ale radsej na to ani nemyslim.
V nejakom 18mesiaci je ake ockovanie? Lebo som citala dost neprijemne veci na reakcie a strachujem sa z neho viac ako z tohto tretieho preockovania.
Ahojky, tak aj my sme boli vcera na poradni...mali sme 7420g (ale Maximko sa vykakal az ked prisiel od Dr. domov 😀 ), a meriame 63,5cm...skoro nic sme nevyrastli (0.5cm) a ani sme velmi nepribrali (250g)....a to uz papame skoro vsetko. 😝 (to co mozeme).
Inak....som v soku...nam doktorka povedala, ze uz mozme davat rozky a chlebik...ze to mozu deti po novom uz od 6.mesiaca. A aj ovocicko...mozme vo velkom papat...a mame aj pomalicky skusat citrusove veci (ze je dobre to vyskusat este kym je Maxik kojeny)....tak neviem, ...vsetci hovoria nieco ine.
No a nas frajer uz lozi ako drak...doktorka bola v soku, ako sa hodil u nej v ordinacii na styri a preliezol jej celu postel a nakoniec sa ani nechcel odvazit po leziacky, tak sedel na vahe...je to mala nezbedna sikulka...asi taka ako vasi malinky drobci. 😝
kati, my mame to iste pri vazeni, Samko uz par mesiacov na vahe nelezi, ale sedi a stucha naokolo 🙂 pribrali ste pekne, to uz od pol roka nebudete tolko priberat, nelakaj sa, bola si zvyknuta sa vacsie prirastky, ale to uz tak nebude a ked ti uz lozi, tak to uz vobec 🙂 🙂
Silvi, my mame tiez nieco vyse 8kg, Samko mi uz moc nepribera, aj ked papa vsetko rad radom, ale strasne sa hybe cely den, tak mu vytravi 😉
maji, my jeme cestoviny tiez uz dost davno a jogurt som mu uz tiez dala 🙂
inac, detsku sunku som kupila (pre seba 🙂 ) v potravinach v Kocke a je fakt dobra 😉 ... ja Samkovi zatial este nedavam, zaradim mu asi az po 10. mesiaci...uvidim, niet sa kde nahlit 🙂 🙂
ahojte maminy,
tak konecne to dnes vyzera na krasny slnecny den 🙂 🙂 aj ked vetrik este stale pofukuje, dufam, ze uz to bude na normalnu prechadzku 😝
chcem sa vas opytat, obuvate doma drobcov do nejakych topanociek ci papuciek, ked uz stoja a zacinaju krocikovat? Samka som mala doteraz iba v ponozkach, no zacala som mu davat take pevne platene topanocky, len neviem, ci je to dobre, 😠 no pride mi, ze ma aspon pevnu nohu a nesmyka sa mu...aj ked sa mi zda, ze mu pri lozeni zavadzaju 😉
Heni my mame uz prechadzku za sebou a je pekne vonku, az na ten vietor, ale hlavne ze neprsiiiiii!
Ja Davidka uz davnejsie obuvam do papauciek takych pevnejsich a ma aj topanocky na von take pevne, lebo mi zacal chodit na spicky ale uz ho to nastastie preslo. Myslim ze je lepsie aby mal clenok spevneny. Ja som najskor chcela take tie ulne pevne, ale boli strasne tazke a aj predavacka mi povedala ze je nevhodne k prvym krockom kupovat taketo ozruty tazke.
Tu je foto kde su mu najlepsie vidiet topanocky ( su uplne super) a aj modre papucky na doma 🙂
silvi, aj my mame tie iste papucky tie modrunke. a nas ma toto istu hupacku len v zelenom 🙂 😉
a heni ja som teraz kupila v kocke hore v obuvy ortopedicke papucky su uplne super a vobec nevyzeraju ako papucky. zatial ix ma len na doma ale uz mu ix zacnem davat aj na von lebo xce uz aj po vonku xodit 😎 na fotke ix je vidiet...som s nimi spokojna a maly tiez. stali 8€ a mali aj velky vyber v tej obuvy. 🙂
jumci ja som kupila tie hnede topanocky tiez v Kocke, je tam dobry vyber a aj ceny su lepsie ako inde.
Tie topanocky si na suchy zips? Sa mi zda ze nejake take som tam videla.
Ivkovi sa na tej oblubenej hupacke paci? lebo David by tam mohol sediet a hupat sa aj hodinu 🙂
baby, my sme tiez kupili predvcerom v Kocke take platene clenkove topanocky s volnou spickou a zapinaju sa na taku pracku, snurky u nas nemaju uspech, hned su rozviazane 🙂
v tej Kocke maju pekny vyber topanociek a za dobre ceny...urcite tam budeme nakupovat 😉
silvi, ta hupacka je dobra vec, aj Samko vie v nej dost dlho vydrzat 🙂 🙂
jumci, Ivusko je uz velky chlapisko na tom konikovi 😉 ...papucky vyzeraju byt paradne...poslem aj ja foto tych nasich, ked ich odfotim 😀
ahojte baby... po dlhsej odmlke sa znovu pridavam.... ked riesite tie papucky a topanocky, na doma nedavam adkovi nic,skusala som,ale sam si ich stale vyzuval lebo mu v nich bolo nepohodlno a to sme vyskusali vsetky mozne varianty papuciek,aj take co boli uplne ako pierko lahucke a makunke,ale nechcel ich,tak mu davam len ponozky s protismykovou podrazkou... a po vonku mu davam normalne topanocky, kupujem mu z deichmannu, nemaju tam nejake prehnane ceny a dobry vyber aj pekne kusky, take imageovky 😀 a ked je vonku a ma topanocky tak neprotestuje a nevyzuva si ich... ma uz svoj rozum drobec maly... akurat teraz som mu kupila na akcii jedny uz na jesen,lebo maly akciu na posledne pary a z 32,90 stali 4, 95 a mali akurat 21 posledne,tak ked ma teraz 19 do toho septembra mu nozicka viac ako o 2 cisla nenarastie si myslim a za 9,95 na leto take sandalky,ale so spickou aby mu neutekala nozicka von...
a k tomu papkaniu,ja davam malemu chleba a pecivo uz asi 3. mesiac, cestovinky papame uz od 5. mesiaca, kasicky kupovane detske uz od 9. mesiaca, ovocie uz teiz papa skoro vsetko aj melonik uz ochutnal, rybezle zo zahradky, maliny, jahodky auz aj trosku citrusovych veci,ale zatial len vo vyzivke pomiesane s bananikom a broskynami... sunku ani taketo veci som mu este neskusala davat a ani sa tak skoro nechystam,aj ked je "detska" ja tomu moc neverim... ci je detska alebo normalna je tam tak ci tak strasne vela konzervantov a neviem este akeho "bordelu"... ved v zivote sa toho napapa este dost...
ahojte!
vraciam sa z dovolenky z piešťan, ktorú som strávila znovu za múrmi a s tretími antibiotikami 😔 druhý deň mi opuchli uzliny pod sánkou, šla som k mojej starej lekárke, ale mala dovolenku, tak som šla na pohotovosť. najprv tam ani lekár nebol, že je na obchôdzkach, keď prišiel, už bola plná čakáreň a vybavovali dospelých a deti museli čakať, hoci pediater tam bol tiež, ale že majú len jednu ambulanciu. no hurá systém.... lekár mi úplne vynadal, že prečo jem zmrzlinu, obhajovala som sa tým,ž e veď som vyše týždňa bola zdravá, on že no aj tak, a ešte máte dieťa a takáto nezodpovedná! tak som klopila zrak...
snáď už na mňa nič nesadne, troje antibiotiká, to je hrozné, možno je to tým, že tie bacily sú odolné na penicilín a ja mám len také penicilínové mutácie...ktovie.
no ale chvalabohu f je zdravý, má už 4 zuby vonku, ešte som si nezvykla, ako vyzerá so zubami, snažila som sa to sama odfotiť, ale nepodarilo sa mi. tak poprosím muža.
klop klop aj sám zaspáva v posteli, od únavy, to ma vždy veľmi poteší. dávam mu ožužlávať chlebovú kôrku, to mu veľmi chutí. konečne mi zje aj nie zmixované ovocie, resp. fičíme tak s popučeným banánom. ale obedy mu mixujem celé.
máme pampersky active baby, po dlhšej dobe som mu kúpila, lebo som mala pauzu s tým, že mi začali smrdieť, aj huggiesky, ale keď oni sú najtenšie a najmäkšie, tak osm znovu kúpila a teraz len počúvam (čo cítim aj ja), že je pokakaný alebo pocikaný a pritom nie je a plienku má pomerne chvíľu. no a po noci to smrdí jak verejný záchod 🤐 vy ste asi ok, čo? pritom keď mu dám babylove, tie sú síce hrubšie, ale aspoň nie sú tvrdé, tak to tak nesmrdí.
aké máte fajn topánočky, my máme len také nijaké, ktoré si aj tak vyzúva, takže najnovšie mu znovu dávam len ponožky. f ešte ani riadne nelozí, len sa pohupuje. akurát vie ísť dozadu, ale to mu je dosť na figu, keď má cieľ pred sebou.
tak pekné dni želám!
dobre ranko 🙂
no kati Maximko je uz uplne veliky a krasunky 😎 🙂 boze jak to leti...tod sme sa v zime 1 krat stretli si pamatam aky bol malinky a zababuseny a teraz uz no super tie fotky kde ide za zajacikom 😀 😀 😀
veru silvi Ivko obsedi na hupacke aj hodinu, velmi ho to bavi 😎
este ma napadlo ze som minule kupila malemu topanocky celokozenne nadherne cervene na snurky za 14€ v tom detskom obxode pri Satelite vedla hnihkupectva. aj tam maju celkom pekny vyber ale treba davat pozor nie vsetky tam ma ortopedicke 😒 ale sa mi velmi pacili tak som ix Ivuškovi kupila. mamina mi potom povedala ze na to ze su cele z koze aj vo vnutri je to dobra cena 14€.... 😉
maju tam aj papucky ale drahsie nez v Kocke. v kocke su papucky najlacnejsie ( to mi mamina zistila ) stoja 8€
vcera sme boli v tescu a povodne sme sli len kupit tie akciove vyzivky a plienky a jaksi sme tam nexali vyse 150€.... 😒 muz mi potom nadaval, ale no sak nekupite morcacie prsia ked su v akcii za 4€/ kg????!!!!! mrazak znese no nie? 🙂
dnes to na slniecko nevyzera, ale nexajme sa prekvapit....
pekny den maminkam aj detickam 😅
dobry vecer mamicky...deturence buvaju? Davidko pred chvilkou zaspal 🙂
Posledne dni sa nam stava ze ked si nieco zaje pred vecernym mlieckom napr kukuricne chrumky alebo dnes si dal chlebik tak sa nam povracka ale vyvrati skoro vsetko mliecko. Asi mu nerobi dobre ked papa nieco minimalne pol hodku pred mlieckom, alebo to spapa schuti fakt neviem 😒
kati malinky je vo vode poradeny, ako zvladal potapanie? Vyzera statocny 🙂
jumci to je tak vzdy ked sa vyberieme do hypermarketu...ja tiez idem kupit len konkretne veci a potom mam nahadzane v kosiku aj to co som vobec neplanovala a suma pri pokladni ma nemilo prekvapi.
Stale hovorim ze musime nieco usetrit ale vobec sa nam nedari 😖 No co mozem usetrit z materskej? Ked cela ide na poplatky 😠 a z muzovej vyplaty zijeme.
jaaaj veru silvi mas uplnu pravdu u nas je to nieco podobne... ☹ tato blba doba!!! ale paradoxom je za par rokov budeme aj tejto blbej dobe hovorit ,, stare zlate casy ,, .... a to ma fakt rozculuje!!! 😠 ale je to tak a na tom nic nezmenime... ☹
aaaaale hlavne ze mame deticky zdravucke ( klop klop klop ) to je najdolezitejsie no nie??? 🙂 😎
pocasie sa nam celkom podarilo a vikend mame celkom pekny... 😀
maminky je vidiet ze sa nam oteplilo a vysli slnecne luce 🙂 neni tu nikoho.
my sme sa dnes boli u davidkovej krstnej kupkat vo veeelikanskom bazene, maleho som mala na rukach a pacilo sa mu vo velkej vode,bol taky unaveny ze hned jak som ho dala do postielky zaspal. Aj mne uz klipkaju oci, je pravda ze slniecko dodava energiu?? ved ja som uplne hotova a to preto ze som skoro cely den bola vonku.
No a musim sa pochvalit...uz mame kupenu a namontovanu sedacku na bicykel, dnes sme sa teda aj vozili 🙂
Papkali vasi drobci kozlacie masko? Lebo MM ide par kg kupit tak vyskusam dat davidkovi, je to z mladeho kozliatka, teda uplne chuducke.
silvuska no moj maly take masko urcite nepapal a priznam sa ze asi ani ja 😀 😀 😀
horuco je az moc, ale radsej tak i ked aj dazdik by sa zisiel aby sme polievat nemuseli.
dnes som bola s tescu a kupila som drobcovi opalovacky ze 2ks za 2.50eur, super cena.
inac sa tiez musime pochvalit uz mame 4 rezaky takze dokopy mame 6 zubockov 🙂
maji parada gratulujeme 🙂 😉
silvi super a ako sa Davidkovi paci v sedanke??? aj my sme uz objednali, zajtra by mala prist, tak ocko nam ju namontuje a sup sup na vyletik na bicykli... uz sa tesim 😀 😀 😀
vcera sme boli pozriet moju dvoj rocnu sesternicu s Ivkom a mali napusteny bazenik aj detsky aj velky dospelacky, tak sa Ivuško poriadne vysantil a unavil. Hrali sa vo vode, spliexali... no sranda na nix pozerat.... 😀 ked sa dokupali bolo viac vody vonku ako v bazene 😀 😅 a vecer zaspal ako spalek, no polozila som ho do postielky a tusim behom minuty zaspal....taky bul vyhrany a unaveny 😵 ale ja tiez, tieto horucavy ja moc nemusim.... mne by stacilo keby bolo cele leto do 25st...aj s malym xodime von takto z rana do tej max 11 aby sme boli uz doma a potom az po tej 16tej... 😕
pekny den 😎
Ahojte maminky....fakt mame horuco...nevedeli sme sa dockat kedy bude teplo a teraz cakame kedy bude trochu prsat 😀 . Nikto nam nevyhovie,...ale Jumca mas pravdu stacilo by cele leto tak 28 stupnov.
Dievcence a tie nosice na bike..no super, ja by som isla s malikym okamzite...zavidim vam.
No...a uz sme hore...bezim dopisem vecer.
pekny vecer maminky 🙂
nas maly dnes cely den plaval vo velkom bazene a potom sa aj clapkal vo svojom malinkom a uplne vystaveny odpadol v postielke 😎 😀 poviem vam tieto maximalne teploty maju aj svoje + , maly sa vzdy tak unavy pocas dna ze vecer uz nevladze ani zmurkat 😀 😀 😀 a potom krasne spinka celu noc....
ked budem mat cas dam aj fotky ivka vo velkom bazene 😉
baby a este som sa vas xcela opytat ake mate golface pre anjelickov??? v akyx karax sa vozia vase deticky??
pekny a konecne uz trosku xladnejsi vecer 😵

maminky tak super ake mate sikonve deturence, dobre sa na nich pozera aki su sikovnici. my sme dnes mali 9 mesiacikov, Silvuska aj Davidkovi blahozelame k 9 mesiacikom a aj Samkovi on mal 16 teho blahozelame.
ale sa nam pekne teraz rozprsalo, dobre sa bude spat, ja som pri malom zaspala, teraz som sa prebudila tak som bola spravit mliecko, cajik aby sme mali na noc.
pekny vikend zelam vsetkym.