icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

renitri
12. jan 2013

@1katkas hej zajtra pouzijem ;) aha. Ja som si uz na lekarov zvykla a ani sono u gyn mi nevadi lebo som chodila ba folikulometriu.

sjusiquatro
12. jan 2013

@alex2201 Ahoj a kedy si mala poslednu m?ja som mala 26.12. a teraz mam take bolesti v podbrusku tak neviem...hádam to vyjde....v pondelok si musim urobit test ja mam tiez tak toho 20 dostat krámy....

marse
12. jan 2013

Ahojte tak ja som to nevydržala a urobila som.si test a bol tam duch 🙂 zatiaľ sa predčasné netešil a o pár dni test zopakujem. PM bola 20.12 takže to je aj tak este skoro

alex2201
12. jan 2013

@sjusiquatro ahoj ja 20.12 ale mam 30dnovy ciklus ;) ja som si dnes rano robila zo zvedavosti test a len duch tam bol, urobim o 2 dni snad zosilneju ,
;)

ladywitch26
12. jan 2013

@maci_267 zena, ty nie si normalna 😀 vsak bud rada,ze nezvracias...ja som pri obidvoch tehu zvracala kazde rano od 11tt do 6teho mesiaca. kazde rano! bez vynimky. co by som ja dala za to, keby som toto tehu negrcala.... 😝

ladywitch26
12. jan 2013

@sjusiquatro pozeram,ze znama tvar...nebodaj aj tu sa stretneme? 😀

ladywitch26
12. jan 2013

@andy03 citis sa staro? ja som mala 28,ked som mala prve a teda vsetky kolegyne mi vraveli, ze aka som mlada 😀 tu zeny na deti ani nemyslia skor ako po 30ke 😀

1katkas
12. jan 2013

@lenusik123 ahoj, mozme si podat ruku, ja mam totalne upchaty nos a pri fukani ma hlava boli..neviem ake kvapky si mozem dat tak pouzivam vincentku to je prirodna voda
@maci_267 ha som pri prvom ani raz nezvracala dufam, ze to aj pri druhom tak bude 😀

1katkas
12. jan 2013

@renitri tak potom pridaj foto.. mne robil problem odber krvi, ale ako tak som si pri prvom tehotenstve zvykla.. inak uz aj pozeras na nete kociky a vybavicku? ja uz mam kocik vybrany aky chcem 😀

maci_267
12. jan 2013

@1katkas ahoj, na upchaty nos mne pomaha slana voda s preji, ako aj ta Vincentka alebo Mar alebo Quixx.. Tiez mozu tehulky 😉 Asi najviac Quixx

maci_267
12. jan 2013

@ladywitch26 ja viem ze som sibnuta 😀 😀 Ale tak ok, budem stastna zatial ze to je takto, to musi byt priserne chodit do prace a este MHD a autobusmi ked necestujes nahodou autom a grcat tam medzi ludmi, si to nechcem ani predstavit.. v BA v MHD 😖 😀

strapadielko
12. jan 2013

Ahojte, ale ste toho popísali, náš malý ochorel, má teplotu, soplim aj kašeľ a dosť sa ľutuje, celý deň len mrnci, ja som unavenaaaaaa, že by som plakala, ani zuby si nevládzem ísť umyť....našťastie okrem tej únavy a miernej zápchy nemám nejaké ťažkosti.... Chcela som sa spýtať, beriete aj nejaké kolexné tehotenske vitamíny, lebo ja zatiaľ len tu kyselinu listovu, či to staci

sjusiquatro
12. jan 2013

@ladywitch26 no ved aj ja som ta tu zbadala....no hádam sa tu budeme stretávat 🙂

1katkas
12. jan 2013

@maci_267 mne najviac pomaha otrivin.. len to neviem ci ako tehotna si ho mozem dat.. a strasne ma boli hlava z tej nadchy

@strapadielko ahoj ja neberiem ziadne vitaminy.. pri prvom som brala asi mesiac dva.. ale teraz neberiem nic

mima86
12. jan 2013

ahoj, tak az teraz sa mi podarilo dostat na MK. Chcem sa len skromne pochvalit, ze minuly piatok u doktorky sa potvrdilo, co som tusila. Lekar nam nameral 9 mm a zevraj 5+2tt. V stredu prva poradna, tak som trochu nervozna. Chcela som sa opytat, ci ste mala niektora problemy s Rh faktorom krvnej skupiny. Lebo ja mam Rh negativny a viem, ze to moze sposobovat komplikacie.

1katkas
12. jan 2013

@mima86 ahoj, pokial ma aj tvoj manzel rh faktor negativ, tak tam komplikacie nebudu

ladywitch26
12. jan 2013

@strapadielko dobre ze si mi pripomenula, uz som zas zabudla zobrat tu kyselinu listovu 😀 budem si to musiet niekde poznacit

mijadave
12. jan 2013

@milagrosss20 no je to bezne ta zaha, a deti mam dve, toto je moje 6. tehu.... a na usg idem vo stvrtok, tiez dufam, ze tam uz nieco bude ;)

janin26
12. jan 2013

@veronikuskars dakujem 😉 dufam, ze sa ukaze. Nie, urcite sa ukaze 🙂

mima86
13. jan 2013

@1katkas ved prave, ze ma pozitiv

andy03
13. jan 2013

@lenusik123 no to treba zbehnut do lekarne oni ti poradia. ja mam homeopat. sirup stodal a su aj take cukriky dezinfikacne na hrdlo a mne babka dala propolis a ten kloktam a je super... vsak aj ja som sa divila lebo doteraz som nemala ziadnu chodobu nic..da sa povedat ze som odolna a zrazu kaslisko ako hrom.uz to sice preslo ale v piatok som si isla vykaslat aj pluca..strasneeeee
tak to si teda mala celkom dost vazne problemy..a beres ajnejake lieky ked ti stitnu vyoperovali?? a tak ja zasa zostavam ako cierna ovca lebo mna az ked som mala cerstvych 28 chytil nejaky ten materinsky pud 😅 dovtedy ma to nejako nelakalo..
no dufam ze ziadne ine choroby nas uz neprekvapia a vsetko bude zdraveeeeeeee

andy03
13. jan 2013

@milagrosss20 ked necestuje tak sedi dome pri pocitaci no toras :D :D ale verim ze sa to upravi lebo on sa strasne na babo tesi a je taky ten tatkovsky typ 😀 😀 😀 a toto je moje tretie dva neuspesne pokusy mam za sebou tak asi tak......... prve sa zle uhniezdilo a vyslo to v 7tt a druhe prestalo byi stdiecko v 12tt tak toto je nase tretie a dufame ze bude vsetko dobreeeeeeee

andy03
13. jan 2013

@ladywitch26 no ja som z mesta a prestahovala som sa na dedinu z kade manzel pochadza a tu bud sa vydavas tehotna alebo hned po svadbe otehotnies.......takze premer prveho baba tu je tak v23- 24-25r no a my sme uz skoro 4 roky spolu a az teraz to ne mna prislo ze by som aj chcela 😀 😀 😀 😀 ale ostatni uz vies blebe reci ze nemozeme mat deti a tak... vsak ako na dedine ze riesie veci do ktorych ich nic..a ja si tiez myslim ze okolo 28-30 je ideal cas lebo clovek si aj pocsetuje aj si nieco nasteri aj si byvanie poriesi a moze si babo vychutnavat na plno..nie?? 😀 😀 😀 😀

ladywitch26
13. jan 2013

@andy03 tak ja som sice tiez z dediny, ale u nas uz je trend, ze baby maju vacsinou az po 25ke prve dieta 😀 inak my sme sa brali, ked som mala 20r, takze tiez som prve roky pocuvala len to,ze kedy babo, ze naco sme sa potom brali, ked este nechceme. no ako keby kazdy, kto je zobraty, uz musel mat hned aj deti. no ale tiez si viem predstavit, ako stare babky spekulovali, ktory z nas nemoze mat deti. a teraz urcite spekuluju, aku specialnu liecbu sme podstupili, ked v priebehu 4 rokov 3 deti 😀

andy03
13. jan 2013

@ladywitch26 hahahahahahaaaaaha 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ze specialna liecba :D 😀 😀 😀
a to o tom babu to jako keby som pocula okolie nasebleee...svagrina bola tehotna hned mesiac po svadbe a druha uz 5 mesicov po pred svadbou 😅 😅 😅 tak my sme taka cierna ovca 😅 😅 a to sa vam teda zadarilo s tymi deturencami :D 😀 koooooooooopec radostiiiiiiiiii

ladywitch26
13. jan 2013

@andy03 no o dceru sme sa snazili pol roka, kym sa zadarila.po nej som zacala brat antiku popri kojeni, ale len dva mesiace, lebo sme rozmyslali, ze by sme zvladli aj druhe hned. tak som ju vysadila,ze vsak pri dcere to trochu dlhsie trvalo, tak hadam aj pri tomto druhom to nebude asi hned. ale som sa preratala,hned v novembri, ako som vysadila antiku som dostala mrchu a rovno na moje narodky sa zadaril maly. a este ma to ani nejako netrklo, ze mozem byt tehu, lebo som neocakavala,ze budem mat mrchu pravidelne hned po porode. tak som este cele vianoce vlacila 20kilove prepravky v robote. a teda ze som sa ich navlacila niekolko stoviek...az v januari ma napadlo spravit si test a ta prva ciarka bola este silnejsia ako ta kontrolna 😀 tak som si kupila digitalny, ktory mi ukazal,ze uz som minimalne v 7tt. ale to som si povedala,ze ked prezilo vianoce, tak prezije uz vsetko 😀 no a teraz sme zacali tak uvazovat, ze mozno uz aj tretie, ale chcela som pockat aspon do maja, lebo to ideme na dovolenku a nechcela som ju celu pregrcat. no ale zadarilo sa s 5mesacnym predstihom 😀

ladywitch26
13. jan 2013

inak uz sa smejem,ze som otehotnela pod natlakom. jednemu kolegovi v praci zena porodila na novy rok, dve kolegyne maju termin v polke februara, dalsieho kolegu priatelka caka v juni, jedna znama porodila na vianoce mesiac vcassie, suseda caka vo februari, byvala suseda teraz o tri tyzdne, najlepsia kamoska v marci a aby toho nebolo malo, tak aj segra caka prve v maji. a jej dve najlepsie kamosky cakaju tiez, vsetky tri v priebehu jedneho tyzdna, z toho jedna dvojicky. sa rehocem,ze keby to tak naplanovat chceli, nepodari sa im. 😀 a sesternica sa mi minuly tyzden priznala,ze caka v juli. no a okrem tej kolegovej zeny, co rodila na novy rok a mala dievcatko, tak vsetky tieto cakaju chlapcov!
no tak nebud tehu, ked vsetko dookola chodi s bruskami! 😀

andy03
13. jan 2013

@ladywitch26 ty si teda sikulkaaaaaaaaaa 😀 😀 😀 😀 😀 ta normalne obdivujem, lebo mne staci ked dve netere pridu uz sa chytame so svokrov za hlavu 😀 😀 😀 😀 ale je to podla mna vecou vychovy...a toto iste sa aj mne stalo 10.novembra som bola na kyrete a doki hovoril ze nevidi problem ze vsetko je ok ze po prvej mrche mozeme ist na to ze aj tak sa nam to hne durcite nepodari a po mesiaci ma tam mal nasackovanu lebo namiesto mrchy som dostala hnedy vytok tak som sa bala 😖 dal mi dufostan a teraz cakam, dufam ze to bude vsetko ok, no bojim saaaaaa

ladywitch26
13. jan 2013

@andy03 ja som mala teraz par dni hnedy vytok, ale vcera prestal. a tu o duphastone ani nechyruju, oni to beru tak,ze ak ma sancu prezit, ak je v poriadku, tak prezije aj bez toho a ak ma nejake vady, tak ani duphaston nepomoze.
inak uplne sama na decka nie som, vacsinou tu mam aj aupairku, kedze tu je materska pol roka a potom sup nazad do prace. keby som mala byt na materskej tri roky, tak sa s troma deckami zblaznim 😀

andy03
13. jan 2013

@ladywitch26 toto som akurat kamaratke vysvetlovala- hovorila ze jaku maju matersku v anglicku a v rakusku...len to je detail ze vy ste pol roka doma a my tu tri roky 😖 😖 ked sa to spocita tak dostane to iste len je to roztiahnute v troch rokoch..
a ma to aj svoje vyhody a aj nevyhody..vyhoda je ze si clovek v tej robote trosku porelaxuje 😅 😅 😅 😅 a potom su ti deturence vzacnejsie a nevyhoda ze si neni stae s nimi a clovek niektore veci presvihne ale to je zivot.
a uznavam to co si napisala ze ked babo neni zdrave a to tak byt tak ani milion liekov nepomoze..ked to tak ma byt tak to tak je..ja to tiez tak berem, len dufam ze do tretice to bude pre mna stastna trojka 😅 😅