Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
ahojte na kolko chodite s deturencami von ked je taketo pocko? Uz pouzivate vsetky fusak? Ja ju na obed davam iba pri otvorene okno zababusenu dekami lebo druha spi takze sa nemozme ist prechadzat na prechadzku chodime doobeda len teraz neviem kolko mozu byt take male mimi vonku predsa starsia bolo v tomto obdobi uz 5mesacna a to mi doktorka hovorila ze do -10v pohodicke.
@nika1985 tu u nas je cez den cca od 7-15 stupnov...chodim s nou von zvycajne okolo obeda abo po obede kedy je najteplejsie. Zimny overal som mala len raz ked bolo 8 stupnov, inac ma body,svetrik/mikinu, zimnu bundu, teplacky/polodupky a ciapku a na to deku,vrch z kocika. chodim tak na hodku, max hodku a pol. Ked fuka, tak je len na terase pol hodku kde tak nefuka. Ale ak bude pod 8 stupnov, tak overal abo fusak jej dam vzdy.
@marseillka tak mi sme mali dneska -1 ja s nou na obed ist von nemozem nema mi byt kto pri starsej tak chodime iba doobeda na max hodku lebo potom dlho spi snazim sa ich totiz nejako zosuladit a dat spat naobed aspon priblizne naraz a potom spi v kociku pri okne. Dneska mala body,gatuse,mikinku,overal deku taku hrubu na dva krat a to na kocik na vanicku. Ked som ju vybrala bola teplucka tak neviem ci to staci alebo je malo. Prisla som totiz nato ze fusak co mam ku kociku je nejako extra velky do vanicky asi je robeny prevazne na sportak a teraz dilema ako ho tam narvem aj s nou?
@nika1985 ja tiez sa bojim, ci malej neni zima...ale ked jej skusim doma chrbatik a rucky a celkovo, tak skor sa mi zda,ze jej je az moc teplo. Zima isto nie. A myslim, ze keby im bolo zima, tak to nejak daju najavo, alebo by boli chladne na dotyk. Lebo babusit do milion vrstiev a spotit sa tiez nie je bohvie co. Este horsie na chorobu si myslim. To je cudne, ved fusaky sa predovsetkym pouzivaju pre malinke babatka co su hlavne vo vanicke. tak skus ho tam dat a dat len tensiu deku plus vrch z vanicky.
@marseillka praveze ked tam dam fusak mala je tam taka nafutrovana ona nema rada byt natesno uvidim rozmyslam ze kupim len nejaky z bazaru na ten mesiac dva lebo potom asi uz bude musiet ist do sportaka ak pojde takouto rychlostou a to som merala vanicku lebo mi to nedalo a ma 76cm tak nechapem.
@nika1985 ja neviem co tie vanicky vyrabaju take malinkate...kedysi boli krasne velke 😒 tak jasne, zas aby sa tam nemala miesto ani pohnut to isto nie, by bola len nervozna z toho. a nemas kombinezku len? resp. taky overal zimny? a kolko mate cm ked uz sa chystate pomaly do sportaka?🙂
@marseillka jasne mam ale zas ked bude moc mrznut myslim ze to nebude stacit. Vies ze ani neviem teraz v polke decembra ideme na poradnu aj s ockovanim. Ale zda sa mi vacsia od prvej uz aj podla veci co nosila Saska ako 3-4mesacna ona uz nosi nieco je jej uz dokonca aj male. Pritom az tolko rozdiel medzi nimi nebol ked sa narodili iba 300g. Tak ja by som chcela aby zimu preckala vo vanicke ale ked tam bude uplne ze nafutrovana nic sa nebude dat robit aj ked by som ju chcela udrzat co najdlshie vo vani aj kvoli tomu ze tam je pekne v rovine a je aj viac chranena.
@nika1985 no hej, v mraze potom este isto hrubu deku..len ci sa aj ta zmesti...No pekne rastiete, my mame 2 mesiace a 1 tyzden a nosime velkost 0-1mesiac a je nam az teraz akurat 😎 Vanicka je vanicka to je jasne. A sportak sa ti neda polohovat do vodorovnej polohy?
@marseillka jej vy ste taky hrustici 🙂 nasa tak rychlo vyrastla s tej najmensej velkosti tusim to mala iba 1x na sebe starsia bola tiez taky prcek neboj tie deti to rychlo dobehnu teraz je Saska uplne rovnaka ako rovesnicky vyskovo vahou vobec 🙂 co mame kamosky rovesnicky tak jej proti nim take chrastitko ale sily ma za dvoch. A k sportaku neda sa mi dat uplne ze do roviny je tam ale uplne len malicky sklon ale aj tak si myslim ze by tak este nemala spinkat dost co ju davam do lehatka.
@nika1985 hehe tak ja sa nebojim, sama som krpec-160cm 🙂 Tak ved by tam bola len mozno dve tri hodky do dna ak vobec tolko, to by tak myslim nevadilo. Ale ked aj v lehatku byva tak to uz by asi bolo dost.
@marseillka byva v lehatku ked mala tie sopliky davala som ju dam aby jej nestekal tak soplik a zvykla si tam rano podriemkat a mam takto vacsinu istotu nosim si ju v lehatku vsade lebo nechat ju bez dozoru napr. pri odchode na wc je zly napad raz som to spravila a Anetka bola premiestnena Saskou na druhy koniec este stastie ze uz som pribehla.
@nika1985 jeemine, no to ziadna sranda teda. Tak nesmie mrznut, aby si nemusela riesit malo miesta vo vanicke 😀 alebo jej dat este jednu spodnejsiu vrstvu napr este jedny dupacky abo tensi overalik ako pyzamko. a dat len tensiu decku na velku kombinezu. inac neviem
caute. aj mmr ockovanie je povinne na slovensku? (pred osýpkami ,mumps (M) a rubeolou (R)?? nielen ta hexakacina? a pneumokoky tiez ? kolko je ich dokoopy?
@kiki75 vsetko co si vypisala je povinne zial, my sme dnes po poradni,ani nerobili cirkus,ked som oznamila ze neockujeme,akurat Dr. urobil bububu ze v Syrii je potvrdena detska obrna a co ked ju chyti,tak som sa spytala,ze aka je pravdepodobnost,ze nieco take chyti kedze 30 r. nebol potvrdeny pripad DO a zu nic nepovedal.... 😅
baby ake mate rezimy pre babatka nasa zacina nejako strajkovat doteraz bola ako hodinky a dneska sa rozhodla ze obedny teda vsetky dnesne spanky bojkotuje uz vcera vecer sme ju mali problem uspat rozmyslam ze jej to nejako pomenim len ako doteraz to bolo tak ze vstala do 7rano potom si potiahla 10min a medzi 10-10,30 dostala mlieko isli sme von tam zaspala o 11 max 11,20 som ju vytahovala aby som ich mohla dat spat naraz o tajek 13 uz bola naspat v kociku pri otvorenom okne a tahala do taje 16-16,30 a potom uz mala nocny spanok. Mate niektora babo na umelom mlieku?
kolko spia vase babatka?
@nika1985 nas maly je na umelom.. v poslednej strajkuje pri kazdom jedeni dokaze sa najest len na rukachna musim jemne hopkat na fitlopte..
@kiki75 cez den spime aj osem krat po 20min. Takze je tonuplne zle jedine v noci spi aj to sa dvakrat budi na jedenie..cez den sam nepospi vzdy bud ja alebo partner musime snim spat ako nahle je sam je hned hore.. 😒 k tomu si zvykol piskat ako pistalka vzdy ked sa mu nieco nepaci..hadam sa vsetko co najskor upravi..
@kiki75
@1enuulk4 kocky je to uplne normalne,aj ked moja mala spi 1x denne 2-3 hod a ostatne spanky su 15-minutovky aj to na fit lopte 😝 mam pocit ze je stale nespokojna a jaci,ale nechcem moc mektat,kedze prespi celu noc a o 4,00 pyta jest,ale hned zaspi cca do 7,00. Musim ale povedat,ze cez den je neznesitelna a nic ju nebavi aj v satke sa uz jeduje,no snad to coskoro prejde 🙄
@kiki75 my dokrmujeme UM. rezim mame taky, ze vlastne nijaky, ono sa jej to meni stale, par dni tak, par dni uplne inac....cez den niekedy od 9 az do 18 nespi vobec-max v kociku ked sme vonku aj to nie vzdy. alebo ma take 10 minutovky zo dve cez den, alebo spi po obede aj 4 hodky v kuse. Proste ako sa jej zachce. V noci ale prespi minimalne 3 hodky, najcastejsie od polnoci alebo od desiatej do 5-7 rana.
@saska.t
@marseillka nepotrebuju spanok ????
@kiki75 tiez som si myslela, ze hej, niekde na nete som nasla ze v ich mesiacoch za 24 hodin by mali spat 13-15 hodin ale je to asi fakt len malo pripadov. Asi spia ked potrebuju, ak nie, tak az v noci. Tiez som sa bala, ze bude mat spankovy deficit 🙂 ale to asi sotva.
@marseillka no ved prave. ja som si naivne mysela ze sa to upravi po 3 mesiacoch a ked ju nebude brusko boliet tak bude spat lepsie.... dnes sme uz hore od 6,00. o 22-zaspala, ale 4x sa zobudila v noci.v jednom kuse sa puci v spanku, stonka, nespi ani v noci kludne. vzdy sa bojim, ze ked sa rano zobudi bude strasne revat, ze ju nieco boli. ale nie. robi to iba v sne. aj dnes sa budila s usmevom. ale spanok ma hrozny.☹
@kiki75 hej nasa tiez sa obcas v spanku mrvi, puci a vseliake zvuky vydava, aj otvori oci, ale proste do par sekund spi ako zarezana. Je to zrejme normalne, ved sa im vsetko vyvíja.
@marseillka a nema nahodou refluX? lebo ja to pripisujem tomu, niekdy jednoducho sa inak ani neda, len ju zdvihnut a vtedy na mne zaspi zase ked ju drzim ja a nelezi
@kiki75 ma problemy s kakanim, musime cvicit aby sa jej to podarilo.Ale nema reflux. Aspon pediater nepotvrdil. nasa ma teraz aj akne na tvaricke,musim ju zabalit aby si nedoskriabala tvar a v noci sa snazi vymotat tak aj preto je nervozna predpokladam.
@kika75 tak moj maly bol doteraz uplne ukazkovy a ako sa blizime k trom mesiacom,tam zacina strajkovat aj pri papani aj v noci...dnes som bola zufala o tretej sa dobre napapal aj prdkal a vykakal sa ale ten spanok potom no hruza,skusila som vsetky triky co na neho doterz zabrali aby spinkal ale nic...stale sa metal,mraucal rucky cucal ale ked som skusila dat papat,tak plac,zmenila som polohu tak trochu pocucal ale ani sa nechcel riadne prisat,no hruza...

@maminab ja som sa doteraz vyhybala mliecnym vyrobkom, ale myslim ze uz mam nedostatok vapnika,takze uz sa napchavam 3 dni len jogrutmi a syrom. som zvedava zase na stolicu malej, akej farby bude zase.... 😒