Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@saska.t akurat som pozerala papiere starsia mala tiez taku vysku ale vahu o kilo menej. Hlavne ze pribera lebo to nase papanie je kapitola sama o sebe chodim s nou po byte place ako zmyslov zbavena a po kazdych 30ml grgame uz ma poraza skusala som uz asi vsetko. Neboj to dobehnete aspon nemusis menit satnik hlavne ze su zdravucke babatka nase
@marseillka ockovanie mame za sebou. Maly iba trosku plakal a zatial nema ani teplotu. Tak dufam ze to bez prolemov prekona. Vahu ma 6680 g a velkost 68 je mu uz akurat 🙂
@nika1985 ste krasne velkýý 🙂 my o 4 dni ideme.
tak nech vsetky ockovania prebehnu bez vsetkych zlych reakcií a co najmenej slziciek.
@kiki75 my tiez 14 tyzdnov, no moja sa teraz celkom rada hra na brusku. odkedy vie kukat naokolo aj z neho 😀 a prevalovat sa. ja si ju dam casto do vajka tak na pol hodku a je so mnou v kuchyni a pozera co robim-vesanie pradla, varenie...a pozoruje ma a rozpravame si 🙂 objavila si prsty, tak celu ruku v ustach a sliny vsade. aj o hracky prestava mat zaujem. inac asi nic take
@jhanusik kokso, to paradne miery 🙂 tak snad to bude ok aj dalej...u nas sa reakcia objavila az na 3 den, tak snad sa u vas nezjavi ani potom. hehe no my nosime 50-56tku 🙂
inac baby, mame asi strajk co sa tyka papania, polovicu spapa, potom ani za svet odgrgnut a ked uz konecne sa podari, tak papame po hltoch zostatok... 😒 aj 40 minutove orgie..a to uz krasne papala vyse mesiaca. plus prdiky ma a boli ju to nenormalne. co to moze byt? predtym nic take.
@nika1985
@marseillka takyto strajk s jedenim mame zu 2 tyz. normalne mam nervozitu,ked sa mame ist krmit,musim ju krmit na fit lopte alebo v polospanku inak si cucne trosku a kasle na to a len jaci,toto keby som vedela zu druhe dieta nemam 😝 😀
Ahojte, nás tiež čaká očkovanie teraz 17teho. Mám z toho nočné mory. Dala som si to ale rozdelit, teraz hexu a o 2 týždne prevenar.
@marseillka tak reakcia sa prejavila az na druhy den. Mal zvysenu teplotu a prehanalo ho. Dnes uz teplotu nema a dufam ze aj prehanat ho prestane.
tak mi sme boli dneska na nozicky vsetko ok a uz viac nemusime.
my dnes poradna s ockovanim. poradna - 4650g 56cm, vsetko v najlepsom poriadku. ockovanie s chvilkovym placom, zatial ok, uvidime vecer a zajtra.
ahojte, takže aj my máme očkovanie za sebou.... chvílka plaču, bez teploty 🙂 poradna OK... 6300g, 63cm 😉
Hovoril Vám Dr. už o prvých príkrmoch??? Aj ked sme plne kojení, nám Dr. radila začať už od ukončeného 4mes.... zdá sa mi to skoro? ako ste na tom vy???
@maminab vy mate vsetky malych mackov,ja mam najstarsie dieta,ale najmensie a najlahsie 😀 vynimajuc @marseillka .... jej prcka je mini 😀
ano to je teraz take moderne aj u plne kojenych deti,ale ja by som sa neponahlala, uplne staci pri horsie priberajucich detoch po 5 mes. plne dojcene dobre priberajuce po 6 mes. samozrejme ak nebude enormne prejavovat zaujem o papanie 😉 zivim sa tym,takze viem o com hovorim ;)
@maminab tak super, my sme mali vcera na treti den po ockovani chvilkovy zachvat ale neskutocny, sme museli dat paracetamol strasne zacala nepricetne plakat z nicoho nic a nedalo sa nijak utisit. ale potom to preslo a zatial je ok, uz aj nozicka odpucha. nam zatial o prikrmoch nehovoril nic, aj ked od 4 mesiaca sa mi to da troska skoro...tak ako pise saska-po piatom mesiaci sa da uz uvazovat....skor ja isto davat nic nebudem.
@maminab
@marseillka
@nika1985
@saska.t nam uz pani do ktorka avizovala minule, ze nabuduce povie o prikrmoch. a tiez mame len 3,5 mes. ja urcite nebudem davat nic do 6. mesiaca ak budem mat este mlieko. poznam deti, ktore ani nechcu papat este ine.znama mala dcerku , ktora do 8. mesiaca vsertko vypluvala, chcela len materkse mliecko.🙂
podla mna o nic nepridu, MM je najlepsie 🙂
inak STASTNE A VESELE:🙂 som rada,ze sme zvladli prve 3 mesiace, uz asi vsetky z nas mame to za sebou, vsak?
@saska.t
@kiki75
@marseillka s prikrmom sa ani my nebudeme ponahlat 🙂 aj som rada,ze mame uz prve tri mesiace za sebou... vsetkym maminam prajem prijemne prezitie vianocnych sviatkov v kruhu najblizsich...
@kiki75 @maminab @marseillka @nika1985 kocky aj ja vam prajem krasne a vesele vianoce,hlavne Vela zdravia a pohody!!! 😉
Co sa tyka prikrmov rozhodne sa neponahlajte,nie je kam,za svoj zivot sa este najedia neurekom,ja robim poradkynu pre stravu u deti do 3 rokov,by ste neverili,co vsetko dokazu matky dat prckom 😠 niekedy sa mi panenky pretacaju a potom ma prosia o pomoc co dalej,aby bolo vsetko ako ma byt... 😅
baby mi o dva dni 3 mesiace, ubehli ako voda, asi vsetkym z vas. Mala som obavy, ze to bude horsie (este k tomu sme s priatolom uplne sami v zahranici) a myslim, ze nam to aj tak ide vcelku bez vacsich problemov. No uvidime co bude dalej, hlavne ked pojdu zuby 😎 Tak prajem Vám krasne Vianoce plne pohody,vela usmevov od nasich drobcov a samozrejme vela darcekov 😀
@marseillka ja som tiez sama s muzom v nemecku,ale musim povedat,ze s 2 detmi naozaj narocne,hlavne ked drahy robi od skoreho rana do 17,00,takze zahul,ale nasi su uz na ceste k nam a budu tu cele sviatky,takze si oddychnem od deti a moc sa na to tesim 😀 😀 😀 My mame za tyzden 4 mes. 😉
@saska.t no tak s 2 detmi to musi byt pernejsie, to verim. No ale ja viem splietat cca 50 slovicok, cize moja polovicka musi vsade so mnou-lekaren, pediater... 😒 a pri malej ked teraz zacina fakt vyzadovat pozornost sa ucit nejak extra neda aj ked je dobrucka. My dnes v noci na 4 dni tiez k rodine, tak dedkovci prvy krat uvidia malinku nazivo. Sme ale 25 hodin bez UM a flase a je na prse,ale je umrncana (neviem ci aj nehladuje takto) tak som si to asi zle nacasoval 😖 ale snad to zvladneme.
@marseillka
@saska.t aj my sme s muzom sami v zahranici.... 🙂 sice nie daleko od SK, ale daleko od rodiny.... ☹ muz chodi na 7,00 do prace a vracia sa o 17,00-18,00 takze viem o com hovorite....ubehlo, ale blolo to tazke, som rada ze uz mame 3,5 mesiaca (16 tyzdnov, 64 cm a 6000 g) 🙂
@kiki75 myslim ze o prikrmoch je este skoro prva bola kojena prikrmy dostala ked mala 5 a pol mesiaca a teraz tiez nebudem ponahlat este sa napapaju za svoj zivot ajajaj ale ked bude papat mliecko ako teraz ze s nou musim chodit po byte a prehovarat ju aby pila a bude stracat na vahe skusime ak to nepojde tak dame pauzu a skusime potom.
@kiki75 @marseillka @saska.t
baby my sme neni s muzom ani v zahranici a mam teda dost obe baby doma cele dni sama som rada ze si vecer sadnem a pride mm nemam tu nikoho kto by mi pomohol ked pride moja mama tak je to ako mat dalsie dieta. ale tak zvladame tesim sa z babam robia pokroky ci mala alebo velka. Ale tesim sa ze od januara uz ide do skolky.
kolko vazia vase deticky ? 🙂

@maminab ano do oboch priprav si octanovu mast a nurofen. plus ma aj rotavirus