icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

nika1985
13. dec 2013

@maminab ano do oboch priprav si octanovu mast a nurofen. plus ma aj rotavirus

nika1985
13. dec 2013

@saska.t akurat som pozerala papiere starsia mala tiez taku vysku ale vahu o kilo menej. Hlavne ze pribera lebo to nase papanie je kapitola sama o sebe chodim s nou po byte place ako zmyslov zbavena a po kazdych 30ml grgame uz ma poraza skusala som uz asi vsetko. Neboj to dobehnete aspon nemusis menit satnik hlavne ze su zdravucke babatka nase

maminab
13. dec 2013

@nika1985 natrela si malej nožičky hned po očkovaní, alebo až ked ste prišli domov? mám zobrat masť už na očkovanie do ordinácie??? dik

jhanusik
13. dec 2013

@marseillka ockovanie mame za sebou. Maly iba trosku plakal a zatial nema ani teplotu. Tak dufam ze to bez prolemov prekona. Vahu ma 6680 g a velkost 68 je mu uz akurat 🙂

kiki75
13. dec 2013

@maminab nas do oboch naraz:do jednej hexavakcinu ado druhej prevenar(pneumokoky)

marseillka
13. dec 2013

@nika1985 ste krasne velkýý 🙂 my o 4 dni ideme.
tak nech vsetky ockovania prebehnu bez vsetkych zlych reakcií a co najmenej slziciek.

marseillka
13. dec 2013

@kiki75 my tiez 14 tyzdnov, no moja sa teraz celkom rada hra na brusku. odkedy vie kukat naokolo aj z neho 😀 a prevalovat sa. ja si ju dam casto do vajka tak na pol hodku a je so mnou v kuchyni a pozera co robim-vesanie pradla, varenie...a pozoruje ma a rozpravame si 🙂 objavila si prsty, tak celu ruku v ustach a sliny vsade. aj o hracky prestava mat zaujem. inac asi nic take

marseillka
13. dec 2013

@jhanusik kokso, to paradne miery 🙂 tak snad to bude ok aj dalej...u nas sa reakcia objavila az na 3 den, tak snad sa u vas nezjavi ani potom. hehe no my nosime 50-56tku 🙂

marseillka
13. dec 2013

inac baby, mame asi strajk co sa tyka papania, polovicu spapa, potom ani za svet odgrgnut a ked uz konecne sa podari, tak papame po hltoch zostatok... 😒 aj 40 minutove orgie..a to uz krasne papala vyse mesiaca. plus prdiky ma a boli ju to nenormalne. co to moze byt? predtym nic take.

nika1985
13. dec 2013

@maminab nam ich hned natrela sestricka ja som jej to teraz vymenila za novy. Ale pre istotu si zober ak to Tvoja nerobi moze to len pomoct.

saska.t
14. dec 2013

@nika1985
@marseillka takyto strajk s jedenim mame zu 2 tyz. normalne mam nervozitu,ked sa mame ist krmit,musim ju krmit na fit lopte alebo v polospanku inak si cucne trosku a kasle na to a len jaci,toto keby som vedela zu druhe dieta nemam 😝 😀

janea234
14. dec 2013

Ahojte, nás tiež čaká očkovanie teraz 17teho. Mám z toho nočné mory. Dala som si to ale rozdelit, teraz hexu a o 2 týždne prevenar.

nika1985
14. dec 2013

@saska.t vydrz ono sa to casom zmeni ja som to mala pri prvej myslela som ze ked bude druha na umelom tak to bude lahsie ale robi to iste chodim s nou po byte kym vypije flasku som mokra ako mys.

jhanusik
15. dec 2013

@marseillka tak reakcia sa prejavila az na druhy den. Mal zvysenu teplotu a prehanalo ho. Dnes uz teplotu nema a dufam ze aj prehanat ho prestane.

nika1985
16. dec 2013

tak mi sme boli dneska na nozicky vsetko ok a uz viac nemusime.

marseillka
17. dec 2013

my dnes poradna s ockovanim. poradna - 4650g 56cm, vsetko v najlepsom poriadku. ockovanie s chvilkovym placom, zatial ok, uvidime vecer a zajtra.

maminab
20. dec 2013

ahojte, takže aj my máme očkovanie za sebou.... chvílka plaču, bez teploty 🙂 poradna OK... 6300g, 63cm 😉
Hovoril Vám Dr. už o prvých príkrmoch??? Aj ked sme plne kojení, nám Dr. radila začať už od ukončeného 4mes.... zdá sa mi to skoro? ako ste na tom vy???

saska.t
20. dec 2013

@maminab vy mate vsetky malych mackov,ja mam najstarsie dieta,ale najmensie a najlahsie 😀 vynimajuc @marseillka .... jej prcka je mini 😀

ano to je teraz take moderne aj u plne kojenych deti,ale ja by som sa neponahlala, uplne staci pri horsie priberajucich detoch po 5 mes. plne dojcene dobre priberajuce po 6 mes. samozrejme ak nebude enormne prejavovat zaujem o papanie 😉 zivim sa tym,takze viem o com hovorim ;)

marseillka
20. dec 2013

@maminab tak super, my sme mali vcera na treti den po ockovani chvilkovy zachvat ale neskutocny, sme museli dat paracetamol strasne zacala nepricetne plakat z nicoho nic a nedalo sa nijak utisit. ale potom to preslo a zatial je ok, uz aj nozicka odpucha. nam zatial o prikrmoch nehovoril nic, aj ked od 4 mesiaca sa mi to da troska skoro...tak ako pise saska-po piatom mesiaci sa da uz uvazovat....skor ja isto davat nic nebudem.

kiki75
21. dec 2013

@maminab
@marseillka
@nika1985
@saska.t nam uz pani do ktorka avizovala minule, ze nabuduce povie o prikrmoch. a tiez mame len 3,5 mes. ja urcite nebudem davat nic do 6. mesiaca ak budem mat este mlieko. poznam deti, ktore ani nechcu papat este ine.znama mala dcerku , ktora do 8. mesiaca vsertko vypluvala, chcela len materkse mliecko.🙂
podla mna o nic nepridu, MM je najlepsie 🙂
inak STASTNE A VESELE:🙂 som rada,ze sme zvladli prve 3 mesiace, uz asi vsetky z nas mame to za sebou, vsak?

maminab
21. dec 2013

@saska.t
@kiki75
@marseillka s prikrmom sa ani my nebudeme ponahlat 🙂 aj som rada,ze mame uz prve tri mesiace za sebou... vsetkym maminam prajem prijemne prezitie vianocnych sviatkov v kruhu najblizsich...

saska.t
21. dec 2013

@kiki75 @maminab @marseillka @nika1985 kocky aj ja vam prajem krasne a vesele vianoce,hlavne Vela zdravia a pohody!!! 😉

Co sa tyka prikrmov rozhodne sa neponahlajte,nie je kam,za svoj zivot sa este najedia neurekom,ja robim poradkynu pre stravu u deti do 3 rokov,by ste neverili,co vsetko dokazu matky dat prckom 😠 niekedy sa mi panenky pretacaju a potom ma prosia o pomoc co dalej,aby bolo vsetko ako ma byt... 😅

marseillka
21. dec 2013

baby mi o dva dni 3 mesiace, ubehli ako voda, asi vsetkym z vas. Mala som obavy, ze to bude horsie (este k tomu sme s priatolom uplne sami v zahranici) a myslim, ze nam to aj tak ide vcelku bez vacsich problemov. No uvidime co bude dalej, hlavne ked pojdu zuby 😎 Tak prajem Vám krasne Vianoce plne pohody,vela usmevov od nasich drobcov a samozrejme vela darcekov 😀

saska.t
21. dec 2013

@marseillka ja som tiez sama s muzom v nemecku,ale musim povedat,ze s 2 detmi naozaj narocne,hlavne ked drahy robi od skoreho rana do 17,00,takze zahul,ale nasi su uz na ceste k nam a budu tu cele sviatky,takze si oddychnem od deti a moc sa na to tesim 😀 😀 😀 My mame za tyzden 4 mes. 😉

marseillka
21. dec 2013

@saska.t no tak s 2 detmi to musi byt pernejsie, to verim. No ale ja viem splietat cca 50 slovicok, cize moja polovicka musi vsade so mnou-lekaren, pediater... 😒 a pri malej ked teraz zacina fakt vyzadovat pozornost sa ucit nejak extra neda aj ked je dobrucka. My dnes v noci na 4 dni tiez k rodine, tak dedkovci prvy krat uvidia malinku nazivo. Sme ale 25 hodin bez UM a flase a je na prse,ale je umrncana (neviem ci aj nehladuje takto) tak som si to asi zle nacasoval 😖 ale snad to zvladneme.

kiki75
21. dec 2013

@marseillka
@saska.t aj my sme s muzom sami v zahranici.... 🙂 sice nie daleko od SK, ale daleko od rodiny.... ☹ muz chodi na 7,00 do prace a vracia sa o 17,00-18,00 takze viem o com hovorite....ubehlo, ale blolo to tazke, som rada ze uz mame 3,5 mesiaca (16 tyzdnov, 64 cm a 6000 g) 🙂

nika1985
23. dec 2013

@kiki75 myslim ze o prikrmoch je este skoro prva bola kojena prikrmy dostala ked mala 5 a pol mesiaca a teraz tiez nebudem ponahlat este sa napapaju za svoj zivot ajajaj ale ked bude papat mliecko ako teraz ze s nou musim chodit po byte a prehovarat ju aby pila a bude stracat na vahe skusime ak to nepojde tak dame pauzu a skusime potom.

nika1985
23. dec 2013

@kiki75 @marseillka @saska.t
baby my sme neni s muzom ani v zahranici a mam teda dost obe baby doma cele dni sama som rada ze si vecer sadnem a pride mm nemam tu nikoho kto by mi pomohol ked pride moja mama tak je to ako mat dalsie dieta. ale tak zvladame tesim sa z babam robia pokroky ci mala alebo velka. Ale tesim sa ze od januara uz ide do skolky.

alexandra5
23. dec 2013

kolko vazia vase deticky ? 🙂

nika1985
23. dec 2013

Maminky vsetkym prajem vsetko len to najlepsie a nielen dnes , zajtra , na novy rok ale po cely zivot priatelia lubte sa, chapte sa , posluchajte jeden druheho, oddychnite si a nacerpajte vela sil