Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Tak vam dakujem🙂 a ako sa masiruje brusko pupikom, co to je?bio gaiu dostat v riadnej lekarni?
Stastny rok 2013 vsetkym maminam, vela zdravicka a stasticka 😉
@ingeborgnicol pupik je nazov takeho gelu na masaz bruska a bio Gaia dostat v lekarnin
@ingeborgnicol nam na zaciatku pediatricka odporucila 5x5 kvapiek
Stastny novy rok vsetkym, vela zdravicka nasim malickym pokladikom a vsetko len to najlepsie nech vsetkych stretava!
Šťastný nový rok všetkým prajeme 🙂 🙂
Štastný nový rok 2013 prajem. 😵
Ja dávam Sab simplex (rovnaké zloženie ako espumisan) a dávam 6 kvapiek pred každým kojením. Do deky zbalím aj s ručičkami aby nešibrinkoval. Bruško masírujem v smere hodinových ručičiek pred každým kojením, síce si pekne poprdkámé a po jedle aj 4 krat odgrgne, aj tak sa pučíme a tiež celý deň. Treba jednoducho vydržať do tých cca 4 mesiacou, potom to prejde, začnú sa viac hýbať a aj tráviaci trakt dozrie. Mala som to tak aj s prvou dcérkou. 😉
Chcela som sa opýtať, či dávate detičky na bruško a na kolko? Malý neznáša túto polohu, tak zatial trénujeme na fit lopte po 2 minútkach pred kojením.
ja davam na brusko no mala by som castejsie. no mala si drzi pekne hlavicku aj tak, obzera sa riadne ked je na rukach alebo v nosici 🙂 mne zacala robit take ze sa na prsniku natahuje, mrnci, rozculuje, najskor sa pekne prisaje, potaha si a po chvilke zacne natahovat prsnik, zostane zavesena na bradavke a taha a zaroven sa odtlaca a mrnci, a neviem co sa jej nepaci, vase to nerobia?
šťastný a úspešný nový roka prajem, hlavne veľa zdravia drobcom aj vám 🙂
@slady presne to iste robi aj moja mala, mozno to je tym ze sa musi viac potrapit aby mala dobry tok mliecka tak sa pritom jeduju ...neviem presne, ale ked to uz prehana dam ju na druhy cicik 🙂 niekedy aj odgrgnut sa jej chce ....
@slady ahoj ja to prave riesim. presne takto sa sprava moj maly. az reve...vsimla som si ze mu aj strieka mlieko do pusiny a to ho nervozni.neviem co s tym a kde robim chybu...takze okrem bruska zda sa mame aj problem s kojenim ☹
ja tiez dam odgrgnut, alebo na druhy cicik no ked raz zacne tak nepomaha nic len dat pauzu aspon pol hodinu, aj ked taha dudel ako diva...
baby aj vám sa to stáva, že si detičky po nočnom kŕmení neodgrgnú? môj si negrgne ani za svet... čo vtedy robíte?
Baby, vase deturence chcu dudel? Moja ho vypluva a tvari sa, ze ju to naduva a drhne. Jedine co zabera su moje prsty, ked ju chcem utisit, samozrejme aj nosenie, lebo je velmi zvedava a vsetko chce vidiet.
Ahoj🙂moja laktacka mi to vsvetlila takto.bojuju s bradavkou vtedy ak bud maju primaly,alebo privelky tok mliecka. Ak je privelky, treba okolo dvorca s prstami urobit sem tam pri kojeni take noznice a tym ho zastavit a ak primaly, pouzit metodu stlacania. Ja som nebrala senovku a tak sa mi tam metala chudatko ale vtedy treba prikladat z jedneho prsnika na druhy, za tu chvilku sa v kazdom urobimzas troska mliecka. A pomahalo to. Jaka som mudra amsama bez senovky ani nemam ze?🙂no a nocne odgrgavanie neriesime uz mesiac.jednoducho ak prilis pije skusim v strede kojenia ju tak ako keby posadit na kolienko a vtedy grgne ak nie pokracujeme dalej a kojime.ak papa riadne ze nehlta tak ju pekne po kojeni dam lahnut do kolisky na pravy bok a mtak ju necham zaspat.este sa nikdy nepovracala a ni nemala problem s bruskom. V noci je u nas jedenie slabsie ale ti u vsetkych deti. Cez den musime grgnut,lebo sa dovracia a trapi ju brusko.ale v noci nikdy uz,potom sa preb
Erie a je hore tak sme prestali a tiez laktacka scvhalila. Inak baby ja davam do pozormosti ich stranku ja sa riadim na sto percent nimi,inak by som uz nekojila. Www.mamila.sk
ale samozrejme, aby sme to vsetky nemali jednoduche robi to aj ked potrebuje poprdkat s tou bradavkou v puse.vtedy mam pocit ze ju taha az do presova niekam🙂
haha a teraz mam pre istotu jedno nadro o cislo vacsie 😀 vyzera to velmi vabne, cakam kedy ma zacne prevazovat 😀 kojim teraz viac z toho mensieho a dufam (!!!) ze sa to vyrovna.
@slady 😀 boze co pretie deti vsetko obetujeme
Ahojte, majú vaše detičky už v poriadku oči? myslím našmu malému z nich stále tečie a zlepuju sa mu, už je to skoro 2 mesiace po pôrode a stále to neprešlo...čím to mám čistiť? bral na to aj antibiotiká no veľmi to nepomohlo a čistím mu to repíkovým čajom a kvapkám mu opthalmoseptonex...doktorka vravela že ked to neprejde tak len preplach kanálikov, toho sa bojím musí to byť pre take bábätko strašné ☹ a aká je dobrá hodnota bilirubínu? náš malý má 120, pred týždňom mal 250 začali sme nanho svietiť bio lampou a znižuje sa mu, bojím sa aby mu nepoškodilo pečeň už dosť dlho má žltačku a ešte stále je na tváričke žltý
@jahodka55 niektora zltacka trva aj do 3 mesiacov...neboj prejde to ...davaj mu aj vigantol aby mal v telicku vit.D a bude s nou bojovat neboj zlepsi sa to...moj prvy mal tiez dlho..
@bridgetjonesova ďakujem to ma potešilo 🙂 vigantol dávame, doktorka nám kázala aj zvýšiť dávku 🙂
ahojte šimonko nam už važi 5620 kg 😀 a to iba kojime 😀
ahojte maminky, musim sa Vam pochvalit taaaak velmi sa z toho tesim... Sme dnes boli na poradni a mala mala pri narodeni 2460g a 45cm a uz mame 3515g a 52cm. Mala je len kojena 😀
Emka,alex,ja super gratulujem🙂
Slady ja som zase pribrala teaz od tych maxi davok senovky dalsich 5kil. Z nemocnice som prisla ako s vahou pred otehotnenim a teaz som ako becka tlusta🙂🙂🙂ale nedokrmujeme uz🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂vobec🙂🙂🙂🙂🙂cize rucna ritka ci vecsia koza, ale mame zdrave kojene deturence🙂🙂🙂
Nasa mala po prichode domov 2500 gramov 48cm a teaz ma 4800a asi 62cm🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂aj ja sa tesim a to je len kojenka tiez🙂🙂🙂🙂🙂
Alex aj tvoja je predcasna ze bola taka drobucka?

@kaculiatko88 jej take pouzivam, co je to symbolicka cena? Mozes napisat do spravy ,-)