Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol urob ako myslíš, lebo aj tak si pre malú spravila veľa, veľmi si bojovala o to, aby si kojila, všetka česť 🙂
@mirkov my sme na UM a zvládame to v pohode, jednoducho v noci vstanem a zarobím netrvá to dlho, s kŕmením je to cca 15 min.... ak ideme preč, tak beriem so sebou UM prášok v takom rozdeľovači a vodu v termoske... inak v obchodoch predávajú už zarobené mliečka v takých krabičkách ako džúsik... lepšie to bude ak už bude môcť papať nejakú piškótku, či chrumky, alebo rožtek... to nebude treba toľko mliečko nosiť, alebo spapá výživu 🙂
Kedy sa da take ze rozok do ruky, keksik a tak? az ked su zuby? ci?
@ivinka77 bohova je, vidno ze vychodnarka 😝
@ingeborgnicol a dávaš malú na obed do postieľky v ulitke? bože ako si to dosiahla, že tam spí? ten môj len reeeev a rev....
@ingeborgnicol nekojené deti tuším od polroka 🙂
@tinasc no moja je kojena cize asi nie co?
no a do postielky to uz v ulitke nie, tu uz vobec nepouzivame, ale ak davas na veer ulitku tak musis aj na denne spanie, musi mat tie iste podmienky vytvorene na spanok ako v noci. tiez som nechala vyplakat, zavrela dver a neprisla k nej. ale to uz vedela ze a spinkat, lebo to bol jej cas na spanie co som ju dva mesiace na neho ucila, len v kociariku. a dala som zaluzie, zavrela dvere pred tym dala pusku a zakryla paplonom pod pazuchy ako davam vecer a pekne vysvetlila haji haji. myslim ze pochopila ze ma spat, lebo tak nestastne sa tvarila ako v noci ked sa jej nechce spat. a neprisla som k nej ked plakala 20 minut ale to nebolo plakanie len take mrnkanie.....take mrncave "mami pomoc nebudem spat" a potom zalomila jak drevena...a na obed uz nerevala....len musim dat garnize a zaluzie aby v lete mala tmu
@ingeborgnicol hm tak ho to budem musieť naučiť tiež... len netuším s akým úspechom...
@tinasc neboj sa,deti su ako nepopisana kniha a je len na tebe ako ju popises...takze ak ju biudes chciet naucit tak ju naucis chce to len odhodlanie a cas.my to robime iba preto ze sme boli pretoceni..inak by som ju tu ucila od narodenia na rezim
no baby nemam cas vas citat teraz, budem romany dohanat, ale na hlavu dnes vsetko, prisli o tri hodiny neskor a trvalo to dalsie tri hodiny takze som skoncila o deviatej!! ma skoro vystrelo, mozog uz cisto nefunkcny, a pokracovanie zajtra bo pani sa vykecavali, jaaaaaaaaaaj a chlap tu do mna este preistotu vecer nahustil ze to co ma byt ze ja ho tu len tak necham s dvoma detmi a on nevie co ma so zorou robit a on ju nevie prebalit, kokos, sak si raz foter kurnik tak sa uc! idem spat nech este daco rano odstavim ak by im to zase trvalo veky zajtra a potom pocitkam a popisem, bru noc!
a este pikoska - moja dnes nespi v spacaku ale v overale co ma na von - lebo sak som si ju doniesla dom uz ulozenu na nocny spanok a nezobudil ju ani presun do postielky ani nist, tak asi ju idem v noci prezliekat do pyzama ked sa zobudia alebo co... ozaj a ako dlho mi mlieko v chladnicke vydrzi, to co som dnes rano odstriekala asi by som uz nemala zajtra davat.. ci???
@ingeborgnicol tak tak salene vychodnarske geny sa nezapru....a co sa rozka tyka, vseobecne sa vravi, ze odkedy dita sedi, tak moze jest tuhe...nasa Teri zuzlala rozky uz ako 4,5 mesacna 🙂 ale to bola stara skola mojej mamky....ale myslim, ze tak od 5-6 mesiaca je to uuuuuplne oki !
@slady v chladnicke 24 hodin, v mraznicke mesiac, cize spokojne jej dnes daj co si odsala, najlepsie striekackou, alebo poharikom.
my spinkame sami zase sme sami zaspali v postielke, nieco z toho budeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
my sme sa opat v noci budili s placom koly brusku. Strasne ho trapia prdiky a potom nevie hajat. Aj espumisan davam, aj cvicime. Kedy toto konecne prejde... ☹
Mirkov a nezabera ani espulmisan? clovece baby tu brali aj ine kvapky.
My sme vstali o 01.30, o 3.30 a potomaz rano, takze uz mame dve vstavanie namiesto jedneho definitivne.
A uz som ofiialne slobodna matka 🙂
@mirkov ahojcek, my sme tiez mali taku vseliaku noc, ale to kvoli ockovania, bola skoro kazdu hodinku hore, ale ma to odpustene a budicek o 04:300 😖 no ale neva 🙂
Chcela som ti poradit, teda nam to na brusko pomohlo velmi a to kvabky sab simplex, ale musis davat pred kazdym kojenim a lyzicku kminu denne zaliat vriacov vodou a vypit to aj s kminom 😉 starsna mnamka, ale pomoze to, este aj teraz to tak robim a vyradila som jogurty a mlieko a surovu zeleninu, a strukoviny a ovocie len pomarance, ale to radsej neriskuj, aby nemal alergiu, mojej to nic nerobi 😉 tak snad som trosku poradila 🙂
@ingeborgnicol no a dnes ráno so si povedala, že dám krpca na ranné spanie do postieľky... ale musela som ho dať do ulitky, lebo inak len reval... tak zaspal o 7.20, po polhodine sa začal mrviť, tak na rukách som ho ukľudnila, spal ďalších 10 min. to som ho len pohladkala po nose a čele a ťahal do 8.40 a zobudili ho podomoví zberači železa ako vyhukovali... jo a ešte dostal takú štikútku, no už sa mu nedalo spať... takže na prvýkrát si myslím, že úspech... ono to určite pôjde... aj keď v ulitke, ale pôjde 🙂
@ingeborgnicol no kojila som maleho 2,5roka lebo potom som otehotnela aj mi bolo luto ho odstavit to bolo take mile lebo to nebolo take ze maly hocikde v meste dvihal tricko alebo celu noc sa chcel cucat mi sme si od 13m spravili rezim a to bolo kojenie len vecer pred spanim a rano a pred obednym spanim cize iba trikrat viac nedostal ale ani si nepytal tak to mal zauzivane ale do 13m to bolo dost narocne lebo sa kojil kazde dve hodiny v noci a niekedy aj viac..cize som vstavala aj5-6krat a uz som nevladala lebo som nekojila poleziacky to neviem ani teraz pri malej cize normalne som ho musela vybrat z postielky posadila som sa na postel a tak som kojila a vies uz ked bol rocny tak uz bol aj tazky bolo co vytahovat a potom naspat ukladat do postielky aby sa nezobudil vies to uz aj postielka bola uplne nizko myslim ten matrac a tycky sme nedali prec z postielky vies tie co dieta moze prejst lebo by nam utekal a nechcel spat takze som ho musela vyberat. No a oducanie bolo uplne v pohode myslim od nocneho kojenia ale bolo to lahke si myslim vdaka jeho povahe on je taky dost prisposobivy a rychlo si zvyka nevedie velke boje takze sme ho oducili tak ze namiesto prska ked sa v noci zobudil dostal iba cumel ja som sa odstahovala do druhej izby a ostal iba s tatom takze najprv si poplakal a potom zaspal ked sa druhykrat zobudil opat dostal cumel poplakal ale uz menej a zaspal tretikrat sa zobudil uz len zobral cumel a zaspal a za tyzden a pol tie budenia sa riedili postupne zo5-6na 1-2 az sa po tyzdni uz vobec nezobudil a prespal celu noc si nevies predstavit aka som bola stastna som sa citila jak znovuzrodena ja som sa budila co som za rok bola naucena vstavat to bola ulava vies ja som po dobu toho jedneho roka sa tolkokrat budila min. dvakrat za noc bol vzdy hore ale to bolo skor zriedkave bolo to vacsinou 3 a viackrat.
Co sa tyka prikrmov zacala som od 6m ale pocula som ze vraj aj kojene uz mozu od ukonceneho 4m lekarka mi uz tiez kazala davat nieco malej ale este som nic nedala nemam odvahu ked aj teraz ma krciky a budime sa a este nechcem riskovat tiez som uz aj zabudla mylsim najprv ma ist zeleninka, a tusim ze lepok by mal ist az neviem ci nie od 9m , ale u maleho to bolo dost tazke s prikrmami nechcel nic trosku jedol vyzivky a ani tie kupovane kase nechcel az ked som mu robila klasicku krupicku slaby bol papkac aj doteraz je no a tiez som prisla nato ze jedol malo aj preto ze sa vela v noci kojil, a tusim od 10-11m som sa vybodla na tie predpisane prikrmiky ako sa maju jest a zacala som mu davat aj mierne osolene veci a podobne veci co mi sme jedli a potom ked to uz malo normalnejsiu chut tak papal.
no som sa ti rozpisala najlepsie by bolo osobne kecat a nie vypisovat 😀
kde mate to stretko a kedy ja by som mozno prisla keby sa mi podarilo sklbit cas
@tinasc ja presne takisto robim moja spi v perinkovej ulitke, polozim ju do kocika mam v spalni taky co je nadnu a dam cumel a odchadzam. niekedy s kludom zaspi asi to zavisi ci som vystihla unavu a niekedy si musi poriadne pokricat dam jej cumel a uz sa len prituli k plysaku a zaspi niekedy sa zobudi po pol hodke a tak rychlo dam cumel co jej vypadol a odchadzam a zaspi dalej niekedy sa to vsak nepodari ale u nas neviem si bez cumla predstavit to by asi riadne ricala aj by som to chcela bez cumla ale to musim potom dobre vystihnut unavu lebo ked ju presvihneme vtedy sa dieta nevie upokojit a reve reve a nic nezastavi ju.

@ivinka77 tak tvoje dcerky su uzasne podarene obidve, uplne rozkosne 🙂
@alyze presne, ani ja som futbalovu neskusala, zato si uzivame leharo poleziacky 😀 no dobre ze ivinka napisala ze sa tak nema stale, budem musiet castejsie posediacky praktizovat... ved je to jedno ako, hlavne ze nam chuti 😀 😀