Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@evamarcel no podla mna to nemozes brat.kazde dieta je individualita.mozno ho oducis cumlu a bude to iste.ja by som zase chcela aby sme mali cumel aby som v noci mohla podat namiesto didiky.kazda chceme to co nemame.nasa ked mala prevrateny rezim a celucicku noc bola hore non sto,tak som sa zaprisahala ze ked sa jej prevrati rezim nazad,tak budem vdacna za kazdu nocnu hodinku spanku aj keby vstavala 7x. A tak aj je,som vdacna.vzdy ked sa mi nechce vstavat,si spomeniem na tie tri prve mesiace a som spokojna.
@evamarcel no a v tom overali myslis jej teplo nebude? co myslis ako by bolo tebe ak by ti niekto obliekol na noc do postele lyziarsku kombinezku? 😀 😀 😀 😀 ved ak to aj zaberie zase to bude len c´docasne riesenie, ed za chvilku je tu leto a to bude po veceroch aj 25stupnov...aspon u nas. Ja davam overalik bavlneny a plienku, na hlavu ciapocku z kupania, lebo mame mokre a dlhe vlasky. pred tym som davala bavlnene body este pod to s kratkym rukavom, ale od kedy nedavam nebudi sa tolko, evidentne jej bola zima. a stupnov mame 22,5. CIZE IBA PIZAMKO A PLIENKA U NAS.
@evamarcel no a v tom overali myslis jej teplo nebude? co myslis ako by bolo tebe ak by ti niekto obliekol na noc do postele lyziarsku kombinezku? 😀 😀 😀 😀 ved ak to aj zaberie zase to bude len c´docasne riesenie, ed za chvilku je tu leto a to bude po veceroch aj 25stupnov...aspon u nas. Ja davam overalik bavlneny a plienku, na hlavu ciapocku z kupania, lebo mame mokre a dlhe vlasky. pred tym som davala bavlnene body este pod to s kratkym rukavom, ale od kedy nedavam nebudi sa tolko, evidentne jej bola zima. a stupnov mame 22,5. CIZE IBA PIZAMKO A PLIENKA U NAS.
Objavili sa uz u niekoho zubceky? 🙂
@ingeborgnicol no vies mozno sa ti to vidi odo mna krute ale ja nevladzem fakt mam doma este aj druhe cize cez den nie je sanca zdriemnut a oddychnut a ozaj ona je hore len co zaspi uz sa aj zobudi po 30-50min. a davam cicku a potom zas sa zobudi neivem mozno na prdky alebo je prejedena a davam cumel a za 10min ked jej vypadne zas plac ja mam pocit ze celu noc okolo nej asistujem a zistim ze som spala 3hodiny prerusene a mne to nestaci a je to uz dlhodobe.
@ingeborgnicol to aky mas ten overalik ako do kociarika ? si neviem predstavit a z latkovou plienkou iba zakryjes?
Matejko sa vcera (3 mes. a 2 tyzd. ) pretocil z chrbatika na brusko. To bolo radosti. Az vyskal. 😀 . Ale zatial mu to ide len do lavej strany. Na pravu akosi kasle 🙂
@evamarcel spime v pyzamku a baby vaku a teplotu mame tak 18-19 stupnov
@ingeborgnicol no tak to mas stvrtroka leharo bez chlapa... booooooze....straaaaaasne dlho, umrela by som :(
ozaj baby na co je dobre to Caro ? pijete to niektora ???
@ivinka77 podporuje to tvoru mlieka, ale totho mas ty a az takze nemusis 🙂))
@evamarcel ved sa necerti, ja ti to nevycitam, mne keby niekto poradil požuť dazdovky ked mala Michelle prehodeny noc a den urobila by som to 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , cize ta chapem a presne tak ako Mata pisala to su dupacky s dlhym rukavom vlastne a pod tym iba pampersku a pekne prikrit s paplonikom najdem ti fotku toho pyzamka a aj toho ako ju prikrivam, ona sa este nehybe v noci tak jej to staci lebo ostane zakryta. Ja som tiez kupila spaci vak, ale zatial ho neviem vyuzit kedze mame teplo.
Inac fajne ma malicka osuskala vybrali sme sa od skorosvokry na prechadzku s kociarom do mesta, ze reku tu poslednu hodinku v nasom rezime pospinka v kociari. samozrejme po 30minutach sa mi zobudila a 10minut suvislejacala, s utkvelou predstavou vsetkych presvedcit ze ju minialne rezem na pasiky. Neostavalo mi nic ine iba ist na autobus domov, co ani neviem ako autobusy vyzeraju ale boli sme v strede mesta. na zastavke ju podme vziat na ruky a cudzi ludia mi nakladali kociar do busu a tam si sedela ako dama mne na kolenach. Kym mi napadlo ju dat nazad do kociara ale strechu stiahnut aby vsetko okolo seba videla. a to sa jej uz pacilo, co je rada pre vsetky ostatne. ak dieta evidentne dospal-stiahnut striesku uplne dole a nechat ich cumiet z kociara 🙂)))))))))) az domov tak isla uz vysmiata ako leco a spokojna, tak sme sa potom este na par minut presli 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No tu je ten overalik paplon a ciapocka, to pyzamko ma na sebe aj s tymi copikmi kde je. Akurat ze pred tym sme mali pod sebou este dve zavinovacky, jednak aby jej bolo teplo a jednak mäkko.Teraz uz nema ani jednu a nebudi sa cize jej nechybaju. je zakryta paplonikom a na nozkach mae akoze take este nieco ako papucky, alebo ponozky neviem ako sa to vola. a ciapocku po nocnom kojeni davame dole.
@ingeborgnicol noooo praveze mam od vcera pocit, ze nejaka kriza ci co... nie ze by som nemala, ale mam pocit , ze Viki by zhltla aj viac...ze taha taha akoby na prazdno...a potom sa nervaci :( tak neviem, co sa to deje :(
@ingeborgnicol ďakujem za krasne fotečky zlatučka je s tymi copikami vau už sa možeš vytešovať z česania, my mame take dlho kratko kratulinké staronové takze copiky nehrozia. Nečertim sa to skor pisem zo zufalstva, ked sa v noci zobudim a este sa mi aj ruky trasu co som ledva zaspala a uz vstavam urcite je niekde u nas chyba a musim to zistit a budeme aj my pekne spinkat, dnes som ju dala do takeho mackovskeho overalu tak som zvedava zaspavanie bolo celkom v pohode tak uvidim.
@mirkov inac mne tiez mala take vystrajala zhruba2- 3tyzdne dozadu ja som nechapala co jej je urcite musela byt hladna lebo uz tri hodiny nejedla a ona sa prisala a pustala s revom,alebo sa vystrela jak luk a ani nahodou sa prisat ja som tolko skusala prikladat polohy menila uz som aj revala a bolo stale horsie a horsie tak sme tiez presli na flasu a moje odsate mlieko,dva dni sme tak robili len flasa a v noci prsnik ale na treti den som ledva odsala z oboch prsnikov 100ml co predtym z jedneho v pohode 150ml velmi vela je na psychike ked si budes mysliet ze odsavanim stratis mlieko aj sa stane ked si sa rozhodla odsavat tak hlavne odsavaj aspon kazde dve az dve apol hod. a vela pi ber nejake lieky na tvorbu...a mozno ti staci len par dni flasa a ukludnite sa obaja a znova sa vam podari pekne papat nam to tak vyslo som sa ukludnila a potom aj mala a myslim ze aj neustale prikladanie a nutenie odradza dieta a je z toho frustrovane a neje aj ked je hladne a tiez vela robi spravne drzanie babatka podlozit ho treba aby malo hlavicku napevno pri papani aby mu nelietala hore dole lebo ked je hladne aj unavena papa nekludne sa myka a to tiez ma za nasledok ze sa dobre nenaje. A este som postrehla ze ked je babo viac unavene ako hladne sa neprisaje ked nie je take ze sa chce uspavat na prse tak ho radsej nejako uspat a ked sa zobudi je kludnejsie tak dat znova prisat alebo este take polozobudene ked sa len zacina hemzat ze sa zobudi tak rychlo prilozit a bude kludne pit aspon mne to tak islo
@ivinka77 presne tak vsetko vycitia ....len zachovat klud je umenie niekedy pre mna 😒 ale idem sa dat kusok dokopy aspon si konecne umyjem tie mastne vlasy a osprchujem sa a skusim sa rychlo teraz vystriet dufam ze mi teraz mala dopraje viac casu ked ma ten macovsky overal 😀
krasny vecer vam prajem dievcence a nicim nerusenu dobru nocku 🙂
@evamarcel tak ti zelam teda dobru nocku a dufam ze ti da vyspat troska.
@ivinka77 no tak ti odporucam aby si zacala dodrziavat protokol na tvorbu mliecka. Aby sa ti obnovila tvorba tak ako pred tym. A klasika: zaprazena polievocka, caj na kojenie, vinejka, caro 🙂)) ja to musim denne uz mi normalne cez oci ide. ale vo vseobecnosti hocico podbite, alebo zaprazene je fajn na tvorbu.
Mne sa tiez dnes tak strasne prisavala, teda prisala sa dore, ale potom odpajanie a luk, no hruza. neviem do kedy vydrzim.
@ingeborgnicol copana krasna 😉
no moja spala vo vaku a zase klasicky samozrejme, ale uz sa nebudila tak casto strasne, uz len tych 3x vdakabohu, no ked som ju po prvom zobudeni vzala do mojej postele rucenky mala ako lad... a to mava body s dlhym rukavom, na tom pyzamko a na tom spacak a este prikryta paplonom... tak som si ju nechala pri mne a bolo 🙂 uvidime ako dnes, nasla som spacak s dlhym rukavom flisovy tak hadam jej nebude zimka.
a mam pocit ze nam mozno pojdu zubky v blizkej dobe, alebo som mozno len paranoidna, ale zda sa mi ze tam vidim uz pod dasienkom zubky pripravene vykuknuc, uvidime 🙂
a este stale sa nepretaca, vcera sa tak strasne snazila ze to uz skoro dala ale ruka jej stale zavadzia 🙂
@slady pocuj moja vy byvate v Iglu? ze ju mas taku nababusenu ????to je strasne vela oblecenia, kolko mate stupnov, tusim si pisala 18-19 nie? ci? my mame 22,5 A MAME IBA PYZAMKO A NIC VIAC...to tak vela urobi tych par stupnov? asi ano co? a hadaj co som mala na veceru? ano ano uhadla si palacinkyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy s jahodovym jamom a poliate chocolate 🙂 a na to sa dovalil synator a doniesol no co? budapestiansky kolac a smotanovy sen, clovece, nechci ma vidiet ako som to svinsk vsetko zozrala, taky prehresok sa mi nepodaril od kedy som tucna....Ivinka na na nema 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol uff.. ja som zatial nic z toho neskusila... vineu nieeeeee ! to ani bohovi...to mi nepomaha :( akurat som z nej pri prvej dala +16 kil... zaprazenu ble, caj na kojenie aky ??? a caro som si dnes poobede uz kupila, ale este neskusila...
@ingeborgnicol aaale mam....nechci vediet, co vsetko voslo dnes do mna :( ale prisaham, ze od zajtra zacinam....len zas mam haluz z toho mlieka, ci ho nebude este menej :(

@ivinka77
@ingeborgnicol dievcata kolko stupnov mate v noci pri spani , a co obliekate babatinkam na noc su velmi teplo oblecene alebo menej a ako zistite ze im je teplo alebo zima alebo az horuco...uvazujem ci to nebude u nas teplota napricine tolkeho budenia, alebo mozno zaparena ritka dnes som pozerala poriadne na slnku a ma az vyrasticky