Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@slady a neni si paranoisna, aj mojej vidno a lekrarky som sa pytala ci som magor abo hej. a ona povedal ze neni som, lebo ze ich fakt vidno pod dasnai, ale ze to tak skoro nevyleze, cidno tam jej dve male tenke ciarocky.
@ivinka77 hôavne sa nezacni stresovat ze budes mat malo mlieka, naopak si hovor ze toto bola len mala laktacna kriza, nepila si nahodu malo vody??????? Lebo ja so sa dnes so seba riadne zrehotala. Baba zdzivočená, nepila som vodičky a mlečka nebulo a ja že laktačna kria a hovno hovno vodzičky trebalo pic nič vecej 🙂)))))))))))
@adel22 ahoj ze si tu, volala som aj laktacke dnes. mala mi uz dva dni sabotuje nocnik a ani raz ho nepouzila! normalne dva dni plienkujeme! maximalne ze sa mi pocura na podlozku! a nechce so mnou vobec spolupracovat a ani signaly nedava ani jeden! akonahle polozim na nocnik, ide ju roztrhat, netusis co to moze byt? nic som nemenila, okrem toho ze som si ju par dni rano davala na podlozku ako si poradila a tie 6minutove medzery tak vyplnala, ale nic ine...
Otazka mate s tymto niekto skusenosti?
Potrebujem ohradku do obyvacky, lebo z kosika uz vyrasta a postielku mame v spalni u nas sa v postielke iba spinka, kedze mala probley so spankom. a teraz hladam drevenu ohradku ale tato sa mi viac zide. Po prve vie si ju vziat na zahradu, po druhe mozem s nou ist k sestre spat, alebo k skorosvokrovcom ked chodime a paci sa mi nebuem hovorit ze nie. poznate niekt tento material?
@ivinka77 Ja si kupujem lekarne znacku Lerosa a najlepsi je BIO s jastrabinou, ten ma chut ze citim aj ako keby citron a normalnu chut caju. Ostatne strasne citit anyzom a feniklom a to mne nevonia. ucinok mam vyssi z tohoto caju. ale kupujem si aj klasicky pre dojciace matky z apotheke znacky, alebo teekanne. ale ako pisem, najlepsi je z lekarne. popripade este v HM tesco maju za cca 5 euriciek sice drahsi, ale vynikajuci chutovo a ten je uz aj granulovany, to bude asi nejaka chemicka hnacka, ale chutovo je super a mne zabera 🙂
a ja aj vela odsavam, dnes uz mam prve odsavanie o 21.00 za sebou a to len preto lebo malu malo kojim, kedze chodi spinkat o 19tej. Ak ma tvoja 4 hodinove spanky tak stoji za uvazenie, ci by si nemala odsavat po 2 hodinach jej spanku a mas poriesene
@ingeborgnicol urobi to vela, moja mamka mava 22 cez den a v noci 19 u nas skoro umrzla, my mame tych 19/20 cez den takze v noci je tu kosa jak v rici, byvam v starom nezateplenom domisku, dnes mam na sebe tuto gace aj s pancuchacmi a tricko, pulover a na tom este frajerovu flisovu mikinu bo mi bola kosa, a to my sme uz zvyknuti ale navstevy sa tu vsetky trasu 😀 a tie palacinke zavidim, ale ja som sa dnes prekonala hehehe a urobila som si domace kokotycinky zase a tesim sa ked stuhnu 🙂 mnaaaaaaaam
@slady aha tak to jo, to mas inu kosu. my ked sme doniesli 2 a pol kilove babatinko domenkov tak sme vydupali kurenie na 26stupnov a ja som dostala z toho akne a potnicky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 do teraz sa z toho dostavam...a teraz postupne znizujeme uz sme na 22,5 a chcem dojst na 20. ale to co mas ty musi byt inakosa, tak ju vyhrej fajne v postielke.chudatko malinke moje. pocuj a prosim si recept na domace kokotycinky.
@ingeborgnicol tu cestovnu postielku mame aj my a je supis... aj ked sme ju moc doma nevyuzili, skor na cesty a pre navstevy... 🙂 ked u nas spinkali nejake detiska...ale je to fajn vec....ale viac sme vyuzili takuto staru klasiku... http://detsky-bazar.megainzerce.cz/images/inzer... lebo na mna teri lepsie videla cez tie tycky, aj sa jej pacilo, ze tade moze pchat rucky a nozky a lepsie sa na to zavesuju hracky a hovadinky...
@ingeborgnicol inak ja sa vobec nestresujem...ja som total salamistka 🙂 sak ked nic, tak flase a umele a ficime... 🙂 a pila som velaaaaaa ako furt... tak snad je to len nejaka haluzna kriza alebo co...no uvidime, co v noci bude...
@ivinka77 ja keby som bola na kojenie taka salamistka jak ty, tak uz davno nekojim asi tak 4 a pol mesiaca 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no asi si vezmem nejaku.
@ivinka77 vies ja uvazujem, ze ak by som kupila cestovnu, napriklad tuto:
http://deti.bazos.sk/inzerat/23182034/Detska-oh...
tak to viem vziat aj na dvor a aj k rodico a taaaaaaaak
@ingeborgnicol no hej, kosa, preto ju babusim a ja spavam s termoforom 😀 a kokotycky som si vymyslela: zmiesam salko s vela kokosom, natlacim na daky pekacik na papier na pecenie, polejem cokoladou a nakrajam na tycinky, dnes som sa vyhrala a nakrajala som to najprv a potom polievala, takze ich mam viacej cokoladove, je to maksie a lepkavejsie ako to co kupim v obchode ale mnam, stoji to za to a ziadna chemia 🙂
@ingeborgnicol ja by som tiez dala teplejsie, ale kuri nam sused a keby to v tomto starom dome vypeckoval tak po prve sa nedoplatime a po druhe mali by teplo aj oni, takze u nas je to zlozite 🙂
@alyze no to ma mrzi, kazdu hodinku, dievcata ako to zvladate....drzim palce nech z toho cim skvor vyrastie
@slady neboj sa za chvilku poprekladas milion podujati a byvate vo svojom v teplucku 🙂
baby my ideme na plavanie po predpoludnajsom spanku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a ako naschval mala vrzga v postielke iz od 08.00 a nechce zaspat.asi ju idem ukludnit nech ma nezlosti lebo nepojdeme nika
juj my uz sme chceli ist vcera plavat ale nakoniec sme nemohli - boli sme prilis lenivi 😀
@slady fasa dovod, ale uprimnost sa ceni 🙂 moja krpana este stale nezaspala aj didu dostala aj plieku sme vymenili. mysli ze je to tou plienkou lebo ona ma mokro a to nema rada, ale co s nou ked uz 3ti den mi sanotuje nocnik!
uz by aj bola zaspala, ale ten debilny nas vlciak zase urobil koncert, kurnik musela som ho vziat do dobu teraz
@ingeborgnicol ja tiez zhanam ohradku, teda skor cestovnu postielku. doma mame pozicane taketo nieco:
http://deti.bazos.sk/inzerat/23393930/detska-oh... , ale rozmer 100x70 sa mi zda uz dost maly. takze do buducnosti by som chcela nieco vacsie. inak je to super vec. mam totiz doma este starsiu dceru 2,5r a tak tu mladsiu musim pred nou chranit 😕
@ingeborgnicol ja som aj chcela ist, ale boli sme pred tym na nakupe a moj stary vyhlasil ze je po tom taky unaveny ze nikam nejde... ale pojdeme cez tyzden rano niekedy.
@salome123 to je dobre ze chranit 🙂 a uz mas prehlad co by si si kupila? ja predsa len zvazujem aj drevenu lebo mi poradili ze tieto neni su moc stabilne....ale drevenu zase nevytrepem do zahrady....
@slady no krpaňka zaspala cize vylet sa kona, len ma mrzi, ze ju budem udit ona dopoludnia dve hodky potiahne a teraz ju budem musiet po hodke zobudit to bude des
Takze som sa rozhodla, ze dam malemu sancu do stredy co sa tyka kojenia.. Dnes v noci sa hrooozne hneval na prsniku, tak dostal odsate z flase ale uz dnes 2 krat pekne papal. Ale mam celkom depky z toho tak do stredy ak nebude pekne papat tak pojdeme na umele. Inak celkovo je viac nervozny teraz a hrozne slinta, ale zubky zatial nebadat. A este otazka. On od narodenia v 90% kaka po kazdom kojeni. Myslite, ze je to ok? Ale pribera pekne... Juj baby ake by bolo super keby nebolo problemov, sak kurnik pomaly kazda nieco riesime 🙂
@mirkov aj my mame caste kakanie. Ale je to ok. Posledny tyzden je Matej riadne nervny. Co predtym nezvykol.Tak dufam, ze je to len kvoli tlaceniu zubkov. 🙂. Aj spanok mame uplne iny. Kratsi. A ja ze uz bude len a len dlhsi :( . No co uz. Nic si nemozeme planovat. Kazdy den prinesie nieco ine.

@slady z tych zubov mam aj ja uz asi 2 tyzdne paranoju 🙂