Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
ahojte, tak mi po víkende osláv, teda včera som bola už hotová, ale malá bola rada, tak to stálo za to. Dnes oddychujeme, malý drichme na balkone, inak od piatku krásne spinká v postielke a sám, trošku sa pomrví a do 10 minut spinká, ani neplačká - večer a ráno, cez den spinká na balkone. Som rada, myslela som že to bude zlé kým sa naučí a ajhľa. 😀
Malý tiež kaká viac ako zvykol 3 krát denne a riadne a to pred tým raz za 3 dni, slintá jak šlak a dasná sú navreté, tak som zvedavá či niečo vylezie.
@mirkov kolko ma tvoj maly mesiacov ? moja bude mat 24 - 4 mesiace
neviem co toto ma znamenat, ale je to boj kym sa nakrmi, asi 20krat sa odpoji, potom mam uz nerv a skoncim s kojenim a za chvylku si ide ziest ruky co ich tak saje ze je hladoska, no neviem 😒
No ja budem s nou bojovat, sak som vacsia mmusim vyhrat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dufam 🙂
K tým teplotám, my máme cez den 19-20 stupnou a to sa mi zdá fajn, cez noc kurime maličko - možno 18 a malý spinká super, aj dceru som tak vychovávala - studený odchov a teraz býva maličko chorá, možno raz ročne. Nie som za prekurovanie miestností a už vôbec nie na noc, to len vysušuje vzduch.
@ingeborgnicol ja pouzivam v obyvacke takuto postielku nakolko mame super pubertalnu susedu a spolocnu stenu v spalni s ich bytom a vkuse cez den na plnu hubu hudba plus este jej super spev do toho, tak musi spat maly tu. A v lete to pouzijeme na chate. Je tam aj to medzi poschodie, tak som spokojna. Dokupila som ku tomu matrac, ale ten az ked nebudeme pouzivat tu cast pre mensie babatka. Dnes som to odfotila pre Teba 🙂
@mirkov podla mna ked stale kaka a je prazenicove on ma dost mlieka a dokonca musi aj vydat vsetko nestravi, tam to bude asi skor to ze on hladny nie je a ty ho nutis jest ale neviem, mozno skor je unaveny a na prsniku chce cuckat ako na cumliku a chce sa uspat a tym ze mu ide mlieko sa hneva...a to iste v noci mozno on jest nechce len sa uspat cumlik nepouzivate? Inac ci ma dost mlieka hovori o tom 6-8popisanych plienok takych tazsich nie jak pierko lahucke a ked dost pribera tak ma potom asi dost mlieka.AKo ti spinka cez den a v noci prespi tyhc 15hodin? lebo vraj by asi tolko mali prespat nase ratolesti
@mirkov
@alyze dievcata ja som si presne tym istym presla a presne skoro v takom case ...to bude asi nejaka kriza...zatial sme ju prekonali uz sa nejeduje a ja ju nenutim ale v noci sa budime casto. Tiez som uz bola a niekedy si tiez vravim ze tie na um maju pokoj vedia kolko vypije v noci im vacsinou spia lebo je to tazke na zaludok tak aspon podla kamosky viem ze dava iba raz vecer o 9a potom az rano o6tej a dava kazde tri hodky a cajik a je spokojna...ale zas na druhej strane mm nemusis zarabat kupovat a hlavne je zdrave a liek na vsetko ako som kdesi pisala ci uz ked idu zubky sa dieta ukludni aj na imunitu a tiez je to nadherne ked uz je dieta vacsie a ono si tak prituli a hladka prsnik aspon pri prvom som to mala take krasne ze mi az luto ho bolo odstavit a to dva a pol roka som kojila...ale zas nie som nenormalny zastanca len a len dojcit ked je zena v strese a nervozna unavena tak to zato nestoji
@petuska55 ked ti tak pekne spinka chcem sa spytat po akom case od posl. zobudenia davas spinkat a na noc tiez po akom case od zobudenia davas spinkat a ako ho mas obleceneho na noc kolko mate stupnov v izbe a ci pouzivas cumel a kolkokrat sa ti vnoci budi...vies ja tu porovnavam a zistujem cim tie deti dobre spinkaju ja som skusila tuto noc overal do kocika tak pospala lepsie ako min.noci.
rano vstáva 6,20 a spinkat ide o 8,20 to spí but 1 hodku alebo až 1,30 a potom ide zas o 2 hodky spinkat na balkon čiže o 11 alebo o 11,40 do 13,30 a potom o 15,15 zas do 16,15 až 16,30 a ešte si zdriemne o 18,15 do 18,50 a potom večer spinká o cca 20,45 až 21 v postielke sám.
Oblečené ma bodičko s dlhým rukávom + tenšie tričko s dlh. rukávom a dole také tenšie polodupačky a zakryjem ho dekou.
max. 2 hodky od posledného zobudenie, niekedy je unavený už po 1,45 min, ale tak zhruba. Dlhšie ho nenechám bo už by som ho potom neuspala, bol by moc unavený, mám to odskúšané.
@petuska55 a nieje mu v tom zima ? tusim si spominala ze mas v noci okolo 18 stupnou, staci mu to ? my mame tak cca 20 stupnou v spalni a v obyvacke 22, ale vzdy ked ju kojim v noci, tak ma studenu tvaricku, ale obliekam dost, dnes som dokonca dala overal 😀 a veru uz nemala take studene licka, tak co jej na noc obliect ? 😒
nie je mu zima, je zvyknutý, vravím studený odchov 😀
ano ked prebalujem v noci tak je chladnejšie, ale to je rýchlovka a pri kojení ho prikryjem dekou a hotovka a to všetko aj tak trvá cca 20 min.
@evamarcel no my pouzivame cumlicek a v noci sa budi hlavne na brusko, ale casto sa mece a musim si ho prelozit k sebe aby sa upokojil. Ma prazenicku a kojim ho kazde 3 hodky a ponukam oba prsniky. Niekedy sa napapa kludne potom zas strasne strajkuje.ked nechcel prso tak z flasky dal dobre a potichu aj moje aj umele mliecko.
@alyze my budeme mat 4 mesiace 19. A strajkuje uz mesiac. 😒
my sme uz po plavani baby, len spinkanie budeme mat rozhadzane, teraz sa mi prebrala v autosedacke tak moj obednajsi spano je v prdeli skusim dat didu a ulozit ak nie cely den rozbity, plavanie je na nezaplatenie, celu hodinku vydrzala s velkymi detmi sikulka jedna, len pri obliekani sa tvarila ze ju rezem na kusky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
bilancia: my mame 4 a pol mesiacaa strajkujeme 3 tyzdne
@ingeborgnicol to sa tie nase deturence dohodli? 😀
@alyze no my mame vlciaka vonku co strazi doma a vnutri maltezsku pinchku. kupila som ju ked sme nemohli mat deti namiesto babatinka, obliekali sme ju a pod....a teraz je ta svina taka rozmaznana ze s nou neviem pohnut. a ked je s velkou vonku, idu zvalit dom. ale prve tyzdne sme ich davali dnu ked Michellka zaspavala na chodu. presne aby nestekali a teraz ich uz 4 dni davam von, teda toho vlciaka aby sa naucila. a vecer sa uz aj naucila moze rbechat a ona sa nezobudi, ale cez den ani bohovi...aj teraz poslusne stepuju na chodbe a Michellka ma spat. no len uvidim ze do kedy bude ona strajkovat teraz som ju ulozila.
@mata884 je prekrasny a postielka nema chybu, zvazim!
@mirkov no ti poviem teraz som ju dal a z prsa spat a netusim ci je najedena aj ja mam niekedy chut s tym prastit a ist na umele aspon si budem ista ze je najedena. ale vydrzime 4x som striedala prsniky a neviem kolko zjedla, asi ju zacnem vazit lebo sa mi zda ze minimum. ona ma tusim iba 6 kil este. dufam ze nie kvoli mojmu mliecku.
uz chrni 😎 😀 😀 😀 😝 😵
@ingeborgnicol supeeer. Voda ju riadne unavila. Tak si teraz oddychuj. A kde s nou chodis plavat?
@ingeborgnicol hlavne nevaz! Vahy su totalne nepresne, vela to reklamovali, a budes sa iba stresovat.. Pockaj do poradne a ked nepriberie potom to ries! Ved ty si pre mna vzor co sa tyka bojovania s kojenim...
@ingeborgnicol ta postielka sa ti zide, urcite kup... inak v JYSKU ju mavaju dost casto v akcii , ja som ju tam kupovala za nejakych 30 euro tusim... ozaj a mam pocit, ze kriza zahenanaaaaaaaaa, cecky zas plne...vdakabohu... a slecinka vo vyhnanstve ud od 8.50 🙂 cize piatku hodinku taha... nechapem to celkom, lebo nam prerabaju krizovatku a vrtaju beton, huci to jak svina a ona len drichme a drichme... fakt ruzenka to moje decko ! 🙂

@ingeborgnicol jaaaj aj my mame vlciaka a neni nad to ked zacne hukat, ked ju konecne uspim 😠 a cely kolotoc odznova ☹