icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
18. mar 2013

@lucinda310 jajda, aky chlapisko, hotovy chalanisko z neho!

ingeborgnicol
18. mar 2013

@tinasc no to hej to je cely den v prdeli ked tak skoro vstane.aj moja vstala okolo 6tej somsa zlakla, ale slsne si vzala prsoa spinkala so mnou potom do 7.30 slusne vychovana dcerka 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ivinka77
18. mar 2013

@lucinda310 ako masirovat ???

ivinka77
18. mar 2013

@tinasc vobec sa nezobudila....az ked bolo po vsetkom, ked som ju obliekala, tak otvorila oci stylom akoze co ma uz budis ??? ale supla som ju do nosica a cestou domov zas zaspala 🙂 ale mame to len 200m od doktorky, takze doma sa uz prebrala...ruzenka 🙂

tinasc
18. mar 2013

@ivinka77 jaaaaj čo by som ja za to dala, kebyže mi spí aspoň dve hodiny bez zobudenia a bez pohybu... každú chvíľku musím za ním behať čo mrnčí... no a zajtra u doktorky zase bude pekne spievať 😀

tinasc
18. mar 2013

predstavte si malý sa mi vyhrabal z ulitky, netuším ako, išla som sa na neho pozrieť, že ako je tichučko a on ruky vonku z ulitky a ešte si ich aj cumlal ☹ tak a už vie ako na to 😉

ivkasendy
18. mar 2013

dnes som konecne stiahla nejake fotky do notebooku, tak sa ideme pochvalit 😉
tato je este z konca februara, smejka vyskerena 😀

ivkasendy
18. mar 2013

a tu sme sa dnes paradili, skusali sme co si oblecieme tento vikend na krstiny maleho bratranceka 😉

tinasc
18. mar 2013

@ivkasendy krásna zlatučká je babulka 🙂

ivkasendy
18. mar 2013

@tinasc dakujeme 🙂

ivkasendy
18. mar 2013

inak baby, ja neviem ci sa tie nase deturence fakt dohodli alebo co, no aj moja zacala v poslednom case strajkovat pri kojeni ☹ ani uz nepamatam ktore vsetky ste tu o tom pisali... donedavna sme to mali viac-menej bezproblemove, vzdy mi stacil jeden prsnik na jedno kojenie, teraz hlavne vecer musim 2-3x prestriedat... a to moja hladoska papa cca kazdu polhodku... myslela som preto ze ked stale taha, mliecka budem mat vzdy habadej, no neviem ci sa to tak ustalilo na nizsej hranici alebo co... a tiez sa pravidelne kazdy vecer, hoci viem ze uz musi byt hladna po kupani, prehyba do luku a place a az po par minutach sa konecne prisaje... no a pasticky a prsteky cmula o 106, tak neviem ci zubky, alebo radsej poriadne prezriem ci tiez nemame v ustockach nejaku vyrazku alebo take nieco... 😖

lucinda310
18. mar 2013

ivinka77 Pravidelne čistiť viečka a riasy dieťaťa s prevarenou chladivou vodou.
Jemne masírovať náplň slzného vaku, a to smerom od vonkajšieho kútika oka smerom ku koreňu nosa. Takáto masáž zvyšuje hydrostatický tlak vnútri slzného systému, ktorý pôsobí proti prekážke v dolnej časti slzovodu a môže ju uvoľniť. Pravidelne tlačiť na vak pod vnútorným kútikom oka  2 – 3 krát denne.v prípade potreby a na odporúčanie lekára môžu lokálne aplikovať dezinfekčné alebo antibiotické očné kvapky (antibiotiká sa volia na základe zhodnotenia mikrobiálneho steru na baktérie a podľa citlivosti!): U malých detí môžete pri zahnisanom očku vyskúšať pri čistení použiť namiesto očných kvapiek materské mlieko (obsahuje antibiotickú i probiotickú zložku a môže napomocť pri ľahších formách tohto ochorenia). Na gázový štvorec dajte materské mlieko a jemne s ním pretrite oči dieťatka vyššie spomenutým postupom.

lucinda310
18. mar 2013

@slady dakujem...🙂...to veru je chlapisko🙂)))....teraz ideme do poradne, tak som zvedava, kolko sme pribrali a narastli🙂

lucinda310
18. mar 2013

3mesacny Kubko v poradni🙂....a takto sa nosime v satke🙂....dnes sme spali dokopy 10 min....nechapem....vcera vecer zaspal o 1:30.... zobudil sa o 2:30....4:30..:(....teraz zalomil a spi, :(....uz to trva tyzden:(...som k.o....zubky, alebo soplik...ja uz neviem:(

ingeborgnicol
19. mar 2013

@ivkasendy bambulka je prekrasna, zlate, vyskerene babatinko

@lucinda310 pekny valibucik. pocuj ja tiez nosim malicku v satke, ale mne ju z nej ani nevidno a tvojho je poriadne vidno, nemas inu fotku, kde vidno ako ho mas ulozeneho?

ingeborgnicol
19. mar 2013

@ivkasendy to odkial mate tusupravicku? je prekrasna

mata884
19. mar 2013

noc bola supeeeeer. Tesim sa, ze som objavila tu hnusnu bodku v puse a natrela ju. Hned bol zase Matejko to najlepsie dietatko na svete 🙂. Zobudil sa iba raz na papanie. 🙂

ingeborgnicol
19. mar 2013

@lucinda310 a ako je krasne obleceny 🙂 Uz vidi, ty nemas tu satku ponad jeho pliecka. Ja davam a hlavicku jej prekryjem jednou stranou cize aj hlavicku ma dnu a tak komfortne spinka.

my sme sa uz ulozili hajat

ingeborgnicol
19. mar 2013

Moj starsi syn ma Prasaciu chripku!

ivinka77
19. mar 2013

@ivkasendy zlatucky smejko !!!

ivinka77
19. mar 2013

@lucinda310 dakujem velmi pekne....tak skusim to mliecko... uvidime...

ivinka77
19. mar 2013

@ingeborgnicol cozeeeeeeeeeeee ? preboha ! prasaciu chripku ? jezisi...to co ma byt ? uff , tak bacha na michellku :(

ingeborgnicol
19. mar 2013

@lucinda310 tu je sice mensia, a nie dobre upevnena, asi pred 2ma mesiacmi, to sme sa ucili tuto polohu. Ale v globale ju nosim tak isto, hlavicku ma zakrytu ked spinka aj cela je zakryta, sice sa spoti troska, ale obleciem nas minimalne a ona sa fantasticky vyspinka a mliecka mame potom habakuk.

ingeborgnicol
19. mar 2013

@lucinda310 az na to ze fotku som zabudla pridat

@ivinka77 fakt ani som nevedela ze je to uz riadne v obehu teraz je u lekarky ani som s nim nesla, no des a hruza ma to taky divny priebeh som si aj myslelaze to nebude obycajna chripka, lebo sa mu to tahalo dlho....prejavuje sa to ako chipka, akurat ze emal teploty, ale ma o to hnusnejsi a dlhsi kasel.

ingeborgnicol
19. mar 2013

Volala lekarka zbytocna panika, nie je to prasacia chripka, prave jej dosli dalsie vysledky, porazi ma uz som tu predychavala co mi zle bolo....

mata884
19. mar 2013

@ingeborgnicol och. Super, ze to nie je prasacia. Prajem mu skore uzdravenie. 🙂

sssiska
19. mar 2013

@adel22 http://www.mojalekaren.sk/teekanne-baby-tea/ tento som dostala od kamosky, tiez je dobry 😀

sssiska
19. mar 2013

@ivkasendy nadherne sa smeje, kraska 🙂

evamarcel
19. mar 2013

@mata884 aj my mame nejaku bodku hore na podnebi taka biela to tiez treba natriet? ako casto treba? neviem vobec ci mam gencian. cez den ti ako spinka a kolkokrat mate uz aj nejaky rezim?
My sme tuto noc velmi neexcelovali ked to mam zratat zobudila sa asi6krat

mata884
19. mar 2013

@evamarcel urcite jej to natri. Ja som pre istotu natrela celu pusu a hned bol pokoj. Neda sa to porovnat. Natieram to tri krat denne aspon tri dni a potom este aspon dva dni raz denne. Vyzera sice srandovne, ale aspon z veci to ide pranim dole. Rano sa budi okolo 5,30 a potom okolo 7,30 ide spat. Ale to niekedy len tak na polhodinku. Potom okolo 10,30 ide spinkat zase a to tak na tri hodinky, a poobede uz podla toho ako spi na obed. Ale stale je to tak, ze po 2,5 hodinke co je hore, tak chce spat. No samozrejme pokial ho nieco netrapi, ako ta pusinka. 🙂