icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

salome123
19. mar 2013

@ingeborgnicol vobec nemam prehlad ako postupovat pri vybere cestovnej postielky. dokonca rozmyslam, ci budem potrebovat matrac kedze ju nebudeme pouzivat na spanie, len na "ochranu" 🙂 drevenu nechcem, kedze ak pojdeme na dovolenku, chcela by som ju len zlozit a bachnut do auta a nemusiet nic skrutkovat

salome123
19. mar 2013

baby nemyslela som, ze sa vam budem musiet niekedy postazovat lebo toto moje druhe dieta je ako dar z nebies, je kludna, cez den spi niekedy aj 5hodin v kuse, ked sa zobudi este hodinu ani nemukne. 1-2x v noci nakojim a pokoj... fakt doteraz ziadny problem, az teraz.
niekedy vecer som jej zvykla urobit 30ml UM ked sa mi zdalo, ze mne uz nejde. len posledne dni cez den nechce velmi jest....najskor som si myslela, ze aka je dobra ani jest nepyta, ale nejako sa to vymklo kontrole a ked jej davam cicik tak kus cucne a potom sa odtiahne a stale znovu a znovu.
problem je vecer, ked sa nejde dojest a ja nemam dost mlieka a ona je tak hladna, ze by hadam aj misku gulasu zjedla. vcera som bola nutena jej spravit az 120ml UM!! v noci sa mi prsniky naliali, tak som si ich sla rucne odstriekat do umyvadla (odstriekavala som si obe naraz kvoli casovej narocnosti🙂 ), odsavacku som samozrejme uz predala, tak akurat dnes som si cez net objednala dalsiu :-/ dnes rano zase sa odtahovala od prsnika a kricala. mne sa normalne zda, ze ona si navykla na flasku ☹ resp. ked jej to z cicky netecie rychlo, tak kasle na to lebo vie, ze pride vecer a riadne sa natrieska UM ☹
v podstate ani nehladam radu, len som sa chcela vyzalovat. ked mi dojde odsavacka tak ci budem castejsie odsavat aby jej to zacalo zase riadne tiect a hadam sa to vsetko da do normalu.

irresistible
19. mar 2013

@salome123 ahoj - cestovna postielka - my mame najjednoduchsiu, caretero simplo a pouzivame ju aktivne uz dva roky. zlozena je za dve minuty. jedine, na co by som pri vybere dbala je, aby mala bocnu stenu otvaratelnu - ked treba, je to neocenitelna zabava pre trochu starsie deti. Z vnutra to dieta neotvori, ale ty mu to zvonku mozes a ked tam prave nespi, moze si tam len tak vliezt, hrat sa, zoznamovat sa s postielkou a tak. Ked ju pouzivame pri cestach, pouzivame len prilozeny tenky matracik, na to dame deku a plachtu, aby to nebolo take tvrde. Teraz v nej dcerka spava kazdu noc, tak tam ma normalny matrac a funguje to ako normalna postel. Ta nasa stala okolo 40 euro pred dvoma rokmi. Ked v nej nespavala, nosila som ju permanentne v aute a nebol problem, ze zrazu sme mali ostat dlhsie u svokrovcov - dcerka mohla ist kludne spat.

irresistible
19. mar 2013

@salome123 ahoj - moj chlapec sa prejavuje podobne, ze zrazu akoby nechcel jest. Tak len mala rada pre teba, keby si chcela - nedavaj jej to UM flasou ale na lyzicke, aby ti stale sala prsia. Ja som mojmu fukla zemiak a mrkvu (lyzickou) miesto mlieka na dokrmenie a akoby nabral druhy dych, zacal lepsie cucat.

tinuska1112
19. mar 2013

@mirkov u nás takto vyzerali afty.. tiež kvôli tomu nejedla - síce z fľaše, ale tiež sme bojovali mesiac, kým som si to všimla.. teraz chodíme kvôli tomu na injekcie B12, ani ju nemohla lekárka zaočkovať.. určite by som s tým šla k lekárke..

mirkov
19. mar 2013

@tinuska1112 a ty si na umelom mliecku?

evamarcel
19. mar 2013

@salome123 drzim palce, aj my sme mali podobny problem s flasou a urcite to bude tym tokom ked jej neslo tak revala a nechcela tahat a flasu pila, no je potrebne aby si odsavala a nalliali sa prsniky potom bude pit aspon moja pila aj z flase ale ked mala plne prsia islo rychlo nemala problem spat na prsnik.

evamarcel
19. mar 2013

@mata884 tie tri hodky ti spi pri kocikovani alebo sam od seba bez pomoci? a na noc davas o kolkej spat. idem aj ja natierat a to mam zriedit s vodou ci to cisto tycinku vatovu do gencianu namocit a cele usta potreit?

mata884
19. mar 2013

@evamarcel ja len do tej vodicky namocim a vytriem
vecer davam spat podla toho, kedy vstal predtym a prejde aspo 2,5 alebo trihodinky a tak...a to nakojim a zaspi na cicuske . Tie tri hodinky spi bud ked sme vonku, alebo aj doma. Niekedy sa v postielke prebudi a vezmem na ruky, lebo si myslim, ze koniec spanku a pokial prejdem do obyvacky tak uz spi, polozim ho potom bud na manzelsku postel, alebo naspat do postielky a spi dalej.

mata884
19. mar 2013

@evamarcel a este som kupila b komplex kvapky a davam mu ich. Kazala lekarka. 5 kv. denne.

evamarcel
19. mar 2013

@mata884 a to načo su tie kvapky na afty?

mata884
19. mar 2013

@evamarcel to je vitamin... dava sa aj pri tom , ked sa vytvaraju afty..ako prevencia...alebo sa chodi na injekcie B12

evamarcel
19. mar 2013

@mata884 a da sa tokupit bez predpisu ake je davkovanie skusim aj ja...mi mame priserne noci stale sme skoro hore po hodinkach a pol niekedy aj po hodinke neviem prist na to cim to je som si myslela ze oblecenim ale tato noc bola troska horsia, inac pouzivas cumel? lebo uz si myslim ci to nebude cumlom ze sa mi aj cez den zobudi po pol hodke a reve chce cumel a okracuje v spani...

evamarcel
19. mar 2013

@mata884 este mati ako casto kojis? kazde tri hodky alebo castejsie ?

mata884
19. mar 2013

@evamarcel to je bez predpisu. Ja davam 5 kvapiek na lyzicku s troskou vody. Cumlik nemame, lebo ho vobec nechce. Stale mu ho vyskusam dat, ale hned vypluje.

evamarcel
19. mar 2013

@evamarcel joj mati prepac este otazocka a to ten gencian davas na gazicku ?

mata884
19. mar 2013

@evamarcel neboj..kludne sa pytaj. Ja to davam na tu vatovu tycinku co s nou uska cistime 🙂. Ponorim do flasticky, trosku obtriem o okraj aby nebola az velmi presiaknuta a strcim do ust a povytieram. Trosku sa pri tom zlosti, ale musi vydrzat.

evamarcel
19. mar 2013

@mata884 a tiez ti maly zle spinkal v noci? az ked si toto zacala obtierat pomohlo?

mata884
19. mar 2013

@evamarcel a kojim, kedy ako...napr. dnes aj kazde 2,5 hod., zobudilo ho vrtanie, tak nepospal tie svoje tri hodinky, ale len dve, tak sme sa kojili skor 😀 .

mata884
19. mar 2013

@evamarcel ano... vstaval castejsie, lebo ho bolela pusinka a ked som vcera natrela tak spal dobre. 🙂

petuska55
19. mar 2013

Ahojte baby, drobec klasika na balkone, toto počasie mi už lezie krkom, nech už svieti slniečko. 😠 Aj mne malý včera tak štrajkoval, ale nemá nič v pusinke, proste len nechcel papkat a potom si pýtal o pol hodinku. Bekomplex som užívala aj ja, bo mne sa často tvoria kutiky, len pred 3 týždnami som vysadila bo ma z neho hrozne nafukovalo a bola som aj viac hladná. Uvidím, možno si zas nasadím preventívne, ved predsa z mliečka to ide aj malému.
Ja zatial mliečko v pohode, aj večer ale teda pitný režim dodržiavam - aj 4 l vypijem určite, nevýhoda je že furt chodím síkať 😀
Snažím sa malého podporovať v otáčaní, kurna ale on je riadne lenivý, bud ostane na boku alebo sa vráti na chrbát, ešte že aspon tie barančeky pekne pasie.

tinuska1112
19. mar 2013

@mirkov áno, my sme od dvoch týždňoch na UM... minule si sa pýtala, ako fungujú mamičky s UM.. ja si 2x denne preváram vodu, mám ju na linke v takej nádobe s krytkou a výlevným hrdlom, vždy si nalejem do fľaše potrebné množstvo vody, dám na pár sekúnd do mikrovlnky, pridám prášok - mliečko, zatrepem a do minútky - dvoch je mliečko hotové.. ale tak samozrejme nezľahčujem to..tiež by som radšej kojila, ale bohužiaľ, nešlo to ani pri jednej z mojich troch dcér.. 😖 .. Držím palce, nech vám to kojenie vydrží čo najdlhšie.. My sme už od včera začali s prvými príkrmami.. malej veľmi chutila mrkvička so zemiačkom..veľmi sa z toho teším, lebo doteraz sme si veľmi vytrpeli s boľavým bruškom z UM.. teraz nám snáď zeleninka a ovocie pomôže..

ivinka77
19. mar 2013

@irresistible presne to s tym zemiakom a mrkvou poradila vcera aj mne doktorka...ze lepsie to, ako UM z flasky... :(

mirkov
19. mar 2013

@tinuska1112 no ja pomaly prejdem na umele 😒 . Tiez nas trapi brusko.. A 4 mesiace kojenia mam fakt vydrete, ale uz nevladzem bojovat, casto pri kojeni place a odtrha sa, dokonca aj v noci. Mam cukrovku a aj cukor mi koly stresu beha hore dole. Nechcem sa vyhovarat, naozaj mi je luto, ze pomaly koncim, ale som presvedcena, ze mi to pomoze psychicky.
ako casto davas umele mliecko? A v noci? a ked niekam ides ako to riesis? Prepac za mnozstvo otazok, ale som novacik 🙂

evamarcel
19. mar 2013

@petuska55 ani moja sa nechce otacat velmi, radsej by na ruckach sa nosila...ale to mozu aj neskor susedkyna zacala az od 5mesiacov.

evamarcel
19. mar 2013

@petuska55 kolkokrat v noci kojis a nezobudi sa ti uplne prebalovanim? sa ti pokaka ze prebalujes?

tinuska1112
19. mar 2013

@mirkov v pohode Ti odpoviem..veď o tom to je, aby sme si navzájom pomáhali a radili.. papáme cez deň každé 3 hodiny, akurát poobede máme 4 hodiny pauzu, potom pred spaním jej dám aj po dvoch hodinách, keď mi to vychádza tak.. aby o tej 19,00-19,30 jedla a šla spať.. potom vstáva o 23,00 a potom väčšinou okolo 2,30-3,30.. ako kedy. Potom ráno medzi 6,00-7,00 vstáva normálne.. keď niekam ideme, tak si beriem do takej malej termosky teplú prevarenú vodu a v umelej krabičke mám mliečko a nosím pri krabičke aj odmerku.. fľašu nosím jednu vždy v taške aj to mlieko, keby sme sa niekedy niekde zdržali neplánovane..Dávam jej dávku 120 ml, večer a ráno už druhý deň spapá aj 150. Večer jej pridávam aj dve odmerky ryžovej krupičky.. ale nevyspí z nej dlhšie.. My sme jedli donedávna len 90 ml aj to s problémami, ale potom som jej našla tie afty, tak berieme tie B12 a už sa rozpapala.. teraz som jej pozerala do pusy, tak ešte má 2 biele pluzgieriky, ale už nie také červené okolo a sú menšie ako boli.. tak hádam už bude dobre.. dúfam, že som ti pomohla. 😉

petuska55
19. mar 2013

evamarcel - papká v noci raz okolo 3,30 (čiže spinká od 21 a posledný krát papká o 19,30, ale ja este odsávam o 23 bo aj tak mám potom o 3 už riadne naliate prsia a tečie mi to kade tade 😅 ) a potom až ráno o 6,30. Prebalovanie mu nevadí, trošku sa preberie, prebalíme, napapká. grgne a spinká to všetko trvá cca 20 minut. No a ja este odsávam druhé prso. Prebalujem bo má vždy dosť nacikané a ráno potom prebalím až po papkaní cca 30 minut - to vždy naloží.

ingeborgnicol
19. mar 2013

@petuska55 to znie tak dobre ako sa ti nalievaju prsia, velmi zavidim v dobrom samozrejme.

baby Kosicanky idete niekto zajtra na stretnutie s laktacnou poradkynou?

@salome123 velmi drzkam palceky, aby sa ti darilo s odsavanim, alebo si pozri ten Protokol, ale myslim ze odsavanie pomoze. Len nedokrmovat v ziadnom pripade flaskou, ja by som v tomto veku uz poradila aj poharik, alebo prikrm iny, napriklad kasicku, alebo mliecko lyzickou. tie flasky robia velku sarapatu....fakt, velmi velmi drzim palceky aby sa mliecko vratilo co najskvor.

Ja ma tieto dni este stale krizu, ale uz mensiu a mam pocit ze uz psychicky nevladzem kojit, to stretnutie zajtra fakt potrebujem. odsavam, kojim na poziadanie, zeriem lieky, vyzeram ako dve dive svine kvoli nim, trapim sa a kojim kojim kojim...a mliecka stale malo, teraz mam dokonca pocit ze mi malo pribera, zajtra to prejdem s laktackou.....asi depka nahromazdena z toho kojenia....fakt