icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
19. mar 2013

@ingeborgnicol neboooooj ! pozitivne mysli ! a prejde to...uvidis...trimem palce !! 😀 😉

slady
19. mar 2013

no babeny caute 🙂 nicol, nezufaj a koj furt! 😀 ja som dnes bola na endokrinologii bo sa mi scvokla stitna zlaza ale to sa mi vzdy ked kojim, aj pri Wilkovi sa mi, takze ja mam aj za to 50 kil aj s topankami, teda este okrem toho ze som leniva varit 😀 daj nejaky fajny recept co s bravcovym kare-om 🙂
ivinka blahozelam k paradnym mieram a k spaciemu rekordu, ja som mala vcera tiez stvorhodinovy rekord cez obed, perfektne som si oddychla 🙂 joj mat to tak kazdy den to by bola fasa! dnes naspat do normalu, takze som stihla povysavat len polku bytu zase a rev 😀
postielku z jisku mam ja cestovnu aaa neviem ako to maju ine cestovne postielky ale ta z jisku STRASNE susti! ked si babatko do nej lazka, ja som dokonca cely ten matrac obalila do deky velkej aby nesustal o kraje a o spodok ale aj tak to sustalo a maleho to zvyklo budit ked sa mrvil v noci. a na prd sa sklada a potom rozklada, takze z jisku neodporucam velmi, aj ked vravim ze neviem ci su ine lepsie, ale tak predpokladam alebo aj dufam ze hadam hej 🙂

slady
19. mar 2013

@ivkasendy krasna babena, smeje sa paradne 🙂

slady
19. mar 2013

a k tomu otacaniu - Wiklo sa prvy krat otocil z chrbatika na brusko ked mal 6 mesiacov, takze mame cas 😀 lenochod, nechal si to na dovolenku a predviedol sa ked sme boli u svokry, a Zorka si to tusim tiez setri az k svokre 🙂 z bruska sa uz ovrci ale z chrbatika jej este zavadzia ruka. aj ked sa tu prave dost urputne snazi.

cenculinka
19. mar 2013

dievcata, citam tu o otacani tych nasich drobcov 🙂 moj felix sa teda zatial este neotaca, podarilo sa mu to 2x nahodne 😀 😀 😀 ale co ma trapi je to, ze vzdy ked je na brusku tak asi po minutke zacne plakat, dviha nozky dohora ☹ neviem ci ho nieco boli alebo co .-( citala som na nete, ze deticky ktore maju problem s hornou castou tela dvihaju dohora nozky a hojdaju sa len na brusku .-( felix ma operovane srdiecko, tak neviem ci je to tym .-( robia to aj vase deti? ☹

tinasc
19. mar 2013

@lucinda310 tak dúfam, že tieto noci rýchlo pominú a vyspíš sa 🙂

tinasc
19. mar 2013

@ingeborgnicol och čo tu ty strašíš, som rada, že to nie je tá prasacia chrípka...

tinasc
19. mar 2013

no dnešná poradňa, 7780g a 66,5 cm, riadny cvalík 😀 a mám mu už dávať zeleninu... dnes som skúsila trošku zemiakovú kašičku s UM na lyžičku ale všetko skončilo vonku... malý sa tváril akoby som ho chcela otráviť... no to budú boje, až pochopí, že to má posunúť dozadu 😉 jo a preočkovanie do obidvoch nožičiek plus druhá dávka rotavírusy 🙂

tinasc
19. mar 2013

@tinuska1112 a ako si jej dávala zeleninku, pekne prehĺtala? máš nejakú fintu? lebo mne všetko povypľúval... 🙂

tinuska1112
19. mar 2013

@tinasc práveže perfektne papká, až som prekvapená, pomixovala som jej to s ponorným mixérom, pridala trošku vývaru, v čom sa varila a krásne mi to papká.. ale nemá to rozmixované až úplne na kašu, také trošičku kúsočky tam má...

tinasc
19. mar 2013

@tinuska1112 tak to je super, vidím, že my budeme trošku bojovať 🙂

ingeborgnicol
19. mar 2013

@slady najradsej mam kare obycajne na platky podusene na sampionoch, alebo na zelenej paprike. na samopinoch klasika, nakrajas na platky, vyklepes z oboch srtran a na prudko opecies ako rezne a vyberies. potom sprazis cibulku a nahrubo nakrajane sampiony a hodis na to mäsko a nechas dusit na vlastnej stave, genialna vec.s ryzou.. alebo nakrajas na tenke rezance a hodis do pacu. pac-lej plus koreniny a do toho hodis mesko premiesas a nechas aspon pol dna postat. potom sprudka opecies vo voku ak mas a hodis k tomu zelenu papriku najlepsie tu mesovu tucnu pooprazas do zäknutia ako cinu keby si robila a tiez s ryzou mnaaaam. a keby si sa maximalne nudila je vynikajuce estena plat rozkrajat kare a naplnit ho uhorka, slaninka, parok a vajce, sprudka opiect a podusit v rure zakry. este nejaky napad chces?

@cenculinka neviem, nasa to nerobi, ale tiez neznesie byt vobec na brusku.

ingeborgnicol
19. mar 2013

baby co kojite, dokrmujete? tusim este mame cas nie? ja som dnes chcela dat na obed kasu kedze mame tie problemy s mlieckou ale to bolo placu, juj, nechcela ani nahodou ani vcera vecer. cize kasa u nas K.O nebudeme davat, aj laktacka sa vyjadrila ze netreba nasilu lebo ziska odpor. tak jej nedavam, ale nieco by pomohlo na veceru, vy co davate zemiacik a mrkvu ako davate na slano? ci prirodzenu chut? a ako to robite prosim?alebo co je najlepsie? nehovorim ze budem davat, ale ak by bola hladna tak jej dam.

ingeborgnicol
19. mar 2013

@tinasc krasne mery! my mame este stale 6 kil len ☹

ingeborgnicol
19. mar 2013

Moze sa drzat dieta ked kojim?

evamarcel
19. mar 2013

@petuska55 juj tak to tiez v dobrom zavidim co robis ze ti tak krasne spinka ja by som to taaaaaaaak prijala tak velmi tuzim spat dobre v noci, ja som malu este len ulozila o 19tej a uz o 19.30reve lebo jej vypadol cumel ...ja nechapem ci ju oducit od cumla aby sama zaspavala a mozno sa ani nebude tolkokrat v noci budit ci co robit ..alebo sa s tym asi musim zmierit, to ti stale tak krasne v noci spinkal?

evamarcel
19. mar 2013

@ingeborgnicol drz sa s kojenim to bude dobre hlavne je to v hlave ...tak to kazdy vravi a myslim ze aj u seba som to zistila...maleho som kojila do 25rokov asi aj preto ze som si nikdy nemyslela zeby som mohla mat malo mlieka, teraz pri malej som uz tiez presla krizami a stale s tym zapasim...takze nie si sama a myslim si tiez ze 4m kojenia je krasne kedysi uz po par tyzdnoch zeny vzdali lebo sa im deti budili a revali dali sunar a vobec si nerobili hlavu ze nekoja ako my teraz a vlastne sme to my odrastene na sunaroch a tu sme nic nam nechyba

evamarcel
19. mar 2013

@ingeborgnicol ja som sa chystala zajtra ale nevyslo mi to nemam s kym ist a este aj maly este nie je uplne fit. Mozem si este knihu podrzat lebo citanie mi ide pomaly kedze som vecer vzdy taka unavena ze stihnem zopar stran niekedy ani to.

ingeborgnicol
19. mar 2013

@evamarcel dobre ale sa posnaz, lebo uz je na nu poradovnik sesrta sa ma uz pytala na nu, je v poradi za tebou 🙂)))) mne sa najviac paci pasaz "pockaj" 🙂 a skoda ze neprides, ja idem bez auta, iba s kociarikom, lebo podla rezimu nam vtedy konci spanie, tak sa presuniem v ramci jej spania v kociari.

inak uz ma nebavi dodrziavat ten rezim, som strasne obmedzovana. ale vydrzim, malickej to robi dobre.

janulka_s
19. mar 2013

@ingeborgnicol Aj my mame len 6 kil, mozno trosku cez a je to v pohode. Urcite ti ukazkovo pribera 😉

danielaaa212
19. mar 2013

obcas sem zajdem pozriet diskusiu novembrovych deticiek... aleee velmi casto sa mi zdalo,ze debatia kojacie mamicky a ja nekojim uz 🙂.. a nase dieta je akesi ine ako vsetky ostatne o ktorych tu pisete :D.. moje dieta nespi cely den .. len take driemkacky 20 min. a v noci spi zasa.. s jednym papanim celu noc od siestej vecera do siestej rana... a sa citim tak mensinovo :D.

@cenculinka co sa tyka toho obracania ... nas tiez velmi place po nejakej chvilke.. my sme zasa s refluxom.. nooo mne osobne hovorila lekarka, ze aj ked place mam ho nechat.. je ale pravdou .. ze je na brusku minimalne.. skor sa taha do sedenia... lezi.. cvicime nozky.. ale brusko .. skrz toho ze aj grcka ked je dlhsie.. tak pomenej.. moj sa tiez neotaca nejak extra velmi .. takze ziadne strachy :D ... mozno budu menej fyzicky zdatny ;), a zacnu skor rozpravat :D.

vase niektore babo uz gangota ?? nas uz tyzden mamamam .. tatata ta ta :D.. vcera ble ble :D .. a neviem ci to je normalne v takom veku, alebo bude ukecany po mne :D

evamarcel
19. mar 2013

@ingeborgnicol dobre moja tak ju dam prefotit co nemam precitane aby som ju vratila, no ked ti tak pekne spinka podla rezimu bud len rada vzdy budes vediet kedy spi a tak sa budes vediet zariadit...mne sa na tvojej malej paci velmi to ze ti sama zaspinka a dokonca ze ti spinka dve hodky cez obed ako tam je v tom rezime.,ja sa malu snazim davat tiez na 9 a 12spat ale napr. dnes sa mi voebc nepodarilo aby spala dve hodky...a potom je to cele naruby...a co ma este velmi stve je to ze napr. terza dala som ju spat o 19tej a uz o 19.30reve a musim jej davat cumel...a potom to nocne vstavanie juj plakat sa mi chce...

evamarcel
19. mar 2013

@danielaaa212 no to bude asi ukecany 🙂 moja mala je zas smejo velky ked vidi mojho starsieho normalne sa mu posmevkuje a este ho podporuje v blaznovste vtedy si vravim tak to teda bude dvojka ked este len take mrnusko a uz by sa salelo

danielaaa212
19. mar 2013

@evamarcel akozeeee.. nas plakal 9 tyzdnov tak.. ze sme spali 4 hodiny za 24.. bolo to hrozne.. chceli sme ho vratit :D .. chceli sme ho dat do skrine a povedali sme,ze uz deti nechceme.. aj napriek tomu,ze moj muz chcel 4 :D.. no potom ako prutikom sa vsetko obratilo.. a nas rozprava.. smeje sa... sali sa... reguje na debiliny :D .. a jedine co ho rozplace je kupel, vysavac a jazda vo vytahu :D

zabka29
19. mar 2013

Ahojte, zatiaľ som si len čítala ako si pekne vymieňate skúsenosti....je to ozaj mnohox osožné naraz pre viacerých : ). Naša Lea je veľmi dobé dieťa aj keď nespala ešte viac ako 3hod v noci....aj to asi tak raz do týždňa 1X cez noc....normálne sme hore kazdé 2hod aj menej, ale len cucne väčšinou a potom spí, takže až tak tragicky to neberiem. Cez deň tiež nedá v postielke viac ako hodinu..iba kočiarik to istí, takže už s krokomerom chodím denne na prechádzky...poviem vám priemerne prejdem 5km a to je cca 2hod prechádzka. Ale včera sme boli na kontrole na ort, tak som dala 10km : )

ingeborgnicol
19. mar 2013

@danielaaa212 aj nasa bola taka strasna cele 2 a pol mesiaca. a potom prask a vymenili nam dieta za uplne ine, samostatne, spiace, smejuce sa, gagotajuce sa. teraz sa erhoce, vela rozprava, mamamaamaa, ge, a gi su jej najoblubenejsie. takze aj nasa bude ukvakana. a neboj keca tu vela bab aj nekojenych deticiek. my kojace vecsinou o tom kedy uz prestaneme kojit 🙂))))))ja si stale myslim ze nemam mlieko a mam prestat kojit celkom a ostatne ked maju problem 🙂))))) vy nekojite od nemocnice?

evamarcel
19. mar 2013

@danielaaa212 no to je super ze sa to tak krasne obratilo, uz aj ja som mala stavy ze no bolo mi to treba uz sme sa mohli mat lahko bez nocnych vstavani a bez takyhc babatkovskych trapeni ale ked vidim ako moju malu syncek zerie a ona jeho tak si vravim ze stalo to zato, zrejme treba verit ze sa vsetko zle na dobre obrati 🙂

ingeborgnicol
19. mar 2013

@zabka29 jezinku to kolko mas kil, ked tolko nachodis? 🙂musis mat peknu zadnicu aj ja som si hovorila ze obedne prechadzky budem chodievat vonku aj vecernu hodinovu ze s abudeme prechadzat

zabka29
19. mar 2013

By si sa čudovala, ale len chodidlá cítim neskutočne, lebo chodiť po asfalte je brutál..ináč na kilá to nefunguje ☹

danielaaa212
19. mar 2013

@ingeborgnicol predpokladam,ze si mozeme aj tykat ;).. ja som danka... ja nekojim od troch tyzdnov maleho . velmi malinko priberal.. pribral za tyzden 30 g a bolo to katastroficke, odsavackou som sa snazila.. aby neprestala laktacia.. ale kazdym dnom som sla dole a dole.. najprv 60 potom 30 a na dalsi den 5 .. apotom uz nic.. na dalsi den som sa snazila odsavat odsavat.. maly plakal cele dni.. a sme boli uz tak unaveni.. ze som bola rada,ze sa nezrutim... sme v BA sami, takze ziadna mamka babka tetka 🙂... a bolo to hrozne... ja som sa boliekala do veci o druhej poobede o dvanastej na obed som umyvala zuby... a jedla som prvykrat o stvrtej.. jedine co som .. pila veeeeeeeeeela vody a mlieka. potom som sa snazila aby som precitala asi milion stranok o dojceni.. lenze maly len reval.. a prisli sme na to.. ze chudne a nic neprijimal , napinalo ho pri prsniku..taaaakze som sa pytala lekarky ci ho mozem prikmovat.. nieze mi zomrie od hladu. tak sme zacali s UM a ja som z jedneho dna na druhy nemala mlieko. na jednej strane strasna strata.. lebo mliecka su drahe.. na druhej strane.. aspon spinkame.. smejem sa.. ze.. ti co koja.. sice maju prirodne probiotika a to najlepsie pre babatko, lenze nadavaju na spanie.. a my vysmiati sme.. no platime si 50 eur za spanie mesacne.. skrz toho ,ze platime mliecka.. a to 50 len preto,ze dostavame nutrilon na predpis, kvoli refluxu . inak by sme si za pokojny spanok platili 100 eur mesacne :D. zasa ked som prestala kojit.. vemli mi to chybalo.. predsalen ten kontakt mamka a dieta je uzasny.. noo zasa tvrdim,ze netreba veci silit ak to nejde. je zdravy , krasny... ja som tiez odchovana na sunare... takze.. snad bude vsetko ok . a som stastna.. ze sa nam upravilo spinkanie a konecne nic neboli ... co sa tyka prikrmikov .. zacali sme pred mesiacom.. lebo maly mal 7500 g a lekarka dvihala prst :D.. lenze strasne plakal v noci a bolelo ho tak brucho.. ze som usudila ,ze je skoro a volala som lekarke .. ci to mozem odlozit.. tak povedala.. ze faldiky neskorr vysportuje :D . po velkej noci , ale znova zaciname ;) a uz na tvrdo 🙂